Uitgerekend 16 t/m 30 november '24

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Skymar, 15 mrt 2024.

  1. Aschanti

    Aschanti Lid

    6 mrt 2024
    59
    55
    18
    Vrouw
    Hey hey!
    Ben een tijdje offline geweest merk ik net hahah
    De afgelopen paar weken zijn enorm heftig geweest. Ben 2x opgenomen in het ziekenhuis jammer genoeg. De eerste keer had ik felle harde buiken die ervoor zorgde dat mijn bmh ging verkorten.. Ben aan de weeënremmers gegaan & heb longrijping gekregen. Heel heftig allemaal, aangezien ik nog geen 27 weken was.. De gynaecologen zeiden dat onze dochter wel eens sneller geboren kon worden dan dat we zelf hadden gedacht.. Je hebt zo’n beeld in je hoofd dat je bevalt op minimum 37 weken en meteen naar huis gaat met een perfect gezond kindje… En dan word je opeens geconfronteerd met het feit dat het wel eens anders zou kunnen lopen en je kindje op de NICU zou belanden.. Heel heftig allemaal.. Gelukkig was alles rustig gebleven en mochten we met voldoende rust en genoeg controles naar huis. Ik was net geen 5 dagen thuis & toen verloor ik vocht, best wel wat waardoor ik meteen naar materniteit ben gegaan & ja hoor, mijn water was gebroken… Een hoge vliesscheur blijkbaar die net zo gevaarlijk kon zijn als je ‘gewone’ vliezen die zouden breken.. Weer x aantal dagen in het ziekenhuis met veel monitors (waar Noálie heel druk van werd :roflmao:). Alles is gelukkig rustig gebleven, maar moet elke week aan de monitor & om de 2 weken krijgen wij een echo om te kijken hoe en wat. Als er iets zou veranderen qua afscheiding oid moet ik meteen terugkomen.. Het infectiegevaar is veel groter nu er een scheur in mijn vliezen zit, waardoor ik op 37 weken waarschijnlijk zal worden ingeleid (al zijn er een paar gynaecologen ervan overtuigd dat ik de 37 weken niet zal halen :thumup:). Weer 5 dagen later (er lijkt een patroon in te zitten hahah :roflmao:) had ik zo’n felle harde buiken die om de 2 minuten kwamen dat ik toch eventjes naar materniteit heb gebeld. Zij zeiden dat ik moest komen en hebben mij dan weer aan de monitor gelegd. De harde buiken schoten omhoog naar 90 soms & om de 2 minuten waardoor de vroedvrouwen dachten dat ik echte weeën had… Mijn gynaecoloog heeft dan een echo van mijn bmh gemaakt & die was gewoon nog perfect normaal. Ons meisje zit dus nog goed & veilig bij mij. Maar wat heftig allemaal. Je probeert te genieten maar dan loopt alles zo fout.. Gelukkig is de babykamer af en staat alles klaar, maar toch…

    Ik hoop dat alles goed gaat met jullie!!
    We beginnen allemaal aan ons laatste spurtje naar de eindstreep :roflmao:
     
  2. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    Dag Koekiemonster,
    Het is een pijnlijke realiteit dat hierover nagedacht moet worden en dat het een reële angst is. Ik vind zelf arabische namen vaak wel heel mooi! Hopelijk kan je een balans vinden tussen de naam en de overweging voor de baby straks in de maatschappij.
     
  3. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    goedemorgen!
    Ja het gaat zo snel voorbij. Nog maar 6 weekjes na morgen. Momenteel een griep te pakken en dus in bed. Ik ga straks om 15:00 voor een extra controle naar het ziekenhuis. Mijn placenta lag wat laag en dicht bij de baarmoedermond. We gaan even controleren of die wat is verschoven in positieve zin. Plus ik heb nog altijd roze/bruin en soms rood achtig verlies. Dus ze willen zeker weten dat mijn baarmoedermond nog steeds lang genoeg is en er geen negatieve aanleiding is voor het verlies. Dus mijn kleine meid weer even zien en alle onderzoeken weer even in het ziekenhuis. Ik ben er niet zenuwachtig voor moet ik zeggen. Heb er vertrouwen in. En kan mijn meisje weer even zien. Ze is in ieder geval lekker druk.

    de aangepaste werkzaamheden zijn prima te doen. Ik had zelf wat moeite met ook echt niet toch gaan lopen uit verveling. Of dingen voor collega’s die wel voor de klas zijn willen ondersteunen en dan toch aan de wandel gaan. Maar dat gaat nu een stuk beter. Wanneer mag jij met verlof?
     
