macaroni hoeveel groenten en verhoudingen?

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 28 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    natuurlijk kan ik wel macaroni maken:p maar ik ben benieuwd hoeveel groenten jullie door de macaroni of spaghettisaus doen en wat dan de verhouding is met vlees en pasta. Ik weeg ook nooit iets af dus als je geen grammen weet geeft niet, maar dan bv: op ....ongekookte pasta doe ik ....vlees en zoveel paprika's, uien, courgette enz enz.
     
  2. minon

    minon Niet meer actief

    Pastasaus gaat 500 gram gehakt, 2 uien en een paprika in. De saus is vier porties. Bij het bereiden van de pasta een zak zelfgesneden gemengde groenten. 600/700 gram voor 2 volwassenen en 1 kind van 2,5.
    Groentes is meestal vier preien, bos bospeen, 1 courgette, bakje champignons, stoplicht paprika's, witte kool en restjes die ik over heb (broccoli, bloemkool van alles) daar maak ik dan zakjes van 600/700 gram van. Mijn man eet erg veel dus per maaltijd 350/400 gram pasta.
     
  3. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Pastasaus een blik gepelde tomaten, een ui, knoflook, half bakje champignons.
    Ik bak 3 paprika's, een halve courgette en de rest van de champignons.
    En daar gaat dan ongeveer 250 gram pasta door heen.
    Meestal heb ik nog 1 portie over.
     
  4. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Lastige, gaat hier idd ook echt op gevoel en wat er is.

    Meestal een zak pasta a 500gram, 500gr tomaten, klein blikje geconcentreerde tomatenpuree, een prei, grote wortel/peen, een grote ui, paar tenen knoflook, drie paprika's, hele courgette, Italiaanse kruiden uiteraard. Varieer met groentes maar dit meestal als basis: soms ook half bakjes champignons extra, boontjes, spinazie, broccoli. Vlees doe ik er eigenlijk zelden door. Maar als ik dat doe dus ook minimaal. Als laatste nog wel een doosje van zo'n 250 gram kleine tomaatjes erbij en evt olijven en natuurlijk kaas ;)
     
  5. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    even denken hoor: ik doe meestal 1 winterwortel, paar stengels bleekselderij, tomaten, paprika, champignons, een ui en eigenlijk wat ik eventueel nog aan groenten in huis heb, zoals erwtjes of boontjes of courgette in een pan in kleine stukjes wat ik met een heel klein laagje water op zet, zal denk ik rond een kilo zijn? misschien iets meer of minder. Als dat gaar is dan doe ik daar een pak gezeefde tomaten door en gaat de staafmixer erdoor en kruid ik het met peper zout, Italiaanse kruiden en knoflook.

    Gaat tussen de 300 en 500 gr rundergehakt door en ik gebruik één a anderhalf pak spaghetti :)

    oh ja, en ik maak er meestal wat sla, komkommers in het zuur of zo bij plus een schaaltje kaas en een heeeeeeeeeeleboel olijven (die voor het meerendeel door dochter van 4 worden opgegeten :p)
     
  6. tuc

    tuc Niet meer actief

    precies hoeft ook niet hoor, door deze reacties zie ik al dat ik er idd ook zoiets als de meesten ingooi....best heel veel groenten dus. Hadf het er vanmiddag met iemand over en die gebruikte op een pond gehakt 1 paprika en 1 ui....die dacht dat ik alleen groente zat te eten. Maar ik vond dat juist super weinig wat zij gebruikt.
     
  7. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    350 gram gehakt, 1 grote ui, heel bakje champignons, hele courgette, 1 paprika, 2 tenen knoflook, blikje gepelde tomaten, 250 gram ongekookte pasta en daar eten dan 2 volwassenen en 1 kind van....en daarbij nog een salade.
     
  8. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Zo veel als ik in mijn pan gepropt krijg. Het slinkt altijd nog behoorlijk, dus best wel heul veel. :)
     
  9. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    500 gram gehakt, een halve zak macaroni-boogjes, 2 paprika, 1 grote ui, 2-3 teentjes knoflook, een halve prei en verder nog groentes die op moeten maar waarvan ik nog wat over had (tomaat, courgette, champignons...) Dan iets van 3 blikjes tomatenpuree ofzo, en zoiets is mijn mengverhouding. Ik doe niet aan kant en klare pastasauzen maar aan blikjes tomatenpuree in combinatie met een hoop (verse) kruiden. Ik vind dat zelf lekkerder in plaats van kant en klaar. Heb ik meer groente/pasta/vlees, dan doe ik meer saus.

