Postadres is ook inschrijving. Bel de gemeente morgen maar. Je hebt dan bungalow nr. ... Op park etc als verblijfsadres en postadres is een woonhuis.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb Het kan wel degelijk hoor. Vrienden hebben het vorig jaar ook op die manier geregeld.
Dankjewel voor jullie reacties! Nu ik het zo lees denk ik dat je daadwerkelijk ingeschreven staat in de GBA met een post-/briefadres. Ik haalde allemaal dingen door elkaar, zo'n warboel haha. Voor de zekerheid ga ik straks even bellen met de gemeente. Over de vraag, waarom 6 maanden. Het huis dat we gekocht hebben kwam 3 augustus op de markt, direct gebeld en we hebben het op donderdag de 11e bezichtigd. Daar aangekomen bleek dat er al twee biedingen waren en enorm veel interesse (zo'n 6 bezichtigingen per dag). Omdat het een dame op leeftijd betreft is er besloten verder te gaan met de biedingen die die week uitgebracht zijn, en alle bezichtigingen die gepland stonden te cancellen. We hadden om 5 uur de bezichtiging, direct na ons kwam er een volgend stel binnen. Voor vrijdag 12 uur moesten we een bod uitbrengen, als we interesse hadden. We zijn zo verliefd op het huis en het is zo prima in orde, dat we dat gedaan hebben Op vrijdag na 5 uur hoorden we dat degene met de hoogste bieding was afgehaakt, en wij het huis konden krijgen! Er was 1 maar; aangezien de dame die het verkoopt 70+ is en gaat verhuizen naar een ander deel van het land, wilde ze vanaf het moment dat wij zekerheid hebben (minimaal 21 september, dus) 3 maanden gaan rekenen (die ook wel gemiddeld zijn). Ik vind dat persoonlijk ook niet heel onlogisch; wanneer wij nu zouden tekenen en op 21 september blijkt dat onze koper haar financiering niet rond krijgt, zou zij al ruim en breed een nieuwe woonplaats moeten hebben en alles geregeld, maar blijft ze met het huis zitten. Naast dat we dat zelf ook niet zouden willen meemaken, is het voor haar dus nog iets vervelender wanneer het zou gebeuren. Zeker omdat er al gelijk aangegeven werd dat ze verkoopster in het geheel geen 'zin' heeft in het hele verkoopgebeuren en ze er z.s.m. van af wilde. (really, ze had makkelijk veel meer kunnen krijgen, our luck ). Daarom werd er zo vlot besloten alleen verder te gaan met de bieders die er al waren, en werden de 6 bezichtigingen voor alleen de volgende maandag al afgezegd. Al met al kan ik me er dus goed in vinden. Straks even bellen met de gemeenten, maar ik ga er van uit dat jullie het allemaal bij het juiste eind hebben en alles helemaal goed komt dankjulliewel!
Ik heb iets gelijkaardigs gehad een aantal jaren geleden. Heb me toen laten inschrijven op het adres van een vriendin. Maar zelf woonde ik ergens anders. Misschien een optie?
Ik heb zojuist contact gehad met de gemeente. Een briefadres of postadres is inderdaad mogelijk! Alle zorgen voor niets bedankt voor jullie reacties!
Wij hadden ook een overbruggingsperiode van 6 maanden. De mensen waar wij het huis van hebben gekocht hadden dit als verzoek/ meegenomen in de onderhandelingen. Zij hebben een woning gekocht waar een fikse verbouwing aan vast zit en zagen het op hun leeftijd (70 +) niet zitten om te verbouwen en 2 x te verhuizen. Wij hebben tijdelijk een (grote) vakantiewoning gehuurd. Ons hier ingeschreven. Uiteraard kregen we een brief van de gemeente dat dit niet de bedoeling is en of we wilde aantonen dat we hier "tijdelijk" verblijven. En dat konden we (koopcontract), dus opgelost. Ik vind het een heerlijke oplossing. We hebben nu de tijd om onze nieuwe woning op ons gemak af te maken zonder de druk dat we moeten verhuizen. Echter is het niet zoveel werk dus we verwachten met een maand over te gaan. Ook hebben we onze eigen spullen meegenomen naar de tijdelijke woning, waardoor we niks hoeven op te slaan.