  4. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    Wilde vooral even zeggen dat ik trots ben op jou ( en je partner) voor het staan voor jezelf en wat goed voelt. Gelijk heb je!! Mijn verloskundige zei toevallig afgelopen week dat de zorg in Nederland erg goed is en dat dit voordelen en nadelen heeft. Een nadeel is dat er soms uit voorzorg allemaal stappen worden ondernomen die niet genomen hoeven worden als je natuur zijn beloop laat gaan. Zoals bijvoorbeeld inleiden. Ik stuur je wat extra kracht en positiviteit om dicht bij jezelf te blijven en voor een goede samenwerking met de baby zodat alles in goede banen zal blijven verlopen voor beide jullie ervaring en gezondheid
     
    Skymar vindt dit leuk.
  5. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    Goedemorgen lieve Ashanti!

    Dat is zeker niet niks. Wat ontzettend spannend allemaal. Wel fijn dat ze jou direct laten komen en je goed in de gaten houden. Maar het is en blijft vanaf nu denk ik spannend totdat de baby er is. Hopelijk blijft ze nog eventjes zitten totdat haar lichaam wat meer klaar is voor de buitenwereld zodat ze niet teveel extra zorg nodig heeft als ze er is. En blijft alles in jouw buik goed gaan.

    schrijf het hier lekker van je af als je een keer klem zit in je hoofd of lekker wilt kletsen. We zijn er voor je. En je doet het volgens mij super goed!
     
    Aschanti vindt dit leuk.
  6. Skymar

    Skymar Actief lid

    10 feb 2024
    207
    248
    43
    Vrouw
    Jemig Aschanti! Wat moet dit allemaal schrikken zijn (geweest)... Hopelijk blijft het goed gaan met jou en Noálie - want we hopen allemaal dat ze nog even veilig bij jou mag blijven zitten. We denken aan je!
     
    Aschanti vindt dit leuk.
  7. Skymar

    Skymar Actief lid

    10 feb 2024
    207
    248
    43
    Vrouw
    Oef. Beterschap! Het heerst zo ontzettend allemaal. Ik had Corona in de vakantie en nu, 5 week later, merk ik pas dat ik weer een klein beetje opgekrabbeld ben. Doe rustig aan hoor en goed dat de aanpassingen voor je werkzaamheden werken!

    Hoe was het gisteren, is je baarmoedermond nog wat verschoven of niet? Alles goed met jullie dochter?
     
    Oddepotje12 vindt dit leuk.
  8. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    Dag lieve Skymar!

    alles met de baby is goed. Ze is lekker druk. Met mij ook alles goed behalve een griep. Dat is flink kut zeg als je zwanger bent .. Ik ben nu medisch en overgenomen door het ziekenhuis. Dit alleen uit voorzorg. Ze konden weer niet vinden waarom ik bloed. Ze hebben alleen met een inwendige echo gekeken en niet met een eendenbek. Mijn placenta lijkt ver genoeg te zijn verschoven, dus daar ben ik super blij mee! En de baby ziet er goed uit. Hartje klinkt goed. Baarmoedermond was 4.2 cm lang dus ook prima. Uitstrijkje en soa test was eerder in het ziekenhuis al gedaan en kwamen goed terug. Als ik bij 32 weken nog bloedverlies heb, zal ik medisch blijven en in het ziekenhuis bevallen. Dat wilde ik ook dus ik ben daar helemaal oké mee en gerust onder. Als ik niet bloed meer bij 32 weken, dan mag ik terug naar de praktijk.
     
    Skymar vindt dit leuk.
  9. Aschanti

    Aschanti Lid

    6 mrt 2024
    59
    55
    18
    Vrouw
    Hey hey! Ja het was allemaal enorm heftig! Gelukkig zit ons meisje nog lekker veilig bij mij. Wordt wel enorm goed opgevolgd nu met elke week een controle aan de ctg & om de 2 weken een echo. Gek wel dat het elke moment kan gebeuren vind ik. Nog maximum 6 & halve week en dan is ons meisje er!!
     
    Skymar vindt dit leuk.
  10. Pietjepuk123

    Pietjepuk123 Actief lid

    19 dec 2023
    156
    94
    28
    Vrouw
    Hè wat vervelend voor jullie! Hopelijk kun je nog een tijdje een veilige buik voor je kleine meisje bieden! Vooral rustig aan doen denk ik nu? Lukt dat je een beetje? Wel ook heel bijzonder dat het voor jou dan opeens heel snel kan gaan, uiterlijk nog 6,5 week joh!
     
    Aschanti vindt dit leuk.
  11. Pietjepuk123

    Pietjepuk123 Actief lid

    19 dec 2023
    156
    94
    28
    Vrouw
    Vervelend dat bloedverlies, maar wel heel fijn dat ze niets verkeerds hebben gevonden en je lekker regelmatig gecontroleerd wordt! Zeker als je sowieso in het ziekenhuis wilde bevallen kan ik me voorstellen dat je er gerust onder bent.

