Donderdag ga ik eindelijk draadjesvlees eten. Zin in! Nu wil ik er graag rode kool bij eten, maar ik heb geen idee hoe ik dat moet bereiden. Bij mijn moeder thuis aten we vroeger altijd alleen rode kool uit een potje, maar ik eet zelf liever vers. Dussss, wie kan mijn vertellen hoe ik rode kool op z'n lekkerst kan bereiden?
Ik heb het tijdje terug gewoon gekookt in een iniebeetje water met een kruidnagel erin. Later afgemaakt met appel,kaneel, rozijntjes. Maar eerlijk.. Wij vonden het echt niet te pruimen 😂 Heb het veel liever uit de vriezer
hahahaha, geweldig!! Dat heb ik met spinazie: dat moet uit de diepvries, anders vind ik er niks aan. rode kool: geen idee, ik hou er niet van en heb het in de 23 jaar dat ik op mezelf woon ook nog nooit gemaakt
Fijn snijden, goed wassen meerdere keren, in een pan met voldoende water, twee appels schillen en in blokjes snijden en erbij doen, beetje zout en een kaneelstokje erbij. Anderhalf uur laten koken, dan afgieten en lekker door de aardappels stampen met een beetje jus en wat extra appelmoes erdoor
Gelukkig... Dacht al dat het aan mijn kookkunsten lag, hahaha. Heb het 1 keer vers bereid, en ik vond het ook heel droog een flauw. Zo irritant als "de industrie" het lekkerder kan maken dan vers gemaakt. Maar in dit geval geef ik me toch echt gewonnen
hmmm nu ik dit zo lees he? Denk ik dat ik het eens uit de diepvries moet halen. Mijn moeder maakte het altijd vers en ik heb het dus nooit lekker gevonden zoals ik al zei....Misschien dat ik het wel lust, maar dan uit de diepvries....Dat zou toch wat zijn? Heb ik het 23 jaar lang niet gegeten omdat mijn moeder het vers maakte
Oh dat is heerlijk zelf gemaakt! Ik maak het als volgt: snijden en in de pan koken. Als het lekker heeft gekookt dan giet je het af. Ik heb het dan nog in de pan. Dan gooi ik er aardig wat azijn overheen en zie je de donkerrode kleur lichter worden. Dan giet ik het weer af. En dan naar smaak wat schepjes suiker erdoor roeren met wat kaneel naar smaak. en dan met hachee . Oeh heerlijk. Azijn is onmisbaar bij het maken van rode kool anders is het idd niet te eten. Succes!
Na het koken op smaak brengen met suiker, azijn, kaneel en kruidnagel. Kaneel en kruidnagel gaat er hier ook altijd al bij in tijdens het koken (in lagen in de pan), maar daarna ook nog. Uit de vriezer nog nooit gehad (wel zelfgemaakt en ingevroren), uit pot vind ik niet te eten.
Wij eten het rauw. In de keukenmachine fijn snijden, krijg je mooie dunne slierten. Met appel en rozijnen. Kwart rode kool is meer dan genoeg. Dank voor de tip ga ik ook weer even maken!
Even offtopic: Hey Mariska! Wat zie ik nu? Na lang knokken toch zwanger van jullie tweede? Ik ben hartstikke blij voor je. Vroeg me al een tijdje af hoe het met je ging. (Voorzichtig) gefeliciteerd! Ontopic: eet smakelijk allemaal! Zjn hier geen fan van rode kool. Wel van draadjes verwachtingen en stoofvlees trouwens.
Koken in water afgieten terug in de pan. Papje maken van azijn en maizena. Suiker op de rodekool doen dan het papje erover, tijdens het bereiden of die zoet of zuur genoeg is, je kunt er nog kaneel en een appel bij doen
Dank voor alle reacties! Ik denk dat ik het maar uit de vriezer haal. Koken en dan met azijn enzo.... dat ZIE ik al mislukken 😳.
azijn vinden wij juist smerig.. zo zonde dat het zoveel in de potjes zit. ik kook het gewoon met suiker en kruidnagel. als ik appels thuis heb gaat er ook 1 of 2 door. mijn dochter kan ik heel blij maken met rode kool