En hier macaroni met verse tomaat, groene en rode paprika, en omdat ze zo zielig is vanwege haar doorkomende tandje een héél klein plukje geraspte kaas. Ze vond het zo heerlijk dat ze het bakje er bij op wilde eten!
Mijn man heeft een pompoen meegenomen (hij is groentenboer), maar hoe maken jullie dat klaar? Ik wee niet of ik er nog iets van aardappel doorheen moet doen of dat ik het het best 'puur' kan geven? Julia eet tot nu toe eigenljk alles wat ik haar voorzet. Ze is niet zo heel dol op bietjes en spinazie, maar als ik het hapje wat smeuiger maak met wat appelmoes, gaat ook dat prima naar binnen. Vis en kaas heb ik nog niet gegeven en vlees maar 2x. Dat was niet echt een succes omdat het rulle gehapt toch wel heel moeilijk weg te krijgen was... @Wen: ei mogen ze volgens mij nog niet. Heeft iets te maken met de eiwitten...
Ei mag vanaf een maand of 9 ... Pompoen kun je gewoon 'kaal' geven, maar aardappel erbij is ook lekker Yake, jonge kaas mogen ze ook al hoor ... Mirre vindt het smerig Mirre krijgt vanavond paprika, broccoli, courgette en pasta ... Of zal ik eens tomaat proberen erbij te doen ... hmmm
Kaas heb ik nog niet geprobeerd, ga ik van de week eens doen. Ik ga vanavond die pompoen maar eens slachten. Wat krijgen onze kindjes toch een hoop lekkere en spannende dingen te eten he? Ik kan me nog herinneren dat pasta vroeger bij ons echt zwaar exotisch was...
hier hebben ze rijst met worteltjes, tomaat en koolvis gegeten. tia zit met een darminfectie dus het zal de komende dagen veel rijst zijn en wortelsoep om de diarree wat tegen te gaan. gelukkig zijn ze er beiden verzot op
Geven we onze kids geen lekkere hapjes meer? Hier vanavond voor het eerst bruine bonen met rijst en rode bietjes. Ik ben benieuwd!
Je hebt gelijk Yake, dit leuke topic mag wel weer wat nieuw leven krijgen... Fenne heeft vanavond rijst met courgette en tomaat gegeten en als toetje een paar hapjes volle joghurt... Iemand een tip voor een lekker pasta gerecht? Ik kom niet veel verder dan een tomatensausje met bijv courgette... welke groentes zijn nog meer lekker om een pastasausje te maken?
Gisteren andijvie-aardappel-bloemkoolstamppot met spekjes en vandaag eten we waarschijnlijk perline (pasta) gevuld met vlees in citroenschilschaafsel gebakken met kaas en rucolasla en dan moet ik er nog wat bijverzinnen. Ik heb een doorzichtige beugel met transparante elastiekjes en als ik tomatensaus ofzo eet, zijn die elastiekjes een week oranje, dus dat eet ik alleen de dag voor ik naar de ortho ga, zodat hij alles kan vervangen. Wie weet doe ik er voor haar nog wel een tomaatje door.
Wen, ik geef alle kleuren. Ze is, denk ik, wel wat gewend door de borstvoeding, ze reageert er goed op.
thanks!... dan ga ik het morgen proberen... ik eet zelf ook regelmatig paprika, dus dan zal ze het wel gewend zijn...
Vandaag heb ik (volgens mijn dochter) voor het eerst vies gekookt... Ik had rijst met een saus van geroosterde paprika, courgette, champignons en tomaat gemaakt en er wat Italiaanse kruiden doorheen gedaan. Rijst vond ze de vorige keer al niet zo heel lekker en de champignons en kruiden waren nieuw, dus geen idee wat ze nu precies vies vond. Uiteindelijk maar een diepvriesbakje pompoen met couscous ontdooit en dat ging er erg goed in. Ik heb Juul nog steeds geen vlees of vis gegeven. Het staat me op een of andere manier zo tegen om haar vlees of vis te geven, heel raar.
Ik las laatst iemand de opmerking maken dat het raar voelt om een dood beest te geven aan je kind en dat is precies wat ik voel. Ik heb er dan weer helemaal geen problemen mee om zelf een dood dier te eten
haha herkenbaar Mrijn, hier ook nog geen dood beest voor Fenne! leuk om jou hier weer eens te treffen trouwens... (off topic: hoe gaat het?)