Aardappels bakken

Discussie in 'De lounge' gestart door Neskio, 4 feb 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.308
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Aaargh, oke er zijn ergere problemen maar ik erger me er dood aan. Ik kan gewoon geen aardappels bakken. Over het algemeen gaat koken me prima af. Maar bij het bakken van aardappels gaat het altijd mis. De helft is donker bruin en de helft is nog wit. Ik heb al een grotere pan geprobeerd en minder tegelijk gebakken. Dat laatste helpt wel maarja dan moet ik voor 4 personen of twee verschillende pannen gebruiken of minder maken en dan is het niet genoeg. Ze zijn gewoon voorgekookt. Iemand de gouden tip o_O
     
  2. Noelle85

    Noelle85 Fanatiek lid

    8 jul 2013
    1.788
    491
    83
    Geduld hebben, aardappels bakken duurt best lang als je ze lekker wilt hebben. Ik kook ze zelf altijd voor, en dan bak ik ze eerst in een beetje olie totdat ze niet meer glimmen (weet het even niet anders te omschrijven). En dan gebruik ik nog wat boter om ze mooi bruin te krijgen en voor extra smaak.
    Maar alles bij elkaar kost het mij minstens een half uur om ze lekker te bakken :)
     
    GossipGirlxoxo en Neskio vinden dit leuk.
  3. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.598
    8.353
    113
    Vrouw
    Ik bak ze vaak ook langer dan de verpakking aangeeft. Daarvoor gebruik ik een wok. Het vuur mag niet te hoog staan.
     
    Neskio vindt dit leuk.
  4. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.778
    3.907
    113
    Ik vind in de oven bakken veel lekkerder :).
     
    citroenrasp en Neskio vinden dit leuk.
  5. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.540
    3.057
    113
    Wij bakken ze in 2 pannen, in olie en boter.
    Staan zeker een half uur op en een goede antiaanbaklaag is een must.
     
    GossipGirlxoxo en Neskio vinden dit leuk.
  6. Marleen1

    Marleen1 Bekend lid

    23 sep 2014
    545
    456
    63
    Ik gebruik redelijk wat boter en hoog vuur. En bij aardappelschijfjes draai ik ze ook echt per stuk om, ook afwisselen welke in het midden liggen ;) Dat is mijn werkwijze en gaat hier heel goed!
     
    Zeebra, GossipGirlxoxo en Neskio vinden dit leuk.
  7. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    12.792
    8.458
    113
    Vrouw
    Ik doe in het begin altijd een deksel op de pan zodat ze een beetje stomen en daarna de deksel eraf en op hoger vuur krokant bakken. Idd vaak met olie en boter maar soms ook met alleen boter
     
    G89 en Neskio vinden dit leuk.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.260
    25.716
    113
    In de pan bakken vraagt wat geduld, hoog vuur en zeer regelmatig omscheppen.
    Ik bak ze daarom eigenlijk zelden in de pan. Dat doe ik alleen als ik ze opbak met ontbijtspek en ui.

    Wat ik vaker doe is in de oven roosteren en dan worden ze heerlijk krokant en doet de oven al het werk.
    Ik gebruik iets kruimige aardappelen, deze stoom ik in stukjes al gaar en laat daarna in een vergiet even afkoelen. Daar meng ik gesmolten roomboter door (ca 65 gr op een kilo aardappelen) en zo'n 20 gr semolina. Door de semolina roer ik eerst ook wat zout en evt specerijen (bv kerrie of cajunmix oid).
    De aardappeltjes even om schudden in het vergiet, zodat ze wat rullen. En dan in een andere kom omscheppen met de boter en semolinabloem.

    Dat gaat op een bakplaat met bakpapier en dan 45 min tot 1 uur in de oven. Dan zijn ze heerlijk crunchy van buiten en zacht van binnen.

    En soms gebruik ik eendenvet ipv boter, echt zo lekker!
     
  9. steenbokje

    steenbokje Fanatiek lid

    24 sep 2012
    2.256
    261
    83
    apothekersassistent
    limburg
    De combinatie van olie en boter maakt ze knapperig goudbruin vanbuiten en lekker zacht vanbinnen.
     
    citroenrasp en Neskio vinden dit leuk.
  10. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.153
    35.801
    113
    In 1 pan voor 4 personen is ook wel krap toch? Ik gebruik altijd 2 grote koekenpannen. Boter en een scheutje olijfolie.
     
    Zeebra en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  11. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.308
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Haha ja als ik jullie reacties lees is het waarschijnlijk een kwestie van te weinig geduld en niet zoveel pannen willen gebruiken ivm afwas :roflmao: alhoewel het niet echt 4 personen is. Kindjes zijn 2 en 3 dus die eten natuurlijk nog niet zoveel :)

    De oven gebruik ik ook inderdaad misschien dat voortaan maar doen...
     
  12. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.491
    13.945
    113
    Vrouw
    Ik doe ze in de airfryer, zo'n 15-20 minuten op 200 graden. Tussendoor af en toe even husselen.
     
  13. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.308
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Die heb ik ook , dat is ook een optie maar soms denk ik laat ik ze voor de afwisseling is bakken en daar heb ik altijd spijt van (zoals vanavond) :p
     
  14. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.778
    7.364
    113
    Ik kan het ook niet, met 6 personen zou ik wel 3 pannen moeten hebben en dat vind ik teveel afwaswerk er na, want die passen niet in de vaatwasser er nog bij.
    Hier gaan ze bijna altijd in de oven, in stukjes, op een vel bakpapier, beetje olijfolie, kruiden, en dan 3 kwartier in de oven.
     
    Neskio vindt dit leuk.
  15. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.153
    35.801
    113
    Ik vind het zelf lekkerder in de pan gebakken, maar oven kan zeker. Je kookt ze wel voor neem ik aan trouwens?
     
    Zeebra, GossipGirlxoxo en Neskio vinden dit leuk.
  16. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.308
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Ja zijn gewoon voorgekookt. Ja dat knapperige heb je meer als ze gebakken zijn , in de airfryer opzich ook wel maar in de oven is dat minder.
     
  17. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.308
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Ga ik een keer proberen thanks :thumup:
     
    Adje vindt dit leuk.
  18. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.308
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Ja dat zou ik ook moeten doen per stuk inderdaad maar wat een werk pfff :roflmao:
     
  19. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Ik kook aardappels een dag van te voren.
    Met bakken doe ik er tussendoor elke keer een beetje boter bij. Er gaat behoorlijk wat boter in anders bakt het aan. En hoog vuur idd. Ik gooi ze om.. Ik schep ze niet om, dan gaan ze zo plakken.
     
    Kanarie, GossipGirlxoxo en Neskio vinden dit leuk.
  20. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Beetje paprika poeder gebruiken. :)
    En verder gebruik altijd boter of roomboter.

    Maar wat je ook kan doen. Eerst de helft bakken, dan even op een bord leggen. En dan de andere helft bakken. En dan samen nog even in de pan.
     

Deel Deze Pagina