Bij de supermarkt verkopen ze ingevroren tompoucen per 4 verpakt in een doosje. Om op te eten moeten ze natuurlijk ontdooien op de verpakking staat dat je ze uit de verpakking moet halen en in circa 40 minuten op kamertemperatuur moet laten ontdooien. Alleen ... dat wil ik nou net niet Ik wil meerdere doosjes meenemen, dus het liefst zou ik ze in de koelkast in het doosje laten ontdooien. Ik ben vast niet de eerste, dus is er misschien iemand die weet in hoeveel uur ze in de koelkast ontdooien?
Top, dank je! Ik wil ze 's ochtends bij de koffie, dus dan kan ik ze denk ik het best de middag er voor in de koelkast leggen denk ik?
Ja dat is prima. Het is niet zo dat zodra ze ontdooid zijn ze meteen gegeten moeten worden, zou de dag daarna ook nog wel kunnen Ik vind het trouwens altijd lang duren. 40 minuten buiten de koelkast is het hier ook niet. Altijd langer.
Door ze los te ontdooien, ontdooien ze sneller. Ik weet niet hoe nieuw je koelkast is, maar hier ontdooit haast niets in de koelkast. Goed geisoleerd blijkbaar. Wij halen iets er de avond ervoor uit de vriezer en zetten het dan in de koelkast. Gratis koelenergie zeg maar. En in de ochtend halen we het eruit voor verder ontdooien.
Ik zou ze niet in de doos ontdooien maar even op een bordje leggen in de koelkast. Anders kan het zijn dat ze de geur en smaak van het kartonnen doosje overnemen. En das niet lekker.
Ik zou ze de avond van te voren uit de vriezer halen en in de koelkast zetten en in de ochtend nog eventjes op kamertemperatuur laten komen.
Daar zitten ze toch al tijden in? En anders heb je kans dat ze andere geuren uit de koelkast overnemen. Ik zou ze in het doosje laten.
Daar gaan ze bevroren in. Bij het ontdooien komt er vocht vrij en dat trekt in het karton. Dat vochtige karton geeft geur en smaak af.
Ik zit even met vervoer, moet meerdere doosjes meenemen en dan is uit de doos halen en er weer in stoppen voor de stevigheid van de doos vaak niet bevorderlijk