Uitgerekend 16 t/m 30 november '24

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Skymar, 15 mrt 2024.

  1. Pietjepuk123

    Pietjepuk123 Actief lid

    19 dec 2023
    156
    94
    28
    Vrouw
    Hier gaat het prima. Ik heb echt helemaal niets te klagen dus ik durf het ook nauwelijks, maar ik vind zwanger zijn niet zo leuk merk ik. Iedereen die steeds maar naar de baby vraagt, hoe ik me voel, het lijkt het enige gespreksonderwerp te zijn. Ik ben telkens zo dankbaar als iemand me gewoon behandelt zoals normaal/vroeger...
    Ik ben qua emoties nog steeds heel stabiel maar ik durf hier nauwelijks over te praten want dan moet ik steeds maar mensen ervan verzekeren dat ik het echt heus leuk vind hoor. Bijna alsof ik last heb van een depressie, terwijl ik me gewoon normaal voel. Net ook weer bij het consultatiebureau voor de vaccinatie. In elk geval fijn dat ik het hier anoniem even kwijt kan (en bij mijn partner en ouders, gelukkig!)

    Ik kijk dus vooral ontzettend uit naar begin december, om die kleine te ontmoeten en om weer mezelf te kunnen zijn (en te kunnen eten waar ik zin in heb!)

    Qua tips: inderdaad Vinted voor babykleding, ik heb er al heel veel leuke dingen vandaan. Verzamel nu ook meer zwangerschapskleding via die weg. Verder zijn wij naar Babypark geweest voor een oriënterend rondje kinderwagens en ik was echt mega onder de indruk van het vriendelijke en vooral kundige personeel. Tip dus voor als je advies zoekt.

    En tot slot: ik ga mezelf binnenkort maar eens verwennen met een zwangerschapsmassage. Misschien iets voor meer meiden hier! Lekker even ontspannen.
     
    Aschanti en Oddepotje12 vinden dit leuk.
  2. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    Hoi!

    wat goed dat je dit deelt. Dit zijn echt van die unpopular ervaringen die mensen in twijfel trekken. Toevallig sprak ik hier vandaag met een vriendin over. Mensen van buiten af hebben zoveel verwachtingen en ideeën over hoe jij je moet voelen, waar je dankbaar voor moet zijn, hoe jouw beleving nu is en noem het maar op. Veel ongevraagde adviezen, meningen, opmerkingen en inderdaad lijkt het alsof mensen zodra je zien denken BABY TALK KNOP AAN! Maar ik hoop dat je weet dat het gewoon goed is dat jij je normaal voelt. En ik gun het je zo dat je je normaal voelt. Hoe ging de vaccinatie bij jou? Ik was er best ziek van een paar dagen trouwens. Echt ineens helemaal verkouden en grieperig 2 dagen. Heb dat normaliter helemaal niet bij vaccinaties.

    Mag tijd vliegen voor jou zodat je weer lekker vrijblijvend jezelf kan blijven zonder rare opinies of blikken.
     
    Pietjepuk123 vindt dit leuk.
  3. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    Jij mag lekker klagen hier hoor! Daar zijn wij ook voor. Maar ik kan mij zo voorstellen dat het lastig is om je rust te vinden in alle gezelligheid en verplichtingen. Ik heb zelf nog geen mommy ervaringen, maar hoor het vaker dat moeders toch uiteindelijk het zelf opknappen in plaats van hulp te vragen hihi. Misschien toch de hulp accepteren waar het lukt! Al is het maar 1x meer hulp aanvaarden dan hiervoor. De misselijkheid is ook vervelend. Rust je een beetje uit zover het lukt voor maandag! Volgende week wordt het 32 graden, dus je kan al je energie goed gebruiken
     
  4. Pietjepuk123

    Pietjepuk123 Actief lid

    19 dec 2023
    156
    94
    28
    Vrouw
    @Oddepotje12 Lief van je! Ik kan er gelukkig met een aantal mensen echt goed over praten en op kantoor weet ook iedereen hoe ik er in sta. Dus de meeste dagen valt het reuze mee, maar ik vind grote samenkomsten van familie en/of kennissen soms wel zwaar om deze reden. Het idee dat we al over de helft zijn vind ik wel geruststellend.

    Voor wat betreft het vaccin, ik laat me sowieso altijd liggend prikken want ik ben nog wel eens flauwgevallen van vaccinaties. Van deze alleen einde dag een beetje hoofdpijn gehad, verder gelukkig nergens last van gehad! Vervelend dat jij er wel even ziek van bent geweest. Ga je ook voor de griepprik in het najaar?
     
  5. Pietjepuk123

    Pietjepuk123 Actief lid

    19 dec 2023
    156
    94
    28
    Vrouw
    Voor iedereen die nog geen gratis babydozen heeft opgehaald maar daar wel oren naar heeft: ik heb tot nu toe Babydump, de Blije Doos en de Kruitvat tas opgehaald en vooral die laatste is echt super nuttig. Veel handige items die wij sowieso gaan gebruiken. Blij verrast! Die andere overigens ook echt prima.
     
    Oddepotje12 vindt dit leuk.
  6. Oddepotje12

    Oddepotje12 Actief lid

    31 mrt 2024
    130
    78
    28
    Vrouw
    Hoi

    deze heb ik inderdaad ook opgehaald. Ze hebben ook een lieve kleine tas geloof ik bij babypark. Die zit toevallig dicht bij mij in de buurt.

    Als er een hoogvliet en ikea in de buurt is kan je daar ook een babydoos halen. En bij de plus kan je een babydoos halen als de baby geboren is.
     
  7. Caramel3

    Caramel3 Actief lid

    29 dec 2023
    382
    196
    43
    Vrouw
    Hoihoi! Ben even benieuwd… hoe loopt het met jullie namenzoektocht? Hier loopt er namelijk precies niks en ik baal er inmiddels echt van! Jongensnaam hadden we van begin af aan, nog van ons dochtertje over. Meisjesnaam is een drama met hoofdletters. Er is echt helemaal niks wat we beide leuk vinden. Ik wilde zó graag vroeg beide namen weten, heb het echt even nodig om aan een naam te wennen en vind het ook gewoon leuk… man man man wat een gedoe haha.:roflmao:
     
  8. Pietjepuk123

    Pietjepuk123 Actief lid

    19 dec 2023
    156
    94
    28
    Vrouw
    Haha wij hadden dat ook met meisjesnamen maar nu we weten dat het een jongetje is, is dat geen probleem meer. Je hebt daar best wel veel apps voor tegenwoordig, heb je die al gebruikt? Kunnen jullie beiden swipen op namen die je mooi vindt volgens mij.
     
    Caramel3 vindt dit leuk.
  9. Aschanti

    Aschanti Lid

    6 mrt 2024
    59
    55
    18
    Vrouw
    Hahaah herkenbaar, alleen was het bij ons net andersom. Bij ons hadden we al heel snel een meisjesnaam. Onze dochter zal de naam Noálie krijgen :p Voor een jongen waren we er waarschijnlijk nog altijd niet uit geweest hahaha

    Hoe gaat het trouwens met iedereen?
     
    Oddepotje12 vindt dit leuk.
  10. Joylynn

    Joylynn Fanatiek lid

    13 jul 2022
    4.105
    4.516
    113
    Wij blijven ook twijfelen en ik word er onrustig van. We hebben steeds 1 naam die wel terug komt, dus misschien moeten we gewoon de knoop doorhakken en die doen :D
     
    Aschanti vindt dit leuk.
  11. Joylynn

    Joylynn Fanatiek lid

    13 jul 2022
    4.105
    4.516
    113
    Ik heb sinds zondag veel pijn in m'n stuitje. Ik was wandelen toen ik last kreeg en het word steeds erger. Inmiddels zelfs pijn met liggen en zitten. Gisteren even rondje in de supermarkt was al te veel. Vandaag maar even snel de fysio bellen.
    Verder gaat het redelijk. Veel last van m'n navelbreuk nog, die doet met vlagen veel pijn
    En mijn eigen gewicht gaat niet zo goed. Ik ben vorige week weer 1 kilo afgevallen en nu dus pas 2.5 kilo in totaal aangekomen. Dus de kleine vreet echt m'n energie op. Maar m'n grootste angst momenteel is toch wel die pijn in m'n stuitje, ik hoop niet dat ik de komende 15 weken zoveel pijn blijf houden en niet eens meer boodschappen kan doen.
     
    Oddepotje12 vindt dit leuk.
  12. Pietjepuk123

    Pietjepuk123 Actief lid

    19 dec 2023
    156
    94
    28
    Vrouw
    Heel mooie naam!
     
    Aschanti vindt dit leuk.
  13. Pietjepuk123

    Pietjepuk123 Actief lid

    19 dec 2023
    156
    94
    28
    Vrouw
    Goed dat je daarvoor naar de fysio gaat @Joylynn, lijkt me vervelend om daar nog lang mee te moeten lopen maar misschien kunnen ze er inderdaad wel iets aan doen.

    Ik ben juist al 8 kilo aangekomen! Maar ik heb nog steeds een taille en heb niet het idee dat ik op plekken anders dan mijn buik erg aankom. Dus ik heb maar vertrouwen in het proces, meer kan ik toch niet doen. Ik let wel op dat ik niet teveel eet, gewoon normale porties en niet te veel snoepen.

    Vanochtend een potje urine ingeleverd bij de huisarts, ik had een beetje vage klachten. Wel al heel vaak blaasontsteking gehad dus ik herkende het, maar ik dacht een lichte ontsteking. Zo eentje die misschien niet eens heel duidelijk uit de test komt (eerder gehad, toen kreeg ik geen antibiotica en had ik de dag erna een nierbekkenontsteking). Maar nee, net teruggebeld en ik heb "een dijk van een blaasontsteking"). Dus toch nog maar eens de bevestiging dat het echt heel anders voelt als je zwanger bent. Kan gelukkig rond de middag de antibiotica al ophalen dus hopelijk gaat het snel weer beter.
     
  14. Joylynn

    Joylynn Fanatiek lid

    13 jul 2022
    4.105
    4.516
    113
    Wat een prachtige naam!
    Hier komt al sinds week 5 de naam Daan steeds boven. Het is een populaire naam, maar we kennen nog niemand die zo heet. Maar namen als Noud en Kas blijven ook terug komen.
     
    Koekjesmonster en Aschanti vinden dit leuk.
  15. Joylynn

    Joylynn Fanatiek lid

    13 jul 2022
    4.105
    4.516
    113
    Wat goed dat je het herkende! Beterschap, hopelijk slaat het snel aan!
     
  16. Caramel3

    Caramel3 Actief lid

    29 dec 2023
    382
    196
    43
    Vrouw
    Ah prachtig!!:oops: Nog nooit eerder gehoord, en echt heel chique!
    Olivia is de enige meisjesnaam die we beide prachtig vinden maar toch doen we m niet omdat we bang zijn dat het meteen overal Ollie of Livvy wordt. Ik zie iedereen gewoon niet altijd O-li-vi-a roepen, incl onszelf:p
     
    Aschanti vindt dit leuk.
  17. Caramel3

    Caramel3 Actief lid

    29 dec 2023
    382
    196
    43
    Vrouw
    Ah wat naar!! Dan kunnen de weken idd lang duren!! Is het zeker je stuitje, of mogelijk ook bandenpijn? Ik heb dat nu 2x zó erg gehad (tijdens een wandeling) dat ik amper meer op mn benen kon staan. Heb ook urine ingeleverd, ik dacht, wie weet… maar alles prima, echt banden die gruwelijk zeer doen. Ik hoop dat de fysio wat voor je kan betekenen!
    Qua gewicht snap ik je! Aan het begin ging het vrij vlot maar ik zit nu al zeker 6 weken op een kleine 5kg, denk inmiddels ook steeds, het moet toch een keer wat meer worden? Niet dat ik het erg vind trouwens, maar het kleintje moet natuurlijk wel lekker doorgroeien…
     
  18. Caramel3

    Caramel3 Actief lid

    29 dec 2023
    382
    196
    43
    Vrouw
    Vind ik een leuke naam! Iig geen gedoe over manier van schrijven/uitspraak…
     
  19. Caramel3

    Caramel3 Actief lid

    29 dec 2023
    382
    196
    43
    Vrouw
    Ahh meeen… beterschap!! Daar kun je echt heel erg ziek van worden he… gelukkig ben je er ‘op tijd’ bij!
     
    Pietjepuk123 vindt dit leuk.
  20. Aschanti

    Aschanti Lid

    6 mrt 2024
    59
    55
    18
    Vrouw
    Dankjewel!! Olivia stond ook op ons lijstje, maar je hoort die jammer genoeg zo vaak dat we voor iets anders zijn gegaan. Ja zo'n naam kan je gemakkelijk afkorten & dat zullen ze doen ook. Ze zeggen al dat onze dochter waarschijnlijk Noa zal noemen :confused: Als ik iemand dat hoor zeggen zal ik er wel tegenin gaan hoor :roflmao:
     

Deel Deze Pagina