popje chantal heeft de tekst gekopieerd van een site {www.dessert-recepten.nl} en daar staat ook alleen dit verhaaltje.... ik ben ook al aan het zoeken geslagen
lijkt erop dat er geen gemist stukje is. tik maar eens op google in. dit is de enige beschrijving die het heeft over karameliseren. --- 115 gr. Zelfrijzend bakmeel 50 gr. Boter 3 Eieren snufje Kaneel snufje Zout 50 gr. Fijne tafelsuiker 1 zakje Vanillesuiker Frituurolie op 180o Zeef bakmeel, zout en kaneel boven de kom van de keukenmachine. Smelt de boter met 1 ¾ dl. water in een steelpan en breng aan de kook, neem meteen de pan van het vuur en roer het meelmengsel erdoor. Zet de pan terug op het vuur en verhit, al roerende, nog ca. 30 sec. totdat het mengsel als een bal van de bodem loslaat. Laat 2 min. afkoelen, klop de eieren een voor een krachtig door het beslag tot het soepel en glanzend wordt, schep het in een spuitzak. Spuit telkens sliertjes van ca. 8 cm in het hete frituurvet, bak ze goudbruin, keer ze halverwege om (de churrosbakkers spuiten meters lange spiralen maar dat vereist nogal wat oefening). Laat de churros uitlekken op keukenpapier, meng tafelsuiker met vanillesuiker en bestrooi ze hiermee. ---- 100 gram bloem 1/2 theelepel zout 3/4 deciliter water 2 eieren suiker 50 gram boter kaneelpoeder frituurvet Bereidingswijze van Spaanse Churros Breng het water met de boter en zout aan de kook. Voeg de bloem in één keer toe en roer tot het deeg van de pan loslaat. Roer er van het vuur af de eieren door. Doe het deeg over in een spuitzak en spuit bergjes in het op 180°C verhitte frituurvet. Bak de churros in ± 5 minuten gaar en bestuif ze na het uitlekken met een mengsel van suiker en kaneelpoeder. bovenstaande was wat ik vond {en nog meerdere maar oke}
Klopt inderdaad dat dat receptvan die site komt, als je op google churros maken in tikt dan krijg je als het goed is meerdere sites met het recept, de ene doet het net iets anders dan de andere, ik gebruik iig deze altijd
zo ben die dingen aan het maken.... arretjescake is ook erg lekker kennen jullie dat? {hihi arretjescake staat al in de koelkast voor morgen! slecht hoor zulk topic}
arg jakkes die dingen vond ik niet lekker hoor! bah bah ze warenn ook erg vet! en weet nog dat ze in frankrijk heerlijk waren! heb toch echt iets fout gedaan! jakkes hoor pff er bestaan verschillende recepten voor arretjes cake maar hier nu een van de lekkere; 1 ei 200 gr roomboter {ik pak meestal 250 en doe ook meer suiker} 1 pak maria kaakjes 3 volle eetlepels cacao 200 gr basterdsuiker {kan ook met gewone suiker maar dan is het grover} 1 pakje vanille suiker {kánmaar moet niet} smelt de boter, maar laat hem niet bruin worden en haal hem van het vuur. meng het met de suiker, de cacao en het eitje en de vanille suiker, goed roeren. Breek de koekjes in vele kleine stukjes. Bekleed een kleine cake vorm {heb je een grote moet je even 2 keer dit recept nemen} met plastic folie. Doe het mengsel erin en druk het stevig aan, met een lepel Zet het nu in de koelkast en laat alles koud worden! de cake is de volgende dag het lekkerst. {of als je hem smorgens maar, savonds} let op; als je ZWANGER bent mag je dat ei niet! Laat dan gewoon het ei eruit{of natuurlijk als je geen ei wil ook eruit laten} of koop een pak gepasturiseerd ei maar dat is erg duur is echt heeeerrrrlllijkkkkkk {en goedkoop}
couscous met ratatouille 500 gram rundvlees 1 courgette 1 aubergine 4 tomaten 2 uien 1 paprika 1 laurierblaadje 2 kruidnagels bakboter 1/2 water 1 bouillonblokje 250 gram couscous Snijd alle groenten en het vlees in kleine stukjes. Braad het rundvlees in de boter. Voeg de uien toe en bak ze glazig. Voeg de rest van de groenten toe en bak alles 3 minuten. Voeg de bouillon en het water toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel minimaal 2 uur op een laag vuurtje stoven. Breng het geheel kort aan de kook, neem de pan van het vuur en voeg de droge couscous toe. Roer goed door en laat het geheel 5 minuten staan. Eet smakelijk
jaaaaahhh! het recept van potjekoek! jum en dan hier eentje die er misschien dubieus uitziet, maar hij is echt verrukkelijk!: aardappels in blokjes snijden en koken rookworst warm maken en in stukjes snijden spekjes bakken komkommer schillen en in stukjes snijden tomaten in stukjes snijden uitje in stukjes sausje met mosterd erdoorheen en lekker door elkaar husselen. lauwwarme aardappelsalade! echt heeeeeerlijk. de hoeveelheden doe ik een beetje uit de losse pols, dus moet je maar even uitvinden.
