Hoe verse rode kool bereiden?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tegeirian, 27 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tegeirian

    Tegeirian Fanatiek lid

    27 sep 2016
    1.218
    215
    63
    Vrouw
    Donderdag ga ik eindelijk draadjesvlees eten. Zin in!

    Nu wil ik er graag rode kool bij eten, maar ik heb geen idee hoe ik dat moet bereiden. Bij mijn moeder thuis aten we vroeger altijd alleen rode kool uit een potje, maar ik eet zelf liever vers.

    Dussss, wie kan mijn vertellen hoe ik rode kool op z'n lekkerst kan bereiden?
     
  2. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ik heb het tijdje terug gewoon gekookt in een iniebeetje water met een kruidnagel erin.
    Later afgemaakt met appel,kaneel, rozijntjes.

    Maar eerlijk..

    Wij vonden het echt niet te pruimen 😂 Heb het veel liever uit de vriezer
     
  3. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    427
    83
    Dat is ook mijn ervaring, het wordt zo droog alsik het zelf doe. Hier dus altijd uit de vriezer.
     
  4. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    hahahaha, geweldig!!

    Dat heb ik met spinazie: dat moet uit de diepvries, anders vind ik er niks aan.

    rode kool: geen idee, ik hou er niet van en heb het in de 23 jaar dat ik op mezelf woon ook nog nooit gemaakt :)
     
  5. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Fijn snijden, goed wassen meerdere keren, in een pan met voldoende water, twee appels schillen en in blokjes snijden en erbij doen, beetje zout en een kaneelstokje erbij. Anderhalf uur laten koken, dan afgieten en lekker door de aardappels stampen met een beetje jus en wat extra appelmoes erdoor
     
  6. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ja inderdaad, droog en smaakloos 😂
     
  7. fafa

    fafa Niet meer actief

    Gelukkig... Dacht al dat het aan mijn kookkunsten lag, hahaha. Heb het 1 keer vers bereid, en ik vond het ook heel droog een flauw.

    Zo irritant als "de industrie" het lekkerder kan maken dan vers gemaakt. Maar in dit geval geef ik me toch echt gewonnen ;)
     
  8. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    hmmm nu ik dit zo lees he? Denk ik dat ik het eens uit de diepvries moet halen. Mijn moeder maakte het altijd vers en ik heb het dus nooit lekker gevonden zoals ik al zei....Misschien dat ik het wel lust, maar dan uit de diepvries....Dat zou toch wat zijn? Heb ik het 23 jaar lang niet gegeten omdat mijn moeder het vers maakte :p:p:p
     
  9. mariska165

    mariska165 Fanatiek lid

    4 jan 2009
    4.106
    624
    113
    groningen
    Oh dat is heerlijk zelf gemaakt!

    Ik maak het als volgt:
    snijden en in de pan koken. Als het lekker heeft gekookt dan giet je het af. Ik heb het dan nog in de pan. Dan gooi ik er aardig wat azijn overheen en zie je de donkerrode kleur lichter worden. Dan giet ik het weer af. En dan naar smaak wat schepjes suiker erdoor roeren met wat kaneel naar smaak.
    en dan met hachee . Oeh heerlijk.

    Azijn is onmisbaar bij het maken van rode kool anders is het idd niet te eten.

    Succes!
     
  10. fafa

    fafa Niet meer actief

    Aha, kijk... Dat wist ik ook niet. Misschien toch nog maar een keer proberen dan.
     
  11. KakieLakie

    KakieLakie Bekend lid

    18 feb 2014
    837
    303
    63
    En hoe lang kook je het dan?
     
  12. jongmama

    jongmama Fanatiek lid

    1 jun 2008
    1.476
    0
    36
    Doe precies hetzelfde
     
  13. mariska165

    mariska165 Fanatiek lid

    4 jan 2009
    4.106
    624
    113
    groningen
    Net wat je zelf lekker vind. 1 wil het nog beetje knapperig ander kookt het slap.
     
  14. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Na het koken op smaak brengen met suiker, azijn, kaneel en kruidnagel.

    Kaneel en kruidnagel gaat er hier ook altijd al bij in tijdens het koken (in lagen in de pan), maar daarna ook nog. Uit de vriezer nog nooit gehad (wel zelfgemaakt en ingevroren), uit pot vind ik niet te eten.
     
  15. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.687
    2.379
    113
    Vrouw
    Broek
    Ik maak altijd dit recept, lekker met aardappelpuree en hachee heerlijk!
     
  16. Meca

    Meca Fanatiek lid

    23 jul 2014
    1.642
    276
    83
    Luizen plukker
    Wij eten het rauw. In de keukenmachine fijn snijden, krijg je mooie dunne slierten. Met appel en rozijnen. Kwart rode kool is meer dan genoeg. Dank voor de tip ga ik ook weer even maken!
     
  17. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Even offtopic:

    Hey Mariska! Wat zie ik nu? Na lang knokken toch zwanger van jullie tweede? Ik ben hartstikke blij voor je. Vroeg me al een tijdje af hoe het met je ging. (Voorzichtig) gefeliciteerd!

    Ontopic: eet smakelijk allemaal! Zjn hier geen fan van rode kool. :p Wel van draadjes verwachtingen en stoofvlees trouwens.
     
  18. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    Koken in water afgieten terug in de pan. Papje maken van azijn en maizena. Suiker op de rodekool doen dan het papje erover, tijdens het bereiden of die zoet of zuur genoeg is, je kunt er nog kaneel en een appel bij doen
     
  19. Tegeirian

    Tegeirian Fanatiek lid

    27 sep 2016
    1.218
    215
    63
    Vrouw
    Dank voor alle reacties! Ik denk dat ik het maar uit de vriezer haal. Koken en dan met azijn enzo.... dat ZIE ik al mislukken 😳.
     
  20. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    azijn vinden wij juist smerig..
    zo zonde dat het zoveel in de potjes zit.
    ik kook het gewoon met suiker en kruidnagel.
    als ik appels thuis heb gaat er ook 1 of 2 door.
    mijn dochter kan ik heel blij maken met rode kool
     

Deel Deze Pagina