    Pasta is dus bij mij nooit hetzelfde omdat ik het gebruik als een restjesmaaltijd...
     
  10. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Omdat macaroni en bami de enige dingen zijn waarvan mijn meiden echt goed eten gaat daar 600-1000 gram groente in, 300 gram gehakt en 1 fles grand italia saus. Tradizonale. Zonder toegevoegd suiker. Wel zout maar dat zit toch vaak in tomatenpuree en gezeefde tomaten.
     
  11. soeza

    soeza Niet meer actief

    Half pak macaroni
    Ongeveer 500/700 gram groenten
    200 gram gehakt
    Saus van ongeveer 4 verse tomaten of soms uit een zakje
     
  12. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.015
    545
    113
    pond gehakt. 250 gr macaronigroenten halve paprika en voor mezelf nog champignons erbij. Daarbij altijd rauwe ui erover rauwkost en rucola erbij. Saus pakje van honig. Het enige wat wij uit pakje eten. Macaroni voor man en kinderen. Ik eet ipv macaroni bulgur
    ik hou meestal 1 portie over die ik invries.
     
  13. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Ik doe 3/4 zak pasta (penne of vlindertjes) met 500 gram rundergehakt (ik denk dat dat vrij veel is, maar vind het juist lekker, ben een vleesmens) en ik neem er altijd een zak Italiaanse wokgroenten bij van 400 gram. En soms doe ik een potje bolognese-pastasaus. Maar van Honig heb je ook een heel lekkere mix: mediterraanse mix. Die doe ik ook meestal. Lekker met wat chilisaus en gebakken uitjes en eventueel wat geraspte kaas.
     
  14. Sun01

    Sun01 Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.029
    227
    63
    O god
    Dit topic doet me eraan denken dat ik nog een bakje met pasta in mn fietstas heb zitten!!
    Ik had vorige week maandag avonddienst dus ik had een bakje pasta meegenomen om op te warmen, maar ik was al heel vroeg thuis dus het bakje zat nog in mn fietstas;);)

    Ik ben zojuist snel vanuit bed in mn pyjama naar buiten gerend om hem uit mijn fietstas te halen..
    Het stonk kan ik je zeggen! Haha bah smerig! :D
     
  15. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Bij jou is de verhouding dus: blubber met schimmel, hahahaha :D
     
  16. Sun01

    Sun01 Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.029
    227
    63
    Zoiets:D
    De kleur viel me nog reuze mee! Maar die lucht.. Pfoeee:p
     
  17. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63

    Whahaha, ik zie het al voor me.

    Hier 250gr gehakt met 2 teentjes knoflook, 1 gewone ui en 2 rode uien. 1 paprika, een prei, halve courgette en wat tomaten. Pakje gezeefde tomaten erdoor en dat met kruiden op smaak brengen. Wij eten dit met volkoren spagetti, komkommer en zilveruitjes. Soms ook wel met sla.

    Ik lees dat sommigen er ook wortels doorheen doen. Dat ga ik de vlgd x ook doen.
     
  18. oxbow

    oxbow Niet meer actief

    500 gram gehakt en 900 gram macaroni/spagetti of italiaanse groente.
    1 pak spaghetti een pakje macaronimix en bolognese saus en dan nog tomatensaus.
     
  19. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Hier 500 gram gehakt
    450 gram groentenmix van de ah
    1 blikje smac
    1 zakje Gerookte spekjes
    3 teentjes knoflook
    1 blik mais
    1 blikje tomaten puree
    1 pakje spaghetti bolognese saus
    En natuurlijk macaroni 😁

    Hier kunnen wij ongeveer 3 dagen van eten
     
  20. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Kip ( voor 2 personen 2 stuks file) met pittige kipkruiden
    Olijfolie
    Broccoli ( hele, in kleine stukjes meegekookt met de pasta)
    Kidneybonen ( blik AH 300 gram ongeveer, zelf wellen kan ook)
    Pesto rood ( 1,5 eetlepel)
    Tomatenpuree klein blikje, een half kopje van senseo met water aanlengen..
    Knoflook, peper, zout

    250 gram rauwe pasta

    Voor 2-3 personen ( ik eet meestal de dag erna het als restje)
     

Deel Deze Pagina