Hoe maak jij macaroni?

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 1 mrt 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.809
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    #41 maartje84, 1 mrt 2023
    Laatst bewerkt: 1 mrt 2023
    Pasta koken

    In een wok:

    - boter of olie
    - ui + knoflook + bouillonblokje
    - groente die ik toevallig in huis heb, meestal een combinatie van paprika, prei, courgette of aubergine. Als het te weinig is gooi ik wel eens een doosje of zakje bevroren sperziebonen erbij. Of een wortel in kleine stukjes.
    - vega gehakt
    - tomatenprut uit een blik of fles of pakje. Genoeg dat het een lekker sausje wordt.
    - scheut rode wijn (liefst merlot)
    - als ik het nog in huis heb: stukje schimmelkaas
    - wat gerookte paprikapoeder en wat verse of gedroogde Italiaanse kruiden.


    Pasta + een flinke hoeveelheid saus opscheppen. Eventueel wat kaas er overheen. Ik doe het liefst Parmezaanse kaas, maar indien ik dat niet in huis heb wordt het gewone geraspte kaas.

    Altijd lekker om wat tomaatjes en/of komkommer met wat balsamico toe te voegen.
     
  2. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.809
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Maar soms heb ik zin in een witte pastasaus. Tot groot verdriet van m’n man.
    Dan:

    - Pasta koken
    - In een losse pan wat groente wokken, bijv champignons en courgette oid. Niet te lang, moet nog een lekkere bite hebben. Dan in een andere pan:

    - Olie of boter in pan
    - Ui, bouillonblokje en knoflook
    - Bloem toevoegen
    - Scheutje witte wijn
    - Scheutje melk
    - Kaas, veel kaas laten smelten
    - Wat kruiden waar ik zin in heb, bijv tijm

    De groente die ik los heb bereid toevoegen aan de saus.

    Pasta op bord met saus drapje en Parmezaanse kaas. Eventueel wat rucola en komkommer en tomaat in balsamico toevoegen :p:D
     
  3. Golden1213

    Golden1213 Fanatiek lid

    14 apr 2020
    2.453
    1.830
    113
    Gehakt
    Paprikamix
    Tomaten
    Courgette
    Bolognesesaus erdoor
    Geraspte kaas
    En daar op stukjes bacon
    <in de oven> klaar!
    Ik eet macaroni met bacon chips erop omdat het lekker knettert!

    Versie 2
    Zie bovenstaand maar gehakt vervangen voor braadworst/curryworst.

    Maar het lekkerste is macaroni carbonara, wat niemand lust in ons gezin.
     
  4. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.287
    10.256
    113
    Bedankt!! Was benieuwd, zo maak ik de kaassaus voor over de witlof ( alleen dan met 1 soort kaas)

    Meer soorten kaas, grotere hoeveelheden en aftoppen met kaas:D
    Gaat er 1 niet erg vinden. Die eet mijn kaassaus als ik niet kijk zo op:roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  5. Zeebra

    Zeebra Bekend lid

    5 aug 2020
    974
    1.256
    93
    Vrouw
    Gehakt 500 gram
    Paprika 3 a 4 stuks
    Ui 3 stuks
    Italiaanse kruiden
    Pakjes gepelde tomaten 3 stuks
    bouillon blokje
    Ketjap scheutje toevoegen

    Eerst gehakt en daarna paprika en ui toevoegen om vervolgens alles bij elkaar een uurtje zacht te laten sudderen zodat alle smaak overal goed in zit.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  6. frummelke86

    frummelke86 Fanatiek lid

    17 feb 2017
    2.040
    2.726
    113
    Vrouw
    Mijn favo luie huisvrouwen recept! Eens per maand ofzo. Gewoon wat rundergehakt met een uitje en wat knoflook rul bakken. Een lui, ordinair zakje macaroni groente mix zakje en een pot saus erover kiepen. Op "smaak" met wat Italiaanse kruiden. Spannender wordt het niet. Het duurt nog geen kwartiertje
     
  7. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.100
    113
    Ui en knoflook fruiten.
    Gehakt rullen.
    Tomatenpuree erbij en beetje Worcestersaus.
    Italiaanse kruiden erbij, beetje zout en Cayennepeper.
    Groente erbij (Paprika, prei, wortel, Champignons, Courgette)
    Dan de macaroni erbij.
    En ik doe er op het bord vaak geraspte Parmezaan over.
     
  8. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    3.553
    3.874
    113
    Vrouw
    Als we hier macaroni eten is dat met kaas en ham saus. Het beste comfortfood ooit:roflmao:

    Cappelini is met carbonara
    Spaghetti is met bolgnaisesaus
    En spirelli en penne dat wisselt af, vaak is dat een restjes geëxperimenteer. Soms lekker en soms niet voor herhaling vatbaar.

    Bolognaise doe ik denk ik op een vrij standaard maar wel luie manier. Ik gebruik zo zakjes voorgesneden spaghettigroenten, gehakt bakken en passata, tomatenblokjes en tomatenpuree erbij. En dat laat ik een uur of 5 pruttelen op een zacht vuurtje. Maak dan ook altijd 5 porties voor in de diepvries.
     
