2e keer IVF en op zoek naar de beste kliniek voor second opinion

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Roosmarie, 9 aug 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roosmarie

    Roosmarie Nieuw lid

    9 aug 2023
    1
    0
    1
    Vrouw
    Hoi,

    Wij proberen nu al 2,5 jaar een kindje te krijgen. Helaas tot nu zonder succes. Eind vorig jaar konden we eindelijk terecht bij een fertiliteitskliniek en bleek bij mij een erg laag AMH geconstateerd (0.11, ik ben 32) alle andere waarden waren wel okay. LH 4 FSH 8.9. Bij het tellen van de antrikale follikels had ik er rond de 8-9. Al voordat we een doorverwijzing hadden hebben we ons dieet omgegooid, en sinds eind vorig jaar slikken we braaf allebei een scala aan supplementen.

    Begin dit jaar zijn we gelijk gestart met een IUI in combinatie met Gonal F. De eerste IUI poging bestond uit 75 eenheden Gonal-F, qua bijwerkingen viel het mee, maar helaas was dit zonder resultaat.
    De 2e IUI poging kreeg ik 100 eenheden Gonal-F, tijdens die poging liet mijn baarmoederslijmvlies halverwege los en had ik zo veel bloedverlies tussendoor, dat het afmaken van de poging geen zin had.

    Vervolgens mochten we gelijk in april door met IVF. 225 Gonal-F en ook decapeptyl deze keer. Ik hoefde niet vooraf aan de pil, omdat dit met een laag AMH een negatief effect kan hebben op je antrikale follikels. Tijdens deze poging heb ik uiteindelijk 3 weken met hormonen gestimuleerd voordat er een punctie was. Wederom met tussentijdse bloedingen. Uiteindelijk leverde deze poging 7 follikels, 5 eicellen en uiteindelijk 1 gezond embryo en terugplaatsing op. Het was een verse terugplaatsing omdat de arts hier op stond. Zelf voel ik me hier nog steeds slecht bij, ik heb nou niet het idee dat mijn baarmoeder in topconditie was na zo lang stimuleren en tussentijds bloedverlies.

    En nu ben ik na 2 maanden ''pauze'' bezig met IVF poging 2, Deze keer met 225 meriofert, en decapeptyl, omdat dit tot betere eicelkwaliteit zou leiden t.o.v. gonal-f, Ik merk dat die aanpak me dwars zit, omdat ons eerder werd verzekerd dat gonal-f de beste optie was t.o.v. meriofert. Maar goed, we hopen dat dit de oplossing is natuurlijk.

    Jeetje heel verhaal, maar dan mijn vraag;
    Ondertussen denk ik toch (ook met ook op wachttijden) verder aan een second opinion en om over te stappen voor overige pogingen(we zijn verzekerd voor een 4e poging, en ook voor behandelingen in het buitenland). Ik vermoed dat mijn immuunsysteem ook parten speelt in het hele traject. Ik voel me veel grieperig tijdens het hormonen spuiten, en krijg bijvoorbeeld gelijk een gigantische koortslip. Daarnaast heb ik best wat allergieën. Vanuit mijn huidige kliniek geloven ze echter niet in een onderliggend verband met het immuunsysteem. Maar welke kliniek raden jullie me dan aan? Waar kan ik het beste me inschrijven voor een second opinion/ vervolg behandeling?
     
  2. DR87

    DR87 Fanatiek lid

    2 mei 2016
    1.128
    431
    83
    Als je meer onderzoek wil op het gebied van mogelijke immunologische problemen: Cuypers en Cuypers in Duitsland. Mocht daar iets uitkomen dan zou je daar ook je ivf behandeling kunnen doen, omdat ze dan aanvullende medicatie kunnen geven. Ook als er niets uitkomt kan dat natuurlijk.

    Ik ben zowel bij Cuypers geweest als in Brussel. Mijn voorkeur gaat uit naar Brussel omdat zij bij de top horen en ik beduidend betere resultaten had dan in Duitsland. Bij Cuypers heb ik ook onderzoek naar immuunsysteem (NK cellen) laten doen en daar kwam wel wat uit. In Brussel geloven ze daar niet in en zij gaven mij ook niet de injectie voor de terugplaatsing die Cuypers wel nodig vond. Via beide ziekenhuizen heb ik een kind mogen krijgen. In Duitsland lukte de tweede niet vanwege slechte resultaten, er bleef steeds weinig tot niets over. In Brussel opeens top embryo’s.

    Hopelijk heb je er wat aan. En het zou natuurlijk het mooist zijn als deze poging succesvol is zodat je niet naar een ander zkh hoeft. Overigens had ik wel betere resultaten met meriofert dan met gonal f, het zou kunnen helpen. Heel veel succes!
     
    Wewishamiracle vindt dit leuk.
  3. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.608
    7.033
    113
    Vrouw
    Ik heb alle 4 mijn rondes gestimuleerd met gonal F èn meriofert. Ik ben trouwens ook onder behandeling in Duitsland bij Cuypers en Cuypers omdat we in Nederland waren uitbehandeld.
     
  4. Sammy91

    Sammy91 Lid

    16 mei 2023
    9
    1
    3
    Vrouw
    Hoi,
    Hier ook een lage AMH waarde. Ik heb nooit een antrale follikelmeting gehad.
    Maar mijn 1e opbrengst in november was 9 follikels, uiteindelijk 3 embryos, waarvan 1 niets gedaan heeft, 1 miskraam en een biochemische zwangerschap.
    Weer begonnen met stimuleren en een escape iui gedaan omdat ik maar 1 follikel had!
    Die is mislukt. Toen weer gaan stimuleren en 3 follikels, punctie op gedaan maar helaas maar 1 eicel gevonden. Wel bevrucht en teruggeplaatst maar helaas niet blijven zitten.
    Nu zou ik afgelopen vrijdag een punctie hebben van 2 follikels maar bleek ik mn eisprong al gehad te hebben.
    Ik word ook moedeloos van dit hele gebeuren in NL, en naar alternatieven hebben ze geen oor. Ik krijg rekovelle en andere medicatie is niet mogelijk volgens hun.
    Wij hebben eind oktober een second opinion in Gent. Ze schijnen daar ook goed te zijn met lage AMH.
    Op facebook heb je een groep ''Fertiliteit UZGent''.
    Misschien kun je daar nog wat informatie vandaan halen... Het is echt een lang en zwaar traject al zeg ik het zelf.... Heel veel succes!
     

Deel Deze Pagina