Binnenkort halen we onze labradoodle pup op. Nu zaten we te denken: willen we ook een dierenverzekering? We houden wel van zekerheid en zijn voor veel dingen verzekerd. Wie heeft het wel of juist niet gedaan?
We hebben het niet gedaan. Pup was al wel verzekerd vanuit de fokker, maar stop gezet. Je moet best veel betalen op jaarbasis. In principe heb je dadelijk 1 x per 3 jaar inenten/ titteren en dan evt het cremeren als je hondje dood gaat. Als je kijkt wat hier de kosten van zijn moet je hond al flink wat mankeren per jaar om alleen de verzekering eruit te halen. Daarnaast zijn een helehoop dingen niet verzekerd of moet je alsnog eigen risico betalen. Dus zou gewoon dat geld van de verzekering op aparte rekening zetten en dan kun je dat gebruiken als er wat is.
Zag pas uitzending van “ wordt u al geholpen”. Vrouw had ook verzekering, al zo’n 11 jaar, zelden wat geclaimed en toen had haar hondje acute baarmoederontsteking. Helaas werd dat allemaal niet vergoed, de beruchte kleine lettertjes en uitsluitingen. Kortom: duizenden euro’s betaald maar als puntje bij paaltje komt trek je aan het kortste eind. Ze gaven in dit programma aan dat de laatste tijd veel klachten binnen kwamen over dierenverzekeringen. kortom: als je niet krap bij kas zit en zelf gewoon een bedragje op kunt hoesten als er wat is, zou ik zeker niet verzekeren. Meestal betaal je gedurende de looptijd meer dan je ontvangt volgens mij.
Wij hebben het niet gedaan, wat hierboven al genoemd is. Wij wonen aan de Duitse grens en gaan naar de dierenarts in Duitsland scheelt een hoop geld. Uiteraard wel bij een goede dierenarts.
Ja hoor onze labrador is verzekerd en ben er nog steeds tevreden mee. We hebben gelukkig nooit heftige dingen meegemaakt muv een bijtincident maar alles bij elkaar lopen kosten best snel op. Ik declareer alles online en binnen een week staat het op onze rekening. We hebben in het weekend weleens gehad dat die een grasaar in zijn neus had. Rekening boven de 500 euro en gaat dan direct naar de verzekering en wij krijgen dan na vergoeding van verzekering de rest van de factuur. Keurig geregeld. Tot nu toe hebben we de verzekering er op jaarbasis aardig uit.
Hier zet ik elke maand wat geld apart. Ik heb die uitzending ook gezien en het een ander gelezen en daarom geen verzekering. Op deze manier heb ik een potje voor als er bijzonderheden zijn. En anders de spaarrekening. Ik heb de afgelopen jaren oudere katten uit het asiel geadopteerd. Die zijn überhaupt niet te verzekeren. Een van mijn kittens heeft darmproblemen. Dus dat wordt ook niks.
klopt wat je zegt, oudere dieren zijn niet of moeilijk te verzekeren. Als je daarbij bedenkt dat verzekeraars vaak gedurende de looptijd de spelregels veranderen ( uitsluitingen toevoegen bijvoorbeeld) en dus overstappen steeds lastiger naarmate het dier ouder wordt, dan zit je dus eigenlijk vast in je verzekering. Want als je al behoorlijk betaald hebt, dan stop je ook niet zomaar meer. Eigenlijk zou het niet moeten mogen dat de voorwaarden gedurende de looptijd veranderd worden, dan weet je van tevoren tenminste precies waar je aan toe bent en kun je echt goed kiezen.
Nee hier geen dierverzekering en nooit gehad.. Je betaald 10+ jaren premie en de laatste jaren zelfs meer en totaal heb je vaak meer uit gegeven dan dat je aan kosten gedeclareerd hebt. Een hoop dingen zijn uitgesloten. Zelfs de dierenarts raad het hier af. Ik zet het geld wat ik voor een verzekering uit zou geven apart op een rekening. Honden zijn hier nu 6 en 7 jaar oud en op entingen en 1 foto van oudste hond na nog geen kosten gehad. Katten 14 en 16 jaar. Nooit wat gehad. Hiervoor nog 2 honden gehad. 1x 500 euro kosten gehad. Ik heb in de loop van de jaren een paar duizend euro bespaard. Verzekeringen mogen ook in de loop van de tijd hun regeltjes aanpassen en dingen uitsluiten. Waar jij je eerder voor hebt laten verzekeren. Ze kunnen oudere dieren uitsluiten boven een bepaalde leeftijd. En daar heb je al die tijd voor betaald.