    Hebben jullie de grote verhuizing al gehad?
     
  12. Pietjepuk123

    Pietjepuk123 Actief lid

    19 dec 2023
    156
    94
    28
    Vrouw
    Hier gaat alles ook z'n gangetje. Suikertest gehad vanwege PCOS (helemaal in orde), bloeddruk blijft mooi laag en mijn ijzer zit mooi hoog. Vanochtend reguliere controle en de verloskundige heeft het idee dat ik/de baby wat voorloopt op de termijn. Dus over twee weken een groeiecho om dat wat beter in beeld te krijgen. Ik doe een eindsprintje op werk om alles goed en op tijd overgedragen te krijgen. En verder vind ik het echt het grote wachten momenteel. Wel blij dat het najaar eraan komt, zin in warmere kleding, knus in huis, winters eten...
     
    Oddepotje12 en Skymar vinden dit leuk.
  13. Pietjepuk123

    Pietjepuk123 Actief lid

    19 dec 2023
    156
    94
    28
    Vrouw
    Uitgerekend 16 t/m 30 november 2024 ♥

    16 november

    -
    17 november
    -
    18 november
    -
    19 november
    -

    20 november
    Bloempje 11 - 1e en 2e kindje
    Aschanti - 25 jaar - 1ste kindje


    21 november

    22 november
    Sky - 32 jaar - 4e kindje


    23 november
    -
    24 november
    -

    25 november
    Caramel3 - 28 jaar - 4e kindje

    26 november
    -

    27 november
    Zazoo21 - 27 jaar - 1e kindje

    28 november
    Joylynn - 35 jaar - 2e kindje
    Joefmom - 30 jaar - 2e kindje

    29 november
    Oddepotje12 - 29 jaar - 1e kindje

    30 november
    -

    1 december
    -
    2 december

    Pietjepuk123 - 31 jaar - 1e kindje

    3 december
    Koekjesmonster - 31 jaar - 1e kindje

    4 december

    Faleida - 39 jaar - 3e kindje


    ♡ Meisje (2) | ♡ Jongen (4) | Verrassing (2)

    ♡ In liefdevolle herinnering ♡
    van Peeaa
    van Niemand95
    van MaaikeLS
    van Millie92
    van Vederlicht

    ———————————————————————
    ♥ Afspraken ♥


    September
    26 september - Pietjepuk123 - Borstvoedingvoorlichtingsavond

    Oktober
    1 oktober - Pietjepuk123 - Groeiecho
    21 oktober - Pietjepuk123 - Bevalplan bespreken VK
    24 oktober - Pietjepuk123 - Griepprik
    November
    1 november - Pietjepuk123 - Start verlof
    ———————————————————————

    HOE KOM IK OP DE LIJST/PAS IK DE LIJST AAN?
    - Zoek de post met de laatste versie van deze lijst
    - Druk op de link 'Reageer' onder die post
    - Haal de [.QUOTE.]-tags 2x weg, zowel boven als onder de lijst, dus 2x van de [tot en met de]
    - Werk je gegevens bij
    - Druk op de knop ‘Plaats reactie’
     
  14. Skymar

    Skymar Actief lid

    10 feb 2024
    207
    248
    43
    Vrouw
    Uitgerekend 16 t/m 30 november 2024 ♥

    16 november

    -
    17 november
    -
    18 november
    -
    19 november
    -

    20 november
    Bloempje 11 - 1e en 2e kindje
    Aschanti - 25 jaar - 1ste kindje


    21 november

    22 november
    Sky - 32 jaar - 4e kindje


    23 november
    -
    24 november
    -

    25 november
    Caramel3 - 28 jaar - 4e kindje

    26 november
    -

    27 november
    Zazoo21 - 27 jaar - 1e kindje

    28 november
    Joylynn - 35 jaar - 2e kindje
    Joefmom - 30 jaar - 2e kindje

    29 november
    Oddepotje12 - 29 jaar - 1e kindje

    30 november
    -

    1 december
    -
    2 december

    Pietjepuk123 - 31 jaar - 1e kindje

    3 december
    Koekjesmonster - 31 jaar - 1e kindje

    4 december

    Faleida - 39 jaar - 3e kindje


    ♡ Meisje (2) | ♡ Jongen (4) | Verrassing (2)

    ♡ In liefdevolle herinnering ♡
    van Peeaa
    van Niemand95
    van MaaikeLS
    van Millie92
    van Vederlicht

    ———————————————————————
    ♥ Afspraken ♥


    September
    16 september - Sky - controle zkh
    26 september - Pietjepuk123 - Borstvoedingvoorlichtingsavond


