Pasta met courgette en spek en een saus van kaas en room! Wij gebruiken dit recept van Jamie Oliver, maar dan zonder ei, dat vinden we niet nodig. Jamie Oliver: pasta carbonara met courgette - recept - okoko recepten
Olijfolie in de pan, knoflook snijden en daar zachtjes in fruiten. Daarna van het vuur. Gesneden cherrytomaatjes erbij en mozzarella en dat minimaal een uur laten marineren. Spaghetti of linguini koken en daar zodra het klaar is je gemarineerde groenten doorheen scheppen samen met een klein zakje rucola.
Houd je van tonijn? Spaghetti met tonijn in tomatensaus: Ui snipperen en knoflook persen. Even aanfruiten in olijfolie. Tomatenfrito van Heinz (oké, dat komt uit een pakje maar het heeft geen gekke toevoegingen) en een bakje gehalveerde cherrytomaatjes. Eventueel courgette toevoegen (doen we niet altijd). Dan peper en flink wat Italiaanse kruiden. Twee blikjes tonijn erbij en even laten pruttelen. De gekookte spaghetti er doorheen en eten maar!
Of een klassieke en simpele spaghetti putanesca. Beetje olijfolie in de pan, knoflook erbij. Daarna twee blikjes tomaten erbij en een blikje tonijn in olie (zonder de olie). En dan kun je hem op twee manieren afmaken: met fijngesneden zwarte olijven en veel peterselie of met kappertjes en veel basilicum. Simpel en lekker.
Wij maakten wel eens mac & cheese, maar dan iets luxer. Pasta naar keus koken, afgieten en hier een bakje creme fraiche doorheen roeren, vervolgens een zakje geraspte kaas, zalmsnippers en bieslook erdoorheen en dan een tomatensalade ernaast. Echt zo snel, makkelijk en lekker. Niet meest gezonde, maar dat is pasta toch al niet