Het Lekkere recepten topic

Discussie in 'De lounge' gestart door chantal1984, 11 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    popje
    chantal heeft de tekst gekopieerd van een site {www.dessert-recepten.nl} en daar staat ook alleen dit verhaaltje.... ik ben ook al aan het zoeken geslagen
     
  2. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.338
    268
    83
    NH
    Oke,
    Hoop dat het gemiste stukje nog gevonden gaat worden. ;)
     
  3. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    lijkt erop dat er geen gemist stukje is. tik maar eens op google in. dit is de enige beschrijving die het heeft over karameliseren.

    ---
    115 gr. Zelfrijzend bakmeel
    50 gr. Boter
    3 Eieren
    snufje Kaneel
    snufje Zout
    50 gr. Fijne tafelsuiker
    1 zakje Vanillesuiker
    Frituurolie op 180o
    Zeef bakmeel, zout en kaneel boven de kom van de keukenmachine.

    Smelt de boter met 1 ¾ dl. water in een steelpan en breng aan de kook, neem meteen de pan van het

    vuur en roer het meelmengsel erdoor.

    Zet de pan terug op het vuur en verhit, al roerende, nog ca. 30 sec. totdat het mengsel als een bal van

    de bodem loslaat.

    Laat 2 min. afkoelen, klop de eieren een voor een krachtig door het beslag tot het soepel en glanzend

    wordt, schep het in een spuitzak.

    Spuit telkens sliertjes van ca. 8 cm in het hete frituurvet, bak ze goudbruin, keer ze halverwege om

    (de churrosbakkers spuiten meters lange spiralen maar dat vereist nogal wat oefening).

    Laat de churros uitlekken op keukenpapier, meng tafelsuiker met vanillesuiker en bestrooi ze hiermee.

    ----

    100 gram bloem
    1/2 theelepel zout
    3/4 deciliter water
    2 eieren
    suiker
    50 gram boter
    kaneelpoeder
    frituurvet

    Bereidingswijze van Spaanse Churros
    Breng het water met de boter en zout aan de kook. Voeg de bloem in
    één keer toe en roer tot het deeg van de pan loslaat.
    Roer er van het vuur af de eieren door.
    Doe het deeg over in een spuitzak en spuit bergjes in het op 180°C
    verhitte frituurvet.
    Bak de churros in ± 5 minuten gaar en bestuif ze na het uitlekken met een mengsel van suiker en kaneelpoeder.


    bovenstaande was wat ik vond {en nog meerdere maar oke}
     
  4. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.338
    268
    83
    NH
    anniek@ als ik idd op goolge in typt dan krijg ik idd het zelfde stukje te zien wat hier al staat.
     
  5. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Klopt inderdaad dat dat receptvan die site komt, als je op google churros maken in tikt dan krijg je als het goed is meerdere sites met het recept, de ene doet het net iets anders dan de andere, ik gebruik iig deze altijd ;)
     
  6. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    zo ben die dingen aan het maken....

    arretjescake is ook erg lekker
    kennen jullie dat?

    {hihi arretjescake staat al in de koelkast voor morgen! slecht hoor zulk topic}
     
  7. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    nee arretjescake nog nooit van gehoord, vertel wat voor lekkers is dat ...

    en smaken de Churros ?
     
  8. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    arg jakkes die dingen vond ik niet lekker hoor! bah bah ze warenn ook erg vet! en weet nog dat ze in frankrijk heerlijk waren! heb toch echt iets fout gedaan! jakkes hoor pff



    er bestaan verschillende recepten voor arretjes cake maar hier nu een van de lekkere;

    1 ei
    200 gr roomboter {ik pak meestal 250 en doe ook meer suiker}
    1 pak maria kaakjes
    3 volle eetlepels cacao
    200 gr basterdsuiker {kan ook met gewone suiker maar dan is het grover}
    1 pakje vanille suiker {kánmaar moet niet}

    smelt de boter, maar laat hem niet bruin worden en haal hem van het vuur.
    meng het met de suiker, de cacao en het eitje en de vanille suiker, goed roeren.
    Breek de koekjes in vele kleine stukjes.

    Bekleed een kleine cake vorm {heb je een grote moet je even 2 keer dit recept nemen} met plastic folie.

    Doe het mengsel erin en druk het stevig aan, met een lepel

    Zet het nu in de koelkast en laat alles koud worden!

    de cake is de volgende dag het lekkerst. {of als je hem smorgens maar, savonds}

    let op; als je ZWANGER bent mag je dat ei niet! Laat dan gewoon het ei eruit{of natuurlijk als je geen ei wil ook eruit laten} of koop een pak gepasturiseerd ei maar dat is erg duur

    is echt heeeerrrrlllijkkkkkk {en goedkoop}
     
  9. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    couscous met ratatouille

    500 gram rundvlees
    1 courgette
    1 aubergine
    4 tomaten
    2 uien
    1 paprika
    1 laurierblaadje
    2 kruidnagels
    bakboter
    1/2 water
    1 bouillonblokje
    250 gram couscous

    Snijd alle groenten en het vlees in kleine stukjes. Braad het rundvlees in de boter. Voeg de uien toe en bak ze glazig. Voeg de rest van de groenten toe en bak alles 3 minuten. Voeg de bouillon en het water toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel minimaal 2 uur op een laag vuurtje stoven.

    Breng het geheel kort aan de kook, neem de pan van het vuur en voeg de droge couscous toe. Roer goed door en laat het geheel 5 minuten staan.

