In de vakantie heb ik gewoon nog even zin om te genieten van lekker eten voordat we weer eens op dieet gaan Nu wil ik dus met de kids bladerdeeghapjes gaan maken en ben op zoek naar leuke, lekkere makkelijke ideeen. Dus kom maar op wat is jou favo bladerdeeghapje en het recept erbij is altijd fijn dan
De bekende, knakworstje in bladerdeeg Andere, 1/4 bladerdeeg, erin spek, prei en een beetjegeraspte kaas
Met gerapte kaas & ham En zelf vind ik heel lekker gehakt rulbakken met wat prei erdoor en dan sambal badjak erdoor en dit in bladerdeeg! Jammmm
leuk!! Hier is de aloude knakworst ook favo, verder: - ham/kaas met sesamzaadbovenop - appel of ipv iets erin gewoon een plakje in vieren snijden, bestrijken met zigeunersaus, dan kaas en ham erop en een gesnipperde paprika. Dan heb je een soort mini kinderpizza
Hier van het forum en ik moet ze nog steeds eens maken, maar ze zullen vast erg lekker zijn: Verjaardagrecept Verrukkelijke Borrelhapjes Met Croissantdeeg | Smulweb.nl is dan wel geen bladerdeeg, maar net zo makkelijk lijkt me. Bij de lidl hebben ze nu ook van die blikken croissantdeeg.
Gister gemaakt voor het kerstdiner op school: Met knakworstje (ik had 1 pakje bladerdeeg waarvan ik van elk plakje 4 vierkantjes had gesneden, en in elk vierkantje een 4de van een knakworstje.... heb je dus 1 pakje bladerdeeg en 1 blik knakworstjes voor nodig.) zelfde idee maar dan met blokjes kaas, ook weer bladerdeeg in vieren blokje kaas erin en leuk dichtvouwen, geraspte kaas erover. Ong. 200graden +/- 20 minuutjes (ik draai de plaat meestal na 10 min even om omdat ik een combimagn. heb die aan de voorkant niet echt mooi goudgeel bakt) beide schalen gingen helemaal leeg weer mee naar huis
bladerdeeg besmeren met pastasaus of met bbq-saus. Dan beleggen met een plak salami en kaas. Bladerdeeg oprollen en in 8 stukjes snijden. De pizzahapjes op de snijkant leggen en afbakken in de oven. Je kunt mss zelf ook wel een andere variant op bedenken. Doet het altijd super bij ons op verjaardagen.
Ik heb laatst geexperimenteerd en was erg lekker, ze komen op mijn kerstmenu, bladerdeeg met serano ham, deze er helemaal doorrollen en dan als die afgekoeld is in plakjes snijden. Zo ook met brie in hele dunne plakjes en wat honing erbij. erg lekker.
Kipfilet in kleine blokjes snijden (echt klein). Dat bakken met een gesnipperd uitje en champions(uit blik) en op het laatst een flinke scheut oestersaus erdoor en dan nog minuutje bakken. Ik snij bladerdeeg dan diagonaal door doe er wat kip op en vouw het dan dubbel, dan heb je kleine 3 hoekjes. In de oven volgens verpakking van t bladerdeeg. Valt hier altijd heel goed in de smaak bij jong en oud.
Plakjes bladerdeeg uitsteken met een vormpje (die je voor koekjes gebruikt), bijvoorbeeld een sterretje of een bloem. Dat bakken in de oven, dan op een gebakken firguurtje wat lekkers leggen (kleine stukjes zalm met roomkaas bijvoorbeeld, of voor zoet wat bakkersoom) en dan hetzelfde figuurtje erbovenop. Heeeeel erg makkelijk, heel leuk om te zien en...lekkerrrr!
Heel makkelijk; kipkerriesalade of kipsatesalade erin doen, heb je een soort kerrie of saté-broodjes. Maar alle variaties met kaas blijven hier favoriet!
Ik moest laatst een vegetarische hapjes maken en had appel heel fijn gesneden met gehakte hazelnoten en verkruimelde fetakaas en een beetje honing erover in Bladerdeeg. Was erg lekker moet ik zeggen. Wat ook lekker was is mini croissantjes met philadelphia met kruiden erin.
Oh super leuke en lekkere tips komen er voorbij. Ga er van de week gewoon een paar proberen en kijken wat er in de smaak valt bij de kids en ons
Kip of kalkoenreepjes uit de koeling beetje kruiden en hier paturain door mengen, op het bladerdeeg leggen en dichtvouwen, heerlijk!