Start IVF/ICSI februari/maart/april 2024

Discussie in 'MMM clubs' gestart door Maria94, 21 feb 2024.

  1. Loulou12

    Loulou12 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    2.537
    2.026
    113
    Vrouw
    Ik denk zelf omdat je dan echt knal positief zal testen als je zwanger blijkt te zijn, en geen twijfel meer hebt dat je door de ovitrelle vals positief zal testen.
     
    Aya20 vindt dit leuk.
  2. Aya20

    Aya20 Actief lid

    2 apr 2024
    104
    43
    28
    Vrouw
    Oh wat ontzettend spannend voor je! Ik hoop voor je mee:) waarom nu icsi? Eerder deed je ivf. Je eerste dochter kwam op de natuurlijke manier? De vorige keer was het bij ons gelijk raak. Nu niet. Ik snap dat je op den duur in een acceptatie proces komt. Niet makkelijk, maar maakt het wellicht dragelijker.
     
  3. Aya20

    Aya20 Actief lid

    2 apr 2024
    104
    43
    28
    Vrouw
    Ik hoop het zo! Ben 40 en zou zo dankbaar zijn mocht het nog lukken!!
     
    Loulou12 vindt dit leuk.
  4. Loulou12

    Loulou12 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    2.537
    2.026
    113
    Vrouw
    Ah lief dankje! Deze keer was last minute een icsi geworden omdat mijn man opeens een minder goed resultaat had. Hij is 1,5e maand ook erg ziek geweest, dus wellicht heeft dat er mee te maken.
    Bij mijn dochter was ik ook heel snel zwanger. Maar bij mij denken ze dat het aan de niche ligt door de keizersnede...
    Heb jij ook een keizersnede gehad?
    Ik ben erg benieuwd naar je test morgen!
     
  5. SuzyCQ

    SuzyCQ Lid

    18 mrt 2024
    89
    90
    18
    Vrouw
    Hoi lieve dames!

    Ik wilde eigenlijk een topic gaan openen voor de start van IVF-ICSI vanaf april/mei, maar dacht, dit topic wordt nog veel gebruikt, dus misschien mag ik gewoon hier meeschrijven?

    Ik ben Sanne, 34 jaar en samen met mijn vriend doe ik een PGT-ICSI-traject in het UZ Gent vanwege zijn gebalanceerde translocatie (13;14). We hebben een beetje een bijzonder verloop, want eigenlijk gingen we eind vorig jaar naar de afdeling Voortplantingsgeneeskunde in het Erasmus MC vanwege mijn PCOS (en zeer onregelmatige cyclus). Daar kregen we aanvullend onderzoek en toen bleek dat vriend dus héél slecht zaad had (VCM van 0.09) en bij aanvullend onderzoek bleek dit te komen door de gebalanceerde translocatie, waardoor het bij een ICSI-traject mét PGT uitkomt. Fun fact: mijn cyclus is inmiddels een steady 31/32 dagen, dus dat is in ieder geval iets dat wél goed is gekomen.

    Intake gehad voor Utrecht (samenwerking Maastricht) maar ook intake in Gent en dat laatste voelde beter, dus hier begin april gestart bij Genetica. We hebben nu 28 mei de afspraak op de afdeling Fertiliteit en ik verwacht eigenlijk daarna vrij vlot te kunnen beginnen met de stimulatie (ik hoop juni, maar reken op juli).

    Ik ben vrij nuchter onder het hele traject, maar merk wel dat het fijn is om met mensen te praten die een beetje begrijpen hoe het voelt? Heb héél veel lieve, goedbedoelende vriendinnen (veel met kids óf zwanger) maar het is toch anders als mensen het zelf meemaken.
     
    Danielledkx en Florette vinden dit leuk.
  6. SamaMari14

    28 sep 2023
    66
    19
    8
    Vrouw
    Hoi meiden, ben weer terug van weggeweest.

    @Aya20 zie ik nou goed dat je zwanger bent?!?!? Gefeliciteerd, wat goed!!! 14 dagen na ovitrelle is gewoon hardstikke zwanger hoor!!

    @SuzyCQ welkom, al is het vervelend dat je uberhaupt in dit traject zit natuurlijk. Wij beginnen over 2,5 week ook weer (in UZ Gent) dus laten we idd hier verder schrijven!

    Ik heb even gezocht naar wat jullie diagnose inhoudt maar begrijp het niet helemaal. Heeft jouw vriend een overdraagbare afwijking?