eigen creatie ik noem het de aubergineschotel uit de oven nodig voor 4 personen: 2 aubergines 1 pakje gesneden tomatenblokjes van heinz 1 blikje tonijn op olie italiaanse kruiden olie, zout, peper grana padano (parm. kaas) de aubergines schil je en je snijdt ze in plakken van 1 cm dik je verhit z.olie in een pan en je strooit wat zout over de beiden zijden van de aubergine plakken, je bakt de plakken aan elke kant tot ze goudbruin zijn. als de plakken zijn gebakken leg je ze op een bord met keukenpapier zodat ze de olie kunnen uitlekken. je doet in een pan weer een beetje olie (zonnebloem of olijf maakt niet uit) en je doet er het pakje tomatenblokjes bij vervolgens naar smaak zout en peper en 1/1.5 theelepel italiaanse kruiden en dan het blikje tonijn zonder de olie, je laat het sausje een kwartier lekker pruttelen tot de tomatenstukjes wat zachter zijn geworden. je bedekt een ovenschaal met een laag aubergine plakjes en daaroverheen smeer je laag tomatensaus dan herhaal je tot alles op is, als laatste strooi je de grana padano over het eten tot het alles bedekt heeft en dan de oven in tot de kaas gesmolten is (200 graden ongeveer 15 minuten) lekker bij gegrilde vis of vlees en als bijgerecht kun je turkse yoghurt of gebakken patatjes erbij zetten buon apetito/eet smakelijk
Oudhollandse recept voor pannenkoeken, dus niet die kant en klare shake dingen waar je alleen melk bij toevoegd maar gewoon die heerlijke zoals oma ze vroeger bakte .. mmmm Benodigdheden: 125gr Tarwemeel 30gr boter Snuffie zout 2 eieren 1/3 l melk Mocht je zoete pannenkoeken willen dan kan je er een schepje suiker bij doen, doe er dan wel fijne suiker anders krijg ie klontjes Meng alles door elkaar heen en maak dan de heerlijkste pannenkoeken... mmm heb dr gelijk trek in
Ik heb een makkelijk en heel lekker recept voor aardappelsalade AARDAPPELSALADE MET SPEKJES 2 kleine Uien Ong. 1 theel. Mosterd Scheutje Azijn Spekjes Aardappelen Spekjes Bouillonblokjes Peper/ zout Bloem Aardappels gaar koken in de schil. Helemaal af laten koelen. Pellen en in plakjes snijden. Spekjes bakken. De uien even mee laten bakken. Bloem erover strooien. Water toevoegen tot goede sausdikte. Mosterd en azijn toevoegen. Bouillonblokje. Peper. Lauw/ warm eten
En een hele frisse lekkere salade GRIEKSE SALADE Tomaten Feta Ui Komkommer Teentje konoflook Olijfolie Azijn Peper Zout Italiaanse kruiden (Silvo) Tuinkruiden (Silvo)
Mueslikoekjes. Ook een heel makkelijk recept en vallen hier altijd goed in de smaak. MUESLIKOEKJES 100 gram Bloem 125 gram Muesli 125 gram Suiker 125 gram Boter 1 theel Bakpoeder 2 zakjes Vanillesuiker Deeg kneden. Rol maken. In plastic folie. Laten opstijven in de koelkast/ vriezer/koelkast. Hele dunne plakjes snijden. 150 graden. Ongeveer 20 minuten. (lichtbruin).
Recept voor tonijn salade, 2 Blikjes tonijn ( tonijn op water ) 2 eet lepels Halfvolle Mayo 2 eitjes Pakje Sla ( sla naar keuze, ik heb altijd gemengde sla ) Tomaatjes Zout Peper Paprika poeder. Doe de sla in een kom en voeg daar de tonijn toe en de Mayo, meng dit even door elkaar. Voeg de kruiden en meng dit nog een keer door elkaar, voeg dan als laatste te tomaatjes en de eitjes toe en serveer het direct op het bord of op een eventueel stukje stokbrood... Makkelijk, Snel, Gezond en Lekker Eet smakelijk Heeft iemand het recept voor Rottie ?