De mama's uit 1 tm 15 aug 2022

Discussie in 'De mama's' gestart door Zuri, 17 aug 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marlena

    Marlena Fanatiek lid

    27 mrt 2015
    1.608
    1.754
    113
    Oh ja @Mangoeste pindakaas heb ik vandaag geprobeerd, vond hij heerlijk!! Ei ga ik morgen maar eens proberen. Maar hmm met rode vlekken weet ik eigenlijk niet wat je moet doen? Denk misschien wel een lichte allergische reactie.. ik denk dat ik het nog een keer zou proberen of het weer zo is. Maar eigenlijk heb ik er geen verstand van en zou ik het even aan het consultatiebureau vragen?
     
  2. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    @Marlena ik vind het echt zo leuk om jouw posts te lezen over S. Hij doet mij zo denken aan mijn middelste. Krijg elke keer weer flashbacks ♡
     
    Marlena vindt dit leuk.
  3. Marlena

    Marlena Fanatiek lid

    27 mrt 2015
    1.608
    1.754
    113
    Hoe gaat het met alle baby'tjes? En alle mama's?

    Hier gisteren ei geïntroduceerd, en afgelopen week pindakaas. Hij vindt zn hapjes heeeeeeerlijk. Zo schattig! Hij houdt echt van zn eten. Eten, drinken, alles gaat naar binnen. Gisteren bij mijn oma op visite, ook zo leuk. Zij is bijna 100, mega dement, maar ze vindt het helemaal geweldig om S te zien. Hem vasthouden durft ze niet zo goed omdat S dus alle kanten op springt en niet stil kan zitten:roflmao: wel heel leuk om te zien die twee samen, bijna 100 jaar verschil.

    Ik heb besloten S nu snachts maar gewoon in een zijligkussen te leggen. Ze zeggen dat dat gevaarlijk zou zijn, maar S is zo sterk, als hij wil springt hij er gewoon naast of rolt eroverheen zonder dat ie vast komt te zitten. Voor mijn gevoel is het gewoon veilig, al vind ik het wel beetje dubbel aangezien het overal afgeraden wordt.... Maarja het helpt volgens mij wel heel goed. Hij slaapt er rustig in, en ook nog eens niet op zijn achterhoofd... Sochtends bij wakker worden ligt hij er dus wel altijd naast, maar scheelt toch behoorlijk wat uren in de nacht op zijn achterhoofd. Heb nu na een week al het idee dat er een verschil te zien is. Weet niet of dat kan maar zn koppie lijkt echt iets ronder te worden
     
    Zuri en annavdx vinden dit leuk.
  4. annavdx

    annavdx Actief lid

    24 mrt 2022
    194
    216
    43
    Vrouw
    @Marlena wat leuk met je oma! Kinderen doen altijd wat met ouderen, al zijn ze nog zo dement. Vind dat altijd mooi en aandoenlijk om te zien!

    Over dat kussen, ik denk dat jij dat zelf het beste weet. Vertrouw je moedergevoel. Denk dat de fabrikant daar ook geen risico in durft te nemen want als het wel fout gaat zijn ze aansprakelijk voor de verkeerde adviezen.

    Verder gaat ook alles wel goed hier! Ook gestart met vast voedsel introduceren maar gaat niet echt fantastisch nog. Ach ze hebben ook nog zoveel tijd om eraan te wennen. De interesse is er wel maar wanneer ze het in haar mond stopt (zonder al door te slikken) kotst ze alles er weer uit inclusief al mijn melk. Logisch ook want dat is nog een reflex die waarschijnlijk nog voorin haar mond zit. Om deze reden wacht ik nog heel eventjes met weer aanbieden want m’n gevoel zegt dat ze er gewoon nog niet klaar voor is. Over 2 weekjes proberen we het gewoon weer eens opnieuw.
     
