Discussie! Zonnebloemolie of vloeibare bakboter? Wat is beter?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ytest, 2 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Wat is nou beter om in te bakken? Bijv vlees, Gebakken aardappelen, pannenkoeken of ei.. De bekende plastic fles met gele dop ( zonnebloemolie) of vloeibare bakboter van blue band of becel, of eigen merk?

    Mijn man denkt de zonnebloemolie omdat die volledig plantaardig is.. ik dacht de vloeibare bakboter ivm vitaminen en andere toegevoegde ingredienten..

    .. Hmm :( ..
     
  2. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Zonnebloemolie omdat er met de vloeibare bakboter het een en ander gerommeld is om het vloeibaar te maken.
     
  3. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Is dat niet veeeel vetter dan? :(
     
  4. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    vet is niet altijd slecht, zeker vet van olie niet.

    dus inderdaad zonnebloemolie is beter.
     
  5. mamaatjevan5

    mamaatjevan5 VIP lid

    30 sep 2007
    5.584
    2
    38
    wil je echt aan je gezondheid denken dat bak je in olijfolie en geen zonnebloem en al helemaal geen bakboter
     
  6. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    Dittus
     
  7. miis

    miis VIP lid

    8 mei 2012
    5.229
    1
    0
    ik bak alles in olijfolie...

    vlees in croma zo nu en dan
     
  8. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Aha ok :)
     
  9. oleander1986

    oleander1986 Fanatiek lid

    20 aug 2009
    1.298
    0
    0
    zelfstandige
    Midden Nederland
    zonnebloem olie is veel beter. Olijf olie voor bakken, kan je beter kijken dat je geen extra vierge hebt, maar de gewone. Extra vierge verliest bij verhitting waardevolle stoffen.
    Kokosolie is ook erg gezond om in te bakken.
     
  10. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Zonnebloem olie is niet beter. Het is een linolzuur en dit verwarmen is niet goed.

    Wat gebeurd er als je linolzuur gaat verhitten? Het verhitten van hoog onverzadigde oliën en in het bijzonder het opnieuw verhitten (frituren zoals bijv het bakken van vis, oliebollen etc) leidt tot hoge niveau's van de toxische stof hydroxy-trans-2-nonenal (HNE) in de voeding. Deze stof wordt gemakkelijk opgenomen door het lichaan en staat bekend om zijn schade aan eiwitten, DNA en andere biologische moleculen.


    Olijfolie is beter.
     
  11. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    Ik bak in olijfolie en/of roomboter, afhankelijk van wat ik ga bakken.
     
  12. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Kijk dat wist ik dus niet!
     
  13. Merryl

    Merryl Fanatiek lid

    25 jun 2012
    4.368
    192
    63
    Veel mensen denken dat frituren in zonnebloem olie gezond is, maar helaas is het op welke manier ook niet gezond voor je. Olijfolie of voor een lekkere jus roomboter. Vetten zijn niet altijd slecht en je hebt ze dan ook nodig in kleine hoeveelheden.
     
  14. misa

    misa Niet meer actief

    Wij wisselen af en kijken naar het te bakken product. Daarbij zijn echt niet a,ke vetten slecht en heb je er ook wat van nodig.
    Maar wij gebruiken dus olijfolie en bakboter van blue band.
     
  15. Ytest

    Ytest VIP lid

    11 mei 2012
    13.444
    9
    38
    Het is wel Bekend met bijv kipfilet bakken dat het fijner werkt met een ander product dan olijfolie.. Spetten!

    Eigen schuld ook, altijd te laat met de spatdeksel :)
     
  16. Woefje85

    Woefje85 Fanatiek lid

    3 feb 2011
    3.396
    0
    0
    OV
    Jep olijfolie.
     
  17. joyce1980

    joyce1980 Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.308
    0
    0
    Welke beter is geen idee, maa hier gebruiken we roomboter of kokosolie/vet.
     
  18. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Ik gebruik altijd rijstolie of olijfolie. Voor het bakken van aardappels is het rijstolie + boter.
     
  19. Tinkerbel80

    Tinkerbel80 Niet meer actief

    Olijfolie en dan het liefste de extra vierge. Ze zeggen dat die alleen geschikt is voor sla etc maar het is ook beter om in te bakken. Extra vierge is veel minder bewerkt dat normale olijfolie.
     
  20. Tinkerbel80

    Tinkerbel80 Niet meer actief

    Oh en als je toch wil bakken in boter dan roomboter nemen. Al vind ik dat zelf echt niet lekker dus neem lekker m'n croma :D
     

Deel Deze Pagina