    Eet smakelijk
     
  10. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    jaaaaahhh! het recept van potjekoek! jum

    en dan hier eentje die er misschien dubieus uitziet, maar hij is echt verrukkelijk!:

    aardappels in blokjes snijden en koken
    rookworst warm maken en in stukjes snijden
    spekjes bakken
    komkommer schillen en in stukjes snijden
    tomaten in stukjes snijden
    uitje in stukjes
    sausje met mosterd erdoorheen

    en lekker door elkaar husselen. lauwwarme aardappelsalade! echt heeeeeerlijk. de hoeveelheden doe ik een beetje uit de losse pols, dus moet je maar even uitvinden. :D
     
  11. bellina

    bellina Actief lid

    13 aug 2008
    371
    0
    0
    eigen creatie

    ik noem het de aubergineschotel uit de oven

    nodig voor 4 personen:
    2 aubergines
    1 pakje gesneden tomatenblokjes van heinz
    1 blikje tonijn op olie
    italiaanse kruiden
    olie, zout, peper
    grana padano (parm. kaas)

    de aubergines schil je en je snijdt ze in plakken van 1 cm dik
    je verhit z.olie in een pan en je strooit wat zout over de beiden zijden van de aubergine plakken, je bakt de plakken aan elke kant tot ze goudbruin zijn. als de plakken zijn gebakken leg je ze op een bord met keukenpapier zodat ze de olie kunnen uitlekken.

    je doet in een pan weer een beetje olie (zonnebloem of olijf maakt niet uit) en je doet er het pakje tomatenblokjes bij vervolgens naar smaak zout en peper en 1/1.5 theelepel italiaanse kruiden en dan het blikje tonijn zonder de olie, je laat het sausje een kwartier lekker pruttelen tot de tomatenstukjes wat zachter zijn geworden.

    je bedekt een ovenschaal met een laag aubergine plakjes en daaroverheen smeer je laag tomatensaus dan herhaal je tot alles op is, als laatste strooi je de grana padano over het eten tot het alles bedekt heeft en dan de oven in tot de kaas gesmolten is (200 graden ongeveer 15 minuten)

    lekker bij gegrilde vis of vlees en als bijgerecht kun je turkse yoghurt of gebakken patatjes erbij zetten

    buon apetito/eet smakelijk
     
  12. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Lekker hè ;) proeft voor mij als een stukje thuis.
     
  13. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Oudhollandse recept voor pannenkoeken, dus niet die kant en klare shake dingen waar je alleen melk bij toevoegd maar gewoon die heerlijke zoals oma ze vroeger bakte .. mmmm

    Benodigdheden:

    125gr Tarwemeel
    30gr boter
    Snuffie zout
    2 eieren
    1/3 l melk

    Mocht je zoete pannenkoeken willen dan kan je er een schepje suiker bij doen, doe er dan wel fijne suiker anders krijg ie klontjes ;)

    Meng alles door elkaar heen en maak dan de heerlijkste pannenkoeken... mmm heb dr gelijk trek in :D
     
  14. Female

    Female Niet meer actief

    Ik heb een makkelijk en heel lekker recept voor aardappelsalade :D

    AARDAPPELSALADE MET SPEKJES

    2 kleine Uien
    Ong. 1 theel. Mosterd
    Scheutje Azijn
    Spekjes
    Aardappelen
    Spekjes
    Bouillonblokjes
    Peper/ zout
    Bloem

    Aardappels gaar koken in de schil. Helemaal af laten koelen. Pellen en in plakjes snijden.

    Spekjes bakken. De uien even mee laten bakken. Bloem erover strooien. Water toevoegen tot goede sausdikte. Mosterd en azijn toevoegen. Bouillonblokje. Peper. Lauw/ warm eten
     
  15. Female

    Female Niet meer actief

    En een hele frisse lekkere salade

    GRIEKSE SALADE

    Tomaten
    Feta
    Ui
    Komkommer
    Teentje konoflook
    Olijfolie
    Azijn
    Peper
    Zout
    Italiaanse kruiden (Silvo)
    Tuinkruiden (Silvo)
     
  16. Female

    Female Niet meer actief

    Mueslikoekjes. Ook een heel makkelijk recept en vallen hier altijd goed in de smaak.

    MUESLIKOEKJES

    100 gram Bloem
    125 gram Muesli
    125 gram Suiker
    125 gram Boter
    1 theel Bakpoeder
    2 zakjes Vanillesuiker


    Deeg kneden. Rol maken. In plastic folie. Laten opstijven in de koelkast/ vriezer/koelkast. Hele dunne plakjes snijden. 150 graden. Ongeveer 20 minuten. (lichtbruin).
     
  17. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Up.
     
  18. dayenne

    dayenne VIP lid

    14 aug 2007
    7.564
    0
    0
    Thuismama
    op 'n roze wolk!
    Klinkt heel lekker!
    Wat is de bereidingswijze? Ik ben niet zo'n held in koken haha.
     
  19. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Recept voor tonijn salade,


    2 Blikjes tonijn ( tonijn op water )
    2 eet lepels Halfvolle Mayo
    2 eitjes
    Pakje Sla ( sla naar keuze, ik heb altijd gemengde sla )
    Tomaatjes
    Zout
    Peper
    Paprika poeder.


    Doe de sla in een kom en voeg daar de tonijn toe en de Mayo, meng dit even door elkaar. Voeg de kruiden en meng dit nog een keer door elkaar, voeg dan als laatste te tomaatjes en de eitjes toe en serveer het direct op het bord of op een eventueel stukje stokbrood...

    Makkelijk, Snel, Gezond en Lekker :D

    Eet smakelijk :D

    Heeft iemand het recept voor Rottie ?
     
  20. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Jullie maken me weer lekker dames ;)
     

Deel Deze Pagina