we hebben hier over een poosje een verjaardag en verwacht een hoop mensen die mee blijven eten. Wat eten jullie nu dus altijd als avond eten op een verjaardag. (zit er weel beetje tegenop zoveel mee eters maar maakt niet uit ) Dus wie heeft er goede tips, wat makkelijk snel is en niet te duur en uitgebreid bedankt alvast
Ik maak in zo'n geval al een boel borrel hapjes wat ik rond half 5 op tafel zet. Dat scheelt een boel trek Wat je dan kan maken, een paar pannen soep, stokbrood (met tomaat en kaas uit de oven, oid) salades (maaltijdsalade, huzarensalade). Een schaal met gehakballetjes, kippenpootjes (kan prima koud). Zo doe ik dat eigenlijk altijd wel. Probeer er dan wel wat van te maken met kruiden e.d. Je kan alles van te voren maken, scheelt veel tijd!
Grote pan soep, kaas-uienbroodjes, stokbrood. Doe ook wel eens nasi, kip en satesaus, komkommers in het zuur erbij. Bak fruitsalade toe.
Meestal maak ik een grote ketel sate , en een grote ketel warm vlees ( soort van goulash ) paar turkse broden met kruidenboter .. huzaren salade , gevulde eieren en wat gehaktballetjes of zo ... dan heeft iedereen aardig zn buikje vol .. heb btw een heerlijk recept voor gehaktballetjes met zelfgemaakte knoflooksaus , dus als je wil laat ff weten
Wij hebben hier de verjaardag gevierd van Eva. Er aten ook wat mensen mee. men zit dan toch vol van allerlei hapjes, dus ik had soep gemaakt en daarbij worstenbroodjes en saucijzenbroodjes
Meestal zitten de gasten al redelijk vol van de hapjes, dus ik zou inderdaad niet te veel moeite doen voor het avondeten... Wat sommige al hebben gezegd, grote pan met soep en een broodje.... Stokbroodjes met salade... En anders is er altijd nog een frituurpan
ja zaten eerst aan frituur te denken maar dan blijf je bakken de hele avond. En echt lekker eten kan je dan niet want je blijft bakken voor zo grote koppel Denk dat het inderdaad grote pan met soep word en gewoon dan broodjes met beleg of iets. En in de avond gewoon nog bitter garnutuur denk ik dan, en staat hier nu ook leuke tips bij bedankt. Ga eens goed denken wat het ECHT gaat worden. Nogmaals bedankt
Of je kan ook alleen frikandellen en/of kroketten met bolletjes doen. Voor iedereen patatjes bakken kan wel een beetje veel zijn inderdaad. Succes en alvast een gezellige verjaardag
vandaag had ik gemaakt , verjaadag dus he of breid ,wou ook makkelijk wrap's gevuld met zalm,blaadtje sla en smeerkaas knack worst van blik gewoon een pizza kantklare pannekoeken stokbrood kantklare salade's zalm,tonijn enzo gril worst komkommer,ananas schijfjes feta blokjes pasta salade met tonijn en van alles door heen het is nog genoeg over haha , want heb niet heel veel visite 's
Hier altijd een verjaardag met veel eters het volgende serveer ik vaak: -pizza's salami en tonijn ( Lidl) - kippetjes van Lidl hoef je alleen in de oven te doen -eigen gemaakte gehaktballetjes kan je al voorbereiden, gehakt, knoflook, geklutst ei, djintan,ketoembar, sambal en ketjap en in ketjap braden -stokbroden -kruidenboter -huzarensalade of aardappelsalade kant en klaar -zak patat voor de kinderen -ceasar salade zelf gemaakt met pakje En ook wel eens: -Marokkaanse of turkse broden door de lengte snijden beleggen met ( daarna in parten): 1.roomkaas bv philadelphia, zalm en rucolasla 2.bacon uitbakken en dit op het brood doen en aan de andere kant eiersalade 3. mayo, kipfilet en gebakken uitjes Pastasalade, fusili, pesto groen, ui , tonijn olijven Paprikasoep mt tortillachips en geraspte kaas erop Hier wordt er altijd nog behoorlijk gegeten. ( in de zomer gaat de bbq altijd aan voor de sateetjes) En iedereen vind altijd alles lekker Ik hoop dat je hier wat aan hebt
Ik deed meestal ook een pan soep tot de laatste verjaardag. Had besloten om een pan nasi en bami te maken, had voor beide gerechten de mix enz al helemaal voorbereid dus hoefde op de dag zelf alleen nog bami en rijst te koken. Kroepoek, satesaus en komkommer erbij en klaar! Ideaal en het was een groot suc6!
De dag van tevoren een grote pan chili con carne maken, op de dag zelf een pan met rijst en net vóór het eten een salade! Supersimpel, want dan hoef je de chili en de rijst (met een beetje olijfolie er doorheen) alleen maar in de magnetron te doen.
Broodjes met beleg vond ik juist zo enòrm tegenvallen, ik heb me, samen met mijn zus en moeder, een breuk staan smeren De laatste verjaardag met veeeeeel eters heb ik macaroni gemaakt. 's Ochtends al een grote pan saus gemaakt zodat ik die 's avonds alleen nog maar op hoefde te warmen. Macaroni koken is zo gedaan, saus erdoor roeren et voila, een heerlijke maaltijd. Ik zet dan nog geraspte kaas en ketchup op tafel.. Voor de saus heb ik zakjes van Knorr voor macaroni gebruikt, ik geloof een stuk of 4. Een kilo gehakt, 2 bakjes champignons, 4 à 5 paprika's in kleine blokjes en 1 of 2 uien. Dit allemaal even lekker aanbakken en dan het benodigde water erbij (kijken op het zakje, ik geloof bij 1 zakje 150ml, dus dat dan maal het aantal zakjes dat je gebruikt en dan kijken of je het wel allemaal nodig hebt, beetje voorzichtig toevoegen, het kan ook zijn dat je niets meer nodig hebt). En een kilopak macaroni, daar kom je al een heel eind mee, voor de zekerheid zou ik er 2 meenemen.. Je kan makkelijk de hoeveelheid saus aanpassen, gewoon een zakje extra en wat ingrediënten extra, net waarvan jij denkt dat het voldoende is...