Hallo! Ik heb even een vraagje. Lars loopt al stukjes om de tafel, maar nog niet los. Hij heeft nooit schoentjes aan omdat hij die meteen weer uitschopt. Maar nu vraag ik me af: hoe leert hij sneller lopen: met of zonder schoentjes. De een zegt met omdat het dan steviger is onde zn voetjes, de ander zegt zonder omdat hij dan zeg maar beter contact maakt met de grond. Wat is jullie ervaring? met of zonder? Lars loopt nu altijd om antislip sokjes... of is blote voeten weer beter om te lopen? help!
het beste is je baby te laten lopen op blote voeten pas als hij echt loopt wat iederkind je op zijn tijd doet kun je schoene aan geven en schoene met een harde zool vanaaf 6 weken als ze lopen
Ik wilde laatst schoentjes kopen omdat ze nu net een weekje los kan lopen, maar daar werd gezegd dat het het beste is pas schoentjes aan te doen als ze drie (!) maanden goed kan lopen. Vind ik wel heel lang, ik heb ook als eens zes weken gehoord dus misschien iets in het midden ? In ieder geval is het leren lopen het beste op blote voeten heb ik begrepen. Oh en om niet al te vieze voeten te krijgen en omdat ze zo uitglijdt op sokken heb ik nu Zootjes.
thuis loppt ze op sokjes en buiten gewoon op hele goeien (ecco) schoenen en ik heb zaterdag crocs aan geschapt voor het hele gezin omdat je die haast niet voelt en ze heel soepel zijn... als je kindje lopen kan wil je toch ook graag met hem/haar naar buiten?
Even een stukje uit mijn pedicurelesboek: Zolang een kind nog niet zelfstandig kan lopen, zijn schoenen niet nodig. Schoenen zijn dan zelfs af te raden. De banden en spieren van de voetjes kunnen zich beter ontwikkelen zonder dan met schoenen. Kan het kind eenmaal zelfstandig lopen, dan is het belangrijk dat het schoenen draagt van zeer buigzaam, ademend materiaal met een lichte binnenzoolplastiek. Overigens is uit onderzoek gebleken dat meer dan 60% van de kinderen slecht passende schoenen draagt, best veel. Ik krijg ook vaak trouwens opmerkingen van mensen met voetproblemen dat ze hele dure schoenen dragen van een goed merk, maar ja, iedere voet is anders en ieder merk valt ook weer anders. Het moet wel bij de voet passen (zowel de lengte als de wijdte) anders kom je nog niet zo ver met je dure schoenen.
Dat is veel zeg! Maar waar ligt dat dan aan. Ik neem aan dat een gecertificeert schoenenverkoper toch wel weet wat hij babyvoetjes aanmeet? Ik laat overigens Noa lekker op blote voeten rondstappen in huis. Ook buiten trouwens. Ze vind het heerlijk die bewegingsvrijheid. Als ik haar sokjes aandoe of haar slofjes, dan heeft ze die in no time weer uit. Tja, mamma is ook een blote voeten mens...
O.a. omdat kleine kinderen nog veel soepelere gewrichten/botjes (nog kraakbeen) hebben en minder snel last hebben als schoenen knellen en dit ook niet aangeven. Schoenen zijn bovendien de afgelopen jaren behoorlijk in prijs gestegen en dan kiezen mensen ook eerder voor een goedkope schoenenreusschoen. In die winkels werken zelden mensen met kennis van voeten die goed advies kunnen geven. Verder om geld te besparen worden vaak de schoentjes van broertjes en zusjes die eruit gegroeid zijn weer gebruikt. De schoenen zijn alleen wel naar hun voetstand gevormd en daar wordt nu weer een ander soort voet ingedaan. Om te kijken of je kind eigenlijk wel de juiste maat schoenen draagt, kun je of een voetafdruk (laten) maken of je kunt je kind met zijn/haar voet op een papier laten staan en met een pen om de voet heen het aftekenen. Vervolgens uitknippen en dit in de schoen leggen, dan zie je al snel als de zijkant of voorkant wat omvouwt, dat het niet past. Dit lukt alleen niet bij baby's, want ze moeten wel even stilstaan. Aan de voorkant moet je nog 1,5 cm lengtetoegift bij kinderschoenen rekenen, ietsje meer dan bij volwassenen, aangezien je voet langer wordt als je loopt (kun je ook leuk op een afdruk zien) en kindervoeten snel groeien.
noa doet vanaf 11 maanden stapjes en vanaf 13 maanden loopt ze echt goed. we hebben haar altijd op blote voetjes en sokjes met antislip laten lopen, nu ze ook buiten veel wilt lopen hebben we schoentjes gekocht voor haar wel goede stevige van dr. visser.