Bladerdeeghapjes

Discussie in 'De lounge' gestart door Pompeltje, 21 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pompeltje

    Pompeltje Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.593
    0
    0
    NULL
    NULL
    In de vakantie heb ik gewoon nog even zin om te genieten van lekker eten voordat we weer eens op dieet gaan ;)

    Nu wil ik dus met de kids bladerdeeghapjes gaan maken en ben op zoek naar leuke, lekkere makkelijke ideeen.

    Dus kom maar op wat is jou favo bladerdeeghapje en het recept erbij is altijd fijn dan ;)
     
  2. Marieke4mei

    Marieke4mei Niet meer actief

    De bekende, knakworstje in bladerdeeg
    Andere, 1/4 bladerdeeg, erin spek, prei en een beetjegeraspte kaas
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.790
    4.178
    113
    banaan of appel misschien een idee?
    ragout is ook erg lekker erin
     
  4. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    Met gerapte kaas & ham

    En zelf vind ik heel lekker gehakt rulbakken met wat prei erdoor en dan sambal badjak erdoor en dit in bladerdeeg! Jammmm
     
  5. tuc

    tuc Niet meer actief

    leuk!!

    Hier is de aloude knakworst ook favo, verder:

    - ham/kaas met sesamzaadbovenop
    - appel

    of ipv iets erin gewoon een plakje in vieren snijden, bestrijken met zigeunersaus, dan kaas en ham erop en een gesnipperde paprika. Dan heb je een soort mini kinderpizza
     
  6. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
  7. Nettie

    Nettie Fanatiek lid

    14 jun 2007
    4.016
    0
    0
    Verzorgende IG
    ergens boven in Nede
    Gister gemaakt voor het kerstdiner op school:

    Met knakworstje (ik had 1 pakje bladerdeeg waarvan ik van elk plakje 4 vierkantjes had gesneden, en in elk vierkantje een 4de van een knakworstje.... heb je dus 1 pakje bladerdeeg en 1 blik knakworstjes voor nodig.)

    zelfde idee maar dan met blokjes kaas, ook weer bladerdeeg in vieren blokje kaas erin en leuk dichtvouwen, geraspte kaas erover.
    Ong. 200graden +/- 20 minuutjes (ik draai de plaat meestal na 10 min even om omdat ik een combimagn. heb die aan de voorkant niet echt mooi goudgeel bakt)

    beide schalen gingen helemaal leeg weer mee naar huis ;)
     
  8. Marieke4mei

    Marieke4mei Niet meer actief

    Krijg altijd zo honger van dit soort topics
     
  9. tuc

    tuc Niet meer actief

    nou he...wij gaan kerstkransjes bakken vanmiddag:)
     
  10. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    bladerdeeg besmeren met pastasaus of met bbq-saus. Dan beleggen met een plak salami en kaas. Bladerdeeg oprollen en in 8 stukjes snijden.
    De pizzahapjes op de snijkant leggen en afbakken in de oven. Je kunt mss zelf ook wel een andere variant op bedenken.

    Doet het altijd super bij ons op verjaardagen.
     
  11. Kiekies

    Kiekies Fanatiek lid

    17 sep 2012
    2.264
    0
    0
    Leerling VIG
    Waar liefde is
    Wij doen er ook wel eens roomkaas in, chocola of frikandelletjes met curry.
     
  12. senta

    senta Niet meer actief

    Ik heb laatst geexperimenteerd en was erg lekker,

    ze komen op mijn kerstmenu, bladerdeeg met serano ham, deze er helemaal doorrollen en dan als die afgekoeld is in plakjes snijden.

    Zo ook met brie in hele dunne plakjes en wat honing erbij. erg lekker.
     
  13. judithvdc

    judithvdc Bekend lid

    1 dec 2010
    836
    0
    0
    Gelderland
    Kipfilet in kleine blokjes snijden (echt klein). Dat bakken met een gesnipperd uitje en champions(uit blik) en op het laatst een flinke scheut oestersaus erdoor en dan nog minuutje bakken.

    Ik snij bladerdeeg dan diagonaal door doe er wat kip op en vouw het dan dubbel, dan heb je kleine 3 hoekjes. In de oven volgens verpakking van t bladerdeeg.
    Valt hier altijd heel goed in de smaak bij jong en oud.
     
  14. dramaqueentje

    dramaqueentje Bekend lid

    26 jan 2011
    956
    0
    0
    NULL
    NULL
    Spinazie-feta flapjes...mjammmmmm
     
  15. juenco

    juenco Fanatiek lid

    14 nov 2008
    2.364
    0
    0
    beleidsmedewerker
    Plakjes bladerdeeg uitsteken met een vormpje (die je voor koekjes gebruikt), bijvoorbeeld een sterretje of een bloem.

    Dat bakken in de oven, dan op een gebakken firguurtje wat lekkers leggen (kleine stukjes zalm met roomkaas bijvoorbeeld, of voor zoet wat bakkersoom) en dan hetzelfde figuurtje erbovenop.

    Heeeeel erg makkelijk, heel leuk om te zien en...lekkerrrr! :D
     
  16. Nettie

    Nettie Fanatiek lid

    14 jun 2007
    4.016
    0
    0
    Verzorgende IG
    ergens boven in Nede
    @juenco: wat een goed idee!!! Ga ik ook maar proberen!! Thanx!
     
  17. Lisabeth

    Lisabeth Bekend lid

    15 jul 2008
    564
    0
    0
    Heel makkelijk; kipkerriesalade of kipsatesalade erin doen, heb je een soort kerrie of saté-broodjes. Maar alle variaties met kaas blijven hier favoriet!
     
  18. kwebbel1984

    kwebbel1984 Fanatiek lid

    30 okt 2012
    1.027
    0
    0
    Ik moest laatst een vegetarische hapjes maken en had appel heel fijn gesneden met gehakte hazelnoten en verkruimelde fetakaas en een beetje honing erover in Bladerdeeg. Was erg lekker moet ik zeggen. Wat ook lekker was is mini croissantjes met philadelphia met kruiden erin.
     
  19. Pompeltje

    Pompeltje Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.593
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh super leuke en lekkere tips komen er voorbij. Ga er van de week gewoon een paar proberen en kijken wat er in de smaak valt bij de kids en ons :)
     
  20. pcootje

    pcootje VIP lid

    17 jun 2009
    5.888
    0
    0
    In ons hutje.
    Kip of kalkoenreepjes uit de koeling beetje kruiden en hier paturain door mengen, op het bladerdeeg leggen en dichtvouwen, heerlijk!
     

Deel Deze Pagina