    Oktober
    1 oktober - Pietjepuk123 - Groeiecho
    1 oktober - Sky - controle zkh + groeiecho
    10 oktober - Sky - bevallingsgesprek zkh
    11 oktober - Sky - start verlof
    14 oktober - Sky - controle zkh
    21 oktober - Pietjepuk123 - Bevalplan bespreken VK
    24 oktober - Pietjepuk123 - Griepprik
    30 oktober - Sky - controle zkh + groeiecho
    November
    1 november - Pietjepuk123 - Start verlof
    ———————————————————————

    HOE KOM IK OP DE LIJST/PAS IK DE LIJST AAN?
    - Zoek de post met de laatste versie van deze lijst
    - Druk op de link 'Reageer' onder die post
    - Haal de [.QUOTE.]-tags 2x weg, zowel boven als onder de lijst, dus 2x van de [tot en met de]
    - Werk je gegevens bij
    - Druk op de knop ‘Plaats reactie’
     
  15. Skymar

    Skymar Actief lid

    10 feb 2024
    207
    248
    43
    Vrouw
    Ook ik heb even het lijstje bijgewerkt. Zo lang geleden! Ik heb elke 2 wk controles en ze worden standaard doorgepland. Ze staan er nu in tot en met 37wk zwangerschap. Vooralsnog is protocol dat ze mij met 38 wk gaan inleiden, maar het kan dus zijn dat er nog best 1 of 2 afspraken volgen na 30 oktober! :) We zullen het zien....

    De controle van vandaag was goed! Het hartje (1 van de risico-gebieden door mijn ziekte) was mooi stabiel en geen onderbrekingen. Verder zagen we voor het eerst - want het gezichtje lag nooit goed in beeld - het gezichtje volop in glorie! We konden de al lekkere dikke wangetjes zien, het mondje met lipjes zien smakken, handjes die langs het mondje kwamen waar op geknabbeld werd en ook wat mimiek! Zoooo bijzonder - het werd ineens een stuk 'echter' en concreter. Ja, natuurlijk is het echt als je de baby voelt en ziet bewegen (zowel op echo als in buik), maar het gezichtje maakt het ineens 'een mens'. Is toch anders dan een voetje voorbij zien komen ofzo. Misschien ligt het aan mij, maar ik vond het extra bijzonder en genieten! Ze liet ons ook echt even 30 sec uitgebreid genieten, heel fijn!

    Vanaf deze week worden de risico's elke week minder, omdat het kindje voornamelijk rijpt en lekker 'aanvet'. haha. De ontwikkeling is grotendeels geweest en het meeste is echt af, waardoor mijn antistoffen (die gevaarlijk zijn) ineens minder relevant worden. Dus ook dat voelde als een mijlpaal en ondanks dat het nog steeds slechter kan gaan, worden de risico's elke week kleiner. Opgelucht en dankbaar!
     
    Oddepotje12, Aschanti en Pietjepuk123 vinden dit leuk.
  16. Skymar

    Skymar Actief lid

    10 feb 2024
    207
    248
    43
    Vrouw
    Super fijn, de controles en zorg in NL! Doe rustig aan waar mogelijk, helemaal omdat het onzeker zal blijven voor je. Elke dag is er één. Je bent een kanjer!
     
    Oddepotje12 en Aschanti vinden dit leuk.
  17. Aschanti

    Aschanti Lid

    6 mrt 2024
    59
    55
    18
    Vrouw
    Ja het is allemaal wel heftig! Ik moet 2x per week op controle dus dat is veel over en weer gaan maar dat heb ik er voor over! Ik slaap heel veel de laatste tijd, ik merk wel dat mijn lichaam dit nodig heeft hahah maar voor de rest lukt het wel allemaal! Ben vandaag 31 weken dus nog maximum 6 weken te gaan!!
     
    Skymar vindt dit leuk.
  18. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    Wat fijn om te horen! Ben zo blij voor je.
     
  19. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    Wat fijn om te horen. Ik ben ook helemaal happy dat het warmer word. Het is je gegund
     
  20. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    De grote verhuizing komt nog. Mijn vriend is super lief en planned een babyshower voor mij. Hoefde van mij niet persé maar vond hij zelf leuk en ik ergens nu ook wel. Dus hij is druk bezig met inpakken etc. eind van de maand zal het rond zijn. Zin in!
    De baby maakt het verder goed vandaag controle en toch nog even een echo gekregen. De baby maakt het goed. Ze is groter dan gemiddeld ong 30w4 en ik ben 29w6. Ze is 1559 kg ongeveer. En er was al veel haar te zien. Ze is zo lekker druk. En geniet enorm van haar. Toen de verloskundige zei je hebt nog het dubbele van haar gewicht te gaan davht ik wel waar dan ? Haha. Maar goed lekker genieten allemaal in ons bubbeltje
     
    Skymar vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina