Pretecho's vallen onder de contactberoepen, dus als de kappers weer open mogen, mogen er ook weer pretecho's gemaakt worden.
@schatje85 wat een prachtige echo! Het klinkt alsof er in ieder geval goed voor je gezorgd wordt deze zwangerschap. Hopelijk is de navelstreng niks ergs. @Lilyfee oh spannend een geslachtsecho! En wat tof gewoon thuis. Ken het concept niet! Ik heb ergens in de week van 15 maart een controle bij de VK en dan krijgen we een echo waarbij ze naar het geslacht kijken. Als de lockdown dan opgeheven is tenminste.. anders hebben we pech
Ik las net wel dat de kappers, etc in Duitsland vanaf 1 maart weer open mogen. Als NL die lijn nou een beetje volgt..
Maar dat lijkt me op zich ook wel een andere discussie Als we in zo’n perspectief gaan kijken, is het mi nl. überhaupt niet gepast om ons druk te maken over wel/geen pretecho. Maar dat is waar we het over hadden
Klopt, ik ben gewoon lichtelijk geïrriteerd dat er zo’n focus wordt gelegd op de kappers terwijl over onderwijs nog geen duidelijkheid is. Mijn zoon is 12, hij mist z’n vrienden en krijg in elk vak maar 30 minuten per week online les. De rest moet hij zelf doen. Hij is constant verdrietig en wil zo graag naar school. Ergens klopt er iets niet.
Nee, dat ben ik helemaal met je eens. Belachelijk dat de scholen nog niet open zijn! Heel naar voor je zoon ook. Mijn opmerking ging ook niet specifiek over kappers, maar ik wilde slechts de link leggen met de lijn die NL mogelijk volgt.
Goedemorgen dames, Vind/vonden jullie het niet spannend je eerste kindje?. Bij mij komen er soms gedachtens langs van doe ik het straks wel goed?. Kan ik het wel?. Hoe weet ik hoe ik een kindje moet opvoeden?. En de rest wat erbij hoort. Straks doe ik het niet goed?. Vind het best spannend. En het zal vast allemaal goed komen. Maar vind het soms ook een beetje eng. Ineens heb je straks de verantwoording voor een klein mensje. Hoe kom ik aan alle info?. Kraamhulp legt die veel uit?. Of gaat het allemaal automatisch als de kleine er is?. Vind het gewoon wat spannend af en toe!
Is volkomen normaal. Als ik kijk naar mijzelf en andere om mij heen. De kraamhulp begeleid je vanaf het begin. Ze staat je bij. En tijdens de bevalling wordt jou moedergevoel ook "geboren". Als de kraamtijd voorbij is kan je terecht voor al jou vragen bij het consultatiebureau. Net zoals dat de verloskundige jou nu de aankomende maanden jou voorbereid op de komst van de baby. Wordt je in het andere ook begeleid. Ik heb het nu ook hoor. Bij een derde. Kan ik het wel een derde erbij? Zijn denk ook de hormonen.
Heel begrijpelijk die gedachten! Zelfs als je mama bent en het al een tijd doet zul je af en toe nog twijfels hebben. Maar het komt allemaal goed.. feit dat je zulke gedachten hebt betekent al dat je het goed gaat doen. En onthoudt; het hoeft ook niet perfect! Sterker nog, het is ook voor je kindje gezonder dat je fouten maakt. Zodat hij ook de ruimte voelt dat hij fouten mag maken. Hoe goed je dingen uitlegt krijgt is wel een beetje afhankelijk van de kraamhulp, ze zijn niet allemaal even fantastisch als ik zo in mn omgeving hoor.. maar in de basis zullen ze wel de beginselen uitleggen. Zoals bedje opmaken en in bad doen. Maar je zult merken dat veel op moeder gevoel al goed gaat.. Het CB hier vind ik overigens echt waardeloos in advies. Heb er totaal niks aan gehad, ze geven ook adviezen die compleet in strijd zijn met hechting bij kinderen als het gaat om slapen etc. Helaas hoor ik dit veel terug van ouders dat ze dit soort adviezen krijgen. Als GZ-psycholoog die zich juist heeft gespecialiseerd in hechting vind ik dit echt schadelijk... De Nederlandse vereniging van psychologen heeft zich ook heel nadrukkelijk tegen het slaap protocol van het CB uitgesproken, en nog steeds wordt het toegepast. Hier in wordt ouders geadviseerd je kindje alleen te laten huilen als ze niet willen slapen. Ik zelf zou na wat nare ervaringen in het begin dus nooit om advies bij het CB vragen, maar dat is heel persoonlijk. Ik vind de adviezen echt uit grootmoederstijd. Mij heeft het lezen van boeken heel veel houvast gegeven.