    Mocht je nog vragen hebben over het doen van een traject in UZ Gent vanuit NL (woon ook in omgeving Utrecht), dan help ik je graag :)
     
    Aya20 vindt dit leuk.
  7. SamaMari14

    28 sep 2023
    66
    19
    8
    Vrouw
    @Maria94 hoe is het met jou, weet je al wanneer je de uitslag van jullie PGT mag verwachten of komt dat zonder vooraankondiging? Ik duim voor een mooi resultaat voor jullie :)

    Update: sorry, ik zie nu in het lijstje staan rond 10/5, heel veel succes met de laatste dagen doorkomen!!
     
  8. SamaMari14

    28 sep 2023
    66
    19
    8
    Vrouw
    Lijstje
    Maria94 - 29 jaar - 1e kindje - ICSI/PGT 2
    Flora85 - 38 jaar - 2e kindje - IVF
    SamaMari14 - 32 jaar - 1e kindje - ICSI/AOA 3
    Pippa96 - 27 jaar - 1e kindje - ICSI 1
    Aya20 - 2e kindje
    Florette - 29 jaar - 1e kindje - ICSI/PGT
    Danielledkx - 28 jaar - 1e kindje - ICSI/PGT poging 2, tp4
    Springinhetveld - 33jaar - 3de kindje - ICSI poging 1, tp3

    Belangrijke datum/afspraak
    SamaMari14 - eind mei begin ICSI 3.0 met Menopur 300
    Maria94 - rond 10/5 uitslag PGT embryo's
    Florette - 18/5 follikelmeting
    Danielledkx - 21/5 eerste echo tp4
    Springinhetveld - 26/4 tp3 cryo

    Testdatum
    Aya20 - 9/5
    Springinhetveld - 6/5

    Zwanger
     
    Danielledkx vindt dit leuk.
  9. Loulou12

    Loulou12 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    2.537
    2.026
    113
    Vrouw
    Heb je vandaag nog getest? Hopelijk is ie nog meer opgelopen:)
     
  10. Aya20

    Aya20 Actief lid

    2 apr 2024
    104
    43
    28
    Vrouw
    Oh jee, wat is dat dan? De niche? Klinkt ernstig dan dat je dat eraan over hebt gehouden. Ik heb een inleiding gehad.. ook geen pretje. Ja, dat jan meewegen he bij je man. Doe jij verder iets ter ondersteuning? Ik heb accupunctuur gedaan plus chinese kruiden en acupressuur bij de terugplaatsing. Schijnt de kansen met 15% te verhogen. Ik heb vandaag geen test gedaan. Morgen of woensdag weer. Wel heel volle onderbuik, moe en brandende borsten.
     
  11. SuzyCQ

    SuzyCQ Lid

    18 mrt 2024
    89
    90
    18
    Vrouw
    Om hier nog even op te reageren: de kans dat je vóór de testdatum positief test is echt per vrouw verschillend, waardoor het ziekenhuis vaak een testdatum wat láter zet zodat er minder teleurstellingen ontstaan en minder twijfel is!

    Was de test vandaag weer positief? Ik duim voor je!


    Lief! Dat aanbod ga ik zeker aannemen!

    Wat betreft de “gebalanceerde translocatie”: bij een translocatie is eigenlijk een gedeelte van de chromosomen aan elkaar geplakt. In het geval van mijn vriend zijn dit de armen chromosomen 13 en 14. Wanneer dit gebalanceerd is, heeft dit eigenlijk geen gevolgen voor de persoon zelf, want hij/zij heeft gewoon 23 chromosoomparen en dan is de hoeveelheid erfelijk materiaal gelijk gebleven. Alleen dit heeft wel gevolgen voor de chromosomen die hij doorgeeft aan een evt kind, omdat dit niet altijd helemaal goed wordt doorgegeven, waardoor er een chromosoom kan ontbreken of extra kan zijn. Dit noemt men een ongebalanceerde translocatie en in die gevallen is het embryo niet levensvatbaar (dus miskramen), of er zijn ernstige meervoudige handicaps waardoor het kind binnen een jaar overlijdt. Geen fijne dingen dus en wij hebben om die reden de keuze gemaakt om voor een PGT traject te kiezen. Ook omdat vanwege de zaadkwaliteit ICSI eigenlijk de enige optie is en als je dan toch al ICSI doet, voelt de stap naar PGT logischer.

