Hier een Chromebook via rentcompany. Van school kregen we 3 keuzes, in verschillende prijsklassen, die allemaal voldoen. Wij hebben m gekocht, omdat ik dat fijner vindt dan er elke maand voor te moeten betalen. Service erbij is heel fijn, die van mijn zoon is nu al voor de 2e keer (in 2 jaar tijd) opgestuurd. Dat gaat heel handig via school en hij heeft nu een leen-chromebook, waar dan ook alles op staat. Voor dochter gaan we 'm ook weer kopen, ik verwacht komende week de informatie daarover. Bij ons is het overigens nu goedkoper dan bij mij vroeger (zelfde middelbare school), want de Chromebook kost ongeveer 400 en boeken krijgen ze nu gratis in bruikleen. Die waren vroeger iets van 200 euro per jaar.
ah jammer - hier zojuist de info in de mail gehad en hier doen ze het dus wel: "Na deze periode heeft u de keuze om de garantie/ondersteuning te verlengen. Het huurbedrag vervalt dan en u betaalt dan alleen nog de kosten voor het servicepakket. Deze kosten zullen zo rond de €5,- per maand liggen" Ik dacht dat er ook nog ergens iets werd gezegd/gevraagd over stichting leergeld - maar kan het nu even niet vinden -maar ook dat wordt hier genoemd in de mail; dat de laptop ook gefinancierd kan worden via Stichting Leergeld als je hier dus voor in aanmerking komt.
Hier mocht je ook gewoon zelf een laptop aanschaffen. De enige eis was een Max schermgrootte en er moest PowerPoint, Excel etc opzitten. De programma's die door school gebruikt worden werden er dan ( met behulp van de mentor) op school opgezet. Maar als er dan problemen zijn moet je die dus als ouders oplossen. Wij huren nu en kan ze dus, bij problemen, naar de helpdesk op school.
Is dat bij Rent Company? Want hier ook een VWO er en de chromebook is nog goed. Maar ja, nog 2 jaar te gaan. Niet echt milieuvriendelijk ook om nu weer een nieuwe te moeten kopen. Dat ding heeft al die tijd ook nog geen kuren gehad of iets. Dus tsja… om dan weer een te kopen of huren vind ik ook zo wat. Broertje zit op havo en die zit dan dus met nog 1 jaar over straks. Ik bedacht me wel nog dat hij mogelijk dan na 2 jaar de chromebook van broer kan overnemen als dat kan/mag.
Nee hoor, hier kiezen ze er bewust voor om geen laptops te gebruiken, oa om ouders niet met verplichte kosten op te zadelen.
Ik ben ook verbaasd als ik het hier zo lees. En ook nog servicecontracten etc. Mijn zoon had in groep 6 al een lap top nodig, toen een simpele acer gekocht voor iets van 300 euro, geen chromebook overigens want dat was niet ondersteund. Geen servicecontracten of wat dan ook, dat ding gebruikt hij nu al twee jaar op de middelbare school en dat voldoet prima.
De chromebook die hier verplicht is kost ons uiteindelijk 200 euro voor die 4 jaar en daarna eigendom. Alleen betaal je de 400 in 1 keer en krijg je in de 1e 2 leerjaren 100 euro per jaar terug.
Wij gaan huren. Aan het einde van de rit is dat 20 cent duurder dan kopen. Als het echt een groot verschil was geweest, had ik wel voor kopen gekozen. Maar nu leek huren me toch beter. Stel dat onze zoon tussendoor van school verandert ofzo, kun je hem (neem ik aan) gewoon weer inleveren en heb je alleen betaald voor de periode waarin hij hem heeft gebruikt.
Ik zie hier steeds pomerkingen over programma's die dan op de laptop gezet moeten worden. Maar alles wat dochter voor school nodig heeft is online. Dus helemaal niet afhankelijk van een laptop waar alles op staat. Mocht haar laptop (die we dus gewoon zelf uitgekozen en aangeschaft hebben) stuk zijn, dan kan ze ook onze privé laptop als back-up gebruiken. Op school kunnen ze altijd via de mediatheek een laptop lenen als ze hem vergeten zijn ofzo. Die mag alleen niet mee naar huis.
Hier hebben de chromebooks een vooraf ingestelde schoolmodus (een account waarmee je tijdens lessen ingelogd bent waar enkel schoolgerelateerde dingen op kunnen), bepaalde sites zijn ook geblokkeerd. Daarnaast mag er ook een prive account op, zodat je hem thuis voor fun kan gebruiken, maar het is niet toegestaan om die tijdens de lessen te gebruiken. Bij een eigen laptop is dat voor docenten weer lastiger te checken.
Ik snap het wel dat scholen voor deze constructie kiezen. Blijkbaar is er anders een kans op gedoe, dat er altijd leerlingen zijn die niet bij hun stukken kunnen. School heeft op deze manier de zorg uit handen. Ik weet niet meer hoeveel wij vroeger aan schoolboeken kwijt waren. Te lang geleden. Maar zal het nu dan veel duurder zijn, inflatie meegerekend? Bij ons is de laptop 600 euro en zou 5 jaar mee kunnen. 120 euro per jaar en daarna kan hij voor jezelf zijn. Athina, bij ons is geld niet het probleem. Ik vind het vooral een punt van duurzaamheid. Ik denk dat ik toch voor 2x3jaar ga. Na die 3 jaar heeft mijn jongste, dan groep 7, eventueel een laptop. En na de tweede keer 3 jaar kunnen we kijken of mijn oudste de laptop wel behouden. Misschien wel handig voor vervolgopleiding.
Mijn dochter heeft een chromebook, kosteloos verstrekt door school zelf. We hebben niet eens borg betaald. School heeft een ITer (oid) in dienst wanneer er problemen zijn met de chromebook.
Tja en dan nog. Dat iets niet toegestaan is, wil nog niet zeggen dat het ook niet gebeurt als het dus nog steeds wel kan. Ik hoor van dochter ook wel dat jongens uit haar klas in de les, achter in de klas, zitten te gamen. Mag uiteraard ook niet, maar gebeurt wel. Ze vinden hun weg toch wel in dat soort dingen als ze dat willen.
Hier moesten ze aan bepaalde eisen voldoen en bepaald merk etc. Wij hebben hem incl verzekering gehuurd via school. Incl water en stootbestendige hoes en een laptop waarbij het scherm ver achterover kan, waardoor het niet stuk gaat als ze hem perongeluk te ver doen.
Wij hebben hem ook gehuurd via de rentcompany, wij hebben de duurste gekozen met touchscreen. Achteraf gezien is dat echt de grootste onzin. Voor de service en ook voor de batterijduur gehuurd. Zijn er na 4 jaar 1000 euro voor kwijt. Dochter 2 krijgt een goedkopere, misschien dat we hem zelf gaan kopen. Alleen de batterijduur is belangrijk, programma´s staan op Somtoday en hoeven ook niet op de computer worden gezet.
Mijn oudste gaat ook naar vo en moet ook een laptop hebben. Via Rent Company idd ook. Optie huren/kopen is de dekking van je verzekering iets beter dan bij een eigen gebrachte laptop. Je mag(op school waar mijn oudste heen gaat) een eigen laptop gebruiken. Maar hier zitten uiteraard aantal eisen aan. Geheugen, windows 11 enz. Grote verschil tussen de laptop van school, en eigen laptop, is dat die van Rent Company meer hufter-proof is. Alles behalve diefstal is verzekerd en zorgt school ervoor dat je ten allertijden een laptop heb. Bij reparatie krijg je een leenlaptop. Deze regeling is er dus niet bij een eigen laptop. Echter is er wel een eigenrisico van 50,- bij reparatie. Maar hoe dat precies in elkaar zit moet ik nog horen van school Wij gaan dus voor huren per maand