Hallo dames, Ik ben aan het nadenken over een broodbakmachine maar zie door de bomen het bos niet meer...waar moet ik op letten?Ik wil liever geen vierkant brood maar langwerpig brood.Qua prijsklasse hoop ik onder de 120euro te kunnen blijven eerlijk gezegd. Hoe bewaar je het brood het beste?Kan het ingevroren worden en wat voor dingen zijn nog meer handig om er bij aan te schaffen?We eten best veel brood en omdat het steeds duurder word (en minder lekker vind ik) wil ik het zelf gaan bakken, er gaan met gemak 12 sneden brood doorheen per dag...Thanks!
Ik volg even dit topic. Er moeten waarschijnlijk kinderen glutenvrij gaan eten en dan wil ik zelf gaan bakken. Hier gaat anderhalf brood per dag door. Dus ben benieuwd of ik red met een brood per dag als ik zelf bak.
Ik zit zelf te twijfelen tussen deze ,al is het volgens mij een vrij licht model Princess 152006 - Broodbakmachine | bol.com Moulinex - Home Bread Baguette OW6101 - Broodbakmachine | bol.com ,voor de grotere broden en deze , Russell Hobbs 18036-56 Classics | bol.com. Het lastige vind ik ,waar vind ik de juiste recepten?Zijn de receptenboeken universeel of hagt het van de machine af?
ja die onderste had ik ook al naar gekeken. Recept is voor ons dan glutenvrij. Een kennis heeft die voor mij. Of receptenboek universeel is lijkt mij wel. Zal toch bij staan voor gewicht van brood of personen of zoiets dergelijks maar weet ik ook niet.
Ik heb een Kenwood waar ik erg blij mee ben. Je kan ook op marktplaats kijken want daar staan er ook vaak veel op.
Ik heb er een keer 1 via de weggeefhoek opgehaald maar daar kwam allemaal zaagsel uit toen ik hem aanzette...sinds die tijd ben ik een beetje huiverig voor tweedehands eerlijk gezegd.Kennis van mijn moeder had er ook een over maar ze wist niet of hij het nog deed en dan zit je met zo'n apparaat in je maag.
Heel benieuwd hoe er zaagsel uit kan komen. Zal straks een kijken hoe die van ons heet maar dat is een vierkant brood en die zoek je juist niet. Toch zou ik kijken op marktplaats. Je kan vragen of je hem even in werking kan zien. Wij bakken voornamelijk brood met de hand. Dan ook gelijk 2 broden. We bewaren ongesneden brood in een katoenen broodzak. Daarna snijden we het met een snijmachine. Kan ook met de hand maar dan ben je sneller door je brood heen. Invriezen gaat hartstikke goed. Brood blijft bij ons heerlijk. Wij bestellen bloem via internet. Ook complete pakketten. Waldkorn, crispy etc.
Ik heb een princess, ben er best tevreden over eigenlijk. Maar de broodjes gaan wel veeeeel harder op dan dat je t gebakken krijgt.
Voor broodbakmachine heb ik weinig ervaring, alleen dat er dan zo een gat in het brood zit van de menghaak en dat het brood relatief klein is. En ook al verhalen gehoord over een ontploffende machine (van Domo). Dus ik heb er wat schrik van haha Ik had er hier een staan een hele tijd maar bak graag zelf en is bijna evenveel moeite dus heb hem niet gebruikt. Wat mijn moeder en oma (en ik af en toe) doen, is met de keukenrobot kneden en dan 4 of soms 8 broden ineens maken, dan is het maar eens in de zoveel weken wat werk. Die dan snijden en in pakjes in de diepvries. Dan elke avond een pakje eruit voor de volgende dag. Zelf brood bakken is echt gemakkelijk en kost ook niet superveel tijd. Het is vooral het rijzen en bakken wat lang duurt, maar daar moet je (gelukkig) niet langs blijven staan. Dus sorry niet echt wat de vraag is, maar als je het recept graag wilt laat maar weten!
Hier iemand die na jaren broodbakmachine is over gegaan op brood in de oven bakken. Met name echt volkoren brood zijn maar weinig broodbakmachines die dat langdurig aankunnen en er zijn maar weinig broodbakmachines die grote broden kunnen maken. Ik maak nu in het weekend 8 grote broden (formaat heel brood bakker/supermarkt). En dan kunnen we een weekje vooruit
Ja klopt, ik krijg er nu wel maar 2 tegelijk in, m'n moeder bakt er 4 tegelijk. Is eigenlijk kneden, 45 min laten rijzen, opnieuw doorkneden, nog een half uurtje rijzen in de bakvorm en dan 45 min bakken. Dus qua tijd lijkt het heel veel wel, maar het effectieve werk wat je zelf moet doen valt supergoed mee (en het ruikt dan ook nog eens zalig vind ik haha )
Ik heb een machine gehad die zo'n vierkant brood bakte. Heb er weinig mee gedaan. Die deeghaak er yit halen skoopte nijn brood behoorlijk. Na jaren wilde ik hem weer eens gebruiken maar was de aandrijfriem uitgedroogd en kwam er zaagsel uit. Nu bak ik ong 1 keer per week in een cakevorm een wit brood of een volkoren rozijnen brood. Recept van rutger bakt Ik ben nog op zoek naad een broodbakvirm zodat ik een groter brood kan bakken.
Ik bak brood in de oven, 2 tegelijk (omdat mijn kenwood machine niet meer deeg kan kneden en mijn vriezer niet zo groot is, maar er zouden in de oven 4 passen gok ik) Bewaren in de vriezer, gesneden. Ontdooien doen we in de broodrooster omdat we dat zo lekker vinden, maar kan ook in een doos op het aanrecht, of als het snel moet in de magnetron (moet je wel meteen opeten) Vers uit de oven kunnen we in een lunch het hele brood opeten, zo lekker! Rest vriezen we dus in. @owly ik ben wel benieuwd naar je snijmachine, waar heb je die gekocht?
Broodbakmachines voor langwerpige broden zijn er vrijwel niet. Wij hebben een broodbakmachine voor een vierkant brood, ik denk wel iets boven jou budget. Afgelopen 2 jaar bakken we dagelijks brood. Momenteel redden we het met 1 brood net wel of net niet op een dag. Invriezen kan prima. Als je het in de broodtrommel bewaard is het de dag erna echt wel minder lekker (al kan je daarmee spelen door olie toe te voegen). We doen de ingredienten erin (paar minuten werk) en de machine kneedt, rijst en bakt. Voor ons werkt dit prima en scheelt het met name heel veel vriezerruimte We hebben trouwens een panasonic
Het is een Siemens snijmachine. Met de knop schuif je hoe dik je de snee wil hebben. Je moet altijd de knop inhouden om te voorkomen dat je vingers er tussen zitten . We hebben hem al jaren. Volgens mij is het deze. Niet meer te koop maar heb je een idee. https://www.siemens-home.bsh-group.com/nl/productoverzicht/MS42006N#/Togglebox=manuals/
Moest ik even zoeken want mijn man doet die bestelling altijd. Zelfbroodbakken.nl zo moeilijk was het niet We bestellen altijd omdat het te ver weg is. We zitten altijd aan de maximale aantal kilo's De bezorgers beginnen er aan te wennen Brood verbeteraar zou ik dan ook bestellen. Als je bijvoorbeeld broodjes bakt dan blijft het langer zacht. Oja en mocht je van worstenbroodjes houden zounik de kruiden bestellen. Het recept is makkelijk en ze zijn heerlijk