Ik vind macaroni altijd makkelijk en ook best lekker. Kan alleen merken dat ik een beetje uit-gegeten raak op mn eigen manier van klaar maken. Wie heeft lekkere recepten voor de variatie?
Ik maak meestal één van deze twee varianten: - Fusilli met kip, ui, paprika, courgette, cherrytomaatjes, crème fraîche en pesto. Rucola erover voor de liefhebbers. Dit recept vinden we vooral in de zomer erg lekker. - Macaroni (of fusilli) met gehakt, ui, knoflook, champignons, paprika en courgette met een zelfgemaakte bolognèsesaus. Dit is wat meer winters, vind ik. Met de groenten varieer ik vaak een beetje, net wat ik in huis heb. Ook lekker: champignon-roomsaus over de pasta en dan serveren met sperziebonen of broccoli. Of tomatensaus met basilicum, daarin een stuk zalm laten garen en dan serveren met pasta en broccoli.
Gehakt Paprika Ui Champignons Zakje macaroni Zakjes macaronimix. Soms wissel ik het gehakt af met stukjes smac of stukjes fricandel/hamburger. Macaroni stroganoff vinden ze hier ook lekker. Dat is 'gewoon' een zakje mix van honig volgens mij.
Ui 3 Paprikas 3 tenen knoflook Champignons Tomatenblokjes Tomatenpuree Groenten snijden en bakken. Tomatenpuree erbij en meebakken ivm ontzuren. 2 blikjes tomatenblokjes erbij. Half runderbouillonblokje verkruimelen boven de saus. Klaar.
Ik maak macaroni zoals mijn moeder het maakte, en het kwalificeert zich in dit geval als ongezonde maar zeer snelle hap: Rundergehakt aanbraden (als ik zin heb fruit ik daar een uitje bij), blikje tomatenpuree erdoor en even meebakken. Zakje van knorr macaroni mix erdoor, en klaar. Staat in 10 minuten op tafel. En dan eten we er nog geraspte kaas en zilveruitjes op/bij. Maar dit maak ik zelden, want ik vind het niet echt een boeiende maaltijd qua smaak. Als ik een lekkere pastasaus oid maak, gebruik ik daar nooit macaroni voor maar altijd een andere pastasoort. En natuurlijk mac & cheese, dat maak ik wel nog met macaroni. Maar ook dat komt hier niet vaak op tafek, want dat is nog ongezonder dan de andere macaroni.
-Zalm, prei -Geitenkaas, spek, bosui, champignons -Tomaat, spek, arabiata -Kaas, ham - paprika, courgette, tomaat ,champginons, gehakt.
Ik ben in shock... Adje, DE Adje... Maakt dit??? Weet je zeker dat je er geen smac doorheen doet??? Nee is een geruststellend idee dat ook jij wel eens iets ordinairs maakt!
Ik benoem even de sauzen want je kan er allerlei pastasoorten bij eten natuurlijk. -Spekjes, champignons, spinazie en roomkaas (kan ook spinazie a la crème en dan doe je er zelf knoflook in) -gehakt, paprika, champignons, courgette, gezeefde tomaten en kruiden naar keuze -tonijnsaus, knoflook bakken in boter, roux ervan maken met bouillon, tomatenpuree erbij, blikjes tonijn erbij. En naar wens kun je hier groente bij in doen. Wij vinden een salade erbij lekker. -heel fout een kant en klare pot met saus en dan zo'n blik boterhamworst gesneden er door
Bedoel je letterlijk macaroni (want dat maak ik nooit) of gewoon pastasaus? De laatste maak ik in de slowcooker: - 1 grote ui - 2 winterpenen - groene paprika - 4 romatomaten - 2 blikjes tomatenblokjes - 2 teentjes knoflook - italiaanse kruiden Dat gaat 5 uur op low in de slowcooker. Als het klaar is pureer ik het allemaal. Dit zijn 3 porties die ik invries en meestal op de dag zelf 1 gebruik. Dan bak ik rode ui, (evt gehakt rul bakken), rode, gele en oranje paprika en een halve courgette erbij. Daarna de pastasaus en die eten we met farfalle, spaghetti, fussili of schelpjespasta.
