♡ Uitgerekend februari 2025 ♡

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Peeaa, 6 jun 2024.

  1. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.878
    16.031
    113
    Succes met je adhd-er :p

    Herken het wel hoor. En hoe drukker ze in de buik waren hoe drukker uit de buik dus wat dat betreft vind ik de rust voor nu nog niet zo erg, hopelijk dan straks ook rustig :roflmao:
    Het is alleen dat deze zoveel later is al dan nr5 en nr4. En beweging geeft zekerheid dat hij nog leeft ;) maar als ik mn buik zie groeien hoef ik me daar ook niet echt zorgen om te maken. Probleem is wel dat ik nu weinig kleding heb want ik wil geen zomer meer kopen maar winter is het veel te warm voor:roflmao: Dus even opletten met wassen nu.
     
  2. Christina94

    10 aug 2024
    12
    4
    3
    Vrouw
    Haha, dankjewel! Mijn andere dochter was natuurlijk vrij rustig in de buik, als baby ook, maar nu! Pffff.
    Bij deze is de vader ook een ADHD’er. Iemand enig idee of dat erfelijk is? :roflmao:

    maar ik snap je heel goed, je wilt ze gewoon voelen zodat je zekerheid hebt dat alles goed gaat.
    Heb jij toevallig ook al dat als je uit bed moet gaan oid, dat je je al voelt als een walrus? Ik ben al vrij ‘dik’, vind ik zelf dan. Vriend zegt van niet, maar dat komt omdat ik vroeger anorexia heb gehad en hij is bang dat ik daar weer in terug ga vallen denk ik.
    Punt van het verhaal; het kost al aardig moeite om te draaien of op te staan :$
     
  3. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.878
    16.031
    113
    Hoeveel jaar zit er tussen?
    Hier schelen de jongste 2 straks 4,5 jaar. Afgelopen april verhuist en toen veel kleertjes etc weggedaan want er kwam er toch geen meer :roflmao: en verschillende dingen als de box zijn naar zusjes gegaan. Maar voelt gemeen om die terug te vragen nu terwijl zij hem nog in gebruik heeft voor nr1 en nr2 in januari komt. En hij past niet meer in mijn interieur dus ik zoek wel wat anders :roflmao:
    Kleertjes (jongen) en textiel heeft ze grotendeels al verdeeld.

    Kwa box vind ik tweedehands niet erg. Kinderwagen en maxicosi wil ik wel nieuw. Maar heb bij Van Asten al verschillende gezien due aan mijn wensen lijken te voldoen en ook leuk geprijst.

    Wieg heb ik. Of ja, staat nog bij zusje maar zij wil hem niet. Ik wel want ze hebben er allemaal in gelegen. Is inmiddels al meer dan 110 jaar oud. En door leuk toeval heeft mijn man er ook in gelegen.
    Ledikantje heb ik ook nog, alleen beddengoed nodig nog.

    Baby bij ons is sowieso het plan hoor, ook als we wel kamer over hadden. Maar dan had de commode bijvoorbeeld wel op het kamertje kunnen staan ipv bij ons. Van de 5 kinderen hebben er 4 minimaal jaar bij ons gelegen. Alleen nr2 maar 3 a 4 dagen, dat werkte gewoon echt niet bij haar, geen idee waar dat aan lag. Karakter? Langste was ruim 3 jaar, aan boord, maar dat was ook beetje noodzaak omdat nr4 bij nr1 moest. Maar 7 jaar verschil + ass is gewoon niet zo'n fijne combinatie dus echt zo lang mogelijk uitgesteld. Maar uiteindelijk moest hij plaats maken voor nr5 :roflmao:
     
  4. Christina94

    10 aug 2024
    12
    4
    3
    Vrouw
    Er zit tijdens de geboorte ruim 6 jaar tussen de 2. Vind het zelf helaas wat te veel maar het was niet anders.

    Oeh, ja terug vragen zou ik ook niet ‘durven’ denk ik. En inderdaad, interieur verschil haha. Kinderwagen en maxicosi wilde ik inderdaad hoe dan ook nieuw. Net als matrasjes en beddengoed. De rest maakt me eigenlijk vrij weinig uit als je ziet hoe kort het gebruikt wordt. Maar voor vriend de eerste, dus ik laat hem de ‘leiding’ nemen (tot op zekere hoogte, als hij moet een spuuglelijke box aan komt heeft die echt pech:roflmao:).

    wow! Dat is lang slapen met kinderen naast je! Bij mijn dochter werkte het inderdaad ook niet. Ik kon niet slapen door haar gesnurk (ja, echt), dus na een paar nachten is ze naar haar eigen kamer verhuisd.

