Ik ben nu 22 weken zwanger van ons eerste kindje en werk momenteel 24 uur in de week in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Het betreft een groep met zware lichamelijke zorg ( meervoudig gehandicapten, visueel gehandicapt etc ) Door onze diensten houd 24 uur in de week vaak zo'n 4 dagen in, omdat we diensten van 3 uur, 4 uur, 6,5 uur, 7,5 uur 8 en 9 uur hebben. Je kan dus een ochtendje, dag, middag, avond of nacht werken. Deze hoeveelheid wil ik straks niet meer werken als ons kindje er is. Daarom ben ik aan het bedenken hoeveel uur ik straks wil gaan werken en hoe ik dat in wil delen... Ik zit te denken om 15 uur te gaan werken, en dan bijvoorbeeld op maandag een avond ( 6,5 uur ) en vrijdag een dag ( 8 uur ) en dan voor de vrijdag de kleine naar het KDV en maandag avond is mn man gewoon thuis. Om de week zou ik dan een weekend moeten werken en dan ook 1 dag en 1 avond aanvragen. Gelukkig kunnen wij redelijk veel aanvragen qua rooster als mama zijnde. Oppas opa's en oma's wil ik niet; mn schoonouders wonen op 26 km van ons, 33 km van mn werk en hebben nog 15 kleinkinderen. Mijn ouders reizen heel veel dus zijn weinig in het land. Een gastouder vind ik de laatste tijd een "eng" idee, na een situatie van een nichtje van me bij haar vaste oppas thuis. Dit was geen gastouder, maar toch heeft het een nare associatie voor me opgeroepen.... Hoeveel werken jullie, watvoor werk doe je, en hoe hebben jullie het geregeld met opvang?
ik werk ook in de zorg (thuiszorg) werkte voor de kinderen 20 tot 30 uur (alle voorkomende diensten) nadat onze oudste werd geboren heb ik mijn contract kleiner laten maken nu is het 10 tot 15 uur per week, en alleen savonds en weekends (dus ben niet zo flexibel meer) wij hebben er voor gekozen zo dus we hebben nooit oppas (oja wel 1x per 4 weken dan heb ik vergadering en dat ik cursus heb) dan past mijn moeder op dus ik overdag thuis, mijn man savonds ik vind het heerlijk zo dat de kids altijd lekker thuis zijn
Ik werkte voorheen fulltime. Ook tijdens mijn zwangerschap heb ik gewoon fulltime gewerkt. Merkte wel dat het met 28 weken zwaarder werd. Na mijn zwangerschap ben ik 24 uur gaan werken. Gewoon 3 hele dagen. Ik vind dit prima te doen.
Voorheen werkte ik 30 uur en nu ik bijna weer aan de slag moet (iewl!!) ga ik 16 uur werken. Opa en oma komen oppassen..
Ik werkte voor de komst van mijn dochter 40 uur ook tijdens de zwangerschap en werk nu 32 uur. Ons meisje gaat 2 dagen naar het kinderdagverblijf, mijn moeder past een dag op en mijn vriend en ik doen allebei een dag. Mijn vriend werkt dus ook 4 dagen.
Ik werkte voor mijn zwangerschap 32 uur in 4 dagen in ' kantoorbaan'. Na zwangerschapsverlof nog 3 maanden volledig ouderschapsverlof opgenomen en toen Kleintje ruim 5 maanden was weer 32 uur gaan werken. De verdeling is hier 1 dag ik, 1 dag manlief, 1 dag oma en 2 dagen kdv. Ik vind het prima te doen zo. Ik hoop bij een volgende ook weer ouderschapsverlof te kunnen opnemen want dat heeft ons allemaal een supergoede start gegeven.
ben van 32 uur naar 24 uur gegaan, man is van 40 uur naar 32 uur gegaan. 1 dag kdv en 1 dag naar me ouders en rest lossen we zelf op
Ik werkte voor mijn zwangerschap 25 uur en erna 21uur. mijn man is van 40 naar 36 uur gegaan. heerlijk en prima te doen. wij hebben een gastouder. dit ook i.v.m. onregelmatige diensten (zorg)
Ik ga straks 22 uur werken. Eerst werkte ik er 16. Maar er zijn wat uurtjes vrijgekomen, dus ik kan wat meer gaan werken. Is voor de inkomsten lekker, maar ook voor de planning van het werk beter, dus ik hoop dat dat me meer rust geeft. En anders kan ik altijd weer terug in uren, er zijn altijd wel mensen die meer uren willen draaien hier.