  5. Marlena

    Marlena Fanatiek lid

    27 mrt 2015
    1.608
    1.754
    113
    Wat leuk dat je het geprobeerd hebt! Jij deed het via de rapley methode toch? Ze zeggen dan inderdaad vanaf 6 maanden, maar ze zijn dan nog wel echt jong volgens mij. Ik geef S gewoon gepureerd/bijna vloeibaar eten, maar zodra er hele kleine stukjes in zitten moet hij ook gelijk kokhalzen haha. Al gaat het wel iets beter! Ei kreeg ik ook niet helemaal goed gepureerd en dat ging er prima in. Echt volledig vast voedsel aan hem geven zou nu ook nog echt geen succes zijn;) Ik zou inderdaad gewoon lekker rustig aan, over een paar dagen/2 weekjes weer proberen!
     
    annavdx vindt dit leuk.
  6. annavdx

    annavdx Actief lid

    24 mrt 2022
    194
    216
    43
    Vrouw
    @Marlena jaa, we beginnen gewoon heel langzaam en inderdaad volgens de rapley methode. Ze zijn met 6 maanden ook nog wel jong maar het ene kindje van die leeftijd kan al prima wat stukken eten (of hoe je het ook mag noemen haha) en de ander niet. Ik merk wel dat E. Ook nog niet echt doorheeft dat het eten in haar mond hoort dus ze pakt het aan en een seconde later laat ze het vallen op de grond. We laten haar gewoon rustig wennen alleen dat m’n melk er telkens uitkomt vind ik wel wat minder haha
     
  7. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    #927 Zuri, 4 feb 2023
    Laatst bewerkt: 4 feb 2023
    Hier ook rapley gaat prima hoor. Maar we geven net zo goed gepureerd. (Zie fotos) Tis me om het even. Herken het wel van dat melk opgeven is hier ook wel, maar niet zoveel gelukkig. Lijkt me wel vervelend ja

    Verder is van de week de spreidbroek verder open gezet zeg maar. Ze kon net rollen van buik naar rug, maar nu staan haar benen nog wijder gespreid dan ervoor dus het lukt nu al weer niet meer. o_O eind maart röntgenfoto. Ik hoop echt dat we vet veel geluk hebben en dat dat ding overdag af mag hoor.

    Eerste werkdagen zitten er ook weer op. Moe maar voldaan! :thumup: we tellen nu de dagen af voor de oudste die wordt deze week 6 :eek:

    Ja dames het cliché is waar. Je knippert een paar keer met je ogen en ze zijn 6 maanden oud. Maar knipper nog een paar keer en ze zijn 6 jaar. :roflmao:
     

    Bijgevoegde bestanden:

  8. Marlena

    Marlena Fanatiek lid

    27 mrt 2015
    1.608
    1.754
    113
    @Zuri Wat een schattige fotos zeg! Geinig met dat eten. Ziet er wel heel leuk uit, misschien ook maar eens zoiets proberen. Wat vervelend van die spreibroek zeg!! Hopelijk schiet het allemaal op en kan het binnenkort afgebouwd worden.

    Nou dat ei is toch niet zo een succes. Helemaal onder de eczeem. Kreeg hij ook al van zn flesvoeding, maar in mindere mate (alleen in zn gezicht). Nu dus echt ook op zn armpjes, benen en romp. Denk dat het van het ei komt aangezien hij ook al op koemelk reageerde en beiden dierlijk eiwitten bevat (is tenminste mijn vermoeden). Ga binnenkort eens kijken of koemelkvrije melk gaat helpen met zn eczeem (en hopelijk ook met zn never ending obstipatie). Ik denk eigenlijk al sinds hij flesvoeding krijgt dat hij er allergisch voor is omdat toen de obstipatie en eczeem ook duidelijk begon. Nu met ei erbij dus echt nog veel erger. Wilde ook geen overbezorgde moeder zijn dus dacht: misschien even doorzetten en groeit hij eroverheen ofzo. Zijn toch beiden veelvoorkomende baby kwaaltjes. Maarja het houdt beiden gewoon aan dus misschien toch het proberen waard. Jammer alleen dat het zo een gedoe is met koemelkvrije voeding. Die bussen zijn zoooooo duur, en om een vergoeding te krijgen moet je schijnbaar een provocatietest doen. Nouja toch maar kijken wat er mogelijk is.
     
  9. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    @Marlena ja kan goed hoor. Zoon was ook allergisch voor melk, ei, soja en mosterd... het advies was toen juist nog om te wachten. Uiteindelijk groeien ze er nml bijna altijd overheen. Was bij hem ook zo. Met anderhalf geloof ik ging het weer goed.