Gemeentes zijn niet happig op alleen een postadres,maar het is idd wel mogelijk. Hier is het ook gelukt en heb ik een brief/post adres gehad bij mijn vader. Maar het was geen inschrijfadres daardoor verviel mijn recht op toeslagen en zelfs op kbs. Dit net zolang tot ik ook een inschrijfadres had.
Dankjewel weer voor jullie reacties! Ik merk dat er verschillende manieren zijn hoe het bij iedereen verloopt. De een maakte wel aanspraak op toeslagen en kbs, de ander moest het terugbetalen. En jullie maken beide gebruik van een briefadres zoals aangegeven op de website van Rijksoverheid, toch? Ik heb eens gekeken op de website van de Belastingdienst, voor toeslagen. Daar lees ik onder de voorwaarden voor zorgtoeslag het volgende: - U bent 18 jaar of ouder - U hebt een Nederlandse zorgverzekering - Uw (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog - U hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning - Uw (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog Zolang je dus een zorgverzekering hebt (en dat heb je ook bij een briefadres, want daarmee ben je ingeschreven in de BRP), is er recht op zorgtoeslag. @Appeltjes, kan het zijn geweest dat je, bijvoorbeeld door overwaarde, teveel vermogen hebt gehad? Daar hoef je uiteraard niet op te antwoorden hoor, ik probeer alleen even alles helder te krijgen. Voor ons zou dit verder weinig uitmaken, omdat we toch geen zorgtoeslag hebben. Over kinderbijslag kan ik alleen de volgende uitzonderingen vinden: https://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/kinderbijslag_voor_kind/kunt_u_kinderbijslag_krijgen/wie_is_verzekerd/index.jsp Wat op die site staat aangegeven is voor ons niet van toepassing. Wanneer ik binnen de site specifiek zoek op 'verhuizing', lees ik het volgende: Kinderbijslag Verhuizing Als u met uw hele gezin naar een ander adres binnen Nederland verhuist, dan hoeft u dat niet aan ons door te geven. Als u de verhuizing bij uw gemeente meldt, geeft de gemeente uw nieuwe adres aan ons door. Woont u buiten Nederland, dan moet u een verhuizing wel altijd aan ons doorgeven. Uit deze tekst maak ik dus op dat de gemeenten het doorgeven, en dat er, zolang we binnen Nederland ingeschreven staan (dus ook op een postadres) er niets aan de hand is. Door jullie verhalen begin ik toch weer te twijfelen. Nu gaat het ons niet om toeslagen of die ene keer KBS, maar toch wel over hoe officieel het allemaal is en of er niet nog meer is dat in de soep kan gaan lopen. Ik ga morgen toch nog maar eens even bellen met deze vragen... Bedankt weer allemaal voor de input!
@mafkels, Nee bij ons was er geen overwaarde van het huis. Een postadres was geen inschrijfadres zo zeiden ze en bleek ook wel later., ik woonde zeg maar nergens ( en dat klopte ook ik heb mij en de kids ook alleen als postadres bij mijn vader opgegeven en wij logeerden tijdelijk elders. Nadien kreeg ik een brief van de belastingdienst en daarna kon ik met terugwerkende kracht toeslagen terug betalen over de betreffende periode. Door de svb ben ik destijds gebeld en werd mij telefonisch uitgelegd dat mijn rechten vervielen mits ik niet ergens ingeschreven stond.
Maar waarom neem je geen contact op met de svb en de belastingtelefoon? Zij kunnen jou zo vertellen of je wel of geen recht blijft houden op kbs en toeslagen als je alleen een postadres hebt.
