Hoe maak jij je (warme) pasta/macaroni gerechten?

Discussie in 'De lounge' gestart door 2mam2, 16 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maansneeuw

    maansneeuw VIP lid

    14 nov 2011
    9.867
    992
    113
    Verslaafd aan namen zoeken
    Nederland
  2. regenboogworst

    regenboogworst Fanatiek lid

    22 aug 2014
    1.297
    75
    48
  3. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.087
    7.841
    113
    Ik doe hier vaak nog champignons bij, heerlijk
     
  4. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.087
    7.841
    113
    Olijfolie in de pan, knoflook snijden en daar zachtjes in fruiten. Daarna van het vuur. Gesneden cherrytomaatjes erbij en mozzarella en dat minimaal een uur laten marineren. Spaghetti of linguini koken en daar zodra het klaar is je gemarineerde groenten doorheen scheppen samen met een klein zakje rucola.
     
  5. Novastar

    Novastar Fanatiek lid

    9 jan 2014
    4.538
    1.171
    113
    Vrouw
    Pedagoog
    Noord-Brabant
    Houd je van tonijn? Spaghetti met tonijn in tomatensaus:
    Ui snipperen en knoflook persen. Even aanfruiten in olijfolie. Tomatenfrito van Heinz (oké, dat komt uit een pakje maar het heeft geen gekke toevoegingen) en een bakje gehalveerde cherrytomaatjes. Eventueel courgette toevoegen (doen we niet altijd). Dan peper en flink wat Italiaanse kruiden. Twee blikjes tonijn erbij en even laten pruttelen. De gekookte spaghetti er doorheen en eten maar!
     
  6. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.087
    7.841
    113
    Of een klassieke en simpele spaghetti putanesca. Beetje olijfolie in de pan, knoflook erbij. Daarna twee blikjes tomaten erbij en een blikje tonijn in olie (zonder de olie). En dan kun je hem op twee manieren afmaken: met fijngesneden zwarte olijven en veel peterselie of met kappertjes en veel basilicum. Simpel en lekker.
     
  7. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Wij maakten wel eens mac & cheese, maar dan iets luxer.

    Pasta naar keus koken, afgieten en hier een bakje creme fraiche doorheen roeren, vervolgens een zakje geraspte kaas, zalmsnippers en bieslook erdoorheen en dan een tomatensalade ernaast. Echt zo snel, makkelijk en lekker.
    Niet meest gezonde, maar dat is pasta toch al niet :)
     
  8. Maagd

    Maagd Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.683
    10
    38
    Noorden/ drenthe
    Carbonara is hier ook wel favoriet
    En pasta met kip, verse spinazie, pijnboompitjes en spekjes
     

Deel Deze Pagina