Ik wil graag mijn kennis van wiskunde ophalen. Ik heb wiskunde A1, A2, B1 en B2 gehad, maar ik heb het VWO niet afgemaakt... En nu loop ik er soms tegenaan dat ik denk: hoe bereken ik dit? Dus ik wil die kennis graag ophalen en oefeningen doen. En ik wil ook wel andere oefeningen doen, met snel rekenen of wiskundige puzzels bijvoorbeeld. Geen Sudoku, die gaan al vlot. In mijn studententijd had iemand bij mij in huis een Nintendo DS met daarop een spelletje, Dr. nogwat (een Japanse naam) waarmee je dat soort oefeningen kon doen, dat vond ik erg leuk. Kent iemand een goede website, een goede app of gewoon een goed boek om wiskunde mee op te halen en oefeningen te doen?
Het spelletje heet Dr.Kawasaki Brain training op Nintendo DS. moest je elke dag wat oefeningen doen en werd je hersenleeftijd berekend.
de beter rekenen app dan krijg je elke dag een paar vragen. Ik ben een opleiding aan het doen en ik moest ook rekenexamen doen tijd flink aan het oefenen geweest en ben geslaagd met een 8! Net als staartdelingen wordt nu veel makkelijker uitgelegd dan ik op school kreeg en ik snap het nu gewoon.
Dat was 'em inderdaad! Ik weet niet precies wat 'hersenleeftijd' is, maar het was wel heel erg leuk!!
Ik ben docent wiskunde Ligt er aan wat je wil bijleren. De basis of verdere "hoogwiskunde" Math4all , wiskundeAcademie en andere filmpjes op internet zijn wel leuk als je uitleg wil hebben over bepaalde onderwerpen. Verder de boeken van getal en ruimte voor oefeningen. Weet niet of dit op bol te koop is of alleen via scholen. Je mag me altijd pben als je een specifieke vraag heb
Hier ook een docent wiskunde en ik heb vwo en havo bovenbouw boeken te koop Maar de tips hierboven zou ik ook geven.
Dag docenten! Ik hoopte jullie hier al te vinden @Eef92 en @PenF , weten jullie hoe een leuke manier of website om cijferreeksen te oefenen? Of hoe je het woord 'cijferreeks' vertaalt naar het Engels? Voor basiswiskunde heb ik ondertussen deze website gevonden: https://www.khanacademy.org/ Super duidelijk en uitgebreid, maar helaas wel in het Engels, waardoor ik af en toe wat langer over na moet denken wat er staat. Als iemand nog zoiets in het Nederlands kent, dan hoor ik het graag!
Cijferreeksen heb je in verschillende gradaties ! Voor echte uitdagingen zou ik eens Taylorreeksen opzoeken. Pittig maar wel erg leuk! Basis reeksen heb je meer in van die raadsels/puzzels en is ,vind ik, niet echt wiskunde-wiskunde Edit: Fibonacci reeks is wel een aardige basis! Zoek maar eens op
Dankjewel voor de reactie! Fibonaccireeks heb ik bekeken. Ik kende het concept wel, uit de Disneyfilm Donald in Mathmagic Land Maar leuk om er wat over te lezen. Ik ben nu algebra aan het doen. Sinds mijn 14e niks meer mee gedaan, dus dat is wel heel leuk om weer eens te oefenen. Ben nu op dit niveau: Bekijk bijlage 547644 Ik vraag me alleen wel af... wanneer gebruik je zo'n soort berekening? Ik snap wel als je voor 1x grasmaaien (G) 30 euro krijgt, dat je dan totaal (T) zo opschrijft: T=30G Maar wat zou het vraagstuk kunnen zijn voor een vergelijking zoals hierboven?
Iets met pizza's en verdelen over aantal mensen. Zoiets. Dit is gewoon breuken bij elkaar optellen. Mag alleen als de noemers gelijk zijn en je mag de breuken niet optellen als de p er niet bij staat. Engels is wel heftig. Als je dat goed kan Kun je misschien het boek Calculus aanschaffen. Vet dik boek met uitleg en opdrachten.
De noemers kun je toch zelf gelijk maken? Je kunt toch in principe alle breuken met elkaar vermenigvuldigen, delen, optellen, aftrekken? Het Engels is wel lastig ja. Ik ga even kijken hoe ver ik kom en ga dan een ander onderdeel wiskunde doen. Misschien heb ik tzt wel weer vragen als dat niet erg is...
@Eef92 of @PenF , kunnen jullie mij hiermee helpen? Bekijk bijlage 547742 Ik snap niet hoe de stap in de rode cirkels logisch is. Hoezo kun je a^2 en b^2 opdelen in (a+b)(a-b)?
Ik zou ooit graag een universitaire studie willen volgen, daarbij statistiek belangrijk is. Geen VWO gedaan, dus een basis van nul komma nul. Waar raden jullie mij aan om mee te beginnen??
Ohh ik was even vergeten hoe leuk ik dit vond op de middelbare school Even kijken of het lukt met uitleggen. Wij moesten altijd een vogelbek maken zoals ik met groen heb aangegeven. Elk lijntje stel een vermenigvuldiging voor. Daarmee werk je de haakjes weg. Dus je krijgt 4 uitkomsten van die vermenigvuldigingen: a keer a = a² a keer -b = -ab b keer a = ab b keer -b = -b² Als je dat achter elkaar zet, krijg je a² - ab + ab - b². Hierbij kan je de ab's wegstrepen, want -ab + ab is 0. En dan houd je a² - b² over! Edit: wij moesten dus altijd de haakjes wegwerken en herleiden tot de machten. In jouw vraagstuk wordt de vraag andersom gesteld, dus de machten moeten haakjes worden.
Thanks @NavyCrimson91 Ik moet het nog wel een paar keer rustig overlezen, want ik zie het nog steeds niet Het lijkt wel een vreemde taal, na zoveel jaar...
Benader de sommen eerst eens andersom. Ik heb even nummers per stapje gezet en die ook bij de pijlen geschreven. Niet mooi uitgewerkt was al naar bed.