Nog niet zwanger mogen worden.. misschien wel nooit? even mijn verhaal kwijt.

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Nanniie, 19 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nanniie

    Nanniie Lid

    3 mei 2011
    24
    0
    0
    moeder
    -
    Zijn hier ook meiden die nog niet zwanger mogen worden ivm gezondheid? of ervaring met bloedverdunners tijdens zwangerschap? of stent?
    Ik wil zo graag een 2e. Maar het mag nog niet. En misschien wel nooit. Ik heb Trombose gehad na de geboorte van me dochter. Iets wat iedere moeder kan overkomen. Je kan er helemaal van herstellen. Maar jammer genoeg heb ik het heel ernstig gehad en heb nu een post trombotisch been. Heb veel pijn en gebruik momenteel veel pijnstillers. Laat ik het ''proberen'' kort te houden als dat lukt;). Ik word binnenkort geopereerd in Duitsland door een kundige professor en zijn team. ze zijn de enige in Europa die mij kunnen helpen. Ze Gaan een stent plaatsen en stolsels proberen weg te halen. De operatie heeft 80% kans van slagen. Zo niet gaan ze nog een keer opereren. De kans is 10% dat de operaties mislukken. Als de operaties mislukken betekend dit dat ik voor de rest van me leven pijn houd en dit alleen maar erger word en kan eindigen in een open been. Door de vele pijnstillers die ik nu heb en niet weten hoe een zwangerschap zou gaan omdat mijn lichaam zo'n slechte bypass heeft aangemaakt raden ze een zwangerschap nu echt af.
    Hoop zo dat de operatie wel lukt. Zou het heel erg vinden als ik niet meer zwanger mag zijn. Ook al heb ik een prachtige dochter rond lopen. Als de operatie wel lukt mag ik wel zwanger worden hebben ze mij gezegd alleen is er bijna niks bekend met zwangerschap met een stent. Moet sowieso een aantal jaar of misschien wel mijn hele leven aan de bloedverdunners blijven om te zorgen dat de stent niet dicht gaat zitten. Ze hebben verteld dat ik door de bloedverdunners die ik dan zelf moet spuiten elke dag een verhoogde kans op een miskraam heb. Heb al een keer een miskraam gehad en hoop dat nooit meer mee te maken.
    Als het allemaal goed loopt en daar duim ik heel erg hard voor, dan mag ik over een jaartje al zwanger worden van de 2e.
     
  2. Baukje1985

    Baukje1985 Fanatiek lid

    26 jul 2010
    2.732
    44
    48
    Geen ervaring mee meis, maar wou je alleen even heel veel sterkte wensen met de operatie in het vooruitzicht! Zal voor je duimen dat de operatie mag slagen.
     
  3. ster80

    ster80 Fanatiek lid

    17 nov 2012
    1.104
    0
    0
    noord brabant
    wat een heftig verhaal.
    ik heb er geen ervaring mee. wil je alleen heel veel succes /sterkte wensen.
    ik hoop voor je dat alles goed gaat en dat je volgend jaar een positieve test in handen mag hebben
    heel veel succes met je operatie
     
  4. Kris81

    Kris81 Fanatiek lid

    14 mrt 2013
    3.418
    378
    83
    Vrouw
    Het verre Oosten ;)
    Jeetje, wat een ellende om mee te maken. Hopelijk gaat de operatie goed, ik wens je heel veel sterkte!
     
  5. RSL

    RSL Fanatiek lid

    16 okt 2008
    2.352
    42
    48
    Overijssel
    #5 RSL, 21 jul 2013
    Laatst bewerkt: 21 jul 2013
    Jeetje wat ontzettend heftig!!

    Ons is ook verteld,, zo'n 3 jaar geleden, dat we waarschijnlijk nooit zwanger mochten worden. In verband met de tumoren in mijn lever door de pil. Maar nu hebben we sinds 9 maanden toch groen licht gekregen! Nu nog hopen dat we zwanger kunnen worden.. dit is toch iets wat me heel erg onzeker en bang maakt, omdat ik absoluut geen extra hormonen binnen mag krijgen, omdat de tumoren dan gaan groeien, met als gevolg, geknapte tumoren, en inwendige bloedingen. (als 2x gehad) Dus ik blijf hoe dan ook heel strak onder controle van het zh dan.Omdat ik tijdens een zwangerschap zelf ook veel extra hormonen aan zal maken.. dus blijft altijd een behoorlijk risico..

    Maar misschien is het nu even heel donker, maar hoop dat voor jullie ook dat lichtpuntje mag komen, en jullie weer mogen proberen!!

    knuffel!
     
