Doe niet speciaal mee aan de week, maar heb de afgelopen maanden structureler aangepast. Eten minimaal 2x in de week vegetarisch en overig vleesgebruik gehalveerd. Vleesvervangers gebruiken wij niet, genoeg andere manieren om wel lekker vegetarisch te eten Vind het wel goed dat er aandacht voor is. Niet dat iedereen volledig moet stoppen, maar minderen kan best en bewustwording is zeker goed.
Die week word ik als het goed is ingeleid, en moet ik 2 nachtjes in het ziekenhuis blijven. Dus het ligt aan hun menu haha Verder heb ik mijn vleesinname al geminimaliseerd naar 2-3 keer per week Vind toevallig sinds de zwangerschappen vlees niet meer lekker, lust alleen nog kip of vis, dus dat heeft het ook een stuk makkelijker gemaakt Edit: vleesvervangers vind ik trouwens ook niet lekker. Maar gelukkig zijn er zat gerechten waarbij vlees overbodig is.
Het is puur psychisch. Net als een vis..ik vind de smaak niet verkeerd, maar het idee om een vis op te eten gewoon vies. Stinkt, slijmerig.. Iew. Zelfs een visstick krijg ik niet door mijn keel. Ik gebruik medicijnen die naar vanille smaken. Maar ik vind het smerig, want het is een medicijn. Het ligt natuurlijk aan mij, want er is helemaal niks mis met vleesvervangers, integendeel.
Onze oudste zoon en ik eten vrijwel vleesloos. Mijn man en de jongste eten de meeste dagen van de week wel vlees. Bij de maaltijden waarbij man en jongste echt een los stuk vlees eten (traditioneel a-v-g-tje), eten oudste en ik meestal een vervanger. Bij ovenschotels & éénpansgerechten kijken we een beetje naar het recept of we vlees gewoon weglaten en bijvoorbeeld extra groente doen of dat we een vleesvervanger gebruiken. Wat betreft aanraders qua vleesvervangers, over het algemeen vind ik burgers lekkerder dan worsten. Die laatste vind ik vaak toch wat flauw. Lekkere vega-burgers: Garden Gourmet - incredible burger Beyond meat - Beyond Burger Lidl - Next Level burger Goodbite - Notenburger Lekker bij bijvoorbeeld salade: Garden Gourmet - Falafel Garden Gourmet - vegetarische gegrilde stukjes Lekker door nasi / bami: AH stukjes als van kip Lekker bij pasta: Jumbo Veggiechef - notenballetjes Overig: Jumbo Veggiechef - gehaktbal in jus Goodbite - vegaspiesjes Valess - Filets Gouda Valess - Tomaten Mozarella En we hadden laatst een keer vegetatisxhe shoarma. Die was ook lekker, maar ik weet niet meer van welk merk / welke winkel.
Wij doen niet mee. Wel gebruiken we al bewust minder vlees. Maar door allerlei voedselintoleranties zijn vegetarische maaltijden voor ons erg lastig (Geen noten, veel bonen niet en nog eens geen linzen). Wel proberen we ook elke week vis te eten, dat ontziet de vleesindustrie tenslotte ook weer.
Doen wij niet aan mee. Eten vlees, rundvlees van eigen os en kip , varken ( bijna niet) afkomstig uit NL. Maar we gaan niet 3x per jaar op vliegvakantie, heel milieu bewust
Als ik er aan mee doe dan denk ik dat man en zoon mij opeten als vleesvervanger Hier 2 echte vleeseters in huis. Op brood, bij elke maaltijd (liefst 2 stukjes) nee ik ben bang dat ik hier geen vrienden mee maak. Zelf heb ik er totaal geen moeite mee. Eet alleen nog kip ( zo een 2x per week) en af en toe rundvlees maar dat is niet wekelijks en 1 keer per week vis. Ik vervang het overigens niet door vleesvervangers en kan zonder moeite die kip ook laten staan. Zou meer moeite hebben met nooit meer chocolade dan nooit meer vlees denk ik.
Ik speel ook met de gedachte om dagen vegetarisch te eten (zonder vleesvervangers), dus niet specifiek volgende week maar structureel. Nu ben ik op zoek naar lekkere en makkelijke recepten(die niet te veel tijd kosten). Hebben jullie tips voor goede kookboeken en/of websites?
