BK gietijzeren braadpan

Discussie in 'De lounge' gestart door Paardenbloem, 20 nov 2024 om 13:15.

  1. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    658
    986
    93
    Vrouw
    Ik kan maar geen vrienden worden met mijn gietijzeren braadpan van BK:
    https://bk.nl/products/bourgogne-braadpan-28cm-6-7l-blush-pink?_gl=1*1imf7ze*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIvIGn3LisiQMVuJKDBx17rCGKEAAYASABEgLha_D_BwE&gbraid=0AAAAADpRHvQ_hrZq0Xo8ihAguuCcYyaAd

    Ik wilde eerst een Le Creuset, maar die vond ik echt extreem duur. Vandaar dat ik deze een keer in een aanbieding gekocht heb.

    Alleen op de een of andere manier blijft alles telkens heel snel aanbakken.
    Vooral vlees wat ik eerst even door de bloem gehaald heb zoals ik met bijvoorbeeld stoofvlees meestal doe.
    Maar ook uien en andere groenten.

    Ik volg al de tips op van langzaam opwarmen etc.
    Maar misschien zie ik iets over het hoofd? Ik hoor heel graag jullie tips en ervaringen!
     
  2. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    9.013
    16.486
    113
    Deze pan is van gietijzer, heb je de gebruiksaanwijzing doorgelezen en voor gebruik gedaan wat er stond beschreven met opwarmen en inbranden met olie?
     
  3. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    3.927
    2.485
    113
    Limburg
    Ik heb deze pan in het blauw en ervaar hetzelfde, dus ik lees even mee voor hopelijk goede tips.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  4. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    3.927
    2.485
    113
    Limburg
    Dat hoeft bij deze gietijzeren pannen van bk niet, omdat ze geëmailleerd zijn.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  5. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    9.013
    16.486
    113
    Ik lees in de specifieks dat er geen antiaanbaklaag in deze pan zit.
     
  6. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    3.927
    2.485
    113
    Limburg
    Dit staat op de website, maar ook in de gebruiksaanwijzing staat dat ze een emaillelaag hebben en niks over inbranden, dus ik heb dat niet gedaan, @Paardenbloem dus misschien ook niet. Valt nog te proberen dan in elk geval.

    Screenshot_2024-11-20-15-36-21-302_com.android.chrome.jpg
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  7. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    9.013
    16.486
    113
    Ik weet niet of inbranden helpt hoor in dit geval, er zit alleen geen antiaanbaklaag in dus dat het aanbrand lijkt mij dan wel logisch en om die reden zou ik dan inbranden. Overigens heb ik al mijn gietijzeren pannen ingebrand. Dat moet ook telkens opnieuw als je de pan met afwasmiddel hebt schoongemaakt.

    Het kan ook nog zo zijn dat het bij deze pannen niet nodig is, maar het gewoon rot pannen zijn. :p Dit probleem heb ik thuis nu met dure koekenpannen.
     
  8. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    658
    986
    93
    Vrouw
    Haha ja dat laatste begin ik dus te vermoeden..
    Ik had inderdaad ook begrepen dat een emaille laag zou moeten werken als een soort anti-aanbaklaag en dat je deze dus niet in hoeft te branden.

    Misschien volgende Moederdag toch maar op een Le Creuset hopen:oops:
     
  9. Paardenbloem

    Paardenbloem Bekend lid

    31 mei 2022
    658
    986
    93
    Vrouw
    Klopt, dit had ik ook gelezen.
     
  10. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.863
    6.200
    113
    Is de pan wel heet genoeg? Want dan schroeit het vlees dicht en laat het los van de ribbeltjes.

    Grillpannen zijn eigenlijk ondingen: de warmtebron is rond, maar die pan vierkant. Daardoor wordt die niet overal even warm.
     
  11. CroqueMadame

    CroqueMadame Fanatiek lid

    7 sep 2022
    1.115
    1.625
    113
    Het gaat om een ronde braadpan zonder ribbels ;).
     
  12. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.863
    6.200
    113
    O hoe kom ik dan bij grillpan!?

    Maar vaak is aankoeken wel het gevolg van pan niet warm genoeg laten worden.
     
  13. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.825
    1.983
    113
    Brabant
    In een emaille pan bak je met vet


    Doe je dat?
     

Deel Deze Pagina