Het allerlekkerste vind ik het recept van Project Gezond, klassieke bolognesesaus. Kost veel tijd, maar erg lekker. Maar vaak eten we macaroni als we weinig tijd hebben, dan heel simpel met een pakket macaronigroente, gehakt, zakje mix en macaroni.
Als (!!!! Als!!!!) Ik macaroni maak, is het zoals ze hem hier lekker vinden. We eten het sporadisch, want ik houd er niet van. Het is tevens ook vrijwel het enige waar een pakje akte aan te pas komt: Een blik boterhamworst(ja echt, en ik durf dat hardop te zeggen) Blikje tomatenpuree Pakken macaroni groente Zakje macaroni kruiden Ennnnnnn doe je dingop 1 hand te tellen per jaar..
Wij doen bij macaroni altijd de mediterraanse mix van Honig, gehakt en groente. Daarbij nog rundvlees ragout. Voor de kinderen doe ik apart met tomatenpuree en blokjes boterhamworst. Geraspte kaas erbij en klaar! Zo deed mijn moeder het altijd en dat heb ik gewoon overgenomen
Koud met tonijn. Tonijn in blik Skyr of yoghurt en een beetje mayonaise. Paprika Tomaat Augurk. Rode ui Pasta Alles kun je gewoon zoveel doen als je zelf wilt. Maar ik snijd alles klein. De saus maak ik van yoghurt, mayonaise, peper, zout, knoflookpoeder en een beetje olijfolie. Een scheutje water nog om het iets minder dik te maken. Pasta koken en snel laten afkoelen. Dan alles erdoor scheppen. Heerlijk voor eigenlijk altijd wel. Ik maak het wel als ik de volgende dag geen tijd heb om te koken. Dan serveer ik het gewoon oud uit de koelkast met wat fruit en groente en eventueel een soepje.
Deze vind ik het lekkerste. Het kan met allerlei pastasoorten. Wat ik vooral lekker vind dat je de macaroni de tomatensaus helemaal opneemt. Gehakt rul bakken met ui en knoflook Italiaanse groentemix erbij Kruidenmix toevoegen: 2 tl Italiaanse kruiden, 2 tl paprikapoeder, 1/2 tl tijm, snuf nootmuskaat, 1 el sojasaus, snuf cayennepeper, zout en peper 700 ml passata toevoegen en 400 ml melk. Je hebt dan een dunne saus en je schenkt het mengsel in een ovenschaal en je doet de ongekookte pasta erbij en topt het af met geraspte kaas. Je bakt het af in 40 minuten
Macaroni zoals ik vroeger thuis kreeg: macaroni met zakje honigmix en blokjes Unox smac. Totaal geen voedingswaarde maar ik maak het nu ongeveer 2x per jaar als ik er echt een keer zin in heb. O,ja en dan eerst laten afkoelen en daarna lekker opbakken en ketchup erdoor.. Ik geef inmiddels de voorkeur aan mijn eigen bolognesesaus die ik 2 uur laat pruttelen en daar komen absoluut geen macaroni elleboogjes bij in de buurt.
Maar dan alleen als ik geen zin heb om echt te koken of op verzoek van mijn jongste dochter. En smac is toch wel zo’n beetje het goorste wat er op de wereld bestaat, net kattenvoer Maar mijn mac & cheese is wel zelfgemaakt hè Bechamel from scratch op basis van een beurre noisette, met minstens 4 soorten kaas
Groentesoep tablet met de macaroni meekoken, en dan gebruik ik zoveel water dat het om het zo te zeggen droogkookt. Gehakt en roerbakgroenten. (Heel soms smac die ik er dan uitvis) Geraspte kaas en curry erbij.
Ik vind de zakjes van knorr of honig voor spaghetti en macaroni echt veel te zout, wij zijn die zo beu. Dus doe altijd maar zelf wat. Vanavond eten we pasta: Kipfiletreepjes, paprika, champignons, doperwten en pijnboompitten en crème fraîche. Wat kruiden er door en dan aan tafel nog met geraspte kaas. Ik had nog wat liggen in de koelkast aan groente. Ik varieer als saus met kookroom, tomatenpurree, pesto of tomatenblokjes. Ik doe zomaar wat. Vind ze zelf wel 't lekkerst zo