Ik probeer zo min mogelijk vlees te eten. Maar ik moet echt gehakt in sommige maaltijden. Ik vind het nepgehakt vies smaken. Voor mij is het geen uitdaging. De oudste noemt zichzelf wel een vegetariër, maar eet wel frikandellen De rest van het gezin wil niet zonder vlees, maar eten regelmatig mee met vegavlees.
De shoarma van vivera vinden wij erg lekker. Eten geen gewone shoarma meer. Hier eten we minder vlees omdat de oudste het liever niet eet. Jongste houd niet zo van vlees.
Mijn vent zou een rolberoerte krijgen bij het idee geen vlees meer te eten. Al ben ik nu wel een beetje naar het punt aan het gaan van 1 keer per week geen vlees of minimaal. Bijv spinazie hartige taart met spekjes. Maar dan maar 50gram spekjes. Proef je wel de smaak Moet opeens terug denken aan dierendag. Net bevallen en nog in het ziekenhuis kwamen ze het ontbijt opvragen. Mijn vriend gaf meerdere vleesbeleg soorten aan, werd hij erop geattendeerd door de mevrouw van de service dat het wel dierendag was... Echt je had zijn gezicht moeten zien, ik hield direct nog meer van hem. Hij zei vriendelijk ‘nee bedankt, ik eet gewoon vlees’. Mevrouw wilde erop in gaan. Ik heb vriendelijk verteld dat wij zelf varkens en koeien hebben. En wij achter onze keuze staan wat betreft vlees eten.
Ik doe elk dag van het jaar mee aan ‘geen vlees’. En dat al jaren lang. Ik neem ook nog maar heel beperkt producten van dieren. Zeg maar dat ik voor 90% ook veganistisch ben. Mijn motto is: “dierenleed is niet mijn dieet” Natuurlijk is het ook voor het milieu beter maar ik weiger te betalen en daardoor mee te participeren in de bio-industrie. Omdat er steeds meer mensen op aarde bijkomen, moeten er steeds meer boerderijdieren gefokt worden om de mensen te voeden. Deze boerderijdieren gebruiken niet alleen veel ruimte, ze moeten ook nog eten hebben die geproduceerd worden ... die de mens zelf ook gewoon rechtstreeks kunnen opeten. Voor boerderijdieren moet er ruimte gecreëerd worden om ze te houden en ze te voeren. Dit gaat ten kost van wilde dieren... die bij bosjes uitsterven.
Wij doen er ook niet aan mee maar eten wel minder vlees per week. Soms is het wel lastig want vleesvervangers vinden we vaak gewoon niet te eten. We hebben we eens dingen als soja en tofu geprobeerd (op verschillende manieren) maar dat gaat er gewoon niet in. Ik probeer dan wel vaak gerechten te maken waar je makkelijker het vlees uit kunt laten. Bv Nasi zonder kip maar dan met extra groente en ei, of spaghettisaus zonder gehakt maar extra groente. Dat soort dingen. Gerechten met veel bonen zoals linzen, kikkererwten etc hoef ik ook niet elke week op tafel te zetten. Ik ben nu dus eerder geneigd om eens te kijken naar meer verantwoord vlees, zoals bv van koopeenkoe.nl
Ik vind het altijd zo'n vreemde aanname dat vlees per se uit de bio-industrie zou komen. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar wij eten kip/konijn uit de tuin van mijn schoonzus, schaap wat we afgelopen zomer hadden was uit onze eigen tuin. Daar is geen enkele industrie aan te pas gekomen. En nee, ons schaap krijgt absoluut geen soja. En al helemáál geen voedsel uit Zuid-Amerika.
Heb je wel eens seitan geprobeerd? Dat lijkt qua structuur redelijk op vlees. Wij vinden dat als enige "vleesvervanger" (tussen haakjes, want peulvruchten in originele vorm is natuurlijk net zo goed een vleesvervanger) echt lekker. Oh en tofu ook wel trouwens. Seitan en tofu kan je ook makkelijk zelf maken, is veel lekkerder dan die van de winkel.
Nee natuurlijk geldt dit niet voor iedereen. Ik doe ook geen aannames. Je doet net alsof ik jou persoonlijk aanspreek. Het is alleen een feit dat meeste mensen vlees uit de bio-industrie eten. Fijn dat jij een uitzondering bent. Goed bezig.