    Ik zou toch een provocatietest overwegen om niet failliet te gaan aan die pakken... maargoed das mijn mening. :oops:
     
    Marlena vindt dit leuk.
  10. Marlena

    Marlena Fanatiek lid

    27 mrt 2015
    1.608
    1.754
    113
    Vandaag heftig nieuws van een goede vriendin van me gekregen. Ze was al een jaar bezig voor haar eerste kindje. Eindelijk was het gelukt, ze vond het mega spannend, durfde nog nergens van uit te gaan, maar na een goede termijnecho en nipt was de knop om en kon ze volop genieten. Nu zagen ze met de 13 weken echo (ze is al 14,5 weken volgens mij) allerlei afwijkingen wat lijkt op een ernstig syndroom. Zo heftig! Vind het echt verschrikkelijk voor ze.

    Ben me er nu wel extra bewust van hoe veel geluk ik heb dat ik in 1 ronde zwanger ben geraakt van een heel gezond en fantastisch mannetje. Zo dankbaar dat mij dat gegeven is!
     
    annavdx vindt dit leuk.
  11. annavdx

    annavdx Actief lid

    24 mrt 2022
    194
    216
    43
    Vrouw
    @Marlena wat heftig zeg.. en inderdaad wat mogen wij blij zijn met onze gezonde kindjes! Ben ook heel dankbaar daarvoor.
     
  12. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    Ach wat triest zeg. En dan moet je ook weer zo lang door he voordat je het echt zeker weet. Sneu... :(

    Ik ben tante geworden wat klein weer zeg. Daarbij zijn die van ons echt reuzen!
     
  13. Marlena

    Marlena Fanatiek lid

    27 mrt 2015
    1.608
    1.754
    113
    @Zuri gefeliciteerd!!! Is dat die van je broer waar je het eerder een keer over had? Ja zo geinig om te zien hoe mini het net geboren is, en hoe groot die van ons alweer zijn!

    Hoe gaat het verder met iedereen?

    Hier gaat het prima. Ben vorige week begonnen met koemelkvrije voeding. Hopelijk helpt dat eindelijk met zijn obstipatie en eczeem. Zie nu nog weinig verschil maar denk dat het ook tijd kost. Ik merk zelf wel dat ik soms echt overbezorgd ben. Echt vermoeiend zeg. Hij vindt die melk bijvoorbeeld niet lekker en drinkt daardoor heel weinig. Hoe hij eerst 5 flesjes achterover kiepte alsof het niks was (liter totaal), ben ik nu allang blij als hij er 3 per dag binnen krijgt.... Ben dan gelijk bezorgd dat hij uitdroogt enzo. En ook: vandaag hebben verschillende mensen tegen me gezegd dat hij wel behoorlijk wat spekkies krijgt en een volle toet heeft en dan denk ik gelijk: ohjee hij is toch niet te dik?? Moet ik m dan toch minder fruithapjes geven? Het is natuurlijk ook mn eerste dus geen idee wat normaal is met alles. En als er iets met S zou zijn, dan zou ik daar echt niet mee om kunnen gaan. Ik hou zo mega veel van dat mannetje echt niet normaal meer. Nou goed eigenlijk is er dus niks aan de hand en is het gewoon een welvarende bolle baby aan het worden haha. Verder lijkt het slapen met de nieuwe melk echt veel beter te gaan. Tot vorige week was hij nog wel 6x per nacht wakker. Dan begon hij uit het niets te krijsen. Ik dacht dat hij alleen een speentje nodig had (dat hielp altijd) maar misschien toch nog steeds krampjes die nu weg lijken te gaan? Hij lijkt ook gewoon iets chiller en rustiger te zijn overdag. Nog steeds wel hyper, maar dat extreme randje van hyperheid lijkt wel weg. Alleen de eczeem en obstipatie is allemaal nog maar even afwachten.
     
    annavdx vindt dit leuk.
  14. Hope2022

    Hope2022 Actief lid

    18 okt 2021
    470
    544
    93
    Vrouw
    Hi lieve mama’s!
    Lang geleden sinds mijn laatste berichtje maar ik lees af en toe nog wel mee. Ik ga nu alles even op m’n gemaakt terug lezen.
    @Marlena fijn dat het koemelk vrij lijkt te helpen!

    Als ik die kleine baby’s op het cb voorbij zie komen denk ik ook waar is mijn Ukkie gebleven!
     
