Ik lees vaak in het topic wat eten we vandaag dat mensen gerechten in een slowcooker maken. Mij kun je echt blij maken met gerechten uit de oven en zo min mogelijk pannen. In mijn hoofd is het idee van een slowcooker hetzelfde of ben je voor alles de slowcooker in gaat alsnog met allerlei pannen bezig? Ook vind ik gerechten die ik vroeg op de dag kan bereiden altijd ideaal omdat ik eind van de dag rond etenstijd meestal nog erg weinig energie over heb, daardoor geen zin in koken en daardoor weer eigenlijk niet echt iets lekkers op tafel zet omdat ik dan snel snel wat klaarmaak. En dat proef je als het stukje liefde aan het bereiden ontbreekt Dus voor iedereen met een slowcooker, bevalt het? Gebruik je hem regelmatig? Tips om op te letten bij aanschaf? En zijn er ook mensen die spijt van de aanschaf hebben en waarom?
Ik zat op dit topic te wachten Ik wil er ook heel graag 1! Om dezelfde redenen als jij! Dus ik lees mee
Ik gebruik m zoveel! Maak de lekkerste roti in de slowcooker. En slavinken in tomatensaus om maar een dwarsstraat te noemen. Ik vind het echt een goede koop! Heb trouwens een crockpot. Een grote, ook wel nodig met 6 en vaak maak ik ook extra om in ge vriezen of voor de andere dag. Hoor het wel als je nog meer wilt weten
Ja de belangrijkste vraag voor mij is, heb je nog pannen nodig voor de ingredienten de slowcooker in gaan?
Het is het fantastische! Mooi voorbeeld: Daging smoor uit de slowcoocker: Intenste smaak, en het vlees is compleet uit elkaar gevallen. Uit de braadpan vorige week exact zelfde recept gemaakt op werk: ook lekker hoor! Maar het vlees is lang niet zo mals en uit elkaar gevallen als uit de slowcoocker. Bijkomende voordelen: je kunt gewoon de hele dag weg gaan zonder er naar om te kijken. Bij gas durf ik dat niet. Momenteel gehaktballen in jus inzitten, voor morgen avond. Tot nu toe vinden we alle recepten die we geprobeerd hebben van eetspiratie.nl een enorm succes
Yep, ik ben ook slowcookerfan. Ik heb er twee: een crockpot met aardewerken pan, timer en 5,7 liter. En daarbij nog een kleinere russell hobbs met lichte aluminiumpan, geen timer en 3,5 liter. Ik gebruik ernaast soms nog wel een andere pan (bv om vlees aan te braden. Dat vind ik lekkerder, maar hoofdzakelijk is het niet). En daarna heb ik nog de hele dag om die extra pan op te ruimen (ook al die ik het altijd meteen ). Waar je op kan letten: Wel of geen timer. Met timer gaat hij automatisch over op warmhoudstand en hoef je dus niet de tijd zo in de gaten te houden. Welke pan: aardewerk is zwaar, maar kan ook in de oven gebruikt worden. Aluminium oid kunnen meestal ook wel op de kookplaat, maar de mijne kan bv niet in de oven vanwege kunststof handvatten. En de grootte is ook belangrijk. Beter te groot dan te klein. Ik gebruik mijn slowcooker als ik een drukke dag heb of eters krijg sowieso meestal. Maar daarnaast ook omdat er gewoon heerlijke gerechten uit komen. Denk aan: stoofvlees (boeuf bourguignon, rendang, hachee, etc), drumsticks (valt echt van het bot), soepen en sauzen, appelmoes, pulled pork (bbq, indo, mexicaans), pulled chicken, curry, gestoofde groentes (bv honing sinaasappel worteltjes), spareribs, etc (ik vergeet vast nog wat). Mijn favoriete website met sc gerechten: www.eetspiratie.nl. Maar er zijn er nog veel meer. En alles wat een stoofgerechten is, kan omgebouwd worden tot slowcookergerecht.
