Pasta koken In een wok: - boter of olie - ui + knoflook + bouillonblokje - groente die ik toevallig in huis heb, meestal een combinatie van paprika, prei, courgette of aubergine. Als het te weinig is gooi ik wel eens een doosje of zakje bevroren sperziebonen erbij. Of een wortel in kleine stukjes. - vega gehakt - tomatenprut uit een blik of fles of pakje. Genoeg dat het een lekker sausje wordt. - scheut rode wijn (liefst merlot) - als ik het nog in huis heb: stukje schimmelkaas - wat gerookte paprikapoeder en wat verse of gedroogde Italiaanse kruiden. Pasta + een flinke hoeveelheid saus opscheppen. Eventueel wat kaas er overheen. Ik doe het liefst Parmezaanse kaas, maar indien ik dat niet in huis heb wordt het gewone geraspte kaas. Altijd lekker om wat tomaatjes en/of komkommer met wat balsamico toe te voegen.
Maar soms heb ik zin in een witte pastasaus. Tot groot verdriet van m’n man. Dan: - Pasta koken - In een losse pan wat groente wokken, bijv champignons en courgette oid. Niet te lang, moet nog een lekkere bite hebben. Dan in een andere pan: - Olie of boter in pan - Ui, bouillonblokje en knoflook - Bloem toevoegen - Scheutje witte wijn - Scheutje melk - Kaas, veel kaas laten smelten - Wat kruiden waar ik zin in heb, bijv tijm De groente die ik los heb bereid toevoegen aan de saus. Pasta op bord met saus drapje en Parmezaanse kaas. Eventueel wat rucola en komkommer en tomaat in balsamico toevoegen
Gehakt Paprikamix Tomaten Courgette Bolognesesaus erdoor Geraspte kaas En daar op stukjes bacon <in de oven> klaar! Ik eet macaroni met bacon chips erop omdat het lekker knettert! Versie 2 Zie bovenstaand maar gehakt vervangen voor braadworst/curryworst. Maar het lekkerste is macaroni carbonara, wat niemand lust in ons gezin.
Bedankt!! Was benieuwd, zo maak ik de kaassaus voor over de witlof ( alleen dan met 1 soort kaas) Meer soorten kaas, grotere hoeveelheden en aftoppen met kaas Gaat er 1 niet erg vinden. Die eet mijn kaassaus als ik niet kijk zo op
Gehakt 500 gram Paprika 3 a 4 stuks Ui 3 stuks Italiaanse kruiden Pakjes gepelde tomaten 3 stuks bouillon blokje Ketjap scheutje toevoegen Eerst gehakt en daarna paprika en ui toevoegen om vervolgens alles bij elkaar een uurtje zacht te laten sudderen zodat alle smaak overal goed in zit.
Mijn favo luie huisvrouwen recept! Eens per maand ofzo. Gewoon wat rundergehakt met een uitje en wat knoflook rul bakken. Een lui, ordinair zakje macaroni groente mix zakje en een pot saus erover kiepen. Op "smaak" met wat Italiaanse kruiden. Spannender wordt het niet. Het duurt nog geen kwartiertje
Ui en knoflook fruiten. Gehakt rullen. Tomatenpuree erbij en beetje Worcestersaus. Italiaanse kruiden erbij, beetje zout en Cayennepeper. Groente erbij (Paprika, prei, wortel, Champignons, Courgette) Dan de macaroni erbij. En ik doe er op het bord vaak geraspte Parmezaan over.
Als we hier macaroni eten is dat met kaas en ham saus. Het beste comfortfood ooit Cappelini is met carbonara Spaghetti is met bolgnaisesaus En spirelli en penne dat wisselt af, vaak is dat een restjes geëxperimenteer. Soms lekker en soms niet voor herhaling vatbaar. Bolognaise doe ik denk ik op een vrij standaard maar wel luie manier. Ik gebruik zo zakjes voorgesneden spaghettigroenten, gehakt bakken en passata, tomatenblokjes en tomatenpuree erbij. En dat laat ik een uur of 5 pruttelen op een zacht vuurtje. Maak dan ook altijd 5 porties voor in de diepvries.
Wij maken regelmatig deze: Potje rode pesto Zak verse spinazie Kipfilet blokjes Pasta gevuld met rauwe ham (cappaletti prosciutto crudo van de AH) Zo simpel maar zooooo lekker! Kip en spinazie bakken, potje rode pesto erdoor, pasta koken, mengen en klaar. Heb dit recept ooit opgepikt bij een verpleegkunde stage in 2016
Dit is echt mijn favoriet: Macaroni koken Paprika en een uitje aanbakken Plakjes salami in stukjes gesneden erbij aanbakken Een blikje tomatenpuree Een half bakje mascarpone Een half bakje crème fraiche Eventueel nog wat passata toevoegen Cherrytomaatjes door de helft en er bij Zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden en erbij Even laten pruttelen... Super lekker!
Spekreepjes en ui met 2 tenen knoflook bakken, daarbij kookroom en runder bouillon blokje, even laten pruttelen, daarna 3e teen knoflook erbij. Ik moet zeggen eigenlijk is het een spaghetti saus, althans wij vinden hem lekkerder bij spaghetti dan macaroni
https://www.lekkerensimpel.com/macaroni-ovenschotel-met-gehakt/ dit is wel mijn favoriete Macaroni recept! Heerlijk!
Wisselt wel eens wat er doorheen gaat zodat H het eet. Maar momenteel Rundergehakt 2 puntpaprika’s Knoflook poeder Zakje knorr spaghetti bolognese saus Heinz ketchup
Ik maak het op de manier van m’n moeder. De saus dan. Ui aan fruiten, bloem erbij. Pak tomatensap, paprikapoeder, maggi, laurierblad, peper, bouillonblokje erbij. Flink in laten koken en dan over je macaroni. Enorm veel geraspte kaas en klaar. Voor mij is dit echt ultiem comfortfood. Te simpel voor woorden maar erg lekker. De moeder van m’n oma maakte het al zo en toen m’n oma, m’n moeder en nu m’n zus en ik. Ik denk dat mijn kinderen het ook gaan maken.
Lievelingseten hier: Tagliatelle koken (of andere pasta) Kipfiletblokjes aanbakken met een uitje en knoflook. Champignons erbij en in dat kookvocht een kipbuillonblokje erbij roeren. 1 pak spinazie a la crème erbij en een kleine verpakking crème fraiche. Even laten koken en dan naar smaak peper of andere kruiden erbij. Tagliatelle opscheppen, saus erover en voor de liefhebbers geraspte kaas eroverheen.
Knoflook Macaronigroenten (ui, prei, paprika, champignons) Gehakt 350 g Tomatenpuree Gezeefde tomaat Tomatenblokjes Bruine basterdsuiker Oregano Peper en zout Met de basterdsuiker krijg je een wat zoetere tomatensaus. Dat smaakt heel erg prima moet ik zeggen. We toppen de macaroni altijd af met geraspte kaas. Soms ook met een gebakken ei erbij. Soms als we echt geen tijd hebben om te koken gebruiken we een zak Bertolli bolognesesaus
Nog eentje die ik vaak maak. Knoflook goed aanbakken en een beetje gesnipperde rode ui en gesneden champignons eraan toevoegen. Flesje kookroom erbij. Blok gorgonzola erin laten smelten en een paar plakjes cheddar kaas. Flink zwarte peper erbij. Saus klaar! Ook echt comfortfood op zo’n brakke zondagavond.
"Nederlandse" macaroni maak ik nooit. Maar we eten wel veel pasta. Vooral op de Tunesische manier, maar ook wel bepaalde Italiaanse of fusion gerechten. En meestal vegetarisch. Soms is pasta hier ook gewoon wat kliekjes bij elkaar opwarmen. Smaakt altijd verrassend goed
De iets aangepaste versie staat nu in de oven. Ik heb spekreepjes en smac gebruikt inplaats van gehakt en ik heb tomatenblokjes met kruiden gebruikt. Volgens mij is het wel een blijvertje maar straks even horen van de rest van het gezin
Gewoon standaard Pakje knorr (honig mix vindt ik niet lekker) Rundergehakt Pakket macaroni groente. Als ik zin heb doe ik er extra champignons bij Verder volg ik de bereidingswijze op de verpakking. En op het laatst voeg ik blokjes smac toe. Toevallig gaan we het morgen eten.. Qua macaroni wissel ik tussen gewone macaroni, spelt of volkoren macaroni. Ik ben blij het nu zo te kunnen eten. Vroeger bij ons thuis ging er maar een half pakje knorr in. Dus was het slap van smaak... m'n moeder houdt namelijk niet van pittig. Nu eet ik het gewoon lekker hoe het recept is..