Mijn zoon van 6 is helemaal weg van het boek De Gorgels van Jochem Myjer. Dit is echt het eerste boek waar hij volledig zijn aandacht bij kan houden en wat hem enorm prikkelt. Ik ben hier super blij mee want hij heeft een taalachterstand en voorlezen is dus juist zo belangrijk voor hem. Maar nu... de laatste pagina komt in zicht... Paniek, paniek, want we hebben nog geen opvolger in de kast . Ik wil dit enthousiasme voor het voorlezen graag vasthouden dus ik ben heel benieuwd of jullie aanraders hebben die in dit straatje zouden passen. Laat maar horen, welke boeken raden jullie aan!?!
Hmm ik heb de gorgels niet zelf gelezen.. Maar is de waanzinnige boomhut niks? (En daar heb je een redelijk aantal delen van... Dus kun je even vooruit) Oh en mijn dochter vind het absoluut geen issue als je een boek 2x voorleest ook. Dus missxhien is dat zelfs ook nog een optie (Sleutelkruid van paul biegel heb ik zo vaak gelezen dat als dochterlief een karakter noemt.. Ik de bijpassende tekst kon zeggen )
Dank voor je reactie! Ik had inderdaad de delen van de verschrikkelijke boomhut voorbij zien komen op bol.com maar daar staat dat het geschikt is voor kinderen van 10-12 jaar, maar dat is misschien als ze het zelf lezen? Bij ons is het in ieder geval nog de bedoeling om het voor te lezen. Bedankt voor de tip in ieder geval. Ik ga er eens naar kijken!
Ik ben ook met de gorgels bezig, Geweldig boek! Ook onze kabouter let bij dit boek erg goed op. Dolfje weerwolfje valt bij onze kabouter ook erg goed in de smaak. Of meester kikker, die is ook van paul van loon.
Mijn 8-jarige had deel in nog geen uur uit.. Het is wel beetje "poep en plas humor"... Maar met voorlezen moet dat niveau wel goedkomen denk ik. Het is bovenal erg grappig en met veel getekende plaatjes ook
Wat een heerlijk boek, he, die Gorgels. Voor onze meid was het vooral heel gaaf om een langer verhaal te hebben. We hebben steeds voorleesboeken met korte, losse hoofdstukken. Nu zijn we bijvoorbeeld met Jip en Janneke. En ze vindt "de maanlichtdraak" nog heel leuk. Volgende op de lijst is "Een bos vol spoken", van Thea Beckman. Die vond ik als kind heel leuk. En Dolfje Weerwolfje leek me ook wel heel leuk.
Mja hier waren zowel ik als dochterlief op een zeker moment wel klaar met de korte verhalen We zijn toen Paul Biegel (het sleutelkruid) gaan lezen. Gaat over een oude koning die ziek is en met zijn laatste overgeblevn dienaar in de koperen burcht woont en er is maar remedy: het sleutelkruid. Maar dat groeit ver weg over de bergen... En zolang heeft de koning niet meer. En om te zorgen dat de koning zolang in leven blijft moet er elke avond een verhaal worden vertelt... Een spannend verhaal dat hij nog niet kent. Lastig.. Want de koning is gek op verhalen en kent dus de meeste verhalen al. En op weg naar het sleutelkruid stuurt de wonderdokter dus steeds dieren naar de koning om hun verhaal te vertellen. Elke hoofdstuk begint dus met dat er iemand voor de poort staat. (Varierend van kevertje tot draak) en eindigt met waar de wonderdokter precies is op dat moment. Wij lazen dus elke avond 1 hoofdstuk... En als er weinig tijd was... Dan las ik de helft van een hoofdstuk... Dus wie er voor de deur stond tot aan dat het verhaal van het dier in kwestie ging beginnen en dan de volgende dag pas het verhaal. Vroeger... Kreeg ik dat boek van mijn moeder en het leek me superstom.. Tot ik het een paar jaar later puur uit verveling nog eens las.. Bleek toch erg leuk En van dochterlief is het vanaf dag 1 ongeveer dr lievelingsboek geweest