Lage opbrengst follikels. Wat kan ik nog zelf doen?

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door InBetween, 21 aug 2024.

  1. InBetween

    InBetween Lid

    1 aug 2024
    18
    0
    1
    Vrouw
    Ik zit nu in mijn eerste IVF traject. tijdens de eerste echo was er per eierstok 1 follikel te zien met 2 kleintjes er naast. In 2022 had ik 7 follikels, waarvan 4 geoogst en daar waren 3 geschikt voor invriezen. Ik had nu op hetzelfde resultaat gehoopt.

    Helaas is er nu 1 follikel goed en is de hoop om voor het weekend er nog 1 bij te krijgen. Dus 1 follikel per eierstok met goed geluk...

    Ik heb door mijn leeftijd een laag AMH (0.5), maar omdat alle andere factoren/waarden goed waren had ik gehoopt op een hogere uitkomst. Het lijkt dat het spuiten met hormonen geen groot effect heeft. Zonder hormonen zou ik ook 1 follikel hebben. Ik word nog elke maand ongesteld met een redelijke regelmatige cyclus.

    Ik vraag me af wie dit herkent en of het dan uitmaakt als je met andere medicijnen gaat spuiten. Zowel nu als in 2022 spuit ik Gonal-F 225 eenheden.
     
  2. Lief

    Lief Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.161
    1.759
    113
    Hey, herkenbaar hoor. Ik zat bij laatste keer amh meten nog wel wat hoger (al wel 1,5 jaar terug inmiddels) maar ben ook al 40 dus passend.

    Eerste ronde had ik 1 follikel en 1 kleintje, dit is toen afgebroken voor de punctie. Want dat was idd gewoon natuurlijke cyclus voor mij ook. Toen maximale dosering en toen had ik gelukkig iets meer maar nog steeds minimaal, 3 follikels, wel 3 eicellen, 3 embryos en 3 tp's. Dus wel 100% score (op een zwangerschap na dan :o:). Tweede tp weer 3 follikkels maar nu maar 2 eicellen en wel weer 2 embryos.

    Ik gebruik Rekovelle (24 eenheden) en Fyremadel in kort protocol. Ik ken jouw medicatie dus niet, maar ik gok dat dat ook hoogste is? Ik weet niet of ze bij evt laatste ivf bij mij nog iets anders willen of kunnen proberen.. ga het wel vragen maar ben bang dat dit het gewoon beetje is.. Ik lees wel over andere medicatie of schema dat het soms werkt dus misschien het proberen waard. Al denk ik dat ze bij mij gewoon ook het 'beste' voor mij zullen hebben voorgeschreven.
     
  3. Palmpje

    Palmpje VIP lid

    8 jul 2017
    8.807
    6.789
    113
    Vrouw
    Waarom dat niet het maximale aan hormonen? Ik spuit zelf 300eh Gonal-F
     
  4. Lief

    Lief Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.161
    1.759
    113
    Oww als je nog niet op max zit zou ik deze poging afbreken en eerst kijken of je met hogere dosis meer bereikt hoor! Dat deden ze vanuit het ziekenhuis bij mij dus zelf.
     
  5. InBetween

    InBetween Lid

    1 aug 2024
    18
    0
    1
    Vrouw
    Even een update:

    Ik kom net terug van de echo en er is één follikel geschikt en de andere is minder gegroeid dan verwacht. Ik heb nog aangegeven of ik niet verder moet spuiten zodat die 2e nog kan rijpen en/of niet beter kan starten met andere medicatie omdat dit hetzelfde resultaat geeft als een natuurlijke cyclus.

    De verpleegkundige heeft het aan de arts voorgelegd, maar ze willen toch een punctie doen op zaterdag voor in ieder geval die ene follikel. Ze gaven aan dat ze dit als een proefcyclus zien omdat ze willen weten hoe ik op dit traject reageer, of de eicellen goed zijn, wat de kwaliteit van de embryo zal zijn, hoe ik reageer op de terugplaatsing, etc. Dat ze daarna het volgende traject beter kunnen instellen.

    Waarom ik geen 300 EH krijg, weet ik niet. Ik denk dat dat te maken heeft met lengte/gewicht, want zij gaven al aan dat ik op de maximale dosis zit. Aan de andere kant, heeft het spuiten met hormonen echt heeeeel weinig effect gehad. Ik weet niet of mijn leeftijd er mee te maken heeft. Dat ik al minder hormonen aanmaak door een lage AMH en dus het spuiten met hormonen niet hetzelfde effect geeft als iemand die nog goed zelf hormonen aanmaakt.