    Dus dat!

    En jij? Hoe kijk jij naar de start van jouw traject? En wel benieuwd: waarom heb jij voor Gent gekozen?
     
  12. Florette

    Florette Lid

    21 apr 2024
    25
    7
    3
    Vrouw
    Uiteraard helemaal welkom, ben onder de indruk van het feit dat er voor m'n gevoel steeds meer pgt mensen op dit forum zitten. Niet fijn maar wel fijn in de zin van lotgenoten... Mag ik vragen waarom Gent beter voelde dan Utrecht?
     
    Danielledkx en Maria94 vinden dit leuk.
  13. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    197
    78
    28
    Vrouw
    Ik heb de laaste tijd niet zo actief meegelezen en gereageerd. Nu wel alles teruggelezen hoor! Ik had een weekje vakantie, heel veel leuke dingen gedaan dus een goede afleiding!

    @SamaMari14 ik verwacht ergens deze week de uitslag, vrijdag is de bioptie 8 weken geleden. De vorige keer belden mij voor de uitslag, zonder dat er een dag/tijd afgesproken was. Maar toen durfde ik niet op te nemen omdat ik bang was voor de uitslag en heb ik gevraagd of ze mijn vriend konden bellen. Ik ben heel benieuwd wanneer we nu gebeld worden.
    Hoe gaat het met jou?

    @Aya20 je test ziet er goed uit, gefeliciteerd!!❤️
    En wat fijn dat er ook nog 2 embryo's zijn ingevroren (die jullie hopelijk niet nodig gaan hebben).

    @SuzyCQ welkom hier! Jullie gaan dus bijna beginnen. En inderdaad heel herkenbaar dat het prettig is om het erover te hebben met mensen die begrijpen hoe het voelt.
     
    Aya20, Danielledkx en Florette vinden dit leuk.
  14. SuzyCQ

    SuzyCQ Lid

    18 mrt 2024
    89
    90
    18
    Vrouw
    Dat mag jij zeker! Het begon in eerste instantie met de initiële wachtlijst-indicatie die ons was gegeven van Utrecht (en dus Maastricht); dit zou 6-8 maanden zijn voor een intake en dan moest er nog een test ontwikkeld worden (wat ook weer 3 maanden zou duren). Ik ben toen onderzoek gaan doen naar andere mogelijkheden en kwam uit bij Gent, waar we na 5 weken terecht konden voor een intake op de Genetica. Toevallig kregen wij in diezelfde periode al een bericht dat Utrecht ook na 8 weken al plek zou hebben. Wij hebben toen beiden intakes gedaan en Gent stak er met kop en schouders boven uit: heel betrokken, vriendelijke mensen en er zat ook meteen een psycholoog bij de intake, wat ik persoonlijk echt ontzettend tof vond. Voor mij persoonlijk op dit moment niet noodzakelijk, maar het werd me meteen duidelijk dat ze daar dus de mentale belasting van het traject goed in de gaten hebben (en dus eigenlijk al ongevraagd ondersteuning voor bieden.) Vervolgens was Utrecht weer een beetje lopende band werk, kregen we documenten te laat waardoor we opnieuw terug zouden moeten voor bloedprikken én is het ontwikkelen van zo’n test een ingewikkelder proces. In Nederland zijn ze aan veel meer ethische regels gebonden en in België hebben ze (voor mijn gevoel) meer focus op resultaat. Uiteindelijk dus daarom de reden voor UZ Gent!

    Enige uitdaging vind ik nog steeds de zorgverzekeraar: ze zijn akkoord en vergoeden tot 12.000 euro, maar ik moet de behandeling wel eerst zelf voorschieten, dus dat vind ik nog wel spannend. Maar ach, dat zal vast wel goedkomen.

    Waar doe jij het traject? En vanwege welke situatie zijn jullie bij PGT terecht gekomen? Een erfelijke aandoening of ook een translocatie?

    @Maria94: Wat een spannende dagen maak jij nu mee! Ik ben heel erg benieuwd en duim voor je dat er een groot aantal geschikte embryo’s zijn! Wel echt een gigantisch geweldige score qua eicellen en embryo’s! Heb jij nog tips qua wat écht verschil heeft gemaakt bij jou? Ik was al van plan accupunctuur te doen, sport/beweeg gezond, eet eiwitrijk en weinig bewerkt (vanwege PCOS deed ik dat al langere tijd!), slik Ubiquinol, een multi-vitamine, Vitakruid Dag/nacht, omega3, NAC (voor PCOS) en vanaf volgende week melatonine. Maar alle tips zijn welkom!
     