Nog nooit gehad en onze poes is nu 15 jaar oud en de enige kosten die we hebben gehad tot nu toe zijn sterilisatiekosten en dat weet je van te voren. Ze zal de komende tijd wel wat meer kosten gaan maken, want ze wordt ouder en dat merk je, maar wij zijn ook niet van alle levensverlengengde behandelingen. Beestje heeft een mooi leven gehad en op een gegeven moment is het klaar. Is ook een beetje hoe je er zelf in staat denk ik, mijn zus haar kat kreeg met 14 allerlei dialyse behandelingen, daar zouden wij op die leeftijd niet meer voor kiezen.
Ik heb al mijn huisdieren verzekerd. Wel goed gekeken naar kleine lettertjes en uitsluitingen. Helaas in december werd 1 van mijn katten ziek en heb haar na 1,5 week van opnames en specialisten toch moeten laten inslapen. Kosten ruim 3000 euro. 80 procent vergoed gekregen dus 600 moeten betalen. ze is net geen 9 geworden en had haar met 1 jaar. 8 jaar lang 15 euro per maand moeten betalen. dat is dus 1440 over die 8 jaar. Dus is die verzekering het nu al waard geweest. En dan heeft ze ook eerder andere onderzoeken moeten ondergaan welke ik nu dus niet heb meegerekend. Als je het geld hebt om zomaar 3000 neer te kunnen leggen. (even voor de beeldvorming een heup operatie kost rustig al 1500 euro per kant en een doodle is toch een kruising van 2 rassen met zwakke heupen). Dan zou ik het niet doen, want het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je dier iets gaat mankeren. Maar als je dit soort uitgaven niet kan bekostigen zou ik het zeker wel doen.
Wij hebben het wel gedaan. Zeker een pup kan zich in de nesten werken. Rare dingen eten, ontsnappen en een ongeluk krijgen. Na het eerste jaar willen we het stop zetten, al is dat al wel bijna. Vind het gewoon ook wel een fijn idee. Als er een operatie moet komen dan is het toch zwaar slikken. Met een verzekering is de drempel naar de dierenarts toch wat lager. Zou ook naar het ras kijken. Labradoodles zijn behoorlijk doorgefokt en er komen veel kwalen voor. Kan de fokker wel zeggen ‘breng maar terug’, maar dat doe je toch niet zo snel
Wij hebben 2 labradors en een kat, ze zijn geen van allen verzekerd. Zoals al eerder genoemd worden er heel veel dingen uitgesloten. Zo zijn komen heup problemen bijvoorbeeld vaak voor bij labradors, en zijn deze van te voren al uitgesloten. Ook vaccinaties krijg je vaak maar gedeeltelijk vergoed. Van het geld dat wij van de verzekering besparen, kunnen we tot nu toe makkelijk de dierenarts betalen en dan houden we nog geld over. Overigens kreeg ik bij de eerste inentingen van onze puppies (eigen nestje) ook folders van de dierenarts mee waarbij de nieuwe baasjes hun pups 1 of 3 maanden gratis konden verzekeren. Dit zou je ook even bij de fokker kunnen navragen. Geen idee of het bij elke verzekering is, maar bij de hond van mijn collega werd de premie elk jaar duurder, op een gegeven moment betaalde ze meer dan het dubbele per maand. Dus mocht je wel een verzekering af willen sluiten, check dan even goed van te voren of dit ook bij jouw hond het geval kan zijn.
Wij hebben dus inderdaad de eerste jaren best veel kosten gehad. Een grasaar in de neus, een stuk tak in de keelholte waarvoor hij een roes kreeg om deze te verwijderen, een bijtincident wat best wel even tijd nodig had om te herstellen en een hond ( labrador) met een allergie wat aan medicatie flink in de papieren loopt. Hij heeft eens een pak pure hagelslag gegeten en ook weer even 100 euro om hem te laten kosten en medicatie en hier worden preventieve middelen zoals vlooi en anti worm ook deels vergoed. 2x kennelhoest en andere huidtoestanden door zijn allergie Binnenkort gaan we starten met een maandelijkse injectie voor zijn allergie ( hooikoorts) en dit wordt voor 80% vergoed door de verzekering, 150 euro per keer voor een injectie ( grote hond van 40 kilo dus kassa) Neen die verzekering houden we er de komende jaren echt nog wel even in. Stel dat hij eens iets breekt of wat dan ook of ander inwendig ernstig letsel dan vind ik het een heel fijn idee dat we niet voor onverwachte verrassingen komen te staan van pak hem beet 2/ 3000 euro. We kunnen het wel betalen maar liever iets minder. Heup en elleboog is inderdaad niet meeverzekerd, althans enkel bij de allerhoogste die je kan afsluiten. Onze hond komt bij een erkende fokker vandaan met uitgebreid DNA onderzoek dus verwacht dit ook niet, kan altijd maar dit risico durf ik wel te nemen maar al die andere toestanden liever niet. Een ieder moet het ook voor zichzelf bepalen en als je de discipline hebt om bijv 50 euro per maand opzij te zetten dan kan het ook al zouden wij het daar de afgelopen jaren niet mee hebben gered.
