lasagna zelf maken..

Discussie in 'De lounge' gestart door priscilla1987, 25 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. priscilla1987

    priscilla1987 Fanatiek lid

    14 jul 2008
    3.373
    522
    113
    Vrouw
    thuiszorg medewerkster
    BRABANT
    nou titel zeg het al hoe maak ik lasagna zelf:Dheb normaal die kant en klare maar wil eens verse maken:)
     
  2. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.539
    1.551
    113
    Ik maak hem altijd van de knorr wereldgerechten, of vind je dat ook kant en klaar?
     
  3. Betty Barclay

    Betty Barclay Fanatiek lid

    29 apr 2011
    3.304
    0
    36
    Zuid Holland
    Ik heb ooit per ongeluk een goed recept gevonden op internet. En sindsdien scoor ik daar hoge ogen mee bij familie en vrienden! Word vaak gevraagd om hem asjeblieft weer te maken :)

    Hier komt ie:

    Boodschappenlijstje:
    - 350 gram biologisch gehakt
    - 1 pakje grand italia lasagnebladen
    - 2 bolletjes mozzarella
    - 1 ui (of bakje voorgesneden ui)
    - 1 dl rode wijn
    - bakje magere spekblokjes
    - 1 fles sugocasa erbe (grand italia)
    - 1 pakje diepvriesspinazie 450g
    (Niet ala crème!!)
    - 1 bakje ricotta 250 gr
    - 1 ei
    - vers geraspte parmegiano (100g)

    Bak het gehakt rul. Voeg de ui toe en bak even mee. Giet de rode wijn erbij en de fles sugocasa en laat 15 min op laag vuur pruttelen

    Bak ondertussen in een ander pannetje de spekblokjes bruin en voeg die toe aan de gehaktsaus

    Ontdooi de spinazie (kun je het beste s ochtends al uit de vriezer in een vergiet doen zodat ie goed uitlekt).
    Meng in een kom de ricotta met 50 gram parmezaanse kaas en een ei. Doe de spinazie er door en wat zout en peper.

    Doe achtereenvolgens in een schaal
    - 1/3e van de vleessaus
    - 3 lasagnebladen
    - 1/2e deel van de spinaziesaus
    - 1/3e van de vleessaus
    - 1 bolletje mozzarella in plakjes
    - 3 lasagnebladen
    - 1/2e deel van de spinaziesaus
    - 1/3e van de vleessaus

    garneer het geheel met het laatste bolletje mozzarella en 50 gram parmezaanse kaas en dan 30 minuten op 200 graden
     
  4. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Hier komt mijn versie;

    rode saus;
    1 uitje aan fruiten
    3/4 teentjes knoflook geperst erbij
    1 rood pepertje even mee bakken
    500 gram gehakt toevoegen
    flinke scheut rode wijn
    1 pot ah puur en eerlijk passata
    1 blaadje laurier

    en dan even een flinke tijd laten pruttelen (ik doe meestal 1 a 2 uur)

    Als de saus klaar is flink wat basilicum toevoegen en laurier eruit halen

    Bechamelsaus saus
    50 gram boter smelten
    50 gram bloem garen
    langzaam 500 ml melk toevoegen en koken tot het dikker wordt

    flink wat Parmezaanse kaas raspen
    flink wat jong belegen/belegen kaas raspen
    1 a 2 bolletjes mozzarella in plakjes snijden

    Parmezaanse en belegen meng ik door elkaar.

    En ik gebruik altijd verse lasagne bladen.


    De opbouw;
    - Klein beetje rode saus op de bodem
    - lasagne bladen
    - rode saus
    - bechamelsaus
    - parmezaan/belegen kaas
    - mozzarella
    - lasagne bladen
    - rode saus
    - bechamelsaus
    - lasagne bladen
    - rode saus
    - parmezaan/belegen kaas
    - mozzarella

    Ipv groente door de lasagne maar ik er altijd een salade bij of knoflook/basilicum broodjes.
     
  5. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    Ik kies altijd wel voor een pakje, toch wel zo makkelijk :D

    Ik gebruik de mix voor lasagne van Honig (zonder bechamelsaus).

    Gehakt rullen, Italiaanse roerbakgroente erbij. (of los prei, paprika, courgette/champignon) saus (van het zakje mix) erbij en de lasagne opbouwen. Ik doe vaak in een tussenlaag ook nog een laagje gemalen kaas en bovenop de rest.
     
  6. Moess

    Moess Niet meer actief

  7. priscilla1987

    priscilla1987 Fanatiek lid

    14 jul 2008
    3.373
    522
    113
    Vrouw
    thuiszorg medewerkster
    BRABANT
    thx maar mag een baby het mee eten omdat er wijn in gaat..of verdamd dat
     
  8. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Ik doe het altijd zo:
    1 rood uitje fruiten, 300 gram rundergehakt kruiden en rul bakken, groenten naar smaak toevoegen ( hier vaak 250 gram champignons, courgette, paprika, maar soms ook snel een zakje soepgroenten ), groenten meebakken.
    Ondertussen 1,5 kilo tomaten ontvellen en samen met een teentje knoflook pureren. de gepureerde tomaten bij het gehakt/ groenten mengsel doen, naar smaak bouillonblokje(s), versgemalen peper en gedroogde italiaanse kruiden toevoegen. Alles aan de kook brengen en een uur tot anderhalf uur zachtjes laten pruttelen.
    Aan het einde een scheut melk er bij en evt. nog wat binden om een dikkere saus te krijgen.
    Dan de lasagne opbouwen zoals bekend, evt. laagje kaas er over en een half uurtje in de oven.
     
  9. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ons zoontje eet het ook gewoon mee :) Ik laat het zo dusdanig lang pruttelen dat er volgens mij nauwelijks meer wat in kan zitten.
    Pasta saus maak ik ook op deze manier en laat ik zelfs 2 a 3 uur pruttelen.
     

Deel Deze Pagina