Ik werk ook in de zorg, heb een beetje dezelfde diensten als jij. Ik werkte ervoor 22 uur ongeveer en dat blijf ik nu na mijn verlof ook doen. Omdat het onregelmatige tijden zijn en maar 2 dagen doordeweerks, gaat onze meid naar oma (woont 45 min verderop) Mijn man is er de weekenden en neemt 1 x in de 2 weken een ochtend ouderschapsverlof. De rest doe ik. En ik ben er vaak doordeweeks, juist door mijn onregelmatige diensten. We hebben maar voor een paar uur per week opvang nodig. Heerlijk!
Oh ja, opvang 2 dagen kdv, 1 dag komt mn moeder oppassen. Had wel minder kdv gewild, maar beide (schoon)ouders werken nog veel/fulltime en mijn vriend kan geen ouderschapsverlof opnemen.
Voor de bevalling werkte ik 20 uur in de thuiszorg, alle diensten ( geen nachten, die heeft de wijkzorg niet) Na de bevalling eerst gestopt omdat ik geen mogelijkheden zag/had voor opvang, ouders wonen 45 minuten rijden van ons af.. en schoonouders nog verder..M'n man is melkveehouder en aan t werk op tijden dat ik ook al weg zou moeten en op hoogtij dagen van smorgens vroeg tot 's avonds bezig...dus iets als "papa-dag' is geen optie.. In februari ben ik via via aan een oproepcontract in een VZhuis gekomen en kon Gijs naar een nieuwe vestiging van een KDV in dat vz-huis. Maar dat was echt mn werk niet ( ren je rot!!) dus de oude werkgever gemaild emt de vraag of ik terug kon.. Ik ben terug op oude stek, nu als oproepcontractant.. Ik wil hooguit 2 ochtenden per week werken, Gijs heeft 2 ochtenden flex. opvang, nog steeds op dat kdv..
ik werk 28 uur verdeeld over 4 dagen. Meisjelief gaat 2 dagen naar het kdv, de andere dagen is mijn man of ik thuis.
Hier ook een flexibel rooster. Wel alleen maar dagdiensten (planner kraamzorg). ik werk tussen de 16/20 gemiddeld per week (ook weekenden) Wij hebben flexibele opvang. (KDV) Ik geef voor de 10e van deze maand de uren voor volgende maand door en dan heb ik gegarandeerd plek. Ideaal.
ik ben aan de slag gegaan als oproepkracht in de zorg heb elke week diensten en ik hoefde alleen gister oppas te hebben want zondag is manlief thuis en volgende week moet ik donderdag avond van 19.00 tot 23.00 (is man dan ook thuis) en vrijdag ga ik de nacht in 2 nachtjes en ook dan is manlief thuis dus volgende week heb ik geen oppas nodig ideaal!!!!
Ik ben na de geboorte van Jelle 16 uur gaan werken, ik werkte daarvoor 32 uur. Ik heb bij mijn vorige werkgever ontslag genomen omdat ik het door die korte diensten gewoon niet rond kon krijgen. Met 16 uur moest ik nog vaak 4/5 keer in de week komen. En dat betekende voor een dienst van 3 uur, voor 4 uur iemand regelen. Mijn man bleef dan thuis, maar omdat hij als eigen baas werkt, koste dat op een gegeven moment gewoon geld. Ik heb het een goed jaar geprobeerd, maar ik werd er helemaal gek van, van al dat geregel, gemopper van mijn man omdat hij wèèr thuis moest blijven. Ik heb een gesprek aangevraagd met mijn teamleidster om samen te kijken of we een oplossing konden vinden. Ik wilde 1 hele dag van 8 uur, de vrijdag omdat ik dan kdv had en voor de rest van de uren maakte het niet uit. Maar zelfs dat kon niet geregeld worden. Letterlijk zei ze tegen me: "Jij wilde kinderen, dus het is jouw probleem" Nou ja, toen heb ik dus ook gezegd dat ik dan op zoek ging naar iets anders. "Dat moest ik dan maar doen" werd er gezegd, met zo'n ondertoon van, dat doe je toch niet. 2 weken later zat ik op haar kantoor om mijn ontslag in te dienen. Nu heb ik dus idd de vrijdag vast, was geen enkel probleem hier en de rest van de dagen werk ik diensten van 7 of 8 uur. Prima te doen en het geeft een hoop rust in huis.
Tot mijn zwangerschapsverlof heb ik 36 uur gewerkt. Ik ben daarna 24 uur gaan werken. Dit zijn 3 vaste dagen (ma, wo, vr). Onze meid gaat 1 dag naar oma en 2 dagen naar het kdv (bij mijn werk). Ik werk in de zorg. Ik vind het in mijn situatie ideaal. Ik zou niet minder thuis willen zijn, maar ook niet minder willen werken.
Ik ben jurist en ben na bevalling 1 36 uur (4x9) blijven werken. Na bevalling 2 ben ik 32 uur (4x8) gaan werken (andere werkgever). Bevalt prima. Ik ben 1 dag thuis, mijn man 2 en oma past 2 dagen op.