Wat vreemd Ik heb nog niet zo lang geleden gebeld met de belastingdienst en het svb. Zij vertelden mij dat ik met een postadres recht heb op kot, kgb en kinderbijslag. Omdat je niet op een adres ingeschreven staat had ik geen recht op huurtoeslag. Nu snap ik het ook niet meer Dit vind ik zo vervelend van deze instanties. Nergens staat het duidelijk op papier. Ik heb gebeld en kreeg deze antwoorden, maar vervolgens lees je dan dit verhaal :x
Ik zie wel iets dat me opvalt; @Appeltjes heeft het over een postadres. Ik heb begrepen dat er wel een verschil tussen postadres en briefadres zit. Heel simpel gezegd komt het er op neer dat je een briefadres officieel bij de gemeente moet aanvragen, inclusief verklaring en kopie ID van de 'briefadresgever'. Hiermee blijf je ingeschreven in de BRP. Een postadres hoeft niet officieel aangevraagd te worden, maar je kunt in plaats daarvan bij instanties een willekeurig adres doorgeven waar je de post naartoe gestuurd wilt hebben. Hiervoor hoef je dus geen verklaring af te geven of zelfs maar bij de gemeente langs te gaan. Is dit misschien hoe jij dit hebt gedaan voor jou en je kinderen, Appeltjes? Op deze site staat nog het een en ander aan verklarende informatie, maar helaas niets over dingen als toeslagen en KBS: Briefadres postadres en woonadres verschil en regels - Cental Ik ga sowieso vandaag nog eens contact opnemen met de gemeente en de SVB. Verwarrend allemaal!
Mega verwarrend inderdaad. Wel fijn dat je je bevindingen hier deelt. Daar kan iedereen zijn voordeel weer mee doen.
Toen ik contact opnam met het svb en de belastingdienst heb ik gevraagd naar kot en kgb en kinderbijslag op een briefadres ( schrijf postadres in mijn post). Dacht dat postadres en briefadres hetzelfde waren.
Ik heb het gedaan zoals hier staat. Kopie van id van mijn vader mee naar de gemeente etc. Aanvraag officieel ingediend bij de gemeente. Ik kreeg het tijdelijke post/brief adres voor 6 maand. Ik heb zelf niks doorgegeven bij de belastingdienst. De belastingdienst en de svb kwamen aan de hand van de wijziging dit zelf tegen, aangezien ze op alle systemen kunnen inloggen. Alleen in de GBA stond alleen dat dit mijn post/brief adres was en inschrijf/woon adres onbekend. Dit alles was overigens 2 jaar geleden. Hopelijk zijn regels nu veranderd. Lastige situaties zijn dit.
@Appeltjes, sorry, ik kan echt niet ontdekken waarom jij het terug hebt moeten betalen snap daar werkelijk niets van... Ik heb net weer contact gehad met de gemeente, die vertelden mij hetzelfde als gisteren. Briefadres = ingeschreven blijven BRP = geen probleem met instanties. Maximaal 6 maanden, er kan eenmalig verlenging worden aangevraagd. Heb ook met de SVB gebeld over de kinderbijslag. Specifiek gevraagd naar briefadres, gemeld dat het in ons geval dus bijvoorbeeld drie weken maar ook drie maanden kan duren. Dat maakte allemaal niets uit. Zodra je dus het briefadres gaat gebruiken en het officieel via de gemeente doet, is er niets aan de hand. Zij krijgen een bericht van de gemeente dat het een briefadres betreft, waarop de SVB een brief verstuurt met het verzoek om contact (telefonisch) over de reden waarom er sprake is van een briefadres. Ik heb expres gevraagd of onze reden (dus tussen twee woningen zitten) een probleem zou worden, en ze verzekerde me van niet. De conclusie is dat het, in ieder geval wat KBS betreft, geen problemen oplevert zolang je het via de regels van de gemeente doet (dus een officieel briefadres aanvraagt). Wat er dus bij Appeltjes is misgegaan snap ik werkelijk niet misschien waren de regels inderdaad anders twee jaar geleden. Ik ga er dus gewoon van uit dat de instanties mij de juiste informatie geven nu, en nu is het afwachten wanneer onze drie maanden ingaan. Voor degenen in dezelfde situatie, heel veel succes! En aan iedereen, bedankt voor het delen van ervaringen/tips
Wellicht zijn ze idd soepeler geworden en dat mag ook wel. Genoeg mensen tijdelijk in zo'n lastige situatie. Succes met alles straks.