    Florette vindt dit leuk.
  15. Florette

    Florette Lid

    21 apr 2024
    25
    7
    3
    Vrouw
    Dank voor je toelichting. Wij hadden toen we begonnen gelukkig heel veel tijd, want geen actieve kinderwens. Alles ligt voor ons al een tijd klaar zonder dat we er gebruik van maken, nu is dus het echte werk begonnen. En nu kan het me niet snel genoeg gaan, typisch haha. Utrecht is voor ons heel dicht bij dus dat is heel fijn. Wel een beetje het ‘nummertje’ idee hoewel de verpleegkundigen echt heel lief zijn.
    Wij zitten in het traject vanwege brca2…
     
  16. SuzyCQ

    SuzyCQ Lid

    18 mrt 2024
    89
    90
    18
    Vrouw
    HEEL herkenbaar. Mijn vriend en ik hebben vorig jaar nog dikwijls het gesprek gehad van joh, willen we dit nu écht al? (Hij is stuk jonger en ik geniet gewoon erg van het leven haha). Maar toen vanwege mijn PCOS toch de stap naar het ziekenhuis gemaakt want ja, je bent toch 33 en nu lijkt het ineens alsof elke maand er eentje teveel is. Probeer er echt wel bewust(er) bij stil te staan dat ik nu ook nog heel erg moet genieten van gewoon het leven zoals het is en samen, want we zijn gezond, gelukkig, etc, maar toch voelt het soms alsof je leven in de wachtstand staat ofzo? Zeker omdat om mij heen iedereen om de haverklap met zwangerschapsaankondigingen komt. Dus ik begrijp je gevoel heel goed.

    Hoe voel je je nu? Je bent al wel begonnen met stimuleren toch?
     
  17. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    197
    78
    28
    Vrouw
    Dat klinkt wel als een hele hoop administratie voor jullie dat je het moet voorschieten en daarna moet indienen bij de zorgverzekeraar.

    Dank je! Ja heel erg spannend, ik durf niet te veel te hopen dat het goed is om teleurstelling te voorkomen maar met 50% kans per embryo moet er toch wel wat tussen zitten.

    Ik denk dat andere stimulatiemedicatie heeft bijgedragen maar ook alles wat ik daarnaast zelf heb geprobeerd. Het meeste heb ik uit een online programma om je eicelkwaliteit te verbeteren. Accupunctuur (werd ik super ontspannen van, kon eindelijk wat meer loslaten), gezond eten, bewegen (maar ook weer niet te veel zoals ik de vorige keer deed, goed luisteren naar je lichaam), oppassen met toxines zoals microplastic en geparfumeerde producten. En proberen om genoeg ontspanning en afleiding te vinden.
    En als supplementen: ubiquinol 200mg per dag, zwangerschapsvitaminen met foliumzuur, vitamine d druppels, magnesium en algenolie met omga 3.

    Het is achteraf natuurlijk moeilijk om te zeggen wat er geholpen kan hebben maar ik heb alles gedaan waar ik genoeg bewijs van kon vinden en waar ik me goed bij voelde. Heb de supplementen wel overlegd met het ziekenhuis, alleen ubiquinol hadden ze nog nooit van gehoord. Zo te lezen heb je je er vast heel goed in verdiept en doe je al veel wat bevorderlijk is voor je eicelkwaliteit!
     
  18. Maria94

    Maria94 Actief lid

    30 sep 2023
    197
    78
    28
    Vrouw
    Echt herkenbaar, als je eenmaal begonnen bent kan het niet snel genoeg gaan!
     
    Florette vindt dit leuk.
  19. Aya20

    Aya20 Actief lid

    2 apr 2024
    104
    43
    28
    Vrouw
    Hoi dames, super lief jullie reacties! Ik ben nog niet zo overtuigd hoor en vind het echt nog steeds heel spannend. Heb nog niet weer getest. Ik voel me zwanger, maar wat als het toch de utrogestan is?? De laatste dagen ben ik ook kortademig, super vreemd. Ik wacht nu af tot donderdag!
     
  20. Aya20

    Aya20 Actief lid

    2 apr 2024
    104
    43
    28
    Vrouw
    Spannend Maria!!! We duimen
     
    Maria94 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina