Aardappels koken. Warm of koud water. Hoe doen jullie dat?

Discussie in 'De lounge' gestart door Shawarma, 19 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dekilene

    dekilene Niet meer actief

    altijd heet water scheelt veel tijd
     
  2. Pumbaa

    Pumbaa Niet meer actief

    Ik heb altijd geleerd dat je aardappels in koud water moet opzetten, als je de aardappels in warm water zou opzetten zou het langer duren voordat ze gaar zijn. Ik heb het nooit uitgeprobeerd dus zou niet kunnen zeggen of het klopt.
     
  3. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Ja warm water anders duurt het langer voor ze koken!
     
  4. Esmaralda

    Esmaralda Fanatiek lid

    8 nov 2009
    4.023
    10
    38
    Vrouw
    Somewhere
    Hier altijd heet water. Dan hoef ik minder lang te wachten voor mijn gevoel ;)
    Soms ben ik heel erg en dan kook ik het eerst in de waterkoker ;)
     
  5. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik stoom ze :)
     
  6. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Gewoon koud water :) maar dit komt meer omdat ik de aardappels vaak al in de ochtend schil en al klaarzet.
     
  7. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.262
    6.788
    113
    Ik deed het altijd in koud water..

    Nu eten we bijna geen aardappelen meer en als we ze wel eten dan pof ik ze.
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Koud. Ik heb begrepen dat heet kraanwater niet gezond is voor dit soort dingen. Sowieso komt er eest een tiental seconden koud water uit de kraan voordat het warm wordt, dus dat is dan ook weer waterverspilling. Maar dan nog snap ik dat tijd-argument niet zo, want aardappels koken kost toch wel zo'n 20 minuten? Meestal stoom ik trouwens mijn aardappels, dan blijven de vitamines beter behouden.
     
  9. Tuttie

    Tuttie Fanatiek lid

    11 jan 2010
    2.855
    0
    36
    altijd koud water. had er nog niet eens aan gedacht om water erbij te doen :D
     
  10. Moenie

    Moenie Actief lid

    3 apr 2012
    224
    0
    0
    NULL
    NULL
    +1 De quooker is ideaal!
     
  11. toetie

    toetie Fanatiek lid

    14 dec 2010
    2.310
    7
    38
    noord brabant
    vind ik leuk

     
  12. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    ligt eraan wat ik wil doen .. soms doe ik onderhet koken nog ff wassen stofuigen enzo koud,.. anders warm
     
  13. Shawarma

    Shawarma Fanatiek lid

    2 nov 2008
    1.853
    127
    63
    In een huis
    Aha veel verschillende dus.
    Ik had er ook nooit eerder bij nagedacht eigenlijk en deed het altijd met koud water.
    Ga het toch eens proberen met heet water, ben nu toch nieuwsgierig haha.
    Zo een kraan waar gelijk heet water uit komt lijkt me ideaal!!
     
  14. miis

    miis VIP lid

    8 mei 2012
    5.229
    1
    0
    ik doe koud water, dan garen ze heel langzaam aan heerlijk..

    heb het idee dat als ik warm water zou gebruiken ( het opwarmen van het koude water dus oversla) en dus de aardappels ook minder lang koken, en dus niet "lekker" gaar worden...

    Netals als je verse aardappels gaat bakken..kook je ook eerst voor..doe je ook niet direct rauw in olie...wortd het ook niet mooi gaar
     
  15. Verox

    Verox Niet meer actief

    Ik gebruik koud water.
    Maar dezelfde discussie had ik laatst toen ik eieren ging koken.
    Ik weet niet beter als dat het koud water moet zijn.
     
  16. miis

    miis VIP lid

    8 mei 2012
    5.229
    1
    0
    bij eieren heb ik begrepen dat het afhangt of ze op kamertemperatuur zijn of uit de koelkast...
     
  17. Mama sinds 2009

    Mama sinds 2009 Fanatiek lid

    1 mei 2008
    1.522
    0
    0
    Ik gebruik gekookt water, uit de waterkoker...het duurt toch al zo lang dat wachten ;). De aardappels en groente worden prima gaar hoor.
     
  18. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Ik zet ze met heet op.
    Ik oet immers toch eerst de aardappels wassen na het schillen. Dus doe dan de warme kraan open en als ze schoon gewassen zijn is het water warm.
    Ik stoom ze op een reefje dus dan is het snel op temp.
     
  19. knap

    knap Niet meer actief

    Gewoon met koud water. Soms als ik eieren er bij kook doe ik ze bij de aardappelen zijn ze mooi te gelijk klaar haha en scheelt een pan op het vuur.
     
  20. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Hier koud. Ik schil ze s ochtends en zet ze onder water, daarna opzetten.
     

Deel Deze Pagina