Hoi! Zaterdag heb ik rode pepers gekocht om zelf chili-olie mee te maken. Leek me leuk om te doen en als cadeautje te geven. Maar nu lees ik allemaal horrorverhalen op internet over botulisme en mjaaaa.. dat doen we dan maar even niet. Maar nu zit ik met die rode pepers (ik had er acht, heb er al vier weggegeven) en ik wil er eigenlijk wel iets leuks mee doen nog. Ik houd zelf helemaal niet (!) van pittige gerechten maar mijn man vindt het wel lekker. Ik ben al op zoek geweest naar recepten voor chili-saus en sambal maar omdat ik er dus zelf niet van houd zoek ik eigenlijk iets wat ook een tijdje te bewaren is. Dus ik zoek ideeën! Alvast dank.
Je zou ze ook kunnen drogen. Slinger van maken en in de keuken hangen. Ziet er leuk uit en als ze gedroogd zijn kun je ze in de blender vermalen. Heb je chilivlokken. Lekker om een gerecht iets pittiger te maken.
Het probleem bij deze dingen is dat je het volgens mij niet lang kunt bewaren, en aangezien er maar 1 persoon van eet vind ik dat een beetje zonde Maar lief dat jullie meedenken! Dit vind ik wel een leuk idee!