Aaargh, oke er zijn ergere problemen maar ik erger me er dood aan. Ik kan gewoon geen aardappels bakken. Over het algemeen gaat koken me prima af. Maar bij het bakken van aardappels gaat het altijd mis. De helft is donker bruin en de helft is nog wit. Ik heb al een grotere pan geprobeerd en minder tegelijk gebakken. Dat laatste helpt wel maarja dan moet ik voor 4 personen of twee verschillende pannen gebruiken of minder maken en dan is het niet genoeg. Ze zijn gewoon voorgekookt. Iemand de gouden tip
Geduld hebben, aardappels bakken duurt best lang als je ze lekker wilt hebben. Ik kook ze zelf altijd voor, en dan bak ik ze eerst in een beetje olie totdat ze niet meer glimmen (weet het even niet anders te omschrijven). En dan gebruik ik nog wat boter om ze mooi bruin te krijgen en voor extra smaak. Maar alles bij elkaar kost het mij minstens een half uur om ze lekker te bakken
Ik bak ze vaak ook langer dan de verpakking aangeeft. Daarvoor gebruik ik een wok. Het vuur mag niet te hoog staan.
Wij bakken ze in 2 pannen, in olie en boter. Staan zeker een half uur op en een goede antiaanbaklaag is een must.
Ik gebruik redelijk wat boter en hoog vuur. En bij aardappelschijfjes draai ik ze ook echt per stuk om, ook afwisselen welke in het midden liggen Dat is mijn werkwijze en gaat hier heel goed!
Ik doe in het begin altijd een deksel op de pan zodat ze een beetje stomen en daarna de deksel eraf en op hoger vuur krokant bakken. Idd vaak met olie en boter maar soms ook met alleen boter
In de pan bakken vraagt wat geduld, hoog vuur en zeer regelmatig omscheppen. Ik bak ze daarom eigenlijk zelden in de pan. Dat doe ik alleen als ik ze opbak met ontbijtspek en ui. Wat ik vaker doe is in de oven roosteren en dan worden ze heerlijk krokant en doet de oven al het werk. Ik gebruik iets kruimige aardappelen, deze stoom ik in stukjes al gaar en laat daarna in een vergiet even afkoelen. Daar meng ik gesmolten roomboter door (ca 65 gr op een kilo aardappelen) en zo'n 20 gr semolina. Door de semolina roer ik eerst ook wat zout en evt specerijen (bv kerrie of cajunmix oid). De aardappeltjes even om schudden in het vergiet, zodat ze wat rullen. En dan in een andere kom omscheppen met de boter en semolinabloem. Dat gaat op een bakplaat met bakpapier en dan 45 min tot 1 uur in de oven. Dan zijn ze heerlijk crunchy van buiten en zacht van binnen. En soms gebruik ik eendenvet ipv boter, echt zo lekker!
In 1 pan voor 4 personen is ook wel krap toch? Ik gebruik altijd 2 grote koekenpannen. Boter en een scheutje olijfolie.
Haha ja als ik jullie reacties lees is het waarschijnlijk een kwestie van te weinig geduld en niet zoveel pannen willen gebruiken ivm afwas alhoewel het niet echt 4 personen is. Kindjes zijn 2 en 3 dus die eten natuurlijk nog niet zoveel De oven gebruik ik ook inderdaad misschien dat voortaan maar doen...
Die heb ik ook , dat is ook een optie maar soms denk ik laat ik ze voor de afwisseling is bakken en daar heb ik altijd spijt van (zoals vanavond)
Ik kan het ook niet, met 6 personen zou ik wel 3 pannen moeten hebben en dat vind ik teveel afwaswerk er na, want die passen niet in de vaatwasser er nog bij. Hier gaan ze bijna altijd in de oven, in stukjes, op een vel bakpapier, beetje olijfolie, kruiden, en dan 3 kwartier in de oven.
Ik vind het zelf lekkerder in de pan gebakken, maar oven kan zeker. Je kookt ze wel voor neem ik aan trouwens?
Ja zijn gewoon voorgekookt. Ja dat knapperige heb je meer als ze gebakken zijn , in de airfryer opzich ook wel maar in de oven is dat minder.
Ik kook aardappels een dag van te voren. Met bakken doe ik er tussendoor elke keer een beetje boter bij. Er gaat behoorlijk wat boter in anders bakt het aan. En hoog vuur idd. Ik gooi ze om.. Ik schep ze niet om, dan gaan ze zo plakken.
Beetje paprika poeder gebruiken. En verder gebruik altijd boter of roomboter. Maar wat je ook kan doen. Eerst de helft bakken, dan even op een bord leggen. En dan de andere helft bakken. En dan samen nog even in de pan.