Hoi allemaal, Volgende week vertrekken wij weer voor een paar weken kamperen. Nu vind ik het altijd zo lastig om recepten te bedenken op ons gammele 2 pits kooktoestel die nog enigszins gezond zijn. Misschien kunnen wij wat inspiratie uitwisselen met de mede kampeerders. Daarom de vraag: Wat koken jullie op de camping?
Veel wraps met roerbak groente en een ei dergelijke recepten doen wij. Keertje soep en keertje pannekoeken. Frietje halen of pizza en dan ben je al 5 dgn verder. Soep neem ik vaak van thuis vers gemaakt mee voor de avond dat we aankomen. Lekker met wat broodjes of zo. Vooral heeeeeel makkelijk eten dus.
Pasta! Of pastasalade Sowieso veel salades. En we grillen regelmatig (op het campinggaz bbq-tje) Risotto vind ik ook altijd lekker op de camping. Liefst met zalm of tonijn ernaast op de gril.
Wij nemen altijd onze eigen (kleine) koekenpan mee. Wij eten dan standaard 1x per week pannenkoeken! Verder, toen wij ooit in Scandinavië zaten, hebben wij Pyttipanna ontdekt (lang geleden). Dit aten wij dan ook altijd standaard zo'n 1x per week als wij in Scandinavië zaten (vooral Zweden geloof ik). Dit kan je bv. halen bij de IKEA. Dat doen wij ook weleens, gebakken eitje erbij en klaar! En dan komt soep ook vaak daarbij kijken. Wij proberen elke dag gewoon een beetje te voelen: waar hebben we zin in? (En wanneer is het voor het laatst dat we goed groente hebben gegeten haha)
Ik wil vooral dat het niet te lang duurt op vakantie, dus het is wel allemaal de luie variant. En als het warm is ben ik erg van gewoon kleine hapjes. - Soep met een broodje - gebakken aardappeltjes, een burger en salade - salade (couscous, pasta, witlof etc) - pasta (wij doen meestal ravioli, dan kan de tomatensaus er bij in dezelfde pan. In de 2e pan kan je dan nog wat groente bakken/grillen). - stamppot (zelf geen fan van) - broodjes hamburger - wraps - boeren ommelet met brood en tomatensalade - shakshuka - tosti's uit de pan - pannenkoeken - gebakken gnocchi met tomatensaus en wat groente
Pastasalade altijd makkelijk. Bijvoorbeeld met: komkommer, tomaat , paprika, maïs, feta en caesardressing. Of met mango, sperziebonen en ijsbergsla en mayonaise met citroen. Gnocchi bakken is hier ook wel een favoriet, ook met en mix van andere groente. Knoflook , ui en courgette.
Leuk, lees even mee! Ik kom vaak niet verder dan: Vlees, opgebakken aardappeltjes met sla Macaroni of spaghetti Nasi Soep Neem trouwens altijd rijstbuiltjes van Lassie mee, ideaal! Vond rijst afgieten namelijk altijd zo'n gehannes op de camping
We eten heel vaak een lekker stuk vlees en een gevarieerde salade. Als het heel warm is, heb ik geen zin in warm eten. Of lekker kaasje met een stokbrood met rauwkost en dip.
Noedels met gehakt (recept van lekker en simpel) Wraps met mexicaanse vulling Gebraden kip met krieltjes Nasi/bami/macaroni Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus Bolletjes met knakworst/hamburger/kipburger Bbq vlees met patat en groente Kipsate met rijst Dit zijn de gerechten wat wij vooral maken. Nu heb ik een slowcooker op de camping dus ik heb wat meer kook gelegenheid.
Oeh noedels zijn inderdaad ook een goede. Gemixte groente bakken en dan willekeurige saus erover (chilisaus, teriyaki, hoisin zoiets). Noedels erbij koken en een handje pinda's erbij.
Kipfilet bakken, champignons er bij, uitje, zuivelspread/philadelphia, pesto, cherrytomaten en ruccola. Ondertussen de pasta koken op het a dere pitje en klaar.
Pasta koken. Ondertussen mozzarella en tomaatjes klein snijden. Als de pasta gaar is, groene pesto er doorheen roeren en de mozzarella en tomaatjes erbij. Wij kamperen dan wel niet, maar eten ook graag makkelijk op vakantie, dus dit staat altijd wel op het menu.
In Frankrijk kan je ook galettes Bretonne kopen. In de pan leggen, ei er op breken en dan kaas en ham er over heen. Dat vind ik ook altijd heel lekker. Met een salade er naast.
Verkopen ze in Frankrijk trouwens ook diepvries spinazie a la crème? Zit net te bedenken dat dat ook zo'n lekker simpel recept is met spaghetti en gehakt Alleen wil ik die diepvries spinazie niet meenemen uit Nederland en uit pot ...
Volgens mij wel. In elk geval wél bladspinazie en gehakte spinazie (à la crème koop ik nooit dus let ik nooit op), desnoods gooi je er zelf wat crème doorheen.