    Het is behoorlijk teleurstellend wel. Ik wel een lage opbrengst verwacht, maar niet dit.
     
  6. blij83

    blij83 Fanatiek lid

    5 jun 2012
    2.061
    1.850
    113
    Ik vind het een vreemde gang van zaken. Die 'proefcyclus' is wel 1 van je vergoede pogingen. Dus is kostbaar.
    Je mag zelf ook de punctie afblazen he, en gaan voor een evaluatie. Ik snap heel goed dat resultaat wel erg teleurstellend is.
     
  7. Lief

    Lief Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.161
    1.759
    113
    Dat, ik zou voor 1 follikel geen punctie doen.

    Dat doe je pas als na meerdere dingen proberen (hogere dosis, ander schema, andere medicatie) je weet dat je idd niet meer opbrengst gaat verwachten naar mijn idee..

    Maargoed misschien zijn bij jou de artsen daar dan al van overtuigd dat het niet meer gaat worden dan dit?

    Ik zou toch nog vragen naar hogere dosering of andere medicatie eerst hoor..

    https://www.zwangerschapspagina.nl/threads/gonal-f-max-vraag-voor-moeilijke-stimuleerbare-vrouwen-bij-ivf-icsi.614672/ lees ook dit topic eens :)

    https://www.zwangerschapspagina.nl/threads/welk-ziekenhuis-in-nederland-schrijft-recent-nog-300-e-gonal-voor.643495/

    Het schijnt dus idd wel op een gegeven moment als max in de protocollen gezet zijn.. pff als ze daar star aan vasthouden..
     
  8. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.985
    1.699
    113
    Vrouw
    Ik zou echt geen punctie doen voor 1 follikel.. echt super zonde. Of zit je qua leeftijd al bijna tegen de 43 en dat er sws geen 2e poging meer vergoed wordt? Dan snap ik m nog.
    Ik zou ook uitwijken naar Cuyoers en cypers trouwens, daar kan echt weer veel meer.
     
  9. InBetween

    InBetween Lid

    1 aug 2024
    18
    0
    1
    Vrouw
    Ik ben het helemaal met jullie eens. Snap er echt niets van. Ik ben zo teleurgesteld hoe dit gaat. Ze zitten zo te mikken op die ene follikel.

    Probleem is dat ik het niet durf af te breken, omdat ze eerst niets eens een IVF traject wilden aanbieden 'omdat we al eens zwanger waren geweest'. Toen ik het erop gooide van 'dat zou ook biochemisch kunnen zijn, geen bewijs, etc' wilden ze het wel proberen.

    We zijn beide 41, geen aanleiding qua waarden om in aanmerking te komen voor IVF, want alles is conform leeftijd en ziet er goed uit. We zaten eerst bij de gynaecologie afdeling vanwege herhaalde miskramen. Daar was het nog '70% kans op een natuurlijke zwangerschap'. Naar huis gestuurd en na 6 maanden ben ik een verwijzing gaan vragen en kon ik intern niet doorverwezen worden, maar moest weer via de huisarts een nieuwe verwijzing vragen, die ook weer moeilijk deed. Hij zei 'als het aan je NK cellen ligt, gaat IVF ook niet helpen, dus ik snap wel dat ze je intern niet doorverwijzen'. Echt mijn best moeten doen voor een verwijzing. En toen eindelijk op de IVF poli gingen ze eerst intern bespreken of ik wel een traject mocht! Ze wilde het wel voorleggen 'gezien mijn leeftijd'. Resultaat, we willen het wel proberen met een proefcyclus. Optie B, was nog langer doorgaan op de natuurlijke manier, wat ik zelf zo'n tijdverspilling vond die ik mij niet kan permitteren gezien mijn leeftijd.

    Ik vind sowieso dat je in het ziekenhuis echt een nummer bent. Alles gaat daar zo op de automatische piloot. Wachtkamer vol met stellen die aan de lopende band hetzelfde proces doorlopen. Voelt heel erg als een fabriek. De arts zie en spreek ik weinig (behalve bij de intake) en daarna gaat de rest via online berichten en verpleegkundigen. Heb zo het gevoel dat ze je snel door het proces willen hebben, zodat ze alleen nog de succesvolle patiënten overhouden en zo hun statistieken kunnen tonen op de site van 'zoveel geslaagden in dit ziekenhuis'.

    Mijn plan is om hierna poging 2 bij Cypers en cypers te doen en daarna poging 3 in Leiden (waar ik nog wat eicellen heb ingevroren toen ik wat jonger was). Die wil ik als laatste back-up plan bewaren.

    Maar voor nu voel ik me vooral intens verdrietig hoe dit gaat en heb de hele nacht gehuild over hoe dit gaat. Voel me helemaal afgeserveerd.
     
  10. DR87

    DR87 Fanatiek lid

    2 mei 2016
    1.132
    433
    83
    Als dat je plan is zou ik juist deze poging afbreken… het is zo zonde als je al 1 vergoede poging achter de rug hebt voor 1 follikel… je hebt ze misschien hard nodig.
    In andere ziekenhuizen (zoals Cuypers) geven ze wel 300 eh, ongeacht je gewicht/lengte. Ik zou dit risico niet nemen..
     
  11. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    12.052
    7.844
    113
    Vrouw
    Ik heb bij cuypers 2 rondes zelfs 350 IE gespoten en ik woog toen amper 60 kg.
     
  12. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.820
    2.758
    113
    Noord-Holland
    Dit. Een hele vergoede poging voor een proefronde, wat een onzin. Nu kan je nog afbreken zonder verdere consequenties voor je vergoeding. Ik zou meteen richting buitenland gaan of op zn minst een andere NL kliniek proberen.
     
  13. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.820
    2.758
    113
    Noord-Holland
    En herhaalde miskramen.. is daar goed onderzoek naar gedaan?
     
  14. InBetween

    InBetween Lid

    1 aug 2024
    18
    0
    1
    Vrouw
    Hoi allemaal,

    Even een update vanuit hier. Ik zat even in de put en vooral omdat het in het ziekenhuis zo klinisch gaat allemaal. Je staat zo weer buiten en ziet hoe de rest in de wachtkamer allemaal door hetzelfde proces gaan. Totaal geen individueel behandelplan of dat je het gevoel krijgt dat er aandacht voor je is. Dat maakt dit proces echt veel moeilijker.

    Als ik naar C&C ga, wil ik wel de checks hier in het ziekenhuis doen (vanwege reistijd) en dat ze dan mijn medisch dossier daar naar toe sturen. Daarom durfde ik het niet af te breken, omdat ik al in een proef zat van 'we gaan kijken wat dit gaat doen'. Het voelde zoals ik al zei heel erg, dat ze 'me een kans wilde geven'.

    Zaterdag hebben ze 3 follikels geprikt, waarvan ik al wist dat een echt te klein was. De punctie was heel erg pijnlijk ondanks de morfine. Ik denk dat ze veel te weinig morfine hadden gegeven en ik 'nog aan het wachten was, wanneer die ging werken'. Van de 3 follikels, zaten er in 2 een eitje. We hoopten dus eigenlijk op 2 embryo's, waarvan zeker een goed zou zijn qua kwaliteit, omdat al mijn waarden wel goed zijn. Helaas was er maar 1 embryo en dan nog van C kwaliteit. Nu snap ik ook mijn herhaalde miskramen. Mijn eicelkwaliteit is gewoon niet goed en dit hakt er goed in.

    Ik ben met een medisch traject helemaal niets opgeschoten en dat knaagt. Vorig jaar werd ik 2 maanden achter elkaar zwanger (tot week 5) en daarna 3 maanden nog een keer en brak het voor de 5e week af. Ik weet dat het zwanger worden wel lukt, de innesteling ook, maar zodra het embryo moet gaan ontwikkelen is het niet sterk genoeg. Ik verwacht niet veel van deze TP en wil daarna een intake bij C&C. Wie weet kunnen ze daar meer en andere medicatie geven zodat we in ieder geval een betere oogst hebben en wellicht ICSI, omdat ze daarbij kunnen zien wat je eicelkwaliteit is en ze heel specifiek selectie kunnen toepassen. Ik heb daar nu maar mijn hoop op gezet.
     
  15. Lisanessen

    25 jul 2022
    95
    22
    8
    Vrouw
    Wel eens iets over DHEA gelezen? Je zou dit kunnen checken?
     

Deel Deze Pagina