    Met deze dit ik te twijfelen voor een co-sleeper naast het bed voor ‘s nachts, en voor overdag een ledikant in eigen kamertje. Maar, mijn vriend slaapt al weken op de bank omdat die me ‘s nachts wakker houdt. Ik weet niet zo goed waar ik goed aan ga doen. Zelfde als borstvoeding VS flesvoeding. Ik twijfel over zoooo veel!

    En daarnaast, hoe doe je dat met seks als er een baby/kind in je kamer naast je bed ligt :oops:? Dat lijkt mij best ongemakkelijk ben ik bang.
     
  5. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.878
    16.031
    113
    Met adhd geen ervaring, wel ass en dat is duidelijk familiair aanwezig aan beide kanten van de familie. Zowel officieel als zelfdiagnose :cool:.
    Qua karakter en beweging kan ik nu bij de oudste 3 ook nog niet zeggen dat het veel veranderd is. Al is nr1 wel wat passiever nu maar ja ook puberleeftijd en niet echt een vriend dus schermen zijn voornamelijk zijn tijdverdrijf.

    Hm nee nog geen walrus, voelde me bij de anderen vooral hangbuikzwijn :roflmao: met draaien en opstaan wel opletten welke spieren ik wil gebruiken. En ik slaap met een voedingskussen omdat mijn buik anders zo gaat hangen in de banden (zijslaper).
    Qua gewicht zit ik nog onder startgewicht dus prima.
     
  6. Christina94

    10 aug 2024
    12
    4
    3
    Vrouw
    Dan ben ik heel benieuwd aan deze kant wat er gaat gebeuren hier.

    qua gewicht durf ik niet te zeggen wat mijn startgewicht was en wat ik nu weeg. Ivm mogelijke triggers weegt de verloskundige me en ik draai me om zodat ik de cijfers niet zie. Ik ga binnenkort wel ook een voedingskussen scoren want ik krijg last van m’n heupen als ik op m’n zij lig.
     
  7. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.878
    16.031
    113
    Je hebt het inderdaad niet altijd te kiezen. En weet je, elk leeftijdsverschil heeft zijn voor- en nadelen. Hier is het 1,5 jaar, 3 jaar, 2,5 jaar, 3,5 jaar en nu dan 4,5 jaar. En ik kan niet zeggen wat mijn "favoriete tijd" is. Ligt ook erg aan de karakters en hoe de zwangerschap etc verloopt.
    Tussen oudste en baby zit 15 jaar (+/- paar dagen. Hij is 11/2 jarig, ik 21/2 uitgerekend).
    Hier interesseert het man vrij weinig, als ik er maar blij mee ben en qua prijs niet buitensporig :roflmao:

    En vaak ook nog bij mij in bed:roflmao: ik heb geen zin in strijd snachts en zo kwam ik aan de meeste rust. En man is er elke week 4 of 5 nachten niet dus plek zat:D
    Als het slaapt slaapt het. En wordt het wakker heeft het geen actief geheugen daarop:roflmao: Weet niet, het heeft ons nooit tegengehouden.
    Hier ga ik sowieso weer voor borstvoeding
     
  8. Peeaa

    Peeaa Bekend lid

    17 mrt 2024
    562
    478
    63
    Vrouw
    Hoi hoi allemaal!

    Ik lees nog mee hoor! Ik merk dat ik het lastig vind hier omdat ik helemaal naar een webpagina moet gaan om alles bij te houden haha.

    Voor degene die weten wat het geslacht is wat onwijs leuk!!

    Ik voel de kleine ook al even ondanks dat mijn placenta voor ligt! Maar het is niet perse noemenswaardig. Meer dat ik het herken van mijn eerdere zwangerschap. Bij mijn zoontje was dit pas met 22 weken dus geen zorgen.. je wordt straks nog genoeg in elkaar getrapt;)

    Wij hebben zo goed als de hele inboedel al haha. We hadden de meubels nog van mijn zoon maar verder ben ik helemaal los gegaan op marktplaats en vinted. Echt een tip hoor @Christina94 als je financieel wat minder breed hebt maar ook nog eens heel duurzaam! Er staan hier echt (zo goed als) nieuwe dingen op! Ook kleding koop ik hier.

    Wij hebben zijn naam al :) vinden het wel spannend omdat er meerderen in onze vriendenkring in verwachting zijn. Maar aan de andere kant kant kan ik het me niet voorstellen dat iemand dezelfde naam kiest aangezien het zo persoonlijk is!
     
    toch3 en PieceByPiece vinden dit leuk.
  9. PieceByPiece

    PieceByPiece Actief lid

    12 nov 2023
    305
    305
    63
    Vrouw
    Ik heb haar vandaag gevoeld!!! Zo bijzonder! Ik voelde een aantal plopjes en kan het zelfs zien bewegen. Wauw!
     
    Peeaa, LynnK, Soofjes en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Christina94

    10 aug 2024
    12
    4
    3
    Vrouw
    Als het niet anders gaat wordt dat inderdaad de oplossing hoor, dankjewel voor de tip! Gelukkig hebben we nog even en verwacht ik dat we na nog 2 keer salaris weer gewoon goed zitten zoals voorheen.

    @PieceByPiece wat leuk! En het ook echt al zien, wauw!
     
    Peeaa en PieceByPiece vinden dit leuk.
  11. Christell0304

    Christell0304 Actief lid

    17 nov 2020
    203
    196
    43
    Vrouw
    Hier kunnen we ook nog niet beginnen met babyspullen ivm vakantie deze maand en dat we ook nog wat nodige dingen aan het huis moeten doen voor de baby komt. (zolder afwerken met gipsplaten, stroom trekken, dakplaten vervangen voor isolerend, etc)
    Nou is dat geen mega probleem omdat de spullen van mijn zoontje doorgaan naar de baby na 6 maanden en we nu dus alleen een co sleeper, wieg voor beneden en tweedehands kinderwagen willen aanschaffen. Maar het is toch jammer dat we daardoor nog geen babykamer maken haha. First things first.

    Babynaam hadden we meteen toen we wisten dat het een meisje wordt! Ik had deze naam al vanaf het begin in mijn gedachten en mijn man was het direct eens!
     
    Peeaa vindt dit leuk.
  12. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.878
    16.031
    113
    Groeit goed door die buik. Ik hoop dat er nog een pauze in komt anders klap ik:roflmao:
    16.2
    20240908_222735.jpg

    En blij dat ik nog geen last van bekken/bekkenbodem heb. Elke week dat dat later begint is mooi meegenomen. Al pas ik al wel dingen aan zoals zo min mogelijk tillen en Overdag ook regelmatig even gaan liggen. Gelukkig ligt de bank goed :D Liever nu al aanpassingen dan straks weer zo'n pijn dat 100m lopen al te pijnlijk is eigenlijk.
     
    Christell0304 vindt dit leuk.
  13. lisaaa89

    lisaaa89 Lid

    30 mrt 2022
    20
    31
    13
    Vrouw
    Vanuit mij wat stil geweest de laatste tijd. Heb het meeste wel meegelezen, maar merk dat ik de site niet het meest gebruiksvriendelijk vind qua reageren dus doe dat niet ff snel tussendoor...

    Tijd vliegt vooral. Eerste schoolweken zijn altijd weer even aanpoten. Zeker nu eerst mijn dochtertje ziek werd en daarna ikzelf. Blijf je ook daarna toch nog een tijd achter de feiten aanlopen. Maar nu gaat het weer goed en de baby blijft het ook goed doen gelukkig. Vond dat toch extra spannend met zelf ziek zijn.

    Wat leuk dat steeds meer weten wat het wordt. Maar ook heel knap als je het nog niet wilt weten en de nieuwsgierigheid kunt bedwingen. En wat een hoop meisjes zeg, maar.... hier team jongen! Had maandag de geslachtsbepaling en meneertje was behoorlijk eigenwijs. Dus was even bang dat ik ook later had moeten terugkomen maar na flink wat springen en dansen toch gezien :) Gisteren een mini genderreveal met de familie.

    De naam heb ik al. Ik had voor mijn dochtertje al een jongens en meisjesnaam en vind de jongensnaam nog steeds leuk. Moet alleen een andere tweede naam, want die heeft mijn dochtertje al ;)

    En hier ook al een beetje na aan het denken over de spullen. Voor het kamertje eigenlijk alleen een commode nodig want tegen de tijd dat hij daar gaat slapen is mijn dochtertje wel naar een peuterbed. Nou is elk kind natuurlijk anders maar zij heeft ruim een jaar in een cosleeper naast mij geslapen. Verder lekker aan het pinteresten voor leuk behang, verfkleurtjes en aankleding. Maar wil waarschijnlijk eerst nog de wand iets laten verplaatsen zodat er in de toekomst een toilet boven kan. Als de overloopkast dan al breder is scheelt dat een hoop zooi boven. Kan iig vast beginnen met het verplaatsen van de kasten, want die moeten nu naar mijn slaapkamer. En het wordt nu meer kleding shoppen nu het een jongetje wordt :p Qua kinderwagen nog niet helemaal uit. Heb een hele fijne compacte (joolz hub) maar wil voor het eerste jaar eigenlijk wel een duowagen. Dus even kijken of ik voor een tweedehands ga of bijvoorbeeld tiny library. Vind de meeste alleen zo groot (lang of breed). En anders is het weer of baby ziet niks of mijn dochtertje. Dus nog stof tot nadenken. Luxeproblemen :roflmao:

    Zal proberen tussendoor weer wat meer te reageren. Dan lukt het misschien nog met de quote ;) Zal morgen de lijst nog even updaten.
     
    Christell0304 en toch3 vinden dit leuk.
  14. lisaaa89

    lisaaa89 Lid

    30 mrt 2022
    20
    31
    13
    Vrouw
    Wouw, dat is idd al echt een zwangerbuikje. Bij mij is het met dezelfde termijn nog steeds meer een ik heb te veel gegeten buikje dus mag nog wel wat groeien :roflmao:

    Vervelend dat je al zoveel last hebt. Goed om idd nu al rekening mee te houden, maar ja leuk is anders... Ik duim voor je dat het met je bekken mee gaat vallen.
     
  15. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.878
    16.031
    113
    Buik was echt gelijk met 4 weken al in groeistand geschoten :| eerst wel meer zo'n teveel gegeten buik al kon ik mijn familie daar niet mee voor de gek houden:rolleyes:
    Vk zei afgelopen donderdag ook dat baarmoeder voor het termijn ook wel groot voelt. Maar icm 6e kindje heel normaal. En heb elke keer flinke buik gehad omdat er tussen bekken en ribben weinig plek is om "inside" te blijven.

    Voor nu nog geen last hoor:) de dingen die ik doe/laat is ter preventie omdat het afgelopen 3 zwangerschappen steeds eerder en erger werd. Dus nu al vroeg gevraagd wat de mogelijkheden zijn om het te beperken/zo lang mogelijk uit te stellen. Want 20 weken zoveel mogelijk moeten liggen is gewoon niet praktisch als moeder, zeker niet als vader dan ook nog ma-vr weg is.
    Al had ik bij nr5 geluk (op dit vlak he) dat corona kwam waardoor scholen etc dicht moesten waardoor ik mee naar boord kon en zo èn minder moest èn meer hulp voorhanden had. Maar hoop toch deze zwangerschap geen lock downs en al dat gedoe;)
    Gelukkig wel ouders op 3min lopen dus makkelijk in te roepen. En 3 tieners die ook heel goed kunnen helpen, al gaat dat soms met veel gemopper :cool:
     
  16. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.878
    16.031
    113
    Ja terug in ritme komen valt soms tegen. Zeker als er zieken zijn (helaas ook ervaring, in 3 weken al 3 kinderen kunnen ziek melden + zelf 3 dagen migraine). Gelukkig zitten de kleintjes goed beschermd in de buik en zijn de zorgen meestal onnodig.

    Ah toch nog een jongetje erbij op ee lijst :D
    Zat te denken, is het een optie om op de lijst achter de namen nog in te vullen wat je al hebt met j/m en evt jaartal? Ik onthou zulke dingen heel slecht en vind zo'n steuntje wel makkelijk :oops: Hoe denken jullie er over?

    Mooi vlot:D en niet getwijfeld? Nr2 heeft de meisjesnaam van nr1. En ik begon zo te twijfelen, voelde tweedehands :eek: gelukkig hield man zn poot stijf want ik had echt spijt gekregen als ik had veranderd.
    Ben heel benieuwd naar alle foto's van hoe iedereen het maakt!
    En vind het klein beetje jammer dat ik niet hoef na te denken over behangetjes en kleurtjes etc ;)
     
    Christell0304 vindt dit leuk.
  17. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.878
    16.031
    113
    Hier vandaag rustig dagje. Beetje huishouden (vooral de was:eek:), na 3 weken eindelijk alle slingers etc opruimen. En als het lukt nog dozen uitpakken/uitzoeken/opruimen. Man is het schip vast aan het leeg maken dus vrijdag weer een auto vol met dozen thuis gekregen.
     
  18. LynnK

    LynnK Bekend lid

    1 aug 2023
    519
    424
    63
    Vrouw
    Ik merk dat ik ongeduldiger word doordat ik ze nog niet voel :$ En ook wel wat ongeruster eigenlijk... 18+2 vandaag. Ik had deze middag dan ook nog eens last van een vervelende menstruatie-achtige buikpijn. Intussen wel weer beter dus zal er wel bijhoren zeker? Lastig in te schatten bij een 1ste!
     
  19. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.878
    16.031
    113
    Het moet ook nog niet he... maar ik snap je wel. Merkte vandaag dat ik de vraag "hoe gaat het" niet leuk vond aangezien "bezorgd" niet het antwoord is wat je wilt geven. Maar dat was wel mijn stemming vandaag. Zit ook in twijfel of ik een pretecho ga plannen. Fijn om donderdag het hartje te horen, maar ik wil het zien bewegen (en nog liever voelen!). Nadat ik nr5 in week 12 al voelde voelt dit gewoon echt niet fijn.
     
  20. SM1987

    SM1987 Actief lid

    25 feb 2022
    426
    353
    63
    Vrouw
    Ja hoor!!! Wij krijgen ook een meisje . Zo leuk!!! Lekker shoppen!!
     
    LynnK, Soofjes, PieceByPiece en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina