Dames, Ik heb net heerlijke koek gegeten. Honingkoek. Na afloop hoorde ik dat mijn vriendin verse boter van de boer had gebruikt. Denk niet dat dit gepastureerd is Ik maak me natuurlijk zorgen om de listeria bacteriën. Maar zouden die na het bakken in olie nog overleven??misschien heel dom van mij. Heb dus geen rauw deeg gegeten maar deeg dat gefrituurd is in olie. groetjes kaatje
Hee Kaatje, Volgens mij is het prima hoor als je iets ongepasteuriseerds goed verhit. Ik zou me geen zorgen maken (ook al heb je een keer wel een stukje ongepasteuriseerde kaas oid gegeten of heb je iets anders gegeten wat niet mag, de kans is echt niet groot dat je iets oploopt)
Misschien handig om te weten wat pasteuriseren is https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pasteuriseren Verhitten tot 72graden voor 15 seconden. Het lijkt me dat frituren veel heter en langer is dan dat hopelijk was het lekker!
Dank jullie wel dames! Ja te lekker, mijn handen jeuken om niet nog meer te etenwat ik niet doe,want die hersenspinsels zijn zwaar irritant.