Onze dierenarts heeft gezegd dat het heel goed is dat wij onze katten hebben verzekerd. Veel mensen kunnen de kosten niet betalen en buiten dat wie spaart apart voor eventuele dierenarts kosten? Als een kat of hond hun poot breekt heb je het de rest van hun leven er al uit. En de kosten lopen gigantisch op als er wat is. Wij hebben nu hoge kosten met 2 zieken katten en gelukkig word het vergoed ondanks dat wij een goede spaarrekening hebben vind ik het erg fijn dat we daar niks vanaf hoeven te halen.
Ik heb wel ooit geprobeerd onze hond te verzekeren bij reaal op advies van onze dierenarts. Dat is niet gelukt, omdat wij volgens hen onder bewind zouden staan. Dit is niet zo en ook nog nooit zo geweest. Wij hebben nog nooit schulden gehad, behalve onze hypotheek. Zelfs geen creditcard. Bezwaar gemaakt, maar nooit meer iets gehoord. Toen maar laten zitten. Onze hond heeft wel al wat gehad (ontsteking door krab van kat, grasaar in poot..), maar die kosten wegen tot nu toe niet op tegen de kosten voor de verzekering. Onze kat was ook niet verzekerd. Is 16 jaar geworden. Alleen het laatste jaar hebben we kosten gemaakt. We zetten wel wat geld opzij voor de hond, en dat is voor ons prima.
Ik heb mijn katten vorig jaar verzekerd en spijt dat niet eerder te hebben gedaan. Onze Ragdoll kater van toen nèt 2 jaar oud werd van het één op het andere moment doodziek. Slap, ontzettend benauwd, kon niets meer. Bij onze eigen dierenarts op het spoedspreekuur (in het weekend, dus tikt al lekker aan) geweest, die hem direct opnam en in een zuurstofkooi legde. Na enkele uren belde hij al dat hij ons door wilde verwijzen naar een academische dierenkliniek en waarschuwde gelijk al voor de kosten. Gelukkig kon ik, na een opname van 5 dagen op de intensive care van die academische kliniek, ons vriendje gezond en wel weer meenemen, maar die rekening was inderdaad enorm… Alles bij elkaar opgeteld (eigen dierenarts, kliniek, onderzoeken daar, operaties, medicatie, etc) was het zo’n €4000. Waren we toen al verzekerd, had ik slechts 20% zelf hoeven betalen, nu dus het volle pond. Hij is inmiddels een kerngezonde 3 jarige (verzekerde) kater en we zijn dolblij dat we hem nog bij ons hebben, maar het was fijn geweest als het ons minder geld had gekost Elk mogelijk volgend huisdier bij ons wordt direct verzekerd.
Ik heb een extra spaarpotje en daar spaar ik elke maand een vast bedrag op. Dat is speciaal voor de hond. Mocht ze keer geopereerd moeten worden dan staat daar geld op.
Hier ook onze huidige katten verzekerd. Onze eerst kat werd helaas maar 9 maanden oud. Die was dus niet verzekerd en bleek FIP te hebben. Dat heeft ons ff bijna 900 euro gekost aan opnames, onderzoeken etc. Daarom de katten die we na hem kregen verzekerd. De oudste heeft tot nu toe amper iets (enkel de vaccinaties/onderzoeken), maar de jongste heeft een zwakker immuun systeem. Ondanks vaccinatie de kattenziekte opgelopen en is daar flink ziek van geweest. Vorige maand tijdens de corona in ons huis was ze weer zo benauwd en "vol" dat ze weer aan de ab etc moest. Ik heb haar premies er qua onkosten tot nu toe nog niet uit, maar dat gaat zeker wel gebeuren als ik zie wat ze nu al heeft gehad (we hebben haar nu 2,5 jaar)
Wij hadden onze kat niet verzekerd en dat gaan we bij de volgende ook niet doen. De laatste jaren hadden we wel wat kosten gehad, maar hij is bijna 20 geworden en ik heb mijn twijfels of we een verzekering eruit hadden gehaald. En daarbij hebben we altijd voldoende geld op de spaarrekening staan. Ik denk dat dat inderdaad de overweging moet zijn, als je wel hoge kosten hebt, kun je dat dan betalen? Uiteindelijk kost gemiddeld genomen een verzekering natuurlijk meer dan dat je vergoed krijgt, want die verzekeringsmaatschappijen moeten wel geld erop verdienen. Nu geldt dit natuurlijk voor de meeste verzekeringen en we hebben wel een rechtsbijstandsverzekering e.d., waar we ook veel meer aan betalen dan dat we declareren. Als je die toch een keer nodig zou hebben voor iets groots, dan gaat het ook om heel andere bedragen natuurlijk. Dus het blijft een beetje een risico afweging.