welke kruiden en specerijen horen thuis in ieder keuken?

Discussie in 'De lounge' gestart door girl21, 30 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. girl21

    girl21 Niet meer actief

    Ik wil wat meer gaan koken met kruiden en specerijen want dat gebruik ik eigenlijk nooit.. Maar wat zijn eigenlijk d kruiden die eigenlijk bij iedereen in de keuken moeten staan? En waar gebruiken jullie ze dan voor?

    Ik werk wat meer smaken toevoegen aan ons eten, dus wel me er wat meer in gaan verdiepen..

    Alle ideeën voor gerechten met jullie kruiden zijn natuurlijk welkom!

    En saus en jus, maken jullie dat volledig zelf of met behulp van zakjes enzo..?
     
  2. girl21

    girl21 Niet meer actief

    Sorry voor de typefouten, ik zit met mijn telefoon te typen.
     
  3. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Chilipoeder, kurkuma, paprikapoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, kerriepoeder, nootmuskaat
     
  4. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Kaneel ( voor rijst met boter suiker en kaneel :D ) En bij de cappuccino )
    Nootmuskaat ( over boontjes of door de saus van de bloemkool )
    Kerrie poeder ( bij roerbak gerechten of kerrie saus )
    Paprika poeder ( bij roerbak gerechten of mexicaanse gerechten )
    Cayenne peper ( voornamelijk voor mexicaanse gerechten )
    Djahé ( voor indisch eten )
    Djinten( voor indisch eten )
    Knoflook poeder ( gooi ik bijna overal door :D )
    Zout
    Peper
    Ketjap ( geen kruid maar toch :D )
    Kruidnagel ( voor draadjes vlees )
    Laurierblad ( voor draadjes vlees )
    Italiaanse kruiden.( Italiaans eten )
    Bouillonblokjes ( ipv zout eten in koken )
    Masala ( voor Kip kerrie )
    Laos ( voor indisch )
    Trassi ( voor indisch )

    En heb nog wel veel meer maar kan ff niet op de namen komen :D

    Sausjes maak ik zelf en jus eigenlijk ook.
    Komt hier weinig uit pakjes/zakjes..
     
  5. sunnycloud

    sunnycloud Fanatiek lid

    28 dec 2006
    1.541
    142
    63
    Vrouw
    -Zout en peper.....nou ja dat heeft iedereen.
    -rozemarijn, tijm...bijv. italiaanse sauzen, aardappelen uit de oven
    -kaneel...bijv. stoofpeertjes, appeltaart maar ook in bijv. marrokaanse gerechten
    -kerrie...curry (kerrie dus, kip kerrie), bloemkoolschotel
    -nootmuskaat...over de boontjes, bloemkool
    - kruidnagelen...in stoofpotjes
    -laurierblad...sauzen, soepen en stoofpotjes
    -italiaanse kruiden mengelmoes van verschillende kruiden.
    -provencaalse kruiden ook een mengelmoes van kruiden
    -bascilicum
    -oregano
    -dille....in vis gerechten
    -komijnzaad
    -kukuma
    -kardemon
    -paprikapoeder
    -cayennepoeder
    -koriander
    speculaas kruiden
    -djintan
    -rash el hanout
    -kerrie masala
    -five spices
    -garam masala
    -anijs
    -laos
    -speklapjeskruiden
    -cacao

    dat was het wel geloof ik, heb niet overal wat achter gezet want ik gebruik veel in erg veel verschillende gerechten
    Thais, italiaans, marokaans, turks, surinaams.
    -karwijzaad ....door zuurkool en veel duitse gerechten
     
  6. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Oregano, tijm, rozemarijn gebruik ik bij Italiaans
    Laurier, in soep.
    Knoflook, bijna alles!
    Djinten, ketoembar, ketjap, sambal, sojasaus bij Aziatische gerechten.
    Paprikapoeder ( pikant en mild), cayennepeper voornamelijk Mexicaans.
    Nootmuskaat, peterselie over Hollandse pot. Boontjes, bloemkool, wortels.
    Kruidnagel in vleesgerechten en rode kool.
    Kerrie, kurkuma voor verschillende dingen eigenlijk
    Kaneel voor appeltaart en pompoen!

    Volgens mij heb ik zo wel het grootste deel.

    Jus, ik haal mijn vlees uit de pan. Draai het vuur weer hoog en doe wat water bij het bakvet. Als dat kookt gaat er nog een bodempje water aangemaakt met wat maïzena bij zodat het wat indikt en dat is mijn jus!
     
  7. ilo

    ilo Actief lid

    15 mei 2012
    226
    0
    0
    Sju maken wij door na het vlees gebraden te hebben een beetje gekookt water in de pan te doen, klontje boter erbij, schepje mosterd, knijpje curry, en voor nog wat extra romigheid een scheutje kookroom of koffieroom.
     
  8. girl21

    girl21 Niet meer actief

    Thnx allemaal tot nu toe, heb wat simpele kruiden gehaald eb ga het de komende tijd ff testen..heb ook karwijzaad opgehaald, moet ook lekker zijn bij gekookte aardappels hoorde ik..
     
  9. Yummy

    Yummy Fanatiek lid

    7 jan 2011
    4.571
    8
    38
    Brabant
    Ik ben het eens met alles wat hier staat, maar wat vooral nooit mag ontbreken is knoflook. En dan gewoon lekkere verse teentjes knoflook. Heerlijk haha!
     

Deel Deze Pagina