Drama beker drinken

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door MamaMars, 1 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaMars

    MamaMars Niet meer actief

    Ik weet het echt niet meer. Mijn dochter van ruim 2 wil gewoon pertinent niet uit een gewone beker drinken, alleen uit haar tuitbeker. Heb alles al geprobeerd, een beker met oren, zonder oren, zo'n schuine (difrax geloof ik), met vla vullen (yoghurt lust ze niet) en ze wil het gewoon niet proberen.
    Heb haar geprobeerd niet te pushen, maar ze is nu de enige in de klas die nog uit een tuitbeker drinkt, wat een drama was met de kerstviering en ze is echt oud genoeg om het in ieder geval te proberen. Ze heeft al een lichte taalachterstand door haar vroeggeboorte, en dit werkt niet heel erg mee.
    Met een rietje lukt haar wel, bidon-doppen ook. ;)
    De enige keren dat ze het heeft geprobeerd stopt ze haar hele mond in de beker om het er vervolgens uit te likken, maar als ik haar wil helpen word ze helemaal gek.

    Haa tuitbeker helemaal weg halen vind ik erg lastig, ze krijgt een mega-driftaanval (nou ben ik die wel gewend, dus dat is het probleem niet) maar wil nog steeds niet proberen, en ze zal toch iets moeten drinken.

    Wie heeft de tip voor mij, wat heb ik nog niet geprobeerd wat wel gaat helpen?
     
  2. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    Misschien krijgt ze teveel drinken ineens binnen dat ze niet kan verwerken in een keer, dus dat het niet fijn voor haar aanvoelt?
    Zou haar niet pushen en het later nog eens een keer weer proberen... Mss thuis een tuit en in haar klas uit een beker drinken met een rietje? Of gewoon thuis ook een tijd met een rietje laten drinken zodat de stap straks kleiner word om het rietje weg te laten en gewoon uit de beker te drinken.
     
  3. Eva1983

    Eva1983 VIP lid

    2 sep 2007
    9.025
    2
    38
    Als eens aangedacht om info bij de HA te vragen. Zoals je het probleem beschrijft, lijkt het alsof ze de techniek niet onder de knie heeft. Wie weet 'kan' ze het gewoon niet doordat de spieren in haar mond niet goed genoeg ontwikkeld zijn. Aangezien ze ook een taalachterstand heeft, zou dit best eens het probleem kunnen zijn.
     
  4. MamaMars

    MamaMars Niet meer actief

    Dat ga ik idd proberen! Ze drinkt voornamelijk uit een rietje als we koffie gaan drinken in de stad en zij een flesje chocomel krijgt, maar dat is zeker een goede om thuis te proberen, bedankt!
     
  5. MamaMars

    MamaMars Niet meer actief

    Dat ga ik inderdaad eens navragen. Door haar vroeggeboorte had ze in het begin ook al moeite met drinken en heeft ze een tijd sondevoeding gehad, dus dat komt me niet onbekend voor. Bedankt!
     
  6. Kimmies

    Kimmies Actief lid

    9 mrt 2007
    205
    0
    0
    Isa is bijna 3 (nog een week, haha) en meestal drinkt ze hier uit een beker met een tuit of rietje. Niet omdat ze niet anders kan, maar omdat ik het ook nog steeds wel makkelijk vind dat ik in ieder geval zeker weet dat ze 's morgens niet al na 4 minuten een nieuw shirt aan hoeft.

    OP het cb zeiden ze tegen mij dat drinken uit een rietje ook prima was voor haar mond (ze heeft s nachts nog een speen) ipv een tuit.

    Bij de xenos kan je leuke bekers met een soort van rietje, ach en dan komt het vanzelf wel, toch?!
    Ze heeft uit een beker leren drinken op het kdv.....

    ach, komt vanzelf; ze is nog maar2!
     

Deel Deze Pagina