Welke taart/quichevorm gebruiken jullie?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 15 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik maak graag quiches/hartige taarten maar zit altijd te klooien met de vorm. Heb al van alles geprobeerd om uiteindelijk toch weer bij mijn vertrouwde springvorm aan te komen. Maar ik wil zo graag eens een mooie quiche in zo’n bakvorm met kartelrandje. Weten jullie wat ik bedoel?
    Heb er drie geprobeerd maar alle drie was het rotzooi; quiche niet gelijkmatig gaar, met geen mogelijkheid los te krijgen uit de vorm enz. enz.
    Nu zeggen ‘ze’ dat de vormen van le Creuset echt helemaal top zijn. Maar die zijn rete duur.
    Ik wil best eenmalig investeren in een goede vorm maar dan wil ik wel zeker weten dat het de moeite waard is.

    Graag jullie advies en tips!
     
  2. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.491
    13.942
    113
    Vrouw
    Ik heb alleen een braadpan van creuset, maar die is het geld dubbel en dwars waard!
    Dus een dure taartvorm van hen zou ik zo kopen.
     
  3. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Ik heb er 1 van 9 euro van de blokker. Doet het prima
     
  4. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.166
    10.676
    113
    #4 MadeInUSA, 15 sep 2019
    Laatst bewerkt: 15 sep 2019
  5. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ook van aardewerk?
     
  6. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    Niet een ijzeren met kartelrandje
     
  7. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.221
    7.272
    113
    Vrouw
    Brabant
  8. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Daar krijg ik m dus sowieso niet uit:cry:
     
  9. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    31 mei 2019
    1.412
    1.253
    113
    Vrouw
    Ik heb verschillende afmetingen allemaal rond met kartelrandjes.

    Een witte van aardewerk van Ikea
    3 van glas ik geloof ergens bij een Turkse huishoud winkel

    Vind ze allemaal fijn. BelAngrijkste is dat je goed invet met boter voordat het deeg erin gaat.
     
  10. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    De taartvorm van Zenker gekocht voor een paar euro bij de Action.
    Goed invetten en altijd een quiche die er mooi uitkomt en overal gaar is.
     
  11. Ila

    Ila Fanatiek lid

    30 aug 2017
    1.237
    989
    113
    Vrouw
    Ik heb een stenen vorm met kartelrandje en dat werkt super. Eerst gebruikte ik altijd een springvorm, maar omdat deze van steen wat groter is in doorsnede wordt de quiche wat lager en daardoor snel gaar. Voor het invetten gebruik ik altijd een bakspray van dr. Oetker.
     
  12. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    Zou het helpen als je eerst de bodem bakt? En daarna pas met vulling terug in de oven?
     
  13. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.259
    25.715
    113
    Ik heb ooit van die aluminium vormen gekocht met kartelrandje en losse bodem. Ik heb er via een kookwinkel maar ook gewoon van de AH. Allemaal niet zo duur iig.
    Ik heb 2 rechthoekige, 1 vierkante en nog een paar formaten rond. Werken allemaal prima in combinatie met bakspray van dr oerker (en meestal nog wat bakpapier alleen op de bodem). En zodra ik de vorm op een schoteltje zet komt de rand al los.
    Dus ik zou persoonlijk geen dure aardewerken daarvoor aanschaffen. Dit is lichter en werkt makkelijker (voor mij dan).
     
  14. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Ik heb een aardewerk/watishet? van volgens mij de Hema. Met zo'n kartelrandje. Ik vet m in met roomboter. Werkt prima en quiche word goed gaar, en als ik m langs de rand los snijd en verder goed doorsnijd krijg ik m er ook goed uit.
     
  15. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.221
    7.272
    113
    Vrouw
    Brabant
    Wil je hem er in het geheel uit halen? Want dat doe ik niet. Ik snijd hem in stukken en dan komen ze er prima uit. In z'n geheel nog nooit geprobeerd.
     
    momwithcamera vindt dit leuk.
  16. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Nee hoor. Met vorm en al op tafel en dan aansnijden is prima.
    Vind ik er trouwens altijd heel gezellig uitzien:D
     
  17. Ansj84

    Ansj84 Actief lid

    10 mei 2019
    470
    635
    93
    Vrouw
    Ik heb een metalen met losse bodem (van een kookwinkel geloof ik). Op de bodem bakpapier en verder goed invetten. Dan komt de quiche zo los.

    En ik gebruik altijd het recept van Donna Hay, kost even tijd maar mislukt nooit!
     
  18. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.167
    4.477
    113
    Deze vorm van ikea heb ik ook, werkt prima.
     
  19. Glass

    Glass Fanatiek lid

    29 mei 2017
    2.191
    1.052
    113
    Vrouw
    Ik heb er eentje van de kringloop winkel :D

    Een metalen met losse bodem. Super handig, je moet wel even voorzichtig zijn als je m eruit wil halen.
     

Deel Deze Pagina