  6. eviiii

    eviiii Fanatiek lid

    27 feb 2013
    1.137
    0
    0
    werk en gezelligheid
    vrouwenpolder
    Jeetje wat heftig zeg! Ik ga hard voor je duimen dat de operatie goed gaat en dat je snel aan je tweede wondertje kan beginnen!
     
  7. Nanniie

    Nanniie Lid

    3 mei 2011
    24
    0
    0
    moeder
    -
    Heel erg bedankt voor de lieve berichtjes allemaal! :) Hoop ook dat we snel aan de 2e mogen beginnen:). Kijk er al naar uit!

    Ramona1989 jij hebt ook al veel meegemaakt!! en word dus ook een spannende zwangerschap straks! Ik mag ook nooit meer hormonen ivm kans op nieuwe trombose. Wat mooi dat je dan toch groen licht hebt gekregen! echt fijn voor jullie! Hoop dat wij dat straks ook krijgen:). Wil je heel veel succes wensen en dat je snel zwanger mag zijn van jullie kindje!
    Krijg jij straks ook medicijnen tijdens de zwangerschap? Ik krijg dan Bloedverdunners omdat ik dan hormonen aanmaak die kunnen zorgen dat ik weer trombose krijg of de stent gaat dichtzitten. Maar bloedverdunners lijken me bij jou niet goed ofwel? ivm de inwendige bloedingen die je kan krijgen? en de bloedverdunners de hormonen niet stoppen.
    En ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar hoe dat kan? tumoren door de pil? Is dat iets wat je van de pil kan krijgen maar eigenlijk helemaal niet bekend is. Net zoals dat je trombose van een bevalling kan oplopen?

    Groetjes
    Nanda
     
  8. RSL

    RSL Fanatiek lid

    16 okt 2008
    2.352
    42
    48
    Overijssel
    Hoi Nanda!Ja het is inderdaad best wel veel allemaal.. Ik krijg straks geen medicijnen tijdens de zwangerschap, maar wel erg veel controle echo's van mn lever. er zitten nu ongeveer 6 tumoren, die ik gekregen heb van de pil.. ja komt voor bij 1 op de 1.000.000 en ik had dat "geluk". Ze kunnen me nu niet opereren omdat mn hele lever is aangetast, maar mocht het tijdens een zwangerschap toch uit de hand lopen, dan word ik tijdens de zwangerschap met spoed geopereerd.. in de hoop dat ik inwendige bloedingen voor kan blijven..
    Maar dit is een bijwerking waar ik niet van op de hoogte was.. ik moest toen ik 12 was aan de pil van de huisarts.. en dan krijg je dit er voor terug.. Net als dat het mij niet bekend was dat je trombose kan krijgen na een bevalling. (al mag ik sowieso niet natuurlijk bevallen ivm de druk)
    Voor jou is het ook spannend hoor! Jeetje.. hopelijk krijgen jullie ook weer groen licht, en is het een mogelijkheid om inderdaad met bloedverdunners te werken..
    en thnx voor je vriendschapsverzoek ;)
     
  9. Nanniie

    Nanniie Lid

    3 mei 2011
    24
    0
    0
    moeder
    -
    Hoop voor je dat je zwangerschap goed verloopt! En dat je niet geopereerd hoeft te worden!
    ik wist ook niet dat je dat kon krijgen van de pil!! Jammer genoeg zijn wij de pechvogels die het overkomen. Trombose kun je ook van de pil krijgen en ook na een keizersnee. En je hebt ook verhoogd kans tijdens de zwangerschap.
    Maar gelukkig komt het niet vaak voor.
    Heb trouwens ook al vanaf mijn 12e de pil gebruikt. Heb nu de mirena. Dat is enige wat ik nog mag. jij ook he? Omdat het plaatselijk hormonen afgeeft. Maar die heb je nu natuurlijk niet hihi.
    xxx
     
  10. mamavang

    mamavang Niet meer actief

    Ik ben al 6jr trombosepatient en 2mnd geleden bevallen van n kerngezonde dochter..
    Wil je meer weten dan pb me maar..
    Geen zin om hier alles open neer te typen..
    In ieder geval veel sterkte alvast wb de operatie..
     
  11. RSL

    RSL Fanatiek lid

    16 okt 2008
    2.352
    42
    48
    Overijssel
    Hoi nanda, ok..nee mirena mag ik ook niet..ook hormonen. Ik heb wel 8 maand een koper spiraal gehad, maar die werd afgestoten. Ook een heel drama geweest. Daarna mocht ik alleen condooms...dus was wel erg spannend Haha...
     

Deel Deze Pagina