Ik lees overal dat olijfolie dus beter is.. Dat geloof ik meteen hoor. Maar.. ik kan dus enorm slecht tegen olijfolie, vanwege mijn spastische darm. Ik gebruik volgens mij altijd de extra vergine ofzoiets... Weet iemand tegen welke soort olijfolie ik eventueel wel zou kunnen?
Wanneer welke olie Welke olie gebruik je wanneer Zo zit het in mijn hoofd (): Extra vierge olijfolie is gezond, mits je het niet verhit. Dus wel over de sla, niet in een pan. Kijk als je olijfolie koopt goed dat hier op staat dat je er in kunt bakken. Zonnebloemolie is geschikt om in te bakken, minder om in te frituren (arachideolie gebruik ik daar zelf voor). Samenstelling van olie verandert bij verhitting. Vloeibare bakboter is vloebaar door allerlei bewerkingen ed waardoor oa transvetten ontstaan, niet erg gezond. Wil je in boter bakken dan is roomboter het meest onbewerkt. Ik bak vlees meestal aan in de olie (wordt warmer en dan schroeit het lekker dicht) en dan verder met boter gaar laten worden voor de smaak en de jus.
ik wissel het altijd af met olijfolie en vloeibaar vet . zonnebloemolie daar heb ik nog nooit mee gebakken op oliebollen of vis na. gooi het daarna ook meteen weg.