overgestapt op andere pil, en nu?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Esther20, 27 jun 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum
    Wat is nou de uitslag???????/
    Is ie nou negatief of nie?????????
     
  2. Esther20

    Esther20 Lid

    28 nov 2005
    37
    0
    0
    Hij is negatief!
     
  3. Diddl

    Diddl Fanatiek lid

    13 jan 2006
    3.907
    0
    0
    Fryslan
    Rigevidon misschien...vervanging van microgynon30?
     
  4. summer

    summer Fanatiek lid

    8 mrt 2006
    1.144
    0
    0
    verzorgende
    arnhem
    jammer meid

    nou we wachten maandag rustig af
     
  5. Tacha87

    Tacha87 Bekend lid

    28 mei 2006
    692
    0
    0
    Ooh wat jammer,
    ik duim iig nog voor je! :D
     
  6. Niet meer actief

    Ik ben ook eind mei overgestapt op een andere pil.
    ik ben van de prik pil naar micronigon 30 gegaan.
    en heb ook de klachten die op een zwangerschap zouden kunnen duiden en de klachten die jij aangeeft, maar ik heb 2 keer negatief getest. dus ja hoe het komt weet ik ook niet.
    Gr scootermuis
     
  7. Esther20

    Esther20 Lid

    28 nov 2005
    37
    0
    0
    Dan zal het inderdaad wel door de pil komen!
    Nou, ik moet vandaag ongesteld worden! :)
     
  8. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    mijn buik is de laatste tijd ook enorm opgezet :(
    Had al op internet een aantal zwangerschapstests gekocht.
    Dus dacht; kom laat ik testen.
    maar was niet zwanger :(
     
  9. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    en meid, zijn de :evil: al te bekennen??
     
  10. Esther20

    Esther20 Lid

    28 nov 2005
    37
    0
    0
    Nope nog niet, normaal is t ALTIJD rond 12 uur, maar tis nu pas 2 uur, en t zal nog wel komen ;)
     
  11. faith82

    faith82 Actief lid

    5 jun 2006
    367
    0
    0
    Ik zit nu je verhaal te lezen en ben ook beetje zeuwelappig van.. het kan dus nog spannender...!!
    laat je het even weten wat de uitslag is???

    Liefs Faith
     
  12. Helena

    Helena Lid

    3 jul 2006
    8
    0
    0
    Hoi Esther en allemaal,

    Toevallig zit ik nu ook al een week op internet te surfen over symptomen van zwangerschap. Ik moest namelijk ongeveer een maand geleden overstappen op rivigedon, de vervanger van microgenion 30. Verder geen opmerkelijke dingen bij de apotheker gehoord, dus ik ben na mijn laatste microgenion-strip en menstruatieweek gewoon verder gegaan met een rivigedon strip.
    Bij de tweede rivigedonstrip heb ik de eerste dag dat ik de pil weer moest nemen een microgenion-pil genomen. (Ik was mijn strip vergeten en microgenion had ik als enige reserve bij mijn vriend liggen.) 4 dagen later, in de eerste week van mijn strip, ben ik een pil vergeten (dinsdagavond). De volgende dag heb ik 'm pas weer 's avonds op de gebruikelijk tijd ingenomen. Donderdagochtend (raar maar waar) kwam ik er pas achter dat ik die van dinsdag was vergeten! Ik heb de dokter gebeld en die zei dat ik maar moest afwachten omdat ik een risico loop. Het gekke is, het is nu ong. anderhalve week geleden is dat ik bevrucht zou kunnen zijn en ik heb nu al opvallende klachten; buikpijn, rugpijn, maagzuur, af en toe misselijk, verstopping van de darmen, pukkeltjes, temperatuurverhoging.... :(

    Ik moet m'n menstruatie afwachten en een test is volgens mij nu nog niet helemaal betrouwbaar. Maar wat ik me afvraag is of het normaal is dat je dit soort klachten al in zo'n vroeg stadium krijgt. Heeft iemand hier ervaring mee? Zou het aan de nieuwe pil kunnen liggen, of ben ik misschien niet goed overgestapt door pas na mijn menstruatieweek met de nieuwe pil te beginnen?? Misschien kan iemand me hier wat meer uitsluitsel over geven..En excuses voor de lange mail!
     
  13. Esther20

    Esther20 Lid

    28 nov 2005
    37
    0
    0
    Bij mij nu nog geen :evil:

    Helena, ik ben ook overgestapt op die pil, volgens mij zijn dit wle veelgehoorde klachten :(
    Als je zwanger bent kun je volgens mij best vroeg last krijgen van kwaaltjes, maar sommige vrouwen hebben het ook niet.
    Niet dat ik er verstand van heb maar dat heb ik gelezen hier 8) :)
    Ik moet dus vandaag ongesteld worden, normaal zou ik t vanmorgen geworden zijn maar ik wacht nog op de :evil: ;)
     
  14. Helena

    Helena Lid

    3 jul 2006
    8
    0
    0
    Ja, ik was er ook niet blij mee dat ze microgenion van de markt hebben gehaald. Ik heb de samenstelling van de pillen vergeleken en die zijn wel hetzelfde. Alleen de hulpstoffen enzo zijn anders, misschien kan het daaraan liggen? Ik vertrouw deze pil nog niet zo..
    Maar zit nu ook meer in m'n maag met die vergeten pil..Ik zit me telkens af te vragen hoelang spermacellen kunnen blijven leven in de baarmoeder want ik heb toen die zondag voor het laatst gemeenschap gehad en dinsdagavond ben ik de pil vergeten.
    En ik vind het ook raar dat ik na iets meer dan een week al zulke klachten krijg.

