Vanwege de smaak? Want voor de vitamines kan je beter de ingevroren variant kopen heb ik altijd begrepen.
Ik las laatst dus ook iets over bladgroenten, dat hoe fijner deze gesneden zijn hoe gezonder ze zouden zijn. Helaas kan ik het artikel niet meer terugvinden, het was Engelstalig.
Omdat mensen niet meer willen kauwen ? Wat ik altijd heb begrepen is dat vitamines vrij vlot uit bladgroenten verdwijnen. En spinazie wordt direct gestoomd en ingevroren. Dus dan zou er meer behouden zijn.
Mijn vader had vroeger een moestuin. Ik heb wat keren boontjes uit de vriezer gegeten Echt nooit meer! Ook uit een pot vind ik er een raar smaakje aan zitten en zoveel slapper dan een vers boontje. Spinazie koop ik wel altijd uit de vriezer. Ik vind verse spinazie zoveel werk. Ga maar eens een dikke kilo spinazie schoonmaken @Vero0504, hier krijg ik bij een vegarecept direct te horen: best lekker, maar ik mis toch de kip Dus nee hier wordt het zeker opgemerkt als ik zonder vlees kook. Onze jongens zijn echte vleeseters, die krijg ik echt niet zomaar mee.
Mijn dochter had de afgelopen weken het thema gezond en fit op school. Natuurlijk helemaal prima, ze kregen als klas punten als ze fruit en/of groenten mee naar school namen. Maar vervolgens leerden ze bij het gezonde broodbeleg nog steeds dat een plakje bewerkt vlees op brood gezond is en hadden ze een uitstapje naar een zuivel boerderij . Als het zelfs voor een schoolteam bij het samenstellen van een lespakket al niet meer helemaal te volgen is, hoe moet een gemiddelde consument het dan allemaal gaan bijhouden?
Ik snap wel wat je bedoelt. Naar ingevroren groenten zijn niet ongezond. Je kan dat echt nog beter eten dan geen groenten. Dingen als spinazie, doperwtjes vind ik prima uit te vriezer.
Haha ja ik met een overblijfjuf, die vond die pastasalade met rauwkost voor dochter geen fatsoenlijke lunch, "ze moest maar een boterham met chocopasta meenemen".
Maar er zijn ook kindercentra die weer doorslaan de andere kant op. Ik vind het prima als scholen en kdv's niet meer standaard koek doen s ochtends (dat heb ik altijd raar gevonden) maar op die plekken mogen dus geen koekjes meer gebakken worden, niet een keertje pannenkoeken of knakworstjes eten. Een keer een koekje of ijsje, niks mag meer.
Hier sloegen ze zover door, dat de kinderen geen crackers/soepstengels etc meer mochten eten. Letterlijk alleen tomaat, paprika en komkommer. En het ging op een sport bso. Moet je voorstellen hoe gezellig het daar was met allemaal.kinderen die ontzettend hongerig waren. En de allerbeste reactie was, toen ze een keer eitjes over hadden en de groep voorzagen van , per uitzondering , een boterham met gekookt ei na school,'goh vandaag was zo gezellig, geen idee wat er vandaag anders was'
Denk dat de meesten dat doen Alleen wel kans dat ze buitenkant dan overgaar is en de binnenkant nog koud.
Je moet het juist niet ontdooien, uit de vriezer in de pan. Bij koken dan vanuit de vriezer in kokend water. dan proef ik het verschil absoluut niet. Van ontdooien wordt het snot.
Ik ontdooi ook nooit wat. Dat lees/hoor ik nu echt voor het eerst, tja dan lijkt het me logisch dat dat de structuur nogal verandert.
Oh ik dacht al, de enkele keer dat ik groente uit de vriezer heb gaat dat direct in het kokend water. Was al verbaasd dat ik blijkbaar fout deed. Maar nee toch niet
Het is ook wel afhankelijk van welk soort groenten vind ik. Boontjes of wortels uit de vriezer vind ik niet zo lekker, maar brocoli, bloemkool, spinazie of rode kool vinden wij wel lekker. Al eten we liever spinazie 'vers' uit de koeling en gebruiken we eigenlijk diepvries spinazie voor gerechten met pasta.. Uit pot of blik eten wij geen groenten.. omdat er vaak wel zout/suiker aan wordt toegevoegd.
Heb je wel eens vega kip/gehakt geprobeerd door bijv. de spaghetti saus.. je proeft amper verschil vind ik.
Nee, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik heb daar wel eens over nagedacht. Echt wel eens op het punt gestaan het te doen, maar toen zag ik de prijs van het vegagehakt in de Plus: 175 gram voor €3,15. Dat betekent dat het dubbel zo duur is als gewoon rundergehakt. En dat is mij echt te gortig. Ik doe nu in een pan macaroni wel minder gehakt dan op de verpakking staat en een stuk meer groenten. Dan eten we 2x van een pond gehakt met 8 man. Dat vind ik toch best netjes.
Wij doen het ook niet standaard, enkel wanneer het eens in de aanbieding is haha. Verder doen we hetzelfde als jullie; minder gehakt of kip dan in het recept staat aangegeven en we eten niet meer dagelijks vlees.