Wat was je leukste/fijnste/gaafste vakantie?

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Syane, 18 jul 2024.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.923
    11.278
    113
    Nu midden in vakantietijd is het misschien wel leuk om met elkaar te delen wat je leukste of gaafste of fijnste of ….ste vakantie was? :)
     
  2. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    16.015
    27.644
    113
    Vrouw
    Oef... verschillende.
    Texel 2018. Heel Nederland bloedheet. Daar lekker heet. Zeker op het strand. De meest relaxte vakantie ooit denk ik.

    Normandie 2019. Oudste was zo geïnteresseerd in het hele DDay gebeuren. Zoveel gezien en gedaan met de kinderen. Meest leerzame vakantie ooit.

    Zuidelijk Afrika 2005-2006 Rondreis Zambia, Botswana, Namibië, Zuid Afrika met man samen. Meest avontuurlijke en verre vakantie ooit.

    Spanje 2005: we zouden nergens heen gaan (want in de kerstvakantie naar Afrika) maar hadden we 2 weken vrij.
    Komt man aan: ik heb concert tickets geboekt. Ok leuk, wie, waar, wanneer? Loreena MC Kennitt, Granada, volgende week .... :eek:. Ok. Ms ook even een vliegtuig en hotel boeken dan. Gedaan. Auto gehuurd. En na 4 dagen in de stad nog een week op de bonnefooi rondgereden. Meest spontane en romantische vakantie ooit.
    Met name de laatste overnachting. Pittoresk plaatsje. Nog pittoreske hotelletje. Ko.en aan. Heeft u een kamer? Ja.. de luxe suite en de bruidsuite. Man: doe maar de bruidsuite :eek:. Kostte een fortuin, maar was wel de gaafste overnachting ooit.

    Sallandse heuvelrug 2015. Mijn vader was ziek (K). En ik wilde in de buurt zijn omdat we iets zouden weten hoe de ziekte ging verlopen. Dus daar geboekt, op nog geen half uur rijden van hun huis. Die zo.er ging het wonderwel goed met mijn vader. En mijn ouders kwamen met de camper gezellig ook naar de camping. Zo gezellig en zo dierbaar dat we dat nog samen konden doen.
    Halverwege kwam ook een broer van mijn vader met zijn vrouw. Werd het nog gezelliger.
     
    Zxcvb, artie en Syane vinden dit leuk.
  3. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.756
    6.429
    113
    zuid-holland zuid
    Normandie /Bretagne 2022: zoveel mooie dingen gezien en mooie wandelingen gemaakt en prachtig weer gehad. Hele vakantie 23c en strakblauwe lucht. Ideaal.

    Rondreis usa Yellowstone/Hawaii 2009: prachtige natuur, heel veelzijdig. Snorkelen ontdekt.

    Zwitserland 2008: met ons tentje, hele mooie bergwandelingen gemaakt, heel mooi weer ook.

    Ijsland/Faroer 2006: onze huwelijksreis. Zo mooi, ik wil er aan de ene kant graag naar terug, aan de andere kant ben ik bang dat het niet meer zo mooi is en ik de herinnering verpest.

    Eigenlijk zoveel mooie reizen! Het enige wat een reis soms minder maakt voor mij is als het veel regent. Of als de natuur minder wild/ruig is als ik me had voorgesteld.
     
    artie en Syane vinden dit leuk.
  4. Esther2901

    Esther2901 Fanatiek lid

    3 jul 2014
    1.515
    1.178
    113
    De singlereis naar Zuid-Afrika in 2014, diverse natuurparken bezocht.
    Disneyworld in 2013 en 2019. Die laatste was zeker speciaal omdat ik daar ook aan de door Disney georganiseerde hardloopwedstrijden heb deelgenomen.

    En dit jaar naar Bonaire geweest voor een retraite. Dat was ook een mooie en tevens leerzame ervaring.

    En in Nederland mag ik graag naar Vlieland gaan. Zo’n mooi en rustig eiland.
     
    artie en Syane vinden dit leuk.
  5. Cornflake

    Cornflake Fanatiek lid

    12 jul 2023
    1.017
    1.055
    113
    Vrouw
    Rondreis Nieuw Zeeland 2011 Was gewoon een top reis met mijn man

    Huwelijksreis Dominicaanse Republiek met mijn man in 2013. Maar dat was vooral omdat alles zo luxe en chill was

    Toscane 2016 met onze beste vrienden. Hadden toen nog hele kleine kindjes en een fantastische villa gehuurd in de val dorcia

    Lago Maggiore 2019 Wederom met onze vrienden. Was gewoon heerlijk daar.

    En toch ook een camping hier om de hoek in 2020. Dat was tijdens corona en daarom om de hoek. Het was prachtig weer en het was zo leuk om er weer uit te zijn.


    En dan heb ik nog hele vette stedentrips. Ik vond Napels en Madrid, Praag en Valencia zooo leuk.
    Eigenlijk vind ik bijna elke vakantie wel leuk..altijd wat anders.
     
    Rizzoli, artie en Syane vinden dit leuk.
  6. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.935
    17.862
    113
    Vrouw
    De reis naar Normandië in 2010. Zoveel mooie plekken gezien en steden bezocht met veel historie.

    In 2011 de reis naar New York tijdens mijn stage in de VS. Wat een geweldige stad, gewoon niet uit te leggen haha.

    De reis naar Bayern, zuid Duitsland in 2016 samen met mijn man. Hele mooie omgeving, heel veel gewandeld en veel mooie plekken gezien.

    In 2018 naar het Gardameer, voor het eerst dat we zo ver weg gingen met onze zoon van toen 1,5 jaar. De camping was fijn, het weer was prachtig en we hebben gewoon heel erg genoten.

    Sindsdien niet meer ver weg geweest ivm zwangerschap, corona, ziekte etc. Maar oke, voor fijne vakanties hoef je niet perse ver weg te gaan natuurlijk.
     
    artie, cowgirl80 en Syane vinden dit leuk.
  7. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.057
    13.348
    113
    Vrouw
    Onze huwelijksreis naar Mexico, daar hebben we zo ontzettend veel gedaan. Beroemde maya opgravingen bekijken, zwemmen met walvishaaien, snorkelen in cynottes/mangrove/grotten/koraal, opvang voor (baby) zeekoeien etc.

    Dominicaanse republiek met de kinderen, hun eerste echt verre reis, genoten van de natuur die het land te bieden heeft, maar ook van het mega luxe hotel.

    Onze vakanties in Spanje, altijd weer letterlijk thuis komen en niets moeten. Van hele dagen aan het zwembad luieren tot de omgeving bekijken en ontdekken.

    Afgelopen weken hebben we het geluk gehad om met het hele gezin het EK te mogen meemaken en Nederland aan te moedigen in het stadion. De eerste keer waren we 6 dagen in Leipzig en Berlijn, daarna wat korter. Een heel andere vakantie dan normaal, ontzettend intensief, maar wat hebben we genoten. Op het einde was iedereen doodop van het vele rijden (de snelwegen in Duitsland bestaan voor het grootste deel uit wegwerkzaamheden), het lopen van oranje mars tot de steden bekijken en het weer (30 graden). Maar het was het allemaal waard. 'Nadeel' is dat de kinderen nu volgend jaar naar het EK in Zwitserland willen. :roflmao:

    Maar ook van onze vakanties in Drenthe hebben wij ontzettend genoten, wij lekker samen in de bossen wandelen met de honden, terwijl de kinderen zich vermaakten in het zwembad.

    Eigenlijk vind ik elke soort vakantie heerlijk elke vakantie zn eigen fijne en geweldige dingen.
     
    artie, Syane en Cornflake vinden dit leuk.
  8. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.923
    11.278
    113
    Onze vakanties in Engeland, Schotland en Noorwegen vond ik het meest fantastisch. Zo’n mooie omgevingen en gave musea. En nog bezoeken aan vrienden die er wonen. Dat maakt het extra bijzonder.
     
    Spectre, Saartje33, artie en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.751
    1.927
    113
    Vrouw
    5 jaar geleden, naar de Loire. Was echt een fijne tijd, lekker weer en prachtige omgeving. We zaten op n camping die echt goed voelde, als ik daaraan terugdenk voel ik weer die rust over me heen komen.
    7 jaar geleden naar Rhodos. Was heel bijzonder omdat ik me bezeerde tijdens een excursie en mijn toenmalige vriend (nu man) diezelfde middag nog een ticket boekte en afkwam om te helpen en onze "vakantie te redden". Ondanks dat ik zei dat het niet hoefde, vond ik het toch wel heel fijn en dat hij dat deed voor mij, voor ons, daardoor wist ik dat het goed zat tussen ons. Ondanks mijn letsel hebben we daarna met de kinderen nog n dag of 5 een supervakantie gehad.
     
    Syane, Rizzoli en artie vinden dit leuk.
  10. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.412
    800
    113
    Vrouw
    Iets wat ik nooit meer vergeet: Ik was een jaar of 8 en met mijn ouders in Griekenland. Een excursie waar we in de bergen, tegen de stroming in naar boven gingen. Ik was eigenlijk te jong, maar de hele groep stond ervoor in dat ik mee ging. Ie-der-een hielp elkaar, was echt gaaf! Soms zoek ik nog foto's terug. Heeft echt indruk gemaakt. Mijn man is niet zo avontuurlijk.
     
    artie en Syane vinden dit leuk.
  11. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.813
    26.374
    113
    Vrouw
    De vakantie naar frankrijk alleen met pa. Ik was 14 denk ik. Eigenlijk bleef t ook bij omdat het een halfbakken vakantie was. We gingen met een busreis mee,voor t allereerst in ons leven. Verschrikkelijk. De ophaallocaties (5 uur later en we waren NL nog niet uit), t hotel lag op een parkeerplaats en was een handige plek voor vrachtwagens uit vooral t oostblok: we hadden uitzicht op vooral drinkende mensen die naast de vrachtwagen urineerden. Het ontbijt bestond uit 1 croissant en 1 hard bolletje met 1 mini pakje jam, t bed was vreselijk en we zouden een.afscheidsdiner krijgen: 1 bon voor 1 mcmenu medium zonder saus.
    Excursies waren oke :) rondrit parijs, 2 dagen disney dus dat was echt gaaf. Pap die in alle attracties ging :D

    We hebben zo vreselijk veel gelachen, met eigenlijk de hele bus. Zodra iemand de ontbijtruimte binnenliep riep er al iemand 'snel de deur dicht, anders waait mijn ontbijt weg' Het was zó slecht dat t echt gedankwaardig was en een bijzonder ervaring met papa alleen. Maar ook die saamhorigheid met alle busgangers. De gedeelde teleurstelling gaf echt een hele fijne band :) en dat maakte het flut bed, wegwaaiend ontbijt en piesende chauffeurs meer dan goed :p
     
    Mrs1, citroenrasp, Jo79 en 2 anderen vinden dit leuk.
  12. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    3.030
    3.443
    113
    Vrouw
    Brazilië vond ik echt helemaal geweldig. Zou ik graag nog een keer met man naartoe gaan. 3 weken rondgetrokken met een vriendin, veel gezien en gedaan. En zo mooi.

    Kroatië vond ik ook heel mooi, al was dat voor het zo super toeristisch werd. Dat was met de scouts.
    Mijn eerste vakantie alleen in fuerteventura met mijn nicht toen ik 16 was vond ik ook top, 10 dagen surfen, maar ik kon er wel echt helemaal niks van. Maar gewoon het gevoel van vrijheid alleen al was super.

    India vond ik de meest indrukwekkende maar ook heftig wel. Maar ik ben blij dat ik de kans heb gehad het land waar m'n vader zijn zus vandaag komt te ontdekken. Een groepsreis van bijna 4 weken met een groep waarvan ik niemand kende, was 19 toen.
     
    Syane vindt dit leuk.
  13. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    66.319
    856
    113
    Activiteitenbegeleider
    Zuidwest
    Najaar 2018 naar Japan geweest; vanuit Osaka met de shinkansen (hogesnelheidstrein) naar Hiroshima, Fukuoka en Nagasaki, een geweldige ervaring.
     
    Syane vindt dit leuk.
  14. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    6 dec 2018
    3.723
    5.538
    113
    Vrouw
    3 weken met mijn man backpacken in Ierland.
     
    Syane en citroenrasp vinden dit leuk.
  15. Lief

    Lief Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.092
    1.692
    113
    Eerste keer naar Oostenrijk met mn (nu) man in een minitentje en autootje, voor het eerst bergen zien, eeuwige sneeuw in de zomer, die rust, ruimte en frisse lucht. Magisch, vooral de eerste keer :) Ik was met mn ouders nooit verder dan max 3 uur rijden van zeeland geweest ;)
     
    Syane en cowgirl80 vinden dit leuk.
  16. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    15.089
    5.919
    113
    Oh dat zou ik ook graag nog heen willen, lijkt me fantastisch mooi daar!
     
    Syane en Saartje33 vinden dit leuk.
  17. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.426
    4.682
    113
    Home
    De malediven toen nog zonder kinderen
    Echt wowww


    Verder al onze gezinsvakanties
    Heerlijk zwemmen en snorkelen
    Luieren, lekker eten, ijsjes maar ook lekker actief veel dingen zien
     
    mamabri en Syane vinden dit leuk.
  18. Bloem2310

    Bloem2310 Fanatiek lid

    6 aug 2016
    2.639
    2.020
    113
    Ooit in Rome geweest en dat was zo geweldig. Wil ik echt nog een keer naar terug.

    Afgelopen kerst met mijn zoon, moeder en (destijds) partner naar Vlieland geweest. Mijn moeder heeft daar roots dus dat maakte het extra leuk. Maar vooral genoot ik ontzettend omdat ik voor het eerst iedereen tegelijk bij me had waar ik om geef. De natuur en stilte zijn er heerlijk, wandelen langs de zee, zoon die speelde in de duinen... Ik hoop er snel weer heen te gaan!
     
    Syane vindt dit leuk.
  19. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.569
    4.001
    113
    Poeh hebben zoveel reizen gemaakt.
    Denk de 5 weken dat we door thailand hebben getrokken. Daar hebben we zoveel gezien en gedaan dat dat wel het indrukwekkents was
     
    Syane vindt dit leuk.
  20. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.609
    952
    113
    Ohh zoveel.

    Bali, mijn 1e verre reis. Wat een beleving, cultuur (toen nog).

    Florida, 15dgn roadtrip, 1e verre reis met zoon.

    New York, city trip samen met zoon van toen 11.

    En dan kan ik nog zoveel mooie reizen aanhalen, ieder om andere redenen fantastisch!
     
    Syane vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina