Wens voor een eerste kindje - als het wat langer duurt

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Bloemkooltje, 3 jun 2023.

  1. Leonie1208

    Leonie1208 Actief lid

    31 mei 2023
    477
    375
    63
    Vrouw
    Hee meiden,
    Ik zit echt met twijfels hier. Wij hebben komende maandag een afspraak met de arts voor een evaluatie van iui. Ik was de iui helemaal zat en wilde graag door voor ivf maar nu twijfel ik. Ik heb het net ook naar mijn man uitgesproken dat ik twijfel en ik mij afvraag of we iui niet nog 2 maanden moeten proberen. Alleen voelt mijn gedachte totaal onlogisch.
    De iui waarvan ik zwanger raakte (wat de miskraam werd) was in november. In de herfst maanden zijn mijn man en ik echt huismussen en veel thuis en samen aan het relaxen dus nu heb ik bedacht dat ik wellicht vruchtbaarder ben in die maanden én minder stress heb waardoor dit zo is. Snappen jullie het nog? Ook laat het mij niet los dat het dus toch 1x gelukt is en waarom zou het dan niet ook een 2e x lukken?
    Aan de andere kant voelt het ook alsof ik dan weer veel tijd verlies door met iui door te gaan terwijl dat niet werkt..
    Ik snap dat ik de keuze zelf moet maken en dit maandag met de arts moet bespreken maar ik snap niet waarom mijn gevoel ineens zo de andere kant opgaat..
     
  2. GezelligZwangerWorden

    10 jan 2023
    521
    310
    63
    Vrouw
    Oh nee!!! Wat een geduld moet je hebben Mai, echt bizar:oops::oops: Wel fijn dat ze er zoveel vertrouwen in hebben, dat geeft ook weer wat rust. Als je het even niet ziet zitten ergens in de komende maanden, weet dan dat wij altijd een luisterend oor bieden❤️
     
    Mai1998 vindt dit leuk.
  3. GezelligZwangerWorden

    10 jan 2023
    521
    310
    63
    Vrouw
    Ik kan me helemaal voorstellen dat je na zoveel maanden IUI door wilt gaan. Het heeft gewerkt, maarja dat is inderdaad alweer een tijdje geleden…Ik zou zelf door gaan met IUI, want hoe meer pogingen hoe beter. Maar ik sta nog helemaal aan het begin van mijn IUI dus heb daar natuurlijk een heel ander beeld bij dan jullie die al maanden IUI probereno_O Heb je duidelijk hoeveel “kans” IUI en IVF bieden? En hoeveel meer/minder kans je hebt als je bijvoorbeeld toch doorgaat naar IVF? Misschien moet je het gewoon heel statisch gaan bekijken en minder op gevoel gaan. Het is maar een idee, omdat wij vrouwen erg vaak naar ons gevoel luisteren en misschien geeft dit een andere kijk op je situatie.
     
  4. GezelligZwangerWorden

    10 jan 2023
    521
    310
    63
    Vrouw
    Na weken lang saggie worden als ik het “weer” over zwanger worden/kind krijgen had vroeg mijn man net zowaar uit zichzelf wat dingen. Jeetje wat kunnen ze onwetend zijn:roflmao: Hij dacht dat we het elk jaar weer opnieuw mogen proberen als IUI en IVF niet werkt, nou ik heb hem even uit zijn droom geholpen. Ook uitleg gegeven over de behandeling en wat de opties zijn. Duidelijk uitgelegd dat we maar x aantal kansen hebben en ik er dus alles aan wil doen om hier een positief resultaat uit te halen. Blijf het bijzonder vinden dat hij zelf 0 onderzoek doet of interesse er in heeft. Begrijp me niet verkeerd, hij wilt enorm graag een kind, maar alles er omheen boeit hem niet ofzo. Rare wezens die mannen:p
     
    Lieke2022 en LittleStarfish vinden dit leuk.
  5. EMMB

    EMMB Actief lid

    7 jun 2022
    426
    469
    63
    Vrouw
    Heel herkenbaar dit haha. Op de een of andere manier staat het soms toch verder van hun af ofzo.

    Mijn man kan dagen, wat, weken onderzoek doen naar een nieuwe cameralens ofzo (we fotograferen beide als hobby), maar googlen naar de iui behandeling ho maar.:roflmao:

    Zie dat jullie in september eerste iui poging hebben. Zie je er tegenop? (Sorry als dit eerder is gevraagd, ik heb me een klein beetje teruggetrokken van het forum, en het is soms veel bij lezen ;))
     
  6. GezelligZwangerWorden

    10 jan 2023
    521
    310
    63
    Vrouw
    Ja precies dat:roflmao:

    Ik kijk er eigenlijk enorm naar uit, want ik heb het idee dat het op natuurlijke wijze niet meer gaat lukken. Echter is het wel veel gedoe met plannen omdat ik zzper ben, dus dat is wat minder.

    Ben vooral enorm hoopvol, maar moet ook weer waken dat ik niet te hoopvol wordt… er is natuurlijk een (grote) kans dat ook IUI niet gaat lukken.

    En hoe is het met jou? Verloopt je zwangerschap tot nu toe goed?
     
  7. EMMB

    EMMB Actief lid

    7 jun 2022
    426
    469
    63
    Vrouw
    Oh ja die afspraken plannen is inderdaad lastig. Zijn er ook best veel in korte tijd.

    Ik had de eerste ronde mezelf ingepraat dat het een testronde was. Kijken hoe het allemaal in z'n werk gaat, hoe het prikken werkt en hoe mijn lichaam er op zou reageren. En dat we ronde twee dan 'echt' zouden beginnen zegmaar.

    Ja tot nu toe voel ik me goed. Eigenlijk geen last van misselijkheid, alleen als ik te lang niks heb gegeten. Wel vaak last van een opgeblazen gevoel, en vermoeid maar mag zeker niet klagen! Kijk heel erg uit (en ook een beetje op) naar de echo dinsdag. Wil toch graag een bevestiging dat alles goed gaat.:oops:
     
  8. Lieke2022

    Lieke2022 Fanatiek lid

    17 mei 2022
    2.240
    2.169
    113
    Vrouw
    Jemig Mai.. wat een verhaal en weer wachten… Het klinkt als een heel doordacht plan, maar echt 2026.. En al die tijd die je er al op heb zitten.

    Misschien iedere maand iets leuks plannen om naar uit te kijken? Poeh voor de rest heb ik even geen tips. Ik vind de wacht weken van 2 weken al lang….
     
  9. Soof1992

    Soof1992 Fanatiek lid

    2 jan 2022
    2.569
    3.070
    113
    Vrouw
    Een lange tijd hier niet meer gelezen, maar toch even gaan spieken om te zien hoe het met iedereen hier is.

    @Mai1998 Wat kak! Knap frustrerend om weer on hold te staan terwijl je dacht al stappen te hebben gezet. Hoop voor je dat je de komende maanden toch een beetje op een of andere manier 'lekker' doorkomt en daarna fijn kunt starten. Maar het hele wachten... Ik snap dat je er helemaal niet op zit te wachten zo...

    @LittleStarfish Wat een wending met een diagnose waar je geen rekening mee hebt gehouden (met een verkeerde diagnose). Lijkt me ook weer pittig en heftig! Hoe gaat het nu met je?

    @Lieke2022 Dikke knuffel! Hopelijk krijg je toch nog die wonderlijke kleine in je buik in deze laatste maanden en wordt het toch nog 'jullie jaar!'. Maar ik snap wel dat je zegt dat het einde al in zicht lijkt. Ik merk sowieso altijd wel dat de eerste maanden en de laatste maanden van het jaar snel gaan.

    @pingpongpcos Gefeliciteerd! Hoe voel je je? Nog maar drie dagen tot je echo nu.

    @Frasseke Aaah! Gefeliciteerd met jullie dochtertje! Hoe gaat het nu met jullie? En heb je een fijne bevalling gehad?

    En voor iedereen verder die ik niet heb benoemd, het is lastig om écht alles terug te lezen, sorry: Een hele dikke knuffel als je het nodig hebt! Ik hoop dat het met iedereen verder goed gaat (op welke manier dan ook).
     
    LittleStarfish en Mai1998 vinden dit leuk.
  10. Frasseke

    Frasseke Bekend lid

    21 apr 2023
    563
    748
    93
    Vrouw
    Dankjewel!! Met de kleine meid gaat het echt top. Ik heb helaas al een paar keer borstontsteking gehad... maar verder gaat alles goed. Om borstontsteking te voorkomen ga ik stoppen met borstvoeding. Die kleine heeft toch al veel gekregen in de eerste 3 weken en ik moet ook gewoon gezond blijven.
    De bevalling begon heftig met direct een weeenstorm en dus besloten naar het ziekenhuis te gaan voor een ruggenprik. Was een zeer goede keuze en kijk verder positief terug op de bevallen (was 18 uur in totaal, dus lekker gemiddeld).
     
    Soof1992, LittleStarfish en Mai1998 vinden dit leuk.
  11. GezelligZwangerWorden

    10 jan 2023
    521
    310
    63
    Vrouw
    Wat fijn om te horen dat alles goed verloopt❤️ Kan me voorstellen dat je leeft van echo tot echo, zeker als je zo lang probeert zoals iedereen in deze groep dan hangt er toch meer vanaf ofzo. Succes morgen, wordt vast een prachtige echo:D:D
     
    EMMB vindt dit leuk.
  12. LittleStarfish

    LittleStarfish Actief lid

    2 feb 2024
    319
    225
    43
    Vrouw
    Ik snap je, van IVF heb je nog geen eigen ervaring en van IUI wel en is het inderdaad toch een keer gelukt en krijg je inderdaad het "wat als?" Maar overleg het allemaal met de arts en wellicht kan hij/zij je het juiste gevoel geven in welke beslissing het moet worden. Veel succes vandaag, welke keuze je ook maakt het zal altijd goed zijn ♥️♥️♥️
     
  13. LittleStarfish

    LittleStarfish Actief lid

    2 feb 2024
    319
    225
    43
    Vrouw
    Zenuwachtig vooral...:roflmao: Maar opzich wel rekening mee gehouden alleen kun je er nog niks mee omdat het nog een tweede keer bevestigd moet worden. #duurt lang, maar donderdag zal het op zijn laatst eindelijk online moeten staan en dan vrijdag bespreken met de gyn. Maar toch onbewust houdt ik al rekening met wat je wel en niet moet eten/drinken als het wel blijvend is.
    Hoe is het met jou en de kleine?

    Oeeeh dames ik zit alweer op 8DPO trouwens. Expres mezelf een beetje afzijdig gehouden zodat ik minder met "symptomen" bezig ben en de testdrang. Morgenochtend ga ik de eerste test weer doen :)
     
    GezelligZwangerWorden en Soof1992 vinden dit leuk.
  14. Soof1992

    Soof1992 Fanatiek lid

    2 jan 2022
    2.569
    3.070
    113
    Vrouw
    Verstandig, lieve mama! Ik heb zelf ook drie weken plus een beetje kunnen geven. Ik moest stoppen op advies van de mensen om me heen omdat ik binnen twee weken extreem was afgevallen. En ik kon daardoor ook niet herstellen van mijn keizersnede de eerste weken dat ik thuis was.

    Fijn dat de kleine meid het goed doet! ♥
     
    Frasseke vindt dit leuk.
  15. Soof1992

    Soof1992 Fanatiek lid

    2 jan 2022
    2.569
    3.070
    113
    Vrouw
    Snap ik, dat je daar voor jezelf er alvast rekening mee houdt! Ik hoop op 'positief' nieuws vrijdag voor jou/jullie.

    Hier gaat het goed! De kleine meid is alweer 6 maanden oud en dat is toch op een of andere manier onvoorstelbaar. Dus we zijn inmiddels ook met vaste hapjes begonnen en dat is toch wel erg leuk om te zien. De ene keer doet ze het heel goed, de andere keer moet ze er nog even niks van weten. :p En 3 september gaat ze voor het eerst naar de opvang en dat kan mijn mama-hart nog niet aaaan! Heb gezegd dat mijn man ook mee moest om weg te brengen zodat ik daarna nog even kan uithuilen op zijn schouder want ik geloof nu al dat ik ga janken. :$:roflmao: Maar ergens wel goed om weer aan het werk te gaan. Weer even echt een paar uurtjes -ik- zijn per week.
     
    Mai1998, Minkx en LittleStarfish vinden dit leuk.
  16. Lieke2022

    Lieke2022 Fanatiek lid

    17 mei 2022
    2.240
    2.169
    113
    Vrouw
    Mannen hè… soms duurt het even voordat het kwartje valt. Tenminste bij de mijne dan, maar goed op den duur valt hij zullen we maar zeggen :p. Bij ons was dat vlak voor de 6de IUI. Hij houdt nogal van een borrel en ik snapte gewoon niet waarom hij niet iets wil proberen. Zeker toen we bijna richting het volgende station (IVF) gingen. Afijn hij is inmiddels wel gevallen zullen we maar zeggen haha
     
  17. Lieke2022

    Lieke2022 Fanatiek lid

    17 mei 2022
    2.240
    2.169
    113
    Vrouw
    Hier weer netjes ongesteld op dag 27! Dit keer opgelucht. Hopelijk hebben we deze maand eindelijk weer onze eerste echte kans na de miskraam. We zijn lekker op vakantie met de vruchtbare dagen dus dat komt helemaal goed :D. Denk dat ik ook maar ga proberen om de ovu testen thuis te laten.
     
  18. Leonie1208

    Leonie1208 Actief lid

    31 mei 2023
    477
    375
    63
    Vrouw
    Wij hebben, samen met de arts, besloten dat we dit jaar nog IUI gaan doen. Dit zijn 4 pogingen. De arts zei dat ik nog jong ben (dat vind ik wel meevallen met mijn 32 jaar) en een keer zwanger geworden ben door middel van IUI waardoor het hen nog zinvol lijkt om een aantal pogingen te doen. Zelf waren mijn man en ik dit weekend ook wel tot de conclusie gekomen dat we dit nog willen proberen en het voordeel is dat we na mijn menstruatie weer door kunnen. Ik mag in november, als ik nog niet zwanger ben, een startgesprek aanvragen voor IVF zodat de wachttijd tot dan wat korter is want ik moet er vanuit gaan dat het ongeveer 3/4 maanden duurt voor ik met ivf kan starten na de iui.
    Ik blijf een lage dosering spuiten (37,5 eh ovaleap) omdat mijn eiblaasjes daar het beste op reageerden. Medicatie is weer in huis dus we hoeven alleen maar te wachten tot m’n menstruatie.
     
    Soof1992, Mai1998, L0ts en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  19. Leonie1208

    Leonie1208 Actief lid

    31 mei 2023
    477
    375
    63
    Vrouw
    @Soof1992 wow alweer een half jaar! Wat gaat de tijd snel! En spannend dat ze bijna naar de opvang gaat en het is heel erg logisch dat jij het er moeilijk mee hebt. Daar hebben de leidsters ook echt alle begrip voor en als jij 10x wil bellen om te vragen hoe het gaat dan mag dat ook gerust!! Ik werk in de kinderopvang dus ik weet dat het super spannend voor jullie als ouders is!

    @Frasseke Ik vind dat je heel doordacht de keuze maakt om te stoppen met borstvoeding en inderdaad heeft ze 3 weken lang borstvoeding gehad en heb je haar dat kunnen geven! Fijn ook dat het goed gaat met jullie.

    @Lieke2022 oh wat fijn dat je nu weer echt een kans krijgt. Ook spannend weer denk ik? Lekker dat jullie op vakantie zijn in de vruchtbare dagen. Geeft misschien net wat meer ontspanning!

    @GezelligZwangerWorden ja mannen.. meestal valt het kwartje nog niet meteen bij hen. Wel fijn dat hij nu wel doorheeft dat het niet oneindig door kan gaan en hij beseft dat het echt belangrijk is.

    @LittleStarfish spannend dat je bijna de uitslag hebt! Zie je op tegen het gesprek met de arts? Ik snap dat er voor je gevoel heel veel af hangt van de bloeduitslagen en het gesprek met de arts misschien.
     
  20. GezelligZwangerWorden

    10 jan 2023
    521
    310
    63
    Vrouw
    Wat fijn dat ze zo meedenken! Scheelt toch weer 2 maanden wachten. Al is het hopelijk voor die tijd raak:p Het zijn toch weer 4 IUI pogingen, dus wie weet❤️
     

Deel Deze Pagina