Natuurwet van Timmermans overleeft stemming nipt | Buitenland | AD.nl Ik hoop zo dat die natuurwet er komt! Laten we maar even op de blaren zitten, dit is m.i. belangrijker. Er wordt in het artikel genoemd dat je de 44 tegenstanders niet kunt negeren. Ehm, kun je de 44 voorstanders dan wel negeren?
Er is kans dat het kabinet vandaag valt. En BBB staat heel hoog in de peilingen... Echt, ik vind van alles van Rutte en co, maar aub geen BBB.
Aangezien ik al heel lang uit Nederland weg ben, en niet weet waar sommige partijen voor staan, werd ik nieuwsgierig hoe erg deze partij wel zou zijn. Bedankt voor het plaatsen, want ik heb weer eens "hartelijjk" kunnen lachen. Prachtige sprookjes (hopelijk trap ik niemand op zijn tenen). Zelfs ik, iemand die zich niet met politiek bezig houdt, kan zien dat er alleen van alles beloofd wordt en verteld hoe mooi (gezond!) het gaat worden, maar nergens gezegd word hoe ze dat denken te doen. "Moeten" en "er komen" worden rijkelijk gebruikt. Tja er moet zoveel, maar wie en hoe gebeurd het? Waar komt het geld vandaan? De site is wel slim opgezet, want de meeste mensen lezen niet alles, alleen de kreten en misschien een of twee zinnen en komen niet toe aan het stukje over kernenergie en "gooi alle rommel en ellende maar in de stad maar blijf van het platteland af".
BBB is pro-boer en zal er alles aan doen om boeren boeren te laten zijn zoals ze gewend zijn. Dus doei stikstofdoelen.
Met het gepolder van Rutte halen we de stikstofdoelen sowieso niet. Wie weet kan BBB ons nog positief verrassen.
Ik heb de hoop allang opgegeven dat er hier in Nederland een oplossing komt voor problemen in de natuur. Mensen willen daar geen rekening mee houden. Ze staan zover van de natuur vandaan dat ze gewoon geen idee meer hebben waar het nodig voor is.
Nederland is een handelsland. Als we daarin nu stappen maken door niet alles meer uit het vervuilende China te halen, daar kan wellicht heel Europa van profiteren. Nederland is ook een belangrijk deltagebied, dus ook qua natuur de poort naar Europa. Nederland kan meer impact maken dan menigeen denkt.
Dan hebben we wel een regering en inwoners nodig die dat zien en er iets mee willen doen. In het klein: alle individuele mensen die goedkoop bestellen bij Ali en temu etc. In het groot: bedrijven die spullen en grondstoffen inkopen. En over grondstoffen. Voor veel dingen zijn we veel te afhankelijk van oa China. Verder volledig eens. Iemand moet beginnen met stappen zetten.
Inwoners... ik woon in een stad waar de wethouder van verkeer een sch*t heeft aan wat de inwoners denken. Die laat de stad autoluw en groen inrichten. Ze stuit daardoor op heeeeeel veel weerstand, maar ik vind het knap dat ze zich zo staande weet te houden. Ipv 2x2 baanswegen in de stad zie je nu lanen met mooie bomen. Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat niet iedereen dat even mooi vindt.
Wij gaan binnenkort op vakantie, op een camping in een stacaravan. We merken dat het best lastig is om afval te scheiden. De ruimte is beperkt, we kunnen niet echt allemaal bakken kwijt. We scheiden wel glas en papier, maar plastic los van restaval, en ook gft-afval lukt ons niet. Ook gebruiken we meer wegwerpplastic. Ik neem toch niet allerlei bakjes mee en zal al snel iets in plastic verpakken, bijv brood in een zakje. Thuis doe ik dat nooit. Proberen jullie wel er net zo op te letten als thuis?
Hangt er vanaf hoe streng ze op de locatie zelf zijn. Ik ben wel lakser, wij zijn vaak met een tent en dan is het helemaal puzzelen. Je wil geen 4 vuilniszakken om je tent heen slingeren 's nachts. Meestal hebben we op de heenweg in de auto wat plastic opbergbakjes mee met gesneden komkommer, paprika, worteltjes noten etc. Die kunnen we dan in de vakantie mooi gebruiken voor dingen zoals brood of bv havermout in een open zak die ik niet door de hele tent heen hoef door een scheur, of bv een stuk kaas die al open is voor in de koelbox
Hier ook tent. En ja... dat is wel lastiger. Het hangt een beetje van de camping af. Maar de meeste hebben wel gescheiden inzameling. Gft kan je vaak bij het afwaspunt kwijt, dus tijdens koken verzamel ik het snijafval in een pannetje en met afwassen nemen we dat mee met de restjes. Papier en glas bewaren we in een doos onder de luifel (zijkant is heel laag, dus loze ruimte). Plastic en rest gaat vaak wel bij elkaar in 1 zak.
Op onze vakantielocatie doen ze aan na-scheiding dus plastic kan niet apart. Verder kleine afvalzakjes gebruiken en elke avond het afval wegbrengen.
Ik weet niet wat ze allemaal scheiden, maar meestal is het afvalscheidingsstation wel bij de uitgang van de camping. Dan zoek ik het eerlijk gezegd niet om het elke dag weg te gooien. Het gaat dan vooral om het GFT afval, denk ik. En plastic. Flessen wil ik nog wel opsparen, maar iets waarin bederfelijk voedsel in heeft gezeten liever niet.
Is bij ons onderdeel van de vakantieroutine, na het avondeten samen afwassen en dan nog even een rondje buiten waarbij als eerste het afval wordt weggebracht. Eigenlijk doen we dat thuis ook maar dan eerst kinderen op bed en daarna afval naar buiten, gft naar de compostbak en als het nodig is de moestuin water geven.
https://actie.ciwf.nl/page/127093/petition/1?ea.tracking.id=google&supporter.appealCode=DRGGA_NL0523d&gclid=Cj0KCQjwnrmlBhDHARIsADJ5b_kP9iRBZ132S8JvlUEJ4hCr6K_bAQWw38bDq1yEfjN76WrXQEeZLA4aAmEIEALw_wcB
Ik het kort: tegen vleesindustrie en voor dier en milieuvriendelijker landbouw: " De manier waarop we ons voedsel produceren moet heel anders - met respect voor dieren en in harmonie met de natuur. Dit is beter voor de dieren, mensen en de planeet! Teken daarom nu onze petitie en roep staatshoofden en regeringsleiders op om de wereldwijde industriële vee- en vishouderij te beëindigen en te kiezen voor een duurzame manier om voedsel te produceren. "