    Marlena, Zuri en annavdx vinden dit leuk.
  15. annavdx

    annavdx Actief lid

    24 mrt 2022
    194
    216
    43
    Vrouw
    @Zuri gefeliciteerd! En ja wat zijn ze dan groot nu eigenlijk al, mis het nog wel eens zo’n kleine baby en m’n zwangere buik haha. We liepen eergisteren door de babydump en zag een zwangere paspop die hetzelfde gekleed was toen ik nog zwanger was. Moest toen even slikken, ik vond m’n zwangerschap echt prachtig. M’n vriend vond het toen overigens wel grappig dat ik bijna moest huilen om een paspop.

    @Marlena wat fijn dat het nu beter lijkt te gaan! Het is soms echt een zoektocht met ze. En dat overbezorgde herken ik echt heel goed! Voel me soms net een leeuw met haar welp haha. Mooi toch dat je kindje groeit, zou me niet zo druk maken daarover.

    @Hope2022 hoe is het met jou en de kleine?
     
    Marlena en Zuri vinden dit leuk.
  16. Zuri

    Zuri Fanatiek lid

    26 mei 2016
    3.329
    2.365
    113
    Vrouw
    @Marlena ja klopt leuk he! Hij is alleen geboren op de verjaardag van m'n dochter en die was echt helemaal overstuur zo sneu... ik vind het ook echt super onhandig en baal er ook van, maar als volwassene kan je iets nuchterder tegen de situatie aankijken he. Wij zijn destijds met 42w ingeleid, maar dat zou op m'n vaders verjaardag zijn en wat was ik blij toen we 's avonds gebeld werden dat we toch 1 dag eerder mochten! Maar nu zijn neefje en dochter tegelijk jarig en opa dag later. Vet onhandig. :roflmao::roflmao::roflmao: (we wonen allemaal ver bij elkaar vandaan)

    En wat fijn dat het wat beter gaat op de hypoallergeen voeding zeg! Dat lijkt me wel een geruststelling. Jammer alleen dat hij dan weer minder drinkt. En vervelend dat je je zo voelt maar ik denk dat het ook gewoon wel heel normaal is als je voor het eerst moeder wordt... je wil alles goed doen maar tegelijkertijd is daar het besef dat dat onmogelijk kan enzo.

    En baby's horen spekkies te hebben hoor. Als ze ooit eens een flinke griep krijgen dan hebben ze zat reserves. Is echt niks mis mee en gaat er hoe dan ook vanzelf af naarmate ze ouder worden. Lotje was ook echt een Michelin poppetje maar das al wat geminderd omdat ze de flesjes weigerde bij de gastouder.
     
    Marlena vindt dit leuk.
  17. Hope2022

    Hope2022 Actief lid

    18 okt 2021
    470
    544
    93
    Vrouw
    Ja hier alles goed, beetje chaotisch geweest. Mn vriend zit met een burnout. Kleine is nu ziek, heeft oorontsteking. Maar verder mogen we echt niet klagen. Kleine meid slaap goed, wordt elke ochtend rond 0830/0900 wakker. Rolt druk om en pakt zelf dr spulletjes wat ze wil pakken zelf. Eet goed, hapjes vallen goed in de smaak!
     
    annavdx vindt dit leuk.
  18. annavdx

    annavdx Actief lid

    24 mrt 2022
    194
    216
    43
    Vrouw
    oh jeetje wat pittig zeg! En met jou? Wel fijn dat ze goed slaapt en al lekker beweegt!
     
  19. Marlena

    Marlena Fanatiek lid

    27 mrt 2015
    1.608
    1.754
    113
    @Hope2022 leuk weer van je te lezen! Balen zeg dat ze ziek is... en je vriend een burn-out, klinkt niet heel relaxed nee:(

    omg mijn kleine baby krijgt gewoon tandjes!!! TANDjes! Hij wilde al een week amper drinken, dacht dat het aan de melk lag maar misschien toch de doorkomende tandjes. Daarnaast had hij gisteren ineens een beetje koorts, de hele week al knalrode wangetjes en hij bijt op alles wat los en vast zit. Vandaag even in z'n mondje gevoeld en ik voel gewoon een richeltje onderin zn mondje. Echt bizar, binnenkort gewoon geen baby meer! Nog wat haar erbij en het begint straks al op een peuter te lijken:o::eek:
     
  20. Marlena

    Marlena Fanatiek lid

    27 mrt 2015
    1.608
    1.754
    113
    @Zuri achossie wat sneu wel voor je dochtertje. Kan mij voorstellen dat het voor zo een klein meisje helemaal niet leuk is dat er nu iemand anders op haar verjaardag ook jarig is!
     

Deel Deze Pagina