Monchou taart met bastogne bodem

Discussie in 'De lounge' gestart door mamav2boefies, 23 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamav2boefies

    mamav2boefies Fanatiek lid

    22 dec 2010
    1.158
    0
    36
    De 1 maakt het zo de ander weer anders
    Hoe maak jij het?
    Koop je alle ingrediënten los of koop je echt een pak Dr Oetker en vervang je alleen de bodem?
     
  2. twee

    twee Fanatiek lid

    7 jul 2014
    1.635
    535
    113
    #2 twee, 23 mrt 2016
    Laatst bewerkt: 23 mrt 2016
    Haha wat grappig. Ik was gister ook alopzoek naar het recept. En ik heb het gevonden. Ik ga het zonder de droetker pak kopen scheelt weer 2 euro
     
  3. twee

    twee Fanatiek lid

    7 jul 2014
    1.635
    535
    113
    Ik ga deze doen
     

    Bijgevoegde bestanden:

  4. twee

    twee Fanatiek lid

    7 jul 2014
    1.635
    535
    113
    Deze dus
     

    Bijgevoegde bestanden:

  5. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    ik koop altijd alles los..
    vind die van dr oetker niet eens zo lekker..
    soms voor de makkelijkte koop ik nog wel eens zo'n kant en klare cakebodem maar de monchou topping/vulling dus altijd zelf..

    laat em trouwens nooit opstijven en gebruik ook geen klopfix..
    fruit ed voor er bovenop pas na het snijden per punt er op smeren
     
  6. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Zou je de monchou kunnen vervangen door mascarpone? Ik vind monchou namelijk ontzettend vies.
     
  7. loesje26

    loesje26 Bekend lid

    5 feb 2009
    722
    0
    16
    rayon manager farmacie
    Oosterhout
    los kopen en in plaats van monchou of de helt ervan, vervangen door mascarpone.
    Ik klop trouwens de roomkaas eerst goed op met de mixer (ik heb een kitchenaid, maar kan ook met de handmixer) en zet hem dan op de middelste stand en doe dan de room er bij, dus niet geklopte slagroom erdoor mengen, ik vind hem lekkerder zo, ook geen klontjes. En als laatste toevoeging doe ik er een vanille stokje in en iets minder suiker (mascarpone is al een beetje zoetig van zichzelf..)
     
  8. loesje26

    loesje26 Bekend lid

    5 feb 2009
    722
    0
    16
    rayon manager farmacie
    Oosterhout
    Ja dat vind ik ook lekkerder, alleen is mascarpone iets dunner van structuur dus goed stijf kloppen met de slagroom!
     
  9. twee

    twee Fanatiek lid

    7 jul 2014
    1.635
    535
    113
    Ik gebruik altijd witte smeerkaas van de lidl voor cheesecake etc. Is echt heerlijk..en kost maar 50ct
     
  10. Ster27

    Ster27 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    2.905
    254
    83
    Ik maak hem altijd met losse ingrediënten, vindt het veel lekkerder zo. Echte afknapper wanneer je een stukje monchoutaart krijgt en het is zo'n dr oetker monchoutaart, echt niet te vergelijken.
     
  11. Pompoen

    Pompoen Actief lid

    25 okt 2015
    446
    121
    43
    Ik maak 'm ook met losse ingrediënten. Het recept staat ook op de site van monchou, zo maak ik 'm ook altijd
     
  12. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Hier ook altijd met losse ingrediënten en uiteraard met bastogne bodem 😋

    Nu heb ik zin in taart...
     
  13. Marihi

    Marihi Fanatiek lid

    3 dec 2012
    1.268
    671
    113
    Wat we hier vaak ook doen is plakjes banaan onder de vlaaivulling. Mmmm:p
     
  14. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Ik maak hem altijd wel van dr Oetker. En dan vervang ik de kruimelbodem voor een bastognekoeken-bodem. Ik doe dan ook altijd nog kersen uit blik er bovenop.

    Mmm en bedankt, heb er nu gelijk zin in. :)
     
  15. Chiaraa

    Chiaraa Fanatiek lid

    27 apr 2008
    1.561
    1
    0
    Hier idem, ook met losse ingrediënten.
    Ik heb wel vaak 400 ml slagroom, aangezien 250 niet te koop is en ik dan maar 2 pakjes van 200 ml neem :)

    Leuke variant bij kerst gemaakt: Monchoutaart in glaasjes
    Zo zakt de taart iig niet in elkaar :)
     
  16. DDucky

    DDucky Bekend lid

    7 jul 2014
    997
    317
    63
    Ik vind de pakjes mochou ook niet lekker!
    Maar sinds ik bij de Aldi een bakje 'verse kaas' erin doe vind ik hem veel lekkerder :)
    Het recept dat ik gebruik is -zo goed als- Enummer vrij ^^
     
  17. xElles

    xElles VIP lid

    24 mei 2013
    9.575
    2.232
    113
    Ik koop alle losse producten en maak dan inderdaad een bastognebodem.
    Heerlijk. Echt zo lekker!
    Heb hem laatst op een verjaardag gehad met een bodem van Jodekoeken (mag je dat nog zeggen?). Vond ik ook erg lekker.
     
  18. twee

    twee Fanatiek lid

    7 jul 2014
    1.635
    535
    113
    Welke aldi kaas bedoel jij dan? Ook die kleine bakjes witte kaas?die haal ik bij lidl is hetzelfde denkik
     
  19. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Oeh nu heb ik er zin in!!
     
  20. Daniellexxx

    Daniellexxx Bekend lid

    11 feb 2013
    658
    158
    43
    Noord-Holland
    Ik wilde ook een taart maken met een bastogne bodem, maar dan koemelk vrij... Alpro heeft wel yoghurts en kwark. Zou ik dat ervoor in de plaats kunnen gebruiken? En hoe zorg ik ervoor dat hij niet in elkaar zakt?
     

Deel Deze Pagina