En hoe lang van te voren moet je de slowcooker aanzetten of verschilt dit per recept? Kun je alleen apparte gerechten maken of ook simpele gerechten zoals een pasta saus ofzo? En een soep?
Ik hou van mijn slowcooker Wisselt een beetje hoe vaak ik ‘m gebruik, soms 3 keer in een week, soms anderhalve week niet. Langer dan een dag of tien is-ie niet ongebruikt geweest sinds ik ‘m gekocht heb in januari. Ik heb een Crockpot van 4,7l, prima met 2 volwassenen en 2 peuters. Heb vaak nog eten over om in te vriezen. In principe kan je alles ongekookt/-gebakken in de slowcooker gooien. Voor een aantal gerechten is het lekkerder als je (bijv het vlees) het even aanbakt, noodzakelijk is het niet.
Verschilt! Kortste recepten die ik heb gemaakt duurden 4 uur, de langste 10 uur. Aparte gerechten en (pasta)sauzen kan goed
Klinkt goed! Timer is voor mij een must! Ik vergeet namelijk nog wel eens iets in de gaten te houden. Zo heb ik de afgelopen maand al 4x rijst aan laten bakken bijv. Is de slowcooker ook na het bereiden van een gerecht een beetje makkelijk schoon te maken?
Ze gaan bij mij allebei de vaatwasser in, pan en deksel. Dan zit de vaatwasser wel snel vol, maar dat vind ik niet zo’n probleem. De zware pan was ik niet graag af. Is echt groot en zwaar dus en daarom een onding om af te wassen. De aluminium pan is lekker licht en wat kleiner en heeft een anti-aanbak laag, dus die is zo afgewassen.
Vooral sinds mijn laatste zwangerschap gebruik ik de slow cooker veel - ik werd kotsmisselijk van alles, vooral koken - en nu met ons zoontje zeker 3-4 keer per week; ik zet het aan ergens tussen 11.00 en 14.00 uur, wanneer hij slaapt, en als mijn man thuis komt kunnen we meteen eten zonder alle kookstress door vermoeide kinderen aan het einde van de dag Tot nu toe maak ik vooral "natte" gerechten ermee, zoals soepen, pastasauzen, stoofgerechten en vlees zoals saté, hachee of Limburgs zuurvlees (zóveel lekkerder uit de slow cooker!). "Droge" gerechten heb ik me nog niet aan gewaagd, maar dat ga ik komende week doen > Gevulde paprika's! Ik ben benieuwd Ook maak ik af en toe appeltaart-havermout als ontbijt (Appel, rozijnen, kaneel, haver, melk/water en eventueel honing/suiker); dit gaat 's avonds aan wanneer ik ga slapen - op de lage stand - en 's ochtends ruikt het hele huis naar verse appeltaart! En de kinderen komen er ook meteen hun bed voor uit, ook erg fijn Ik vind het zelf heel leuk om via Pinterest recepten te vinden en/of mijn compleet eigen draai aan een recept te geven. Ik probeer dan ook wekelijks in ieder geval één nieuw recept uit, maar het liefst meer. Koken is zoveel leuker, lekkerder en relaxter hiermee! Wij hebben een grote van 6,5 L dus ik maak meestal ook een volle pan van de gerechten zodat de rest in de vriezer kan voor "kliekjesdagen" - dat is voor de kinderen altijd feest, want dan kiezen ze zelf wat ze willen eten
Ik heb sinds kort de Crockpot express en hij bevalt mij tot nu toe erg goed. Voordeel van deze is dat hij ook een functie heeft waarbij je het vlees in de crockpot kunt (aan)bakken en dus geen aparte pan nodig hebt. Verder kun je ermee slowcooken maar ook zit er een snelkookfunctie op. Kortom heel uitgebreid en moet nog heel veel proberen