  9. Suzi98

    Suzi98 Fanatiek lid

    30 mei 2022
    4.337
    4.001
    113
    Vrouw
    Noord-Brabant
    Wij maken regelmatig deze:
    Potje rode pesto
    Zak verse spinazie
    Kipfilet blokjes
    Pasta gevuld met rauwe ham (cappaletti prosciutto crudo van de AH)

    Zo simpel maar zooooo lekker! Kip en spinazie bakken, potje rode pesto erdoor, pasta koken, mengen en klaar. Heb dit recept ooit opgepikt bij een verpleegkunde stage in 2016 :roflmao:
     
  10. Modra

    Modra Fanatiek lid

    24 jul 2014
    1.656
    445
    83
    Groningen
    Dit is echt mijn favoriet:

    Macaroni koken

    Paprika en een uitje aanbakken
    Plakjes salami in stukjes gesneden erbij aanbakken
    Een blikje tomatenpuree
    Een half bakje mascarpone
    Een half bakje crème fraiche
    Eventueel nog wat passata toevoegen
    Cherrytomaatjes door de helft en er bij
    Zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden en erbij
    Even laten pruttelen... Super lekker!
     
    Manolito vindt dit leuk.
  11. mutskuh

    mutskuh Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.393
    1.173
    113
    Spekreepjes en ui met 2 tenen knoflook bakken, daarbij kookroom en runder bouillon blokje, even laten pruttelen, daarna 3e teen knoflook erbij.

    Ik moet zeggen eigenlijk is het een spaghetti saus, althans wij vinden hem lekkerder bij spaghetti dan macaroni :$
     
  12. jade2011

    jade2011 Actief lid

    9 mrt 2013
    214
    319
    63
    Luna86 en NiVa0230 vinden dit leuk.
  13. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    12.252
    12.627
    113
    Vrouw
    Wisselt wel eens wat er doorheen gaat zodat H het eet.
    Maar momenteel
    Rundergehakt
    2 puntpaprika’s
    Knoflook poeder
    Zakje knorr spaghetti bolognese saus
    Heinz ketchup
     
  14. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.947
    33.614
    113
    Ik maak het op de manier van m’n moeder. De saus dan.
    Ui aan fruiten, bloem erbij. Pak tomatensap, paprikapoeder, maggi, laurierblad, peper, bouillonblokje erbij.
    Flink in laten koken en dan over je macaroni. Enorm veel geraspte kaas en klaar.
    Voor mij is dit echt ultiem comfortfood. Te simpel voor woorden maar erg lekker. De moeder van m’n oma maakte het al zo en toen m’n oma, m’n moeder en nu m’n zus en ik. Ik denk dat mijn kinderen het ook gaan maken.
     
  15. me1989

    me1989 Fanatiek lid

    29 dec 2013
    3.444
    1.199
    113
    Lievelingseten hier:

    Tagliatelle koken (of andere pasta)

    Kipfiletblokjes aanbakken met een uitje en knoflook. Champignons erbij en in dat kookvocht een kipbuillonblokje erbij roeren. 1 pak spinazie a la crème erbij en een kleine verpakking crème fraiche. Even laten koken en dan naar smaak peper of andere kruiden erbij. Tagliatelle opscheppen, saus erover en voor de liefhebbers geraspte kaas eroverheen.
     
  16. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.696
    2.511
    113
    Knoflook
    Macaronigroenten (ui, prei, paprika, champignons)
    Gehakt 350 g
    Tomatenpuree
    Gezeefde tomaat
    Tomatenblokjes
    Bruine basterdsuiker
    Oregano
    Peper en zout

    Met de basterdsuiker krijg je een wat zoetere tomatensaus. Dat smaakt heel erg prima moet ik zeggen.
    We toppen de macaroni altijd af met geraspte kaas. Soms ook met een gebakken ei erbij.

    Soms als we echt geen tijd hebben om te koken gebruiken we een zak Bertolli bolognesesaus
     
  17. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.947
    33.614
    113
    Nog eentje die ik vaak maak.
    Knoflook goed aanbakken en een beetje gesnipperde rode ui en gesneden champignons eraan toevoegen. Flesje kookroom erbij. Blok gorgonzola erin laten smelten en een paar plakjes cheddar kaas. Flink zwarte peper erbij.
    Saus klaar!
    Ook echt comfortfood op zo’n brakke zondagavond.
     
    Manolito, Lynx en citroenrasp vinden dit leuk.
  18. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.349
    21.725
    113
    "Nederlandse" macaroni maak ik nooit. Maar we eten wel veel pasta. Vooral op de Tunesische manier, maar ook wel bepaalde Italiaanse of fusion gerechten. En meestal vegetarisch. Soms is pasta hier ook gewoon wat kliekjes bij elkaar opwarmen. Smaakt altijd verrassend goed :D
     
  19. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.788
    9.308
    113
    Gelderland
    De iets aangepaste versie staat nu in de oven. Ik heb spekreepjes en smac gebruikt inplaats van gehakt en ik heb tomatenblokjes met kruiden gebruikt. Volgens mij is het wel een blijvertje maar straks even horen van de rest van het gezin ;)
     
    Manolito vindt dit leuk.
  20. HvL

    HvL Bekend lid

    6 mei 2015
    709
    420
    63
    Gewoon standaard
    Pakje knorr (honig mix vindt ik niet lekker)
    Rundergehakt
    Pakket macaroni groente. Als ik zin heb doe ik er extra champignons bij

    Verder volg ik de bereidingswijze op de verpakking.
    En op het laatst voeg ik blokjes smac toe.

    Toevallig gaan we het morgen eten..

    Qua macaroni wissel ik tussen gewone macaroni, spelt of volkoren macaroni.

    Ik ben blij het nu zo te kunnen eten. Vroeger bij ons thuis ging er maar een half pakje knorr in. Dus was het slap van smaak... m'n moeder houdt namelijk niet van pittig.
    Nu eet ik het gewoon lekker hoe het recept is..
     

Deel Deze Pagina