    Ik moet nu ook maar m'n ongesteldheid afwachten, want daarvoor een test doen is geloof ik niet zo betrouwbaar. Waarschijnlijk ben jij nog niet ongesteld door alle stress. áls ik ongesteld wordt, dan zal het bij ook wel een stuk later komen :(
     
  15. Esther20

    Esther20 Lid

    28 nov 2005
    37
    0
    0
    ik ben niet meer zo gestressed moet ik zeggen.
    ik heb het gevoel dat ik wel gewoon ongi word, idd nog maar even afwachten!

    oh en die pil die we nu hebben, kweetniet, ik vertrouw het ook nog niet zo..
     
  16. Helena

    Helena Lid

    3 jul 2006
    8
    0
    0
    Ja, erg irritant...het gekke is dat de vriendin van m'n broer vorige week weer nieuwe strippen heeft gehaald en zij kreeg wel weer gewoon weer voor een jaar microgenion 30 mee. Mja, is misschien reserve wat nog op moet..

    Ik ga denk ik nog anderhalve week in de stress zitten of ik het word. Maar misschien ga ik ook al eerder een testje doen. Ik hoor wel of het bij jou allemaal goed is gekomen!
     
  17. Helena

    Helena Lid

    3 jul 2006
    8
    0
    0
    Oh ja Esther, nog een vraagje aan jou..

    Wanneer ben jij overgestapt op Rivigedon en welk advies heb je van de apotheker meegekregen? Ik kon uit je verhaal opmaken dat je meteen met rivigedon bent begonnen in je menstruatieweek. Ik ben namelijk pas na mijn menstruatieweek begonnen. Misschien was het toen al niet meer veilig. In de bijlsuiter heb ik ook niet veel erover kunnen vinden
     
  18. Martine30

    Martine30 Lid

    3 jun 2006
    19
    0
    0
    Hoi Esther en Helena,

    Ik herken veel in jullie verhalen, ik ben een aantal maanden geleden ook overgestapt van Microgynon 30 naar Rigevidon. Een tijdje geleden kreeg ik ook last van allerlei kwaaltjes, die zouden kunnen duiden op een zwangerschap en mijn buik werd dikker. Ik heb diverse keren een test gedaan en ik heb 4 keer positief getest, waarbij er van 2 testen niet duidelijk is wanneer de streepjes zijn opgekomen, bij 1 was het gelijk zwanger en bij een andere kwam het streepje later op. De huisarts dacht voor 99% zeker te weten dat ik zwanger zou zijn, toen een echo laten maken, waarop niets te zien was. De echoscopiste raadde mij wel aan nogmaals een test te doen bij de huisarts. Dit vind ik wel vreemd, want als ze niets heeft gezien, dan hoef ik toch niet nogmaals te testen? Die echo is nu 1,5 week geleden en ik blijf klachten houden. De huisarts zei ook dat een test echt alleen maar positief is, als je HCG aanmaakt.. Terugkomend op de pil, ik vertrouw Rigevidon ook niet echt en ik kreeg er hoofdpijn van. Dit heb ik bij de apotheek aangegeven en zonder probleem kon ik weer terug naar Microgynon, dus ik neem aan dat jullie dat ook kunnen. Alhoewel ik nu wel besloten heb om voorlopig maar te stoppen met de pil, om te kijken wat er verder gebeurt in mijn lichaam. Toen ik begon met Rigevidon, heb ik dit ook gedaan na mijn stopweek. Later las ik in de bijsluiter dat de eerste week of eerste strip niet veilig is en dat ze aanraden om een condoom o.i.d. te gebruiken. Nu weet ik niet of dit ook geldt, als je al jaren een andere pil hebt geslikt.

    Meiden, sterkte en ik lees wel hoe het verder gaat met jullie!

    Groetjes,
    Martine
     
  19. Helena

    Helena Lid

    3 jul 2006
    8
    0
    0
    Hoi Martine,

    Het is idd echt ongelofelijk hoeveel klachten je over deze pil hoort! Als ik niet zwanger blijk te zijn en ik hou deze klachten dan ga ik ook weer terug naar Microgenion. Helaas kan ik nu nog niet anders doen dan afwachten tot ik ongesteld wordt. Erg frustrerend, want een test is nu ook nog niet echt betrouwbaar. Maar hoe zit het nu bij jou? Ben je nou eigenlijk zwanger of niet? En kwam dat omdat je een pil vergeten was of omdat je gewoon bent overgestapt?

    Ik heb net de bijsluiter van Rivigedon nog eens goed doorgelezen en merk nu pas op dat je al in je menstruatieweek moet beginnen met de eerste strip. Lekker dat ze dat er bij de apotheker niet even bijzeggen..
     
  20. Martine30

    Martine30 Lid

    3 jun 2006
    19
    0
    0
    Hoi Helena,

    Bij mij hebben ze bij de apotheek ook niks gezegd over dat ik in de stopweek al moest beginnen met Rigevidon, waardoor iemand dus wel een verhoogde kans loopt op een eventuele zwangerschap.. Ik weet nog steeds niet of ik eventueel zwanger ben, ik ga ervan uit dat ik het niet ben, omdat ze niks zagen op de echo. Aan de andere kant is het wel raar dat ik toch positief heb getest, ik wacht het nog maar even af.

    Voor jou is het ook spannend, wachten duurt erg lang in dit soort situaties. Sterkte ermee!

    Esther, weet jij al meer? Zijn de duiveltjes al doorgekomen?

    Groetjes,
    Martine
     

Deel Deze Pagina