Mijn dochter van 9 kreeg 2 maanden geleden voor het eerst bultjes krentenbaard. Na een week of 2 was het nog niet weg, dus wij naar de huisarts. Ze kreeg een 7daagse kuur antibiotica, daarna was alles weg. Maar afgelopen week is het weer terugkomen, arm kind. Heeft er iemand een tip? Natuurlijk weet ik dat ik wsl gewoon weer naar de huisarts moet, maar al die antibiotica lijkt me ook niet echt goed...
Mijn zoon heeft nu 3 keer krentenbaard gehad, wij moeten dan smeren met afusine zalf en dat heeft elke keer nog goed gewerkt
Smeren inderdaad, een antibioticakuur werkt vaak niet goed hierbij. Als het echt hardnekkig is naar de dermatoloog.
Fusidinezuur hielp hier in het begin maar deels, toen sloeg het door naar een heftige (en gelukkig zeldzame) auto-immuunaandoening, waardoor onze oudste wekenlang ab heeft moeten nemen. De krentenbaard was vrij snel weg, de nasleep heeft maanden geduurd.
En vooral met Bernadine scrub boenen! Hier laat ik d'r altijd eerst goed douche zodat alles week wordt en dan scrubben en blaasje kapot maken en daarna gelijk zalf erop. Hier komt er dan korstje op en weg! Onze dochter heeft het al vanaf dat ze 1,5 jaar oud was gok 7x per jaar en vooral in d'r gezicht 😔
Ik zou dan eens naar een dermatoloog gaan. Bij mij zat het in mijn slijmvliezen en dan kom je er nooit helemaal vanaf. Ik had het ook niet alleen op mijn gezicht. Heb toen maanden mijn slijmvliezen 3 maal daags moeten insmeren met bactroban en was er toen helemaal vanaf. En jij bedoelt betadine scrub
Nagels kort knippen, veel handen wassen en alle speelgoed en deurklinken, lichtsknopjes ed schoonmaken. Bij de eerste paar bultjes al beginnen met fusidine crème en goed blijven schoonmaken. En van de bultjes afblijven!
Wij kregen bactroban crème van de dokter. Dat is antibiotica zalf dat werkte heel erg goed ze had en méga plek krentenbaard op haar enkel.
Afhankelijk van het soort krentenbaard Fusidine of Bactroban. Ons zoontje had 3 x per jaar de bultjes vorm ( impetigo bullosa) en daar kreeg hij Bactroban voor, is iets sterker dan Fusidine. We zijn wel naar de huidarts geweest. Wij kregen als familie ook een hele kuur mee. Allemaal smeren met bactroban zalf 10 dagen lang. Achterwerk, neus en oren (ja echt!). Dit jaar heeft hij net 1 klein plekje gehad op zijn kin maar het werd niet groter. Z'n lichaam heeft het zelf aangepakt denk ik. Wat goed helpt is dus 1 van die zalven en tussendoor een dun laagje zinkzalf/zinkolie (pot) van Dr. Swaab (vragen bij Etos). Zinkzalf werkt ook ontsmettend. Ik doe eigenlijk altijd eerst deppen met betadine vloeistof, dan laagje bactroban en na een kwartier een dun laagje zinkzalf. Binnen een week een stuk minder dan. Flink scrubben met betadine scrub zou ik niet doen, je maakt de blaasjes wel open maar kan de boel dan ook flink verspreiden lijkt me. Blaasjes gaan toch vanzelf open op een gegeven moment. Het is idd wel zo dat de zalf dan beter bij de infectie kan als het blaasje open is. Worden de plekken veel groter of gaat het naar andere lichaamsdelen dan krijg je vaak een kuur. Het verspreid dan te snel. Nagels kort houden, geen neus peuteren, zelf niet neus peuteren etc. etc. Desinfecterende zeep in huis, elke dag schone handdoeken en lakens. Huidarts zei ook dat jij of een ander in de familie gewoon de drager kan zijn en het over kan dragen aan je kind. Verder ben ik ook Goed de nagels schoonhouden. Veel beterschap.
Dankjulliewel voor de antwoorden! Gelukkig heeft de rest van de familie nergens last van. De plekjes die ze heeft worden gelukkig al weer wat minder... Hopelijk blijft het nu ook weg. En zo nee, weet ik nu precies wat ik moet doen 😄.
Wat vreemd dat jullie allemaal moesten smeren. Of was er bij jullie ook iets gevonden? Ik had het dus in mijn slijmvliezen (is eerst door de dermatoloog getest) en moest toen smeren (alleen neus en anus). Een antibioticakuur werkt vaak niet blijvend, omdat het dus in de slijmvliezen kan zitten (wat vaak is als het verspreid over het lichaam zit) en dan dus weer terug kan komen.
Allemaal smeren omdat krentenbaard wordt veroorzaakt door een bacterie die heel veel mensen bij zich dragen zonder dat ze daar last van hebben. Kinderen en mensen met een verminderde weerstand zijn er gevoelig voor om hier wel een infectie van te krijgen. Dus een 'gezonde' mama die drager is kan de bacterie dus overbrengen op het kind, dat vervolgens wel ziek wordt. Als je dan alleen het kind behandelt houd je de infectie-bron dus in stand en is de kans dat herinfectie optreedt. Zeker als een infectie steeds terugkeert moet je deze optie in overweging nemen.
Alles goed wassen zoals beddengoed, handdoeken. En inderdaad goed handen wassen, deurknoppen Enzo goed schoon houden . Bij ons in de straat heerste het. Mijn jongste had het heel erg. Benen helemaal kapot, oksels lagen open. Arme kind dus kon niets meer terwijl het 30 graden was en zei alleen maar kon hangen Als het een paar kleine plekjes zijn redt je het wel met fusidine of bactrvan zalf maar zij had twee ab kuren nodig om er vanaf te raken. En nog heeft ze mijn moeder , haar vriendin en die ouders besmet. Ik ben tegenwoordig vooral in de zomer heel alert op ieder plekje.