Ik eet alleen geraffineerde suiker-vrij. En eet zoveel mogelijk ongezoete producten. En als dat wel zo is dan gezoet met moutstroop of honing. Ik heb net een tijdje lactose-vrij gegeten, omdat mijn diëtiste dacht dat ik wellicht lactose-intolerant was (darmen) maar ik merkte geen verschil. Ik neem sowieso weinig zuivel (1x cappuccino, 1x yoghurt), maar ben wel een kaasjunk. Maar ik harde kaas zit geen lactose. Ik vermijd dus geen producten zoals melk of fruit waar een of andere vorm van suiker van nature in voorkomt. Ik vind dat je dan te beperkt gaat eten. Ik denk eerlijk gezegd dat er meer suiker zit in 1 bananenvrije muffin dan in een portie augurken. In 100 gram augurken zit 5 gram suiker. Wie eet er nu 100 gram augurken in ene? (Ik iig niet, lust ze niet). In een middelgrote banaan van 150 gram zit 27 gram suiker. Ik eet sowieso geen spul uit pot en blik behalve kidneybonen omdat die zo lang moeten wellen en koken.
Ik moet zeggen dat het mij al met al nog meeviel wat ik weg kon gooien want pakjes en zakjes gebruikte ik al nooit. Pastasaus maak ik altijd al zelf met verse tomaten of tomaten uit blik. Ik heb ook meegelezen over het minderen van koolhydraten maar daar heb ik mij verder nog niet zo in verdiept. Wist ook niet dat dat ook met vermoeidheid te maken kon hebben. Maar ik ga nu eerst stoppen met suikers en kijken in welke producten en merken het allemaal in zit en als dat goed gaat zal ik mij ook eens verdiepen in het minderen met koolhydraten (al ga ik daar bij het boodschappen doen nu toch wel stiekem op letten....).
Hier nog een handig linkje! Op deze site kan je van heel veel producten de voedingswaarden, vitamines en mineralen opzoeken! Voedingswaarden overzicht, de voedingswaarde van producten
Dank voor je uitleg. Zoals je merkt ben ik mijn weg hier nog in aan het vinden. Dus ben blij met je antwoorden. Ik kwam op een website iemand tegen die dus ook geen koemelk meer gebruikte maar dat hoeft dan toch ook niet.
Wat doe je allemaal in die cruesli, ben ik wel benieuwd naar! Eet je dat met yoghurt? Ik ben ook een enorme sugaholic en ik weeg 'maar' rond de 58/60 kg, als ze weet wat ik allemaal kan snaaien... dan snap ik zelf ook niet dat ik nog geen 80 weeg. Voor m'n gewicht hoef ik het niet te doen, maar voor hoe ik me voel wel! Heb trouwens vannochtend nog niks gesnaaid, vindt het erg knap van mezelf!
Ik koop Krunchy Pur, dat is het enige merk cruesli dat geen (riet)suiker bevat maar rijststroop. Is stúkken minder zoet dan bijv. Quaker. Daar doe ik doorheen: gehakte noten (amandelen en hazelnoot), zonnebloempitten, gebroken lijnzaad en rozijnen. Soms ook gedroogde cranberries, mangostukjes of goji-bessen. Dat eet ik met halfvolle yoghurt.
Bedoel je nu de kanten klare griesmeel, zijnde het toetje. Of bedoel je die korrels waar je ok warme pap mee kunt maken? Want bij het laatste kun je zelf bepalen of je er wel of geen suiker in doet toch? Ik vind bij warme pap griesmeel lekkerder dan havermout of brinta. Die zijn me te korrelig haha.
Ik maak tegenwoordig minimuffins... Best een aanrader. Ze zijn klein en lekker dus je hebt zeker een snoepgevoel. Vult ongeveer net als een koekje maar voelt meer als een traktatie En met 30gr suiker op 24 muffins valt je suikerinname heel erg mee. Of bijv met banaan en honing (dus zonder extra suiker) Natuurlijk... Het is geen "light" maar ik weet zeker dat 1 mini-muffin heel wat gezonder is dan een handje light chips (minder vet, extra suiker) of een flink glas light sap (minder fruit, meer aspartaam) Wellicht zelfs beter dan een speculaasje (mijn grote verslaving zodra de blaadjes beginnen te vallen...)
Fabrieksgriesmeelpap klinkt als die potten kant en klare pap uit het zuivelschap. Koop het ook nooit.. Zelf maken is weinig moeite en minstens zo lekker. Havermoutpap uit zo'n "pot" is ook altijd zo zoet... Dan maak ik,het liever zelf met een schepje basterdsuiker. Ook zoet maar een stuk lekkerder. (En havermout is ook lekker met beetje kokos of gedroogd fruit)
Ik vind die kant en klare eerlijk gezegd heerlijk. Het is een van de weinige producten met suikers/koolhydraten die ik soms wel pak. Het helemaal uitbannen van alle "slechte" dingen werkt voor mij namelijk niet. Ik heb het trouwens nog nooit zelf gemaakt in die vorm. Als ik het zelf maak dan is het als ontbijt of lunch, dan is het warm met een schepje boter en soms een schepje suiker. Maar dat is al lang geleden eigenlijk.
Mja ik vind het warm ook het lekkerst... En als ik het dan eerst moet gaan opwarmen... Plus ik ben de enige die het lust thuis. De rest van het gezin vindt het griebelpap Dus als ik wat maak.. Dan is het 1 portie en bij voorkeur lekker warm
Mja ik ook... Ging gauw de was ophangen als afleiding... Maar nu roept er iemand van buiten of het eten al klaar is want ze heeft zooooooo'n honger (Geloof er niks van... Buurmeisjes hebben d'r net chips staan geven...)
Ik vraag me af of het wel allemaal klopt? Als ik google over kokosolie dan blijkt dat dit juist veel gezonder is dan alle andere olie's en/of boter en volgens deze site is het juist ongezond?? Voor nog wat lekkere suikervrije recepten op voedzo.nl
Het is maar net hoe je gezond... Vet is goed voor je, te veel vet slibben je aders dicht. Fruit is gezond maar van te veel fruit wordt je dik